• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Salata de morcovi cu seminte de rodii pt peste ,friptura ,snitele ,fara alta garnitura

Ingrediente :
- morcov
- seminte de rorie
- patrunjel verde
- dresing din : sare ,piper, zeama de lamaie si ulei masline
- coaja de lamaie rasa

Preparare e f simpla,se rade morcovul prin razatoarea mare, se adauga semintele de rosde si patrunjelul taiat, se amesteca si se pune dresingul.
Salata arata asa

Imi cer iertare ca nu am postat aici de acuma ma conformez cumintica:)
Pai mai intii se face blatul .
Ingrediente:
-2 oua
-7 linguri de zahar
-7 linguri lapte
-7 linguri ulei
-1 praf de copt
-arome adica de rom sau vanilie
-faina cit cuprinde
Se amesteca toate si se framinta un aluat molcut care se imparte in doua.
Se ia o tava se tapeteaza cu margarina sau ulei dupa caz si se pune prima foaie si se lasa la odihnit.
Pentru piureul de mere :
-1 kg de mere care se curata si se taie feliute si se pun la fiert impreuna cu 250 grame de zahar scortisoara si putina zeama de lamaie.Daca pui zeama de lamaie merele nus e oxideaza adica nu se inchid la culoare.
Cind e gata piureul de mere se toarna peste foaia pusa in tava.
Separat se prelucreaza a doua foaie care se pune epste piureul de mere in tava.Se inteapa cu o furculita sau cu un betisor de bambus si se da la cuptor.
Apoi se maninca cu pofta pina nu mai ramane nimic.
Va doresc pofta buna.Apropo merge cu cafea sau ceai de fructe de padure fierbinte
Revin cu o remarca nu lasati piureul de mere sa fie moale ca celd e cartofi fiindca merele se coc oriocum in tava la cuptor :))
01)

Nu-i nici-un bai, esti noua si nu cunosti forumul :P
Ce dimensiuni ar trebui sa aiba tava la aceste gramaje ?

Eu fac in tava cuptorului de la aragazul normal aia lunguiata noi suntem 3 persoane in familiuta si ne ajunge 2 zile prajiturica cu pricina.Dupa ce o scoti de la cuptor sa o pudrezi cu zahar praf:))

M-am captusit cu o gastrita de toata frumusetea si trebuie regim,ma ajutati va rog cu retete de regim ? Pur si simplu sunt blocata si n-am idei.

Supa crem ade legume .

Adi ,este o reteta f simpla. Pui la fiert radacinoase , 2 sau 3 cartofi, o ceapa, un ardei, si daca-ti place si cinopida si spre sfarsit brocoli, pt a ramane verde. Dupa ce sunt fierte toate se paseaza ca un piure f fin ,de preferat cu mixerul vertical, si apoi subtiezi cu supa. O poti drege cu smantana sau cu o lingura de ulei de masline.pui deasupra crutoanele de paine sau daca te tine , poti face si crutoane de bacon, sau poti pune cubulete de branza ,cedar, parmezan,dupa gust
Eu, pasez separat legumele si obtin supa de morcov, cartofi sau brocoli, fiecare cu culoarea ei si gustul specific legumei.:P Tu faci cumiti place

Morcov, patrunjel, telina, pastanac si evident ceapa. Da, subtiezi cu supa rezultata dupa ce ai pasat legumele pe care le scoti din supa. Daca vrei sa fie de post nu pui smantana ci ulei de masline sare , piper si...o sa-ti placa sigur.

Dupa ce legumele sunt fierte , le pun in alt recipient, dau cu mixerul si folosesc doar supa ramasa ? ..... daca am inteles.bine... :)

Exact, o faci mai groasa ,ca de aia e supa crema :p sau mai subtire, dupa preferinta.. Poti cumpara crutoane sau le poti face singur.

Se poate face supa crema de mazare,cu o culoare....ma-sa ,sau supa crema de ciuperci.de linte ,de dovlecei....si lista poate continua.

Dragule, amesteci uleiul cu sarea ,piperul ,boiaua dulce sau iute si mirodeniile preferate ,(eu pun oregano si usturoi )si le pui pui pe cubuletele de paine taiate ,din cea care se invecheste si nu o mai imananci, o bagi la cuptor si in maxim 5 minute e gata, nu dai un pumn de bani pt crutoanele din comert, poti pune unt topit in loc de ulei.

Ma bucur ca ti-a placut,o poti diversifica in functie de preferinta .

Am facut pt prima oara Kisir inspirandu-ma de Aici ,recunosc ,la recomandarea calduroasa si insitenta :P a ficei mele. Placandu-mi ce-a iesit va invit si pe voi sa incercati acest nou fel de mancare, o sa fiti surprinse de gustul placut..

Reteta de BRIOSE CU LAMAIE SI URDA ,gustoasa ,usor de facut si ieftina :P

Ingrediente uscate :

160g faina

100g zahar

1 lingurita cu varf de praf de copt

un praf de sare

coaja rasa de la o lamaie MARE

afine sau nerisoare uscate – dupa preferinta

Ingrediente umede:

100 – 120 g urda

1 ou

160 ml lapte

25 g unt topit si racit

Mod de preparare

Metoda clasica pentru briose: se pregatesc separat ingredientele uscate si cele umede, apoi se amesteca intre ele.

Mie mi-au iesit 12 briose .

Mai simplu de atat...nu se poate.

Daca nu acum ,cand pietele sunt pline de capsuni dulci si aromate nu facem BRIOSE CU CAPSUNI ,.atunci cand ?!?

Ingrediente

- 330 gr faina
- 190 gr zahar ( eu folosessc zahar brun
- 1 praf de copt , un varf cutit sare

- 50ml ulei
- 135 lapte ( uneori merge mai mult daca compozitia este prea groasa
- 3 oua mari
- Esenta de vanilie

- 250 capsuni taite cubulete

Ingrediente uscate se amesteca bine si se adauga peste ingredientele ude pe care le le batem cu furculita , telul sau mixerul pana se omogenizeaza. Dupa ce ingredientele uscate s-au incorporat punem capsunele si amestecam usor cu ospatula. Se coc in cuptorul preincalzit .

Sunt parfumate ,pufoase si f gustoase,lasand ca e fac rapid.

-

Stiti ce bune sunt prajiturile cu dovleac ? Pacat sa nu profitati acum cand e vremea lor.

Biscuiti cu dovleac

Ingrediente

-1 cup piure dovleac (dovleacul copt la cuptor
-1cup zahar
-1/2 cup ulei
-1 ou
-2 lingurite praf de copt
-2 lingurite scortisoara
-1 lingurita bicarbonat
-1 lingurita lapte ( pt dizolvat bicarbonatul
- fulgi de ciocolata sau fructe uscate
-sare

Nota
Eu folosesc un set pt masurat care are cup,1/2 cup,1/4 cup lingurite pt ingrediente. Daca nu aveti e bine de stiut ca un cup are 250 grame de regula , depinde de la caz la caz.

Mod de preparare

Se mixeaza piureul de dovleac ,uleiul , apoi se pune zaharul,oul si bicarbonatul dizolvat cu lapte.Puteti pune si vanilie sau extract de vanilie.

Faina se amesteca cu praful de copt ,scortisoara, sarea si se pune peste compozitia umeda.Puneti apoi amestecand cu lingura fructele sau fulgii de ciocolata.Compozitia este ceva mai groasa decat cea de padispan.

Tapetati tava cu hartie de copt si puneti cu posul sau cu lingura aluatul cu distanta intre ele.

Biscuitii sunt pufosi si moi.

Se coc cam in 15 minute la 180 grade.

Back