Prajitura cu visine
Ingrediente:
* 2 oua
* 150 g zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 125 ml ulei
* 1 pahar de 125 g iaurt simplu 300 g faina
* 1 praf de copt
* tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
* visine fara samburi,cat mai multe...sa acopere bine toata suprafata aluatului
Mod de preparare:
Mai intai am amestecat cu mixerul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Faina cu praful de copt le-am amestecat separat, in alt castron. Apoi, la crema obtinuta am adaugat faina, am mai amestecat putin pina mi-a iesit un aluat cremos si omogen. Am turnat aluatul in tava pregatita cu hartie de copt, am aruncat fructele peste aluat. Mmmm... La cuptor cu ea! Am copt-o 30 min la foc potrivit.
Negresa de post
Ingrediente:
* 1 cana apa,
* un varf de cutit sare,
* 1 lingurita amoniac stins in otet sau lamaie,
* 4 linguri dulceata de capsuni sau de trandafur,
* 1/2 cana ulei,
* 2 cani faina,
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar,
* arome.... dupa gust
Ingrediente glazura:
* 3 linguri apa,
* 4 linguri zahar,
* 3 linguri cacaco,
* 1 lingura margarina.
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacao, amoniacul, mirodeniile, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava, unsa in prealabil cu ulei.
Pentru glazura se pun toate ingredientele la fiert intr-o craticioara si se amesteca mereu pana se face ca o smantana groasa.
Se toarna glazura calduta peste prajitura racita. Deasupra poti presara nuca de cocos, nuci sau alune macinate etc.
Biscuitei cu ciocolata
* 150 g zahar pudra,
* 75 g unt,
* 50 g faina,
* 100 g ciocolata rasa fin,
* 150 g ciocolata,
* 3 albusuri de ou,
* 1 praf de sare.
Pentru glazura:
* 150 g zahar glace,
* 2-3 linguri de apa.
Se bat albusurile cu sarea. Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat faina, ciocolata rasa si untul (care trebuie topit inainte).
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune amestecul intr-un sprit cu care se formeaza nuci de dimensiunea unei monede medii (diametru: 2,5 cm), pe o tava cu hartie de copt.
Se scot dupa 12 minute si se lasa la racit.
Se taie ciocolata in bucatele si se topeste pe baie de abur. Se garniseste un biscuitel cu ciocolata topita si se acopera cu celalalt biscuitel.
Se glazureaza biscuiteii si se lasa la racit.
Pofta Buna!
Tocana manastireasca de post
Ingrediente:
2 cartofi medii
2 rosii
Un ardei gras
100 gr ciuperci
100 gr arpagic
O ceapa medie
Un morcov
O telina
100 gr masline
2 liguri rase de orez
50 ml vin alb
4 linguri de ulei
O legatura de patrunjel
Sare
Piper
Mod de preparare
Arpagicul se inabusa in doua linguri de ulei si putina apa. In alta tigaie se inabusa morcovul, telina si ceapa tocate marunt. Ciupercile se taie lame, cartofii cubulete, ardeiul fasii, maslinele se oparesc si se curata de samburi. Toate acestea se adauga peste morcovi, telina si ceapa alaturi de orez, arpagic si se adauga doua cani de apa fiarta. Se lasa la cuptor pret de 20 de minute. Apoi se oparesc rosiile, se curata de piele si seminte si se dau pe razatoare. Cand legumele sunt gata se adauga si rosiile, vinul, sarea si piperul, verdeata tocata si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Cornulete cu nuca
Ingrediente:
* o cana si jumatate de nuca macinata,
* un pachet de margarina,
* vanilie
* un ou
* faina cat cuprinde
* zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca margarina pana se inmoaie un pic cu oul si putina sare, dupa care se adauga nucile macinate si faina. Se face o coca nu prea tare se da un pic la rece ca sa o puteti intinde; cand s-a mai intarit un pic se intinde foaie ca la cornulete foarte mici, se ruleaza si se dau la cuptor aproximativ 15 minute cat sa se rumeneasca un pic, apoi se dau cu zahar pudra. Sunt super gustoase si foarte moi!
