• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sanatate,nutritie si corpul uman

Status
Not open for further replies.
sunt cativa ani buni ca am tot cautat info despre Hamer asta. Daca ar fi totul asa de simplu... ?Numai ca nu spune cati au fost la el fara rezultat. Teoria lui pare interesanta, de aplicat in orice caz, se stie ca uneori psihicul este decisiv pt vindecare. Totusi ar trebui sa mearga la un spital de oncologie pediatrica(suna oribil) ,nu stiu ce-ar face cu teoriile lui.
 
Sa fie vorba de acelasi doctor Hamer care a castigat un premiu Emmy pentru realizarea unui film documentar ? si cel care a scris " Gena lui Dumnezeu" ?

Mama,mama ,ce controversat este :D: si cred ca pe buna dreptate.

Ryke Geerd Hamer (născut la 17 mai 1935 în Mettmann ), un fost medic german, este de origine din New Medicine germanice, de asemenea, cunoscut anterior ca New Medicine germană şi New Medicine, un sistem de pseudo-medicament , care pretinde a fi capabil de a vindeca cancerul . [1] Liga Cancer elveţian descris abordarea lui Hamer ca "periculos, mai ales ca aceasta lulls pacienţilor într-un fals sentiment de securitate, astfel că acestea sunt lipsite de alte tratamente eficiente." [1]

Hamer a avut loc o licenţă pentru a practica medicina din 1963 până în 1986, când a fost revocată pentru malpraxis. Sistemul de Hamer a venit in atentia publicului in 1995, atunci când părinţii unui copil care suferă de cancer a refuzat tratamentul medical în favoarea unor metode lui Hamer. Hamer este acuzat şi condamnat în mai multe ţări europene şi este responsabil pentru numeroase decese in randul pacientilor sai.

Hamer a pretinde că metoda sa este o "germanic" alternativă la medicina clinica integreze pe care el pretinde este parte a unui complot evreiesc de a decima non-evrei.


Merita citit tot articlolul :
http://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer
 
Da este el, poate are dreptate ,dar nu in era noastra, poate sunt persoane al caror sistem imunitar raspunde stimulilor psihologici, de fapt corpul uman are tendinta spre autovindecare. Au fost facute studii , persoane moarte in accidente sau cauze mai putin naturale, au fost gasite cu cancere in curs de vindecare sau in stare latenta. Consider chemioterapia o gaura neagra a medicinei de astazi, pana cand descoperirile nu sunt puse in practica, pana cand tratamentul nu devine strict personalizat, etc, e un fel de loterie, unii scapa altii nu. Metoda Hamer nu este daunatoare dar de aici pana a refuza tot restul e cale lunga.
 
Daca nu ar fi daunatoare de ce a fost condamnat pt malpraxis ? Cu certitudine mintea are puteri nebanuite pe care nu stim sa le folosim dar te intreb, un organ bolnav grav deteriorat,ar putea fi refacut cu forta mintii? Ma indoiesc.
 
Sunt foarte multe situatii in care rugaciunea a ajutat la vindecare.Multi bolnavi de cancer si de alte boli incurabile s-au vindecat cu ajutorul rugaciunii.Eu cred ca tot ceea ce tine de corpul si organele noastre poate fi influentat in bine sau in rau de ceea ce gandim la un moment dat.Problema noastra este ca suntem suficient de inconstienti pentru a lupta cu gandurile noastre negative si pentru a le avea doar pe cele pozitive.De fapt,orice boala este un dezechilibru in corpul nostru.Primul semnal ca ceva e in neregula acolo il primeste subconstientul ,apoi mentalul constient.Eu cred ca este cat se poate de real ceea ce se sustine in articol.Faptul ca nu functioneaza in toate situatiile...este alt discurs.

Anuk,medicina alternativa exista de mult timp ,dar este blamata si chiar "pedepsita"tocmai pentru puterea de vindecare pe care o are fara medicamente.Cred ca a fost condamnat pentru malpraxis tocmai pentru a nu implementa o metoda care ar fi lasat fara miliarde de dolari marile concerne farmaceutice.
 
Cotez ce spune Eme, Anuk, eu sustin ca nu este daunatoare, cel mult ramane fara efecte. Cand cineva face un tratament ,orice suport psihologic, meditatie, etc ori face bine persoanei ori nu are efecte. Echilibrul interior este important chiar daca deznodamantul e acelasi, eu as vrea sa pot muri cu seninatate, impacata cu mine si cu lumea, nu cu pareri de rau si tot felul de nemultumiri sufletesti.
 
