Imi cer iertare ca nu am postat aici de acuma ma conformez cumintica

Pai mai intii se face blatul .
Ingrediente:
-2 oua
-7 linguri de zahar
-7 linguri lapte
-7 linguri ulei
-1 praf de copt
-arome adica de rom sau vanilie
-faina cit cuprinde
Se amesteca toate si se framinta un aluat molcut care se imparte in doua.
Se ia o tava se tapeteaza cu margarina sau ulei dupa caz si se pune prima foaie si se lasa la odihnit.
Pentru piureul de mere :
-1 kg de mere care se curata si se taie feliute si se pun la fiert impreuna cu 250 grame de zahar scortisoara si putina zeama de lamaie.Daca pui zeama de lamaie merele nus e oxideaza adica nu se inchid la culoare.
Cind e gata piureul de mere se toarna peste foaia pusa in tava.
Separat se prelucreaza a doua foaie care se pune epste piureul de mere in tava.Se inteapa cu o furculita sau cu un betisor de bambus si se da la cuptor.
Apoi se maninca cu pofta pina nu mai ramane nimic.
Va doresc pofta buna.Apropo merge cu cafea sau ceai de fructe de padure fierbinte
Revin cu o remarca nu lasati piureul de mere sa fie moale ca celd e cartofi fiindca merele se coc oriocum in tava la cuptor

)
01)