• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Va place leurda? Am o reteta de pesto....la mama ei :p



- 200 de grame de frunze de leurda
-100 de grame de migdale crude sau muguri de pin nuci ,caju, alune sau miez de nuca
-75 de grame de parmezan fin razuit
- 1 praf de sare grunjoasa
- 120 de ml. de ulei de masline extravirgin (sau alt ulei de buna calitate pe care-l preferati, de exemplu ulei de rapita)
-: zeama de la 1/2 de lamaie, nu e neaparat, dar mie mi se pare ca putina aciditate echilibreaza gustul final al sosului

O nebunie de sos cu o culoare f frumoasa .
 
Super salata :
-Sfecla rosie,(eu am fiert-o ) taiata betisoare
-O para taita tot betiosoare (amestecat si pus suc de lamaie
-Branaza feta
-Miez de nuca


Si ulei de masline :P
 
Am pornit de la reteta asta http://edithskitchen.ro/tarta-cu-leurda/ si am facut ceva modificari :
- in aluat am pus o mana buna de urzici fierte si am obtinut un aluat verde f gustos cand s-a copt

Umplutura:
-am pus 500 grame de branza
-15 fire de chivas
-3 oua
-un ardei capia
-o legatura de leurda
-boia de ardei
-sare ,piper si turmenic

Am copt-o in tava pt tarta , de silocon
A iesit o tarta proaspata , de primavara.
 
Astazi am facut o pasta de usturoi verde frumoasa si f gustoasa. Am curatat 4 legaturi de usturoi verde, l-am taiat marunt si l-am pus in tocatorul de la mixerul vertical.Am adaugat sare grunjoasa si doua linguri de ulei de masline.Dupa cateva impulsuri am obtinut o pasta verde dechis cu un gust "proaspat" ,pt o parte de meseni am amestecat pasta de usturoi cu iaurt,celalti ,au preferat sa-l dilueze cu apa. a fost un deliciu pe peste .

Data viitoare am sa adaug si cateva seminte de floarea soarelui sau ...migdale.
 
anuk said:
Am pornit de la reteta asta http://edithskitchen.ro/tarta-cu-leurda/ si am facut ceva modificari :
- in aluat am pus o mana buna de urzici fierte si am obtinut un aluat verde f gustos cand s-a copt

Umplutura:
-am pus 500 grame de branza
-15 fire de chivas
-3 oua
-un ardei capia
-o legatura de leurda
-boia de ardei
-sare ,piper si turmenic

Am copt-o in tava pt tarta , de silocon
A iesit o tarta proaspata , de primavara.

Buna reteta,dar eu am o problema...si nu's cum sa scap de ea:P nu suport urzicile...de gatit le gatesc ca plac alor mei,dar eu nu suport nici mirosul,nici gustul...cu toate ca sunt excelente pt sanatate...


anuk said:
Astazi am facut o pasta de usturoi verde frumoasa si f gustoasa. Am curatat 4 legaturi de usturoi verde, l-am taiat marunt si l-am pus in tocatorul de la mixerul vertical.Am adaugat sare grunjoasa si doua linguri de ulei de masline.Dupa cateva impulsuri am obtinut o pasta verde dechis cu un gust "proaspat" ,pt o parte de meseni am amestecat pasta de usturoi cu iaurt,celalti ,au preferat sa-l dilueze cu apa. a fost un deliciu pe peste .

Data viitoare am sa adaug si cateva seminte de floarea soarelui sau ...migdale.

Foarte buna pasta si merge si cu smantana.
 
N-am stiut pana astazi ca o mana de macris poate face salata delicioasa, incercat si o sa fiti placut surprinse. Nu ma omor dupa salata din salata verde ,dar dupa ce am adaugat macris, a fost un deliciu.
 
Sarmale cu urda cum se fac in Moldova

-Urda (mai scrupoasa
-Ceapa uscata
-Ceapa verde
-Marar
-Oleaca de loboda
-Orez
-sare
-piper
-frunze vita, sau frunze tei sau stevie

Calesc ceapa uscata in care pun sare si oleaca de zahar ,cand e sticloasa,pun ceapa verde si sting focul.Calesc si loboda cat sa nu ramana apa, apoi amestec cu mararul ,urda ,orezul sarea , piperul si o mana de malai eventual si oleaca de faina de grau.Frunzele le oparesc in apa cu sare ,f putin ca se moaie de tot.Invelesc sarmale pe care le pun la fiert la foc mic cu bors ,pe fundul cratitei pun beldii de marar uscat.
 
Multumesc draga mea pentru reteta si pentru bunavointa de a o posta.Pupici!
 
O poti incerca ,chiar daca esti fan "fripturica" o data pe an ,merge si sarmaluta cu urda :P si ai sa astepti primavara urmatoare sa o faci iar .
 
Am prestat o tarta cu capsuni dupa o reteta noua, a iesit intereanta.

Aluatul pt tarata :
200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
- 100 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 pliculet zahar vanilat
- putina sare.
Am pus intr-un castron faina si,zaharul pudra, oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare.
Am framantat totul totul pana a devinenit un aluat omogen pe care l-am pus intr-o folie alimentara si 30 de minute la frigider.