Iata alimente care preparate necorespunzator ne pot imbolnavi grav :D:



Cinci alimente care te pot "otrăvi"



Carnea tocată e o sursă mai probabilă de bacterii periculoase decât cea macră, iar laptele nepasteurizat e riscant mai ales la copii şi gravide. Medicii oferă sfaturi concrete despre cum ar trebui să ne protejăm.

Bolile digestive, dar şi alte afecţiuni grave pot fi provocate de mai multe tipuri de bacterii care trăiesc pe multe dintre alimentele pe care le consumăm cu regularitate.

1. Carnea tocată

De la carnea crudă, în special cea tocată, puteţi contracta bacterii periculoase precum salmonella sau E.coli. "Toate tipurile de carne pot fi purtătoare de salmonella. Carnea poate fi contaminată la sacrificare şi tranşare, dacă muşchiul intră în contact cu conţinutul intestinelor", precizează Corina Zugravu, medic primar specialist în igiena ali­men­taţiei şi nutriţiei.


Posibilităţile de contaminare sunt mai mari în cazul cărnii tocate pentru că ori de câte ori intervine o etapă în plus în prepararea unui aliment, cresc riscurile de contaminare.

Bacteriile sunt distruse la o preparare termică eficientă, adică până carnea îşi pierde culoarea roz din interior.

Evitaţi să consumaţi mâncăruri în sânge şi curăţaţi bine recipientul în care a stat carnea crudă înainte de a-l umple cu mâncare gătită.

2. Peştele oceanic

Scombrotoxina este o bacterie care provoacă reacţii la nivel digestiv asemănătoare cu alergiile şi se regăseşte în sortimentele de peşte oceanic în primele faze ale alterării. Printre peştii periculoşi se numără tonul şi macroul.

3. Fructele şi legumele

Acestea pot fi o sursă generoasă de bacterii care provoacă boli digestive, de la vibrionul holeric (bacteria care provoacă holera), până la salmonella. Epidemia de liserioză (de la bacteria numită listeria) din 2011 a avut ca sursă pepenii crescuţi la o fermă din Colorado. Pentru a evita contaminarea este indicat să spălaţi bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.

4. Laptele nepasteurizat

Laptele crud şi produsele lactate care conţin lapte nepasteurizat, inclusiv iaurtul sau anumite tipuri de brânză, pot adăposti multe tipuri de bacterii. "Laptele nepasteurizat e periculos în special pentru copii, femei însărcinate sau persoane bolnave", aten­ţionează Corina Zugravu.

AVERTIZARE

Raţa şi gâsca, mai periculoase decât puiul

Contaminarea cu salmonella este mai frecventă în cazul păsărilor care intră mai mult în contact cu apa (raţe sau gâşte), spune Corina Zugravu, dar apare şi la carnea de pui. Şi aici bacteria poate pătrunde în carne la tranşare, iar în cazul ouălor, apare la contactul cu fecalele, care poate avea loc chiar înainte de formarea crustei.

De asemenea, carnea crudă de pui poate conţine campylobacter, o bacterie care provoacă infecţii alimen­tare grave, avertizează portalul de sănătate MedicineNet.com. Specialiştii vă recomandă să nu folosiţi în prepararea mâncării ouă crude de gâscă sau raţă şi să gătiţi bine carnea.
 
Eu raman la concluzia ca antibioticele trebuie luate f rar si numai cand e absolut necesar. La noi s-a impantenit o chestie total gresita. Sa inghiti antibiotice pt orice rahat si dupa ureche, chestie absolut gresita. Acum e posibil sa ti-o furi si de la medici. Cel mai bine e sa stii tu cand organismul tau are nevoie de antibiotice. Eu nu stiu daca am luat antibiotice de 5 ori in toata existenta mea. Si nu va mai zic ca de multe ori cand mergeam la doctor , mi se prescriau antibiotice , dar , de cele mai multe ori refuzam sa le iau.

Cum stii daca ai nevoie de antibiotice


Doctorii tin cont de mai multe detalii atunci cand se gandesc daca sa-ti administreze antibiotice. Este greu cateodata sa distingi o infectie virala de una bacteriana.

Medicii folosesc un amestec de experienta cu stiinta pentru a lua o hotarare, potrivit Health.com. Iata care sunt cativa factori pe care ei ii iau in considerare:

Febra

Daca ai febra, tremuri si ai frisoane, este posibil sa ai o infectie bacteriana, dar poate sa fie vorba si de gripa. Doctorii se gandesc la posibilitatea de a avea gripa, mai ales in cazul in care in perioada respectiva este o epidemie. Daca ei considera ca ultima varianta este cea mai probabila, vei pleca din cabinet fara antibiotice.

De cat timp esti bolnav

Infectiile virale care dureaza mai mult de o saptamana ar trebui sa iti dea de gandit, caci pot sa denote infectii virale sau o bacterie.

