10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
Angemacht de miel
Timp de preparare: 60 - min; Dificultate: medie
Ingrediente:
* 1Kg. carne de miel (pui)
* 100 gr. faina
* 100 gr. unt
* 100 gr. ceapa
* 1 morcov 10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
* 1/2 de telina
* 6-8 felii de lamaie
* sare
* piper
Mod de preparare:
Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ). Dupa ce carnea s-a prajit putin ,se scoate in alt vas unde se mai inabusa cu putina apa, acoperita cu capac. In grasimea ramasa se calesc ceapa, morcovul si telina, toate taiate in felii subtiri si dupa ce s-au prajit putin se adauga faina si se mai prajesc 5-6 minute, dupa care se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute. Sosul se strecoara peste carne ( legumele se pot pasa), se potriveste de sare, piper si se adauga feliile subtiri de lamaie. Se mai da totul intr-un clocot. Se serveste fierbinte ( eventual cu garnitura de cartofi natur ).
Costite de miel in cruste de verdeata
Timp de preparare: 110 - min; Dificultate: medie
Ingrediente:
* 800g. cartofi,
* 600g. fasole verde, (din conserva)
* 150g. rosii coctail,
* 50g.slanina afumata,
* 40g.unt,
* 2 cepe rosii,
* 2 catei de usturoi,
* 1 manunchi de patrunjel verde,
* 1-2 ramurele de rozmarin,
* 2-4 ramurele de cimbrisor,
* 2 felii de paine prajita,
* 1kg. costite de miel cu oase lungi, 3-5 linguri ulei,
* 1 lingura pasta de rosii,
* 4 dl. supa de carne(poate fi si din cubulet),
* 1,25 dl. vin rosu sec,
* sare, piper,
* condimente pentru carne de miel;
Mod de preparare:
1. Cartofii curatati se taie felii. Slanina si o ceapa se taie cubulete. Se topeste untul. In blender se pune painea prajita, 1 catel de usturoi, patrunjelul verde, 1/2 din cantitatea de rozmarin, ambele verdeturi tocate si untul topit si se mixeaza impreuna. Se sareaza si pipereaza.
2. Carnea se pune intr-o tigaie, in 2-3 linguri de ulei fierbinte, se frige pe toate partile, se sareaza, se pipereaza si se presara condimente pentru carne de miel si se scoate pe o farfurie. In restul de ulei se caleste cealalta ceapa si usturoiul ramas, se adauga pasta de rosii si supa de carne, apoi se adauga vinul. Se lasa sa dea mai multe clocote, se presara cimbrisor tocat si se mai fierbe 2-3 minute. Sosul rezultat se pune intr-o tava, se asaza carnea, peste care se pune compozitia de verdeturi mixate cu untul. Se pune tava la cuptor si se frig costitele timp de 20-25 minute la 220*C.
3. Se scurge fasolea verde de suc.Cartofii se frig in restul de ulei si se presara cu rozmarin tocat.Se scot intr-un vas de Jena.
4. In uleiul in care am fript cartofii se pune slanina, apoi fasolea verde si rosiile. Se lasa 2 minute sa se caleasca impreuna. Se scoate carnea, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa 10 minute pana sa se taie in bucati.
5. Pe un platou se aseaza carnea taiata in bucati si se inconjoara de legumele calite si de cartofii fripti. Peste carne se toarna sosul din tava. Se serveste preparatul cu un vin rosu sec.
Cotlete de miel cu anghinare si mozzarella
Timp de preparare: 45 - min Dificultate: redusa
Ingrediente: (pentru 4 portii):
* 12 cotlete de miel,
* 3 linguri de faina,
* 2 oua,
* 6 linguri de pesmet,
* 100 g. sunca,
* 150g.mozzarella taiata in 12 felii ,
* sare,
* piper,
* ulei pentru prajit,
* bulbi de anghinare;
Mod de preparare:
1. Se bat cotletele, se condimenteaza cu sare si piper, se tavalesc prin faina,oua batute si pesmet. Se prajesc pe ambele parti 3 minute in ulei incins. Pe masura ce se scot din tigaie, se pun pe hartie absorbanta. 10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
2. Se pun cotletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si peste ele se asaza cate o felie de sunca si una de mozzarella. Se pun la cuptor la 220*C (temperatura foarte ridicata) pana se topeste branza.
