• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Probleme cu biciclisti

daca se lungeste sfoara cu 15 m poate trece, cu 10 nu

Tot ipotetic vorbind ,daca cineva ii ridica sfoara cu un harag in punctul de trecere, ea trebuie lungita cu 13,44 m(dupa calculul meu) .

e cu dute vino (am mai citit problema o data ;)) )
in problema scrie "sfoara e la nivelul solului" deci poti sa maresti lungimea sforii si cu 100 m si cu 10000 km, pt a putea trece pe sub sfoara trebuie sa o ridice mai intai;), dar nu scrie nicaieri de ridicat sfoara:D
caz in care nu poate trece pe sub sfoara decat daca sapa un tunel

daca am presupune ca sfoara si ecuatorul formeaza 2 cercuri concentrice, sfoara ar levita la 1,80 m ar fi alceva, sau sa se poata ridica sfoara cu un harac dupa cum zice anuk... dar in problema nu se stipuleaza nimic de ridicatu sforii:)))

deci asteptam detalii:D

:) v-ati pierdut in detalii si amanunte... :)
Dar sa mergem mai departe
Pe când erau intr-o plimbare, un grup de biciclisti s-a întâlnit cu un biciclist singur, care le-a spus: „Bună ziua, o sută de biciclisti!” Un biciclist batran, care mergea în frunte, i-a răspuns: „Nu, nu suntem o sută! Dacă am fi încă o dată atâtia câti suntem şi încă pe jumătate atâtia, şi încă pe sfert atâtia ai mai fişi tu cu noi, atunci am fi o sută, dar aşa... n-ai decât să socotesti ai să afli câti suntem!”

Cati biciclisti erau in grup?

Uai, parca problema asta era cu gaste .... :D
Raspunsul e 36. Si nici nu e nevoie neaparat de ecuatie :P.
Cu ecuatie e asa:
2x+ x/2+x/4+1 = 100
aducem la numitor comun si avem 11x + 4 = 400
11x=396
x= 36

PS : lamureste te rog problema cu sfoara :D

Ce draci d'amiaz sa mai lamuresc?
Gogu said:
Permis cu 2 zecimale.
In loc de sfoara, uite, punem o sarma. Sa ramana intinsa fara s-o tin eu ;)
Si abc a raspuns corect, da' fara demonstratie.

Cred ca-s blonda :D: Trece sau nu trece ? Ca de levitatie nu poate fi vorba :P

Un biciclist vrea sa traverseze Marea Egee cu feribotul. Din cauza aglomeratiei, leaga bicicleta pe exteriorul vasului, cu cea mai de jos parte la 20 de cm distanta de apa. In total, bicicleta are o inaltime de 100 cm.
In timpul acesta, incepe fluxul, si nivelul apelor creste cu 30 de centimetri/ora. In cat timp va fi acoperita bicicleta cu apa?

anuk said:
Cred ca-s blonda :D: Trece sau nu trece ? Ca de levitatie nu poate fi vorba :P
La 10 metri, nu. La 15, da.
Dar ar fi misto ca abc sa faca si demonstratia matematica ;)

Gogu said:
Un biciclist vrea sa traverseze Marea Egee cu feribotul. Din cauza aglomeratiei, leaga bicicleta pe exteriorul vasului, cu cea mai de jos parte la 20 de cm distanta de apa. In total, bicicleta are o inaltime de 100 cm.
In timpul acesta, incepe fluxul, si nivelul apelor creste cu 30 de centimetri/ora. In cat timp va fi acoperita bicicleta cu apa?

Nimeni nimic?

Da-i in friguri pe bicilisti:P sa vobim despre neamuri =))

Una bucata bunica, doua mame, trei copii, doua surori, o nepoate si -o matusa pleaca cu autobzul. Cate locuri vor ocupa ?

Gogu said:

Uitasem sa raspund, carevasazica, :D, vasu' pluteste si bicicleta nu se uda.

Anuk, pot fi 10 persoane, nu-i musai sa fie rude.

anuk said:

Una bucata bunica, doua mame, trei copii, doua surori, o nepoate si -o matusa pleaca cu autobzul. Cate locuri vor ocupa ?

9 locuri ? :P

adrian1988 said:
anuk said:

9 locuri ? :P

Nu.

Pai vor ocupa locurile care sunt deja libere :)) Nu stim cati oameni calatoresc cu acel autobuz :D

Back