Daca simptomele nu te parasesc de saptamani, probabil iti va fi prescris un antibiotic.

Culoarea secretiilor

Secretiile nazale tind sa fie subtiri si clare in timpul unei infectii virale, iar atunci cand sunt cauzate de o bacterie sunt verzui sau galbene.

Te doare in gat

Desi gatul este rosu si te doare ingrozitor, doctorul va cauta puncte albe, ceea ce tradeaza bacteriile, inainte de a-ti prescrie un antibiotic. Majoritatea racelilor incep cu o durere in gat, dar aceasta fara alte simptome specifice racelii (precum nasul care curge) necesita antibiotice, pentru a omori potentiale bacterii periculoase.

Ai nevoie de un test antigen rapid, care dureaza 20 de minute.

Testare

Un test de laborator este cea mai sigura cale de a sti daca ai nevoie de antibiotice sau nu. Doctorul va lua o mostra din gat si o va analiza la microscop. Problema cu aceasta procedura este ca poate dura o zi sau doua pana cand primesti rezultatele.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/gripa/cum-stii-daca-ai-nevoie-de-antibiotice-1153238
 
Din ce in ce mai multe pareri si ce-i ciudat se contrazic unii pe altii de nu stii ce sa mai crezi.


Ce nu ştii despre "mâncarea sănătoasă": Soia - bogată în toxine, cartofii copţi - îngraşă, cârnaţii - buni pentru organism



Dacă dai o raită printr-un supermarket eşti sufocat de fel de fel de produse, ale căror etichete încearcă să te convingă că ai de-a face cu alimente care mai de care mai sănătoase. În acelaşi timp, eşti bombardat cu mesajele confuze ale nutriţioniştilor. Unii spun să eviţi ouăle pentru că au colesterol. Alţii îţi recomandă să mănânci ouă pentru că, până la urmă, colesterolul din alimente nu are legătură cu bolile de inimă. Mai mult, spun alţii, un anume tip de colesterol este chiar indicat pentru menţinerea sănătăţii. Una peste alta, tot ceea ce credeai că este sănătos pare să nu fie chiar atât de bun. Asta reiese dintr-un articol publicat în Daily Mail de Joanna Blythman, autoarea cărţii "Ce să mâncăm". Jurnalista prezintă conluziile unei investigaţii de peste 20 de ani despre alimentaţia sănătoasă.

Laptele integral - cel mai bun şi cel mai sănătos

Oamenii evită să cumpere lapte integral din cauza conţinutului mare de grăsimi. Aceste grăsimi, însă, nu sunt cele care provin din mâncare, de exemplu. Laptele degresat sau cel semi-degresat nu conţine nutrienţi, ceea ce nu este bine pentru organism. În schimb, laptele integral conţine vitamin A, D, E şi K, vitamine importante pentru sistemul imunitar şi cel osos.

Salata verde - bogată în vitamine

De multe ori s-a spus că salata nu este tocmai sănătoasă pentru că ea conţine prea multa apă, dar în acelaşi timp ea este o sursă de antioxidanţi, minerale şi vitamine, printre care şi vitamina C. Valoarea nutritivă a frunzei de de salată începe să scadă din momentul în care a fost culeasă. Drept urmare, cu cât salata este mai proaspătă, cu atât este mai bună pentru organism.

Îndulcitorii artificiali îngraşă

Se presupune că nu conţin calorii, aşa că foarte multe persoane le folosesc în diete. Totuşi, studiile arată că organismul este “programat” să aiba de-a face numai cu mâncarea naturală. Drept urmare, atunci când încercăm să îndepărtăm dorinţa de dulce şi apelăm la astfel de dulciuri, păcălim gustul, însă nu şi creierul. De exemplu, atunci când consumăm o Cola dietetică, senzaţia de dulce nu dispare, ci se accentuează. Concluzie: îndulcitorii artificiali nu satisfac zonele creierului aşa cum o face zahărul.

Soia - bogată în toxine

În ciuda faptului că este promovată ca fiind un aliment sănătos, studiile arată că soia este bogată în toxine şi anti-nutrienţi, care reduc capacitatea corpului de a asimila minerale esenţiale, cum ar fi calciu, fier, magneziu şi zinc. Atunci când soia este fermentată, aceste toxine, în mare parte, dispar. Cu toate astea, tofu nu este fermentat, aşa că mănâncă în cantităţi mici. Deşi pare surprinzător, formele tradiţionale de soia, cum ar fi sosul de soia, sunt mult mai sănătoase ca cele moderne, deoarece sunt supuse unui proces de fermentare mai îndelungat, care neutralizează toxinele.