3. Cotletele se servesc cu anghinare proaspata sau conservata si un vin rosu sec. Daca anghinarea e proaspata, se curata de frunze si se pune in apa rece cu felii de lamaie, pentru a-i mentine culoarea. Apoi, se caleste in unt, cu grija sa nu i se strice forma.
Drob de miel
Timp de preparare: 2 - ore; Dificultate: redusa
Ingrediente:
-organele de la miel (ficat, rinichi, plamani, inima);
- 1/2 kg de pipote si inimi de pui;
-1/2 kg de ficat de pasare;
- 2 cepe;
-4-5 fire de usturoi verde;
- putin tarhon;
-6 fire de ceapă verde;
-6 oua;
-2 linguri de smantana;
- pesmet;
-50 gr. unt,
- piper, condiment pentru drob, sare, delikat.
Mod de preparare:
Se spala organele de miel si se tin in apa cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm si se pun la fiert impreuna cu ficatul, pipotele si inimile de pui. Dupa fierbere se scot si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul si tarhonul. Compozitia se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pune intr-o tava de jena sau de cozonac unsa cu unt si presarata cu pesmet.
Se pune in cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie. Optional: se pot pune 3 oua fierte tari. Feliile de drob capata culoare si au un aspect deosebit.
Pulpa de miel la cuptor
Timp de preparare: 150 - min; Dificultate: medie
Ingrediente:
* 1 pulpa de miel,
* 200ml.ulei,
* 2 catei de usturoi,
* 1 radacina mica de patrunjel,
* 1 telina mica,10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
* 2 foi de dafin,
* 50 ml.otet,
* 2 fire de rozmarin,
* 600 g.cartofi,
* 5 fire de ceapa verde,
* 4 fire de usturoi verde,
* sare, piper,
* condimente pentru carne de miel;
Mod de preparare:
1. Se prepara marinata

atrunjelul, telina, usturoiul si rozmarinul se taie marunt, se adauga ulei, otet, 300ml. apa, foile de dafin, piper si sare grunjoasa.
2. In aceasta marinata se pune pulpa de miel, curatata de ppielite si se acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si se lasa la frigider circa 3 ore. Se scoate pulpa de miel din marinata si se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu condimentele pentru carne de miel, pe toate partile.
3. Marinata se toarna peste pulpa, se pun firele de ceapa si usturoi verde si se pune la cuptor.Dupa 80 minute de coacere, scoatem tava, intoarcem pulpa pe cealalta parte si asezam, de jur imprejurul ei cartofii intregi (folosim cartofi mai mici)si mai coacem 40 de minute, la foc mic spre mediu.I n timpul coacerii, se stropeste friptura cu sosul din tava. Servim un vin rosu alaturi de aceasta friptura.
Oua umplute cu piept de pui
Timp de preparare: 60 min; Dificultate: redusa
Ingrediente:
* 10 oua
* 1/2 piept de pui
* crema de unt sau branza
* 5 castraveti murati
* gogosari rosii murati
* patrunjel
* sare, piper
Maioneza:
* 2 oua
* mustar
* ulei
* sare
Mod de preparare:
-se pun ouale la fiert 10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
-pieptul de pui se feliaza se condimenteaza dupa gust si se pune pe gratar
-dupa ce ouale s-au fiert se taie in doua si se scoate galbenusul
-pieptul de pui, castravetii, gogosarii si partunjelul se taie marunt.
-se amesteca galbenusul cu crema te unt sau branza pana devin omogene, se adauga pieptul de pui, muraturile, patrunjelul si sare dupa gust
-din cele 2 oua ramase se face maioneza.
-pe un platou intins se toarna maioneza si se aseaza ouale
-se orneaza dupa imaginatia fiecaruia!
