Cumpregatesc eu anghinarea.
Este o leguma care da multe resturi odata curatata. Asta ca sa va faceti o idee , din ce cumparati ramane cam jumate sau putin mai mult.
Cel mai simplu este sa le curatam de foile tari din exterior si de ''barba'' de la baza, le punem in apa cu lamaie imediat sa nu se oxideze, dupa preferinta, le taiem fasii si le punem in tigaia cu putin ulei in care am pus un catel de usturoi chiar si necuratat ,pt a parfuma, pe care il aruncam dupa un minut doua. Putina sare mare si lasam la inabusit la foc mic.
Daca le coacem intregi, cu gaura la mijloc, adaugam putina apa si inainte sa fie gata, cand s-au inmuiat putin le umplem cu o compozitie de pesmet, patrunjel si usturoi.
Combinatia anghinare ciuperci imi place la nebunie, se coc intregi sau taiate in jumate si le punem deasupra aceeasi compozitie de pesmet ,patrunjel, usturoi si ciupeci putin calite. Restul de ciuperci il punem prinprejur si lasam la inabusit la foc mic destul de mult,mai mult de jumate de ora,pana sunt fragede si bune de mancat, depinde cat de mare e anghinarea.
Cum se curata:
Alt fel de a pregati anghinarea: prajita in mult ulei
anghinare, lamaie, sare, piper, ulei
Anghinarea care are coada asa groasa e prima floare a plantei,care nu are puf, se foloseste un anumit soi , mai rotud si dolofan.
Practic se prajeste de 2 3 ori, dupa prima prajire se deschide, se pune din nou in ulei, dupa care unii il stropesc cu vin alb si-l pun iarasi in ulei. Eu nu fac felul asta, prea mult deranj.
Omleta cu anghinare ,ciuperci si pancetta afumata . Cred ca merge cu ce afumatura avem taiata cuburi.
5 anghinari, cateva ciuperci.
In tigaia antiaderenta se pune putin ulei de masline, un catel de usturoi taiat fin, afumatura cubulete si se lasa cateva min la prajit. Anghinarea curatata si taiata feliute subtiri se adauga impreuna cu ciupercile la fel taiate felii, patrunjel, sare, piper si se lasa pana ce legumele s-au inmuiat bine, cu capac ca sa fie inabusite altfel trebuie adaugata putina apa sau supa.
Se bat cam 6 oua, se pune branza rasa, putin lapte si se toarna in tigae peste legume, se amesteca bine si se coace pe ambele parti.