Pâinea integrală - la fel de rea precum cea albă

Se ştie că pâinea albă nu este tocmai sănătoasă. Însă nici cea intergala nu este departe. Carbohidraţii sunt digeraţi mult mai repede decăt proteinele, drept urmare ea nu satisface senzaţia de foame. Drept urmare, după o oră, senzaţia de foame revine în organism.

Cartofii copţi - principalul duşman al dietei

Cartofii eliberează în sânge o cantitate considerabilă de zahăr, ceea ce nu este tocmai sănătos. Ei nu sunt indicaţi persoanelor care vor să slăbească, deşi sunt experţi care recomandă cartofii copţi în diete.

Carnaţii - buni pentru organism

Nu de puţine ori s-a spus că o porţie de cârnaţi face rău la sănătate pentru că are o cantitate mare de grăsime. Există studii care atestă faptul că grăsimile saturate au mari beneficii pentru organism, cum ar fi întărirea sistemului imunitar. Indicat ar fi însă să consumaţi cârnaţi cu un conţinut ridicat de carne.

Ouăle - sursă de energie

Ouăle au avut parte de multă reclamă negativă din partea nutriţioniştilor deoarece gălbenuşurile conţin colesterol. Mai nou însă, lucrurile încep să se schimbe deoarece s-a demonstrat că consumul de colesterol din produsele alimentare, cum sunt ouăle, nu are legătură cu bolile de inimă. Mai mult, ştiinţa nu a demonstrat că oamenii cu un nivel de colesterol mai ridicat în sânge sunt mai puţin sănătoşi decât cei al căror nivel al colesterolului este mai scăzut. Ouăle oferă proteine de o calitate superioară şi sunt o sursă excepţională de vitamine, oferind toate vitaminele cheie în afară de C. Ouăle sunt foarte hrănitoare, astfel încât acestea pot fi consumate în mod liber. Ca produs alimentar consumat la micul dejun, oul este mult mai hrănitor decât cerealele.


http://www.jurnalul.ro
 
Organismul transmite semnale cand ceva nu-i in ordine, partea proasta ca noi fie nu stim sa deslusim aceste semnale fie le ignoram.




Ce boli trădează ochii


Roşeaţa este un simptom al conjunctivitei, durerile oculare pot semnala glaucom, pleopele căzute- un atac cerebral, iar mâncărimile pot trăda infecţii bacteriene.

După o noapte albă sau după câteva ore petrecute într-un bazin cu apă cu clor, disconfortul la nivelul ochilor este normal. Sunt şi situaţii când probleme aparent minore pot ascunde boli grave.

Ochii roşii. Roşeaţa ochilor poate fi un semn al conjunctivitei, al inflamaţiei oculare, al unei alergii sau hemoragii. Conjunctivita se manifestă atât prin roşeaţă, cât şi prin secreţii abundente şi sensibilitate la lumină.

Dacă ochiul se înroşeşte brusc, poate fi vorba de o hemoragie subconjunctivală, declanşată de o tuse violentă sau vărsături.


"E un vas de sânge care se sparge, dar nu comportă un risc major. Este mai frecventă în cazul vârstnicilor", explică oftalmologul Mircea Filip, de la Cabinetul "Ama Optimex" din Bucureşti.

Ochii dureroşi. Durerea profundă poate fi un semn al glaucomului, caz în care nervul optic se atrofiază, iar câmpul vizual se îngustează, până la orbire. Boala apare în special la pesoanele în vârstă.

"Alte boli care se manifestă prin dureri la nivelul ochiului sunt ulcerul corneean- o rană pe cornee (durere ascuţită şi estomparea luciului ochiului)-, o zgârietură pe cornee- sau herpes", adaugă medicul.

Pleope căzute. Poate fi vorba de paralizie, iar dacă simptomele apar brusc, pot trăda un accident vascular cerebral, un anevrism sau o tumoră.

Mâncărimi la nivelul ochilor. Mâncărimile constante pot fi un semn al alergiei sau blefaritei, o afecţiune incurabilă, dar nu foarte gravă. "Este o inflamaţie la rădăcina genelor, unde se adună şi secreţie sau particule care seamănă cu mătreaţa. Este o boală deranjantă, dar poate fi ameliorată", subliniază specialistul.

"Ochii roşii semnalează conjunctivită sau alergie. Pleoapele căzute pot trăda un accident vascular cerebral sau o tumoră.“
MIRCEA FILIP, medic oftalmolog


http://www.evz.ro
 
Carnatii sunt probabil foarte buni , daca nu-i halim prajiti. Soia e oricum o tampenie, mai ales ca acum gasesti doar de-aia modificata genetic, painea si cartoful se stie ca sunt dujmanii siluetei. Laptele cred ca e bun oricum, salata nu mai zic, la oua parerile sunt impartite. Ideal e sa mananci numai albusul cica, dar mie aia e partea care nu-mi prea place. Deci, nimic nou.
 