Pasca cu branza de vacuta
Ingrediente:
Coca de cozonac este cea clasica
Umplutura pentru pasa cu branza:
- 400 g. branza de vaci
- 100-150 g.zahar
- 3-4 oua
- 50 g.a midon
- 1-2 lingura gris
- drojdie (cat o visina)
- sare (un varf de lingurita),
- Mirodenii: vanilie, lamie rasa.
- 50 g. stafide.
Mod de preparare:
Se procedeaza in felul urmator: Branza se framinta bine (eu o dau prin masina de carne), se adauga mirodeniile, drojdia, amidonul, grisul, sarea si galbenusele, se amesteca bine (ca o pasta consistenta, la urma se adauga albusul batut spuma si zaharul. Se intinde coca de cozonac pe o planseta sa fie mai mare decat tava, tava trebuie sa fie de preferinta rotunda, tapata cu o folie de hirtie cerata sau metalizata si unsa cu ulei sau margarina, se asaza coca cu marginile peste tava, se pune umplutura se niveleaza cu o lingura, dupa care se taie marginile la coca si se pliaza inapoi peste umplutura sa se formeze o margine de dimensiunea degetului mic, se pune stafidele si se lasa la crescut cam 1/2 ora. Se da la cuptor care a fost intre timp incalzit, la foc potrivit, se lasa aproximativ 45-50 minute. La fel puteti proceda si cu pasca de smantana, numai ca la smantina nu se pune gris, se pune 2-3 linguri de amidon (sa inchege), daca doriti puteti pune si 2 linguri de cacao sau 50 g, ciocolata de menaj. De ce trebuie sa punem drojdie la pasca? Umplutura dupa ce s-a copt ramane pufoasa, nu da inapoi, iar pasca de brinza nu este inecacioasa.
Prajitura cu ricota si foaie de cacao
Timp de preparare: 1 ora; Dificultate: medie
Ingrediente:
* Unt: 130 g
* Oua: 4 buc 10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
* Zahar: 1 pah
* Branza de vaci 500 g
* Praf de copt: 1 lingurite
* Esenta de vanilie: 2 buc SAU 2 fiole
* Cacao pudra: 1 ling -1 lingura rasa
* Amidon alimentar: 1 linguritA
* Stafide 0.5 pah; puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamai etc.
* Faina alba calitate superioara; 1.5 pah este o cantitate aproximativa
Mod de preparare:
Mai intai vom face aluatul: Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt. Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin. Peste unt se adauga o treime de pahar de zahar, o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine toate. Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase. In compozitia asta se bate un ou si se amesteca. Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.
Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava. Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25 cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale si va fi mai usor asa. Acum vom prepara amestecul de branza: Se topesc 30g de unt. Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider. Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita. La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine. Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.
Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine. Apoi adaugati galbenusurile, amestecati. Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon. Amestecati bine.A lbusurile se bat spuma tare.Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura. Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine. Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea medie. Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca. Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati.
Prajiturele cu scortisoara
Ingrediente:
* 420 g migdale cu coaja
* 4 albusuri de ou 10 retete delicioase pentru o masa imbelsugata de Paste
* zeama de la jumatate de lamaie
* praf de scortisoara
* putina sare
* o cana de zahar
Mod de preparare
Migdalele trebuie sa fie bine pisate. Zeama de lamaie si sare se adauga intr-un vas peste albusul de ou. Se bate cu mixerul pana devine mai tare si se adauga si zaharul. Din aceasta compozitie se iua cam 5-6 linguri si se pun intr-un castronel. Peste compozitia ramasa se pune scortisoara (aprox. 4 lingurite ) si migdalele. Pe zona in care pregatiti se pune putina faina si se intinde compozitia. Din aceasta se taie sub diferite forme. Aceste forme obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se tine tava la cuptor timp de 25 de minute. Se scot din cuptor, se dau cu compozitia ramasa in castronel si se baga iar la cuptor pentru 4-5 minute.
Pofta buna si o masa imbelsugata sa aveti!