Ingrediente:
* 2 oua
* 150 g zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 125 ml ulei
* 1 pahar de 125 g iaurt simplu 300 g faina
* 1 praf de copt
* tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
* visine fara samburi,cat mai multe...sa acopere bine toata suprafata aluatului
Mod de preparare:
Mai intai am amestecat cu mixerul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Faina cu praful de copt le-am amestecat separat, in alt castron. Apoi, la crema obtinuta am adaugat faina, am mai amestecat putin pina mi-a iesit un aluat cremos si omogen. Am turnat aluatul in tava pregatita cu hartie de copt, am aruncat fructele peste aluat. Mmmm... La cuptor cu ea! Am copt-o 30 min la foc potrivit.
Negresa de post
Ingrediente:
* 1 cana apa,
* un varf de cutit sare,
* 1 lingurita amoniac stins in otet sau lamaie,
* 4 linguri dulceata de capsuni sau de trandafur,
* 1/2 cana ulei,
* 2 cani faina,
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar,
* arome.... dupa gust
Ingrediente glazura:
* 3 linguri apa,
* 4 linguri zahar,
* 3 linguri cacaco,
* 1 lingura margarina.
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacao, amoniacul, mirodeniile, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava, unsa in prealabil cu ulei.
Pentru glazura se pun toate ingredientele la fiert intr-o craticioara si se amesteca mereu pana se face ca o smantana groasa.
Se toarna glazura calduta peste prajitura racita. Deasupra poti presara nuca de cocos, nuci sau alune macinate etc.
Biscuitei cu ciocolata
* 150 g zahar pudra,
* 75 g unt,
* 50 g faina,
* 100 g ciocolata rasa fin,
* 150 g ciocolata,
* 3 albusuri de ou,
* 1 praf de sare.
Pentru glazura:
* 150 g zahar glace,
* 2-3 linguri de apa.
Se bat albusurile cu sarea. Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga treptat faina, ciocolata rasa si untul (care trebuie topit inainte).
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Se pune amestecul intr-un sprit cu care se formeaza nuci de dimensiunea unei monede medii (diametru: 2,5 cm), pe o tava cu hartie de copt.
Se scot dupa 12 minute si se lasa la racit.
Se taie ciocolata in bucatele si se topeste pe baie de abur. Se garniseste un biscuitel cu ciocolata topita si se acopera cu celalalt biscuitel.
Se glazureaza biscuiteii si se lasa la racit.
Pofta Buna!
Tocana manastireasca de post
Ingrediente:
2 cartofi medii
2 rosii
Un ardei gras
100 gr ciuperci
100 gr arpagic
O ceapa medie
Un morcov
O telina
100 gr masline
2 liguri rase de orez
50 ml vin alb
4 linguri de ulei
O legatura de patrunjel
Sare
Piper
Mod de preparare
Arpagicul se inabusa in doua linguri de ulei si putina apa. In alta tigaie se inabusa morcovul, telina si ceapa tocate marunt. Ciupercile se taie lame, cartofii cubulete, ardeiul fasii, maslinele se oparesc si se curata de samburi. Toate acestea se adauga peste morcovi, telina si ceapa alaturi de orez, arpagic si se adauga doua cani de apa fiarta. Se lasa la cuptor pret de 20 de minute. Apoi se oparesc rosiile, se curata de piele si seminte si se dau pe razatoare. Cand legumele sunt gata se adauga si rosiile, vinul, sarea si piperul, verdeata tocata si se mai lasa la cuptor inca 10 minute.
Cornulete cu nuca
Ingrediente:
* o cana si jumatate de nuca macinata,
* un pachet de margarina,
* vanilie
* un ou
* faina cat cuprinde
* zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amesteca margarina pana se inmoaie un pic cu oul si putina sare, dupa care se adauga nucile macinate si faina. Se face o coca nu prea tare se da un pic la rece ca sa o puteti intinde; cand s-a mai intarit un pic se intinde foaie ca la cornulete foarte mici, se ruleaza si se dau la cuptor aproximativ 15 minute cat sa se rumeneasca un pic, apoi se dau cu zahar pudra. Sunt super gustoase si foarte moi!