Incepe sa ma intrige, fiecare nutritionist spune altceva, care-i adevarul?
 
Se stie ca oamenii se lupta din ce in ce mai mult cu un colesterol marit. Am citit si aici atatea chestii controversate, incat nici nu stiu ce sa mai cred izact. Ce cred sigur , este ca in ultimul timp, nivelul maxim al colesterolului s-a tot micsorat , pentru a ajuta industria de medicamente. Si uitandu-ne e niste statistici, medicamentele pentru colesterol sunt unele dintre cele mai vandute . Trecand peste interesele de natura financiara, iata cateva chestiuni, zic io reale , despre colesterol. Acum sa nu va imaginati, nu sunt surpinzatoare, cum neinspirat si-a intitulat autorul articolul.

Lucruri surprinzatoare despre colesterol



Colesterolul este un element indelung discutat si blamat, dar putina lume stie cu adevarat ce rol are el si cum trebuie "administrat".

Vei ramane uimit sa afli cateva lucruri care te vor ajuta sa-ti protejezi mai bine sanatatea.

Iata ce este bine sa stii, conform Health Communities:

Nu exista un minim al colesterolului pe care sa ti-l iei din alimente

Ficatul produce suficient colesterol, asa ca vegetarienii, care nu consuma colesterol din alimente, nu duc lipsa acestei substante. Potrivit Asociatiei Americane a Inimii, ai nevoie de mai putin de 300 de mg de colesterol pe zi si mai putin de 200 de mg daca ai probleme cu inima.

Colesterolul marit poate sa fie ereditar

Factorii genetici reprezinta cea mai comuna cauza a colesterolului ridicat si a trigliceridelor. In mod rar, o afectiune numita hipercolesterolemie duce la nevoia tratamentului de urgenta.

Si copiii pot avea colesterolul marit

Placa se poate depozita pe artere inca din copilarie si cantitatea ei creste pe masura ce inaintam in varsta. Copiii trebuie testati in acest sens in jurul varstei de 10 ani, iar daca arata risc de boli de inima alimentatia lor trebuie atent supravegheata.

Grasimile saturate si trans conteaza mai mult

Nivelul de colesterol din alimentele consumate il creste si pe cel din sange, dar nu asa de mult precum o fac grasimile saturate si cele trans. Ambele se gasesc in produse de origine animala, precum carnea si laptele.

Chiar si o pierdere modesta in greutate ajuta

Nivelul colesterolului scade, alaturi de presiunea sanguina si zaharul din sange, atunci cand o persoana da jos intre 5 - 10% din greutatea sa corporala. Astfel, pentru cineva care are 100 de kilograme, 5-10 kilograme pierdute inseamna o realizare.

La femei, colesterolul creste dupa menopauza

Inainte de manopauza, femeile au un nivel mai scazut al colesterolului fata de barbati, dar apoi hormonii isi fac simtita prezenta si lucrurile se schimba.

Umflaturile mici sub piele pot fi un semn de colesterol marit

Acestea sunt comune la oamenii cu afectiuni ce implica un numar crescut de lipide, in special in cazul persoanelor in varsta. Umflaturile apar in special in zona coatelor, a genunchilor si a mainilor, dar se pot dezvolta, practic, in orice zona a corpului.

Si colesterolul scazut te poate expune unor riscuri

Cercetarile continua inca, dar specialistii cred ca un nivel mai mic de 160 al colesterolului creste riscul de cancer, depresie, iar in cazul femeilor insarcinate poate duce la nasteri premature.

Arterele infundate arata precum untul

Chiar daca nu se vede la suprafata pielii, atunci cand nivelul de colesterol este foarte mare, el incepe sa se depuna in interiorul corpului, in special pe peretii arterelor, formandu-se acea placa ce restrictioneaza fluxul sanguin.

Daca ai putea privi in interiorul corpului tau ai vedea ca aceasta depunere arata ca o bucata de unt inghetat.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/colesterol/lucruri-surprinzatoare-despre-colesterol-1157040
 
Despre oua si peste ,argumente pro si contra :D: adik...ce era valabil ieri ,astazi e gresit =))

Despre peşte se spune că e hrana creierului, dar în exces intoxica . Ouăle sunt esenţiale, însă în anumite condiţii.

De la o zi la alta, recomandările medicilor în privinţa anumitor alimente se schimbă, după ce diverse studii aduc informaţii noi.

După discuţiile despre popcorn şi minunile pe care le face, vă prezentăm două alte controverse care vizează ouăle şi peştele.