Umplutura :
350 -400 gr capsune proaspete taite bucatele
- 125 g zahar
- 2 linguri rase de amidon
- 1 ou
- zahar vanilat
- putina sare
Oul batut am aduga zaharul ,amidonul si capsunele .

Desupra se pune crispy :
25 g zahar
- 25 g zahar brun
- 40 g faina
- 25 g margarina


Am facut tarta in forma de silicon ,ma temusem ca e putina umplutura dar a fost exact cat trebuia. Se taie dupa ce se raceste.
 
Spuma de capsuni

400 gr de branza de vaci de la pilos pt e cremoasa si buna
4 linguri de zahar
500 gr capsuni coapte bine
1 plic gelatina (optional)
F simplu de preparat ,se fac capsunile piure, se adauga branza si zaharul,merge si un zahat vanilat :P si se pune in frigider la race.Simplu ,nu Cine vrea poate adauga si 200 gr frisca. Imi place mai mult decat varianta cu albus de ou.
 
Super desert :P

- 300 grame capsuni
- O banana f coapta
- 3 linguri de zahar
- 300 grame branza pilos

Blenduite si date la frigider ,o nebunie parfumata si racoroasa.
 
Plina piata cu cirese, nu va tenteaza o portie buna de Clafoutis cu cirese ?
 
Chiftele de dovlecei


-3 dovlecei mijlocii ,dati prin razatoarea mare ,presarati cu oleaca de sare si lasati 15 minute ,timp in care ....tocati marunt o legatura de marar si una de cimbru o ceapa mica pe care le amestarcati cu 50 grame telemea vaca ,3sau 4 linguri parmezan ras, 1 ou . Stoarceti f bine dovleceiide apa, ii puneti peste verdeturi ,telema..adaugati 4 linguri de malai si 2 linguri de faina de grau piper

Amestacati bine si faceti chiftele pe care le puneti pe gratarul aragazului infierbantat ,peste care ati pus hartie de copt . le puteti manaca cu maioneza,sau salata Tzatziki sau simple.
Sunt f bune si nu-s rajite sa chifteasca de ulei. :P
 
Salata tabuleth


Ingrediente :

-6 legaturi de patrunjel medii sau 4 mari( sau mai putin ,dupa preferinte ,se taie mare

-oleaca de menta ( cui ii place

- rosii (5-600g)-cubulete

-1 ceapa rosie mare sau două mai mici- taiata ca pt ciorba ,mica

-jumatate de cana de bulgur

-zeama de la doua lamai

-6 linguri de ulei de masline

-sare

-piper

Mod de preparare

Se pune bulgurul intr-o oala si se toarna peste el 650 ml apa. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe bulgurul incet 10 minute, sau pana ce este fraged si a absorbit tot lichidul. Se rastoarna bulgurulin castron ,se pune uleiul si se mesteca usor sa se desfaca bob cu bob, se pun toate ingrediente ,se amesteca si se da la frigider pt 2 sau 3 ore.
 
S-o potrivi....nu s-o potrivi....mie mi-a placut cum a iesit salata :P

- Bulgur -3 linguri
- Patrunjel- o legatura
- Rosii -4 bucati
-1 castravete
- Telemea de capra- 50 grame
- Lamaie-suc
- O tulpina de telina -apio
- Dresing din :ulei masline, suc lamaie ,piper ,sare, menta

Data viiitoare schimb cateva ingrediente :D:
 
Zacusca de vara :P

De ce de vara?
Pt se face sa se manace acum si in afara vinetelor care s coc toete celelate legume se pun crude.O mancare rece ,buna pt gustari ,buna pt postul care sta sa inecapa.

- 4 cepe mari -tocate
- 1 morcov mare -ras prin razatoarea mica
- 4 ardei grasi -tocati
- o vanata mare- coapta si scursa de suc
- 2 dovlecei- taiati bucatele
- ulei
- piper boabe
- frunze de dafin
- sare

Se pune ceapa in ulei cu sare si nitel zahar,se lasa se se moaie si se aduaga legumele pe rand ,in ordinea in care le-am postat.Borcanele rezista inf rigider cam 3 spatamani.

Simplu si bun.
 
Dulceata din coaja de pepene :p


Se curata coaja verde ( dupe ce am mancat miezul rosu :P ) ar fi indicat sa ramana 2 sau 3 mm de miez rosu,se vede f frumos in dulceta si se taie cubulete , la 1,5 kg de cubulete ,1 kg de zahar si 500ml apa .

Faci sirop din apa si zahar, adaugi pepenele ,1 baton de vanilie si sucul de lamaie aproape de sfarsit.

Eu, nu m-am jucat cu taiatul cubuletelor si am dat repede jap,jap, prin razatoarea mare ,a iesit frumoasa.
 
O sa incerc, voi pune poza. Sper sa fac asta pana plec. Macar voi scuti un drum la tomberon...
 
Back
Top