Mai puţin ton şi somon pentru copii şi gravide

De ani de zile, autorităţile de Sănătate Publică au atenţionat asupra faptului că femeile gravide şi copiii trebuie să încerce limitarea consumului de peşte pen tru a evita ex punerea la potenţiale cantităţi de mercur care le-ar putea face rău.

În 2009, două agenţii care se ocupă de protecţia consumatorilor din SUA au început adevărate campanii pentru a încuraja lumea să mănânce mai mult peşte.

Un raport al Universităţii Harvard, bazat pe o analiză a literaturii de specialitate, arăta că este mai degrabă recomandat consumul de peşte decât evitarea lui.

Două porţii de peşte pe săptămână sunt asociate cu scăderea semnificativă a riscului bolilor de inimă.

Specialiştii susţin că riscul pe care l-ar reprezenta mercurul sau alte impurităţi pe care le conţine peştele sau fuctele de mare e scăzut sau mai mic în comparaţie cu beneficiile aduse sănătăţii.

"Peştele oceanic conţine mercur, unele tipuri mai mult (rechin, peşte spadă). Acestea trebuie să se consume de maximum două- trei ori pe săptămână. Mai puţin mercur au tonul şi somonul. Femeile gravide să evite speciile de peşte care conţin mercur pentru că fătul se poate naşte cu tulburări neu rologice", spune nutriţionistul Corina Zugravu.

Consumul pe termen lung şi în cantităţi mari cauzează intoxicaţiile cu mercur. Mercurul se acumulează în organism şi este neurotoxic (afectează cerebelul).

"Sedentarii, bătrânii trebuie să se limiteze la două-patru ouă pe săptămână, cei tineri şi activi pot ajunge la 5-6.“
CORINA ZUGRAVU, medic primar specialist în igiena alimentaţiei

STUDIU

Mănânci zilnic ouă, mori mai repede!

Ouăle sunt de bază în alimentaţia oricărui om. Cu toate astea, un studiu american recent arată că în rândul celor care mănâncă mai mult de un ou pe zi, rata de deces e mai mare.

Pe de altă parte, un alt studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition arată că nu există dovezi care să ateste vreo legătură între acest aliment şi oamenii care fac infarct sau accidente cerebrale.

"Tinerii, gravidele, persoanele foarte active ar trebui să consume 5-6 ouă pe săptămână pentru că sunt foarte nutritive. Conţin proteine, fier şi vitamina D", spune medicul Corina Zugravu.

http://www.evz.ro
 
Tusea este teribil de neplacuta si uneori chinuioare :D: iar cand copilul tau tusesete incepi sa-ti face griji.In materialul urmator se gasesc cateva remedii si informatii utile :P



GHID complet despre tuse. De ce apare, cum trebuie tratată, ce naturiste au efect



Gripe, răceli, astm, sinuzite. Toate se combină de regulă şi cu tusea. Trebuie să vă faceţi griji numai dacă accesele de tuse durează mai mult de trei-patru săptămâni.
Tusea ar trebui să îngrijoreze dacă depăşeşte trei săptămâni

Tusea este un act reflex declanşat de iritaţia mucoasei căilor respiratorii. De foarte multe ori, joacă un rol util şi nu este un simptom care trebuie neapărat tratat. Depinde de cauza care o declanşează.

În sezonul rece, gripele şi răcelile (ambele sunt cauzate de viruşi) sunt principalele motive responsabile şi de tuse. Febra mare (39-40 de grade C) şi tusea seacă, care poate persistă şi câteva săptmâni, sunt semne care indică faptul că la mijloc este gripa. În răceli, în schimb, durata acceselor de tuse este mult mai scurtă.

Lichidele facilitează eliminarea secreţiilor

În astfel de situaţii medicii nu recomandă administrarea imediată a antibioticelor. În primă fază se folosesc instilaţii nazale cu ser fiziologic. Se completează totul cu ceaiuri calde, cu lămâie sau portocală. Lichidele (apă, ceai, supă, sucuri) păstrează faringele umed, evită îngroşarea secreţiilor şi facilitează eliminarea lor. În plus, se recomandă calmante ale tusei, diferite în funcţie de tipul de tuse. Pentru tuse uscată (nerpoductivă), spre exemplu, se dau siropuri care acţionează selectiv la nivelul centrilor nervoşi ai tusei.

Tusea cronică nu înseamnă astm!

Lucrurile se complică atunci când tusea durează mai mult de trei săptămâni. Este un semn că tusea este cronică şi de foarte multe ori este dificil de diagnosticat. Tuşesc aşa mult copiii care au astm bronşic (frecvent se pune greşit acest diagnostic), dar şi cei cu reflux gastroesofacian (când există o legatură proastă între esofag şi stomac, conţinutul stomacului refluxează, întorcându-se în esofag). Studii făcute la nivel internaţional despre cauzele care generează tuse cronică la copii arată că în 32 la sută dintre cazuri de vină este astmul bronşic, în 23 la sută bolile ORL (gen sinuzită), refluxul gastro-esofagian (în 15 la sută dintre situaţii), probleme cardiace (în 12 la sută). Tusea psihogenă (pe fond psihic) se manifestă în 10 la sută dintre copii iar un corp străin în bronhii este vinovat doar în 1 la sută dintre situaţii. Până la vârsta de un an şi jumătate, cele mai frecvente cauze ale tusei sunt anomaliile cardiace şi refluxul gastro-esofagian, între un an şi jumătate şi 6 ani, două diagnostice sunt mai frecvente, respectiv sinuzita şi astmul bronşic, iar între 6 şi 16 ani intervine tusea pe fond psihic şi sinuzitele.

Tusea, astmul şi sinuzitele

În cazurile de astm, tusea este seacă, neproductivă, se declanşează la efort, la aer rece. Apare mai ales noaptea şi are variaţii sezoniere. Între 5-12 la sută din populaţia României suferă de o formă de astm, prevalenţa bolii fiind mai mare în zonele poluate. Astmul bronşic debutează cu crize de sufocare, manifestate în special noaptea, însoţite de un episod de tuse. După acest episod de tuse, care trezeşte copilul din somn, apare o senzaţie de greutate la nivelul toracelui şi un zgomot în piept (hârâit).

Crizele pot fi declanşate de diferiţi factori alergici: praful de casă, polenul, escoliaţiile de la animale sau hrana pentru peşti. Astmul bronşic răspunde la tratamentul cu bronhodialtatoare, spre deosebire de celelalte afecţiuni manifestate şi prin tuse.

Sinuzita cronică a copilului poate fi de asemenea o cauză a tusei cronice. Frecvent în sinuzite apar şi obstrucţii nazale (copilul nu respiră bine pe nas şi are tendinţa de a respira pe gură) sau rinoree (scurgerea mucoasei nazale). Specialiştii afirmă că sinuzita cronică poate fi însoţită şi de dureri de cap, febră intermitentă, iritabilitate ori lipsa poftei de mâncare. Şi refluxul gastro-esofagian este una dintre principalele cauze ale tusei cronice la copii (în circa 15 la sută dintre cazuri). În astfel de situaţii, dacă tratamentul medicamentos, recomandat de specialişti gastro-enterologi, nu are efecte se poate încerca tratamentul chirurgical modern (celioscopie ) sau clasic (prin tăietură).

Adolescenţii tuşesc pe fond psihic

Un tip speciala de tuse, manifestată mai ales în perioada pubertăţii, este cea care apare pe fond psihic (tuse psihogenă). Este seacă, nu jenează copilul, însă îi deranjează pe cei din jurul lui şi prezintă o particularitate: nu răspunde la nici un medicament anti-tusiv.

Poate să apară între 25 până la 50 la sută din cazuri după o infecţie banală a căilor aeriene superioare. Un studiu realizat de specialişti englezi a arătat spre exemplu că la copii şi adolescenţii între 6 şi 16 ani tusea psihogenă apare în 32 la sută dintre cazuri (durează mai mult de patru săptămâni, însă analizele nu indica nici o problemă). Terapiile comportamentale, descoperirea factorilor care o cauzează, relaxarea, exerciţiile respiratorii sunt câteva modalităţi prin care specialiştii tratează acest timp de tuse. Mulţi copii cu astfel de probleme prezintă şi diverse ticuri motorii.

Naturiste pentru accese de tuse

Siroupuri naturale anti-tusive

Unul dintre cele mai eficace siropuri pentru opriea tusei, ce poate fi folosit atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, se face cu lămâie şi glicerină. Fierbeţi, timp de 10 minute, la foc moale, o lămâie apoi stoarceţi bine lămâia într-un pahar. În sucul care rezultă se adaugă două linguri de glicerină. Amestecul se agită bine, iar paharul se umple cu miere. în loc de lămâie puteţi folosi şi oţet de mere. Siroul se bea de şase ori pe zi, câte o linguriţă, când tusea este gravă, astfel: dimineaîa, la trezire, înainte de prânz, după prânz, la câteva ore după prânz, la cină şi seara la culcare. Dacă tusea se ameliorează, se reduce şi cantitatea de sirop care se consumă.

Scăpaţi de tuse cu inhalaţii pe bază de plante

Plante folosite sub formă de inhalaţii precum muşeţelul, levănţica sau cimbrul acţionează asupra organismului prin fluidificarea secreţiilor bronhice, ceea ce duce la uşurarea expectoraţiei.

Luaţi părţi egale din următoarele plante: muşeţel, lenvănţică, cimbru, izmă(menta), rozmarin, frunze şi ramuri tinere de pin de munte. Din acest amestec de plante folosiţi două linguri la un litru de apă fierbinte, pe care-l puneţi într-un vas smălţuit, cu gura largă. Persoana bolnavă se aşează în faţa vasului, aplecându-se cu capul deasupra lui şi se acoperă cu un prosop de baie. Atâta timp cât din bol ies aburi se aspiră pe nas şi pe gură, alternativ, timp de 20-30 minute. După ce prosopul este dat la o parte se şterge faţa cu o cârpă umedă, uscându-se apoi cu un prosop, acesta lăsându-se ceva timp pe cap, până se răcoreşte. Se recomandă două inhalaţii pe zi, una dintre ele seara, înainte de culcare.

Uleiuri de brad şi pin cu efecte antiseptice

În plus, se mai pot folosi la inhalaţii şi uleiul de brad, de pin sau de molid, datorită efctelor antiinflamatorii şi antiseptice asupra căilor respiratorii. Puneţi câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte şi aspira]i adânc vaporii degajaţi. În plus, uleiul de ienupăr (cu efect calmant) sau de isop, se folosesc în acelaşi mod (se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte şi se inspiră adânc. Se recomandă inhalaţii de 2-3 ori pe zi).

O altă soluţie pentru remedierea tusei este rădăcina de nalbă. Se pune în apă rece de seara până dimineaîa. Se strecoară şi se bea apa rezultată.



http://www.evz.ro
 
Eu zic ca la fel de toxice sunt si produsele din carne , si dulciurile. De fapt, nu stiu daca mai e ceva care sa nu prezinte pericol.Vor sa ne decimeze lent, dar sigur :P. Cu razbel nu mai merge, asa ca incearca s ei ce pot.

Cât de nocive pentru organism sunt legumele din supermarket

Fără gust, lipsite de nutrienţi, aţoase şi chiar lemnoase, dar cu aspect frumos, aşa arată legumele pe care le cumpărăm din comerţ. "Spre deosebire de acum 20 de ani, legumele pe care le mâncăm au avantaje agronomice: sunt aspectoase, rezistă în timp şi cresc destul de repede", a declarat, pentru gândul, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Cercetări Alimentare. Specialistul atenţionează însă că, deşi punctează la capitolul imagine, legumele nu stau la fel de bine şi la capitolul beneficii aduse organismului nostru. Practic, legumele nu mai au gust pentru că provin din soiuri hibrid, speciale pentru seră. "Aceste soiuri sunt create special de om, prin selecţie artificială, pentru a avea o producţie mare de legume. Soiurile pure nu dau producţii mari. Un bun exemplu este soiul roşiilor "inimă de bou", care sunt gustoase, neaspectuoase şi cărnoase. Din păcate, acestea se deteriorează rapid şi nu au o producţie mare", spune prof. dr. Mencinicopschi.

Legumele sunt tratate chimic ca să reziste mai mult

Indiferent dacă sunt de producţie internă sau de export, legumele sunt fără gust şi nutrienţi. Ele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, iar substanţele folosite au efecte negative asupra organismului, provocând intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii.

Astfel, legumele sunt supuse unor tratamente cu pesticide şi pulverizate cu tot felul de substanţe toxice menite să le mărească rezistenţa în timp. "Cea mai bună soluţie este să mâncăm fructe şi legume atunci când este sezonul lor", recomandă Mencinicopschi.

Tabără: Serele din Olanda şi Spania produc sute de tone de legume pe hectar

Piaţa autohtononă este invadată pe timpul iernii de legume aduse din import. Spania, Olanda, Italia, Turcia, Israelul şi Egiptul sunt ţările de provenienţă a acestor alimente. "Legumele care se găsesc în această perioadă a anului sunt în mare parte aduse din ţări aflate în zona mediteraneană, acolo unde iernile sunt mai blânde. Roşiile şi castraveţii care se găsesc în pieţe, supermarket-uri şi hipermarket-uri sunt cu precădere din Turcia, Spania şi Olanda", a declarat, pentru gândul, Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii.

Deputatul susţine că, deşi provin din ţări unde temperaturile sunt ridicate, roşiile şi castraveţii de import sunt crescute în sere. "În Olanda şi Spania sunt sere înalte, nu ca în România scunde, unde dintr-un singur hectar se pot obţine câteva sute de tone de legume", a mai precizat Tabără.

El spune că roşiile şi castraveţii pe care îi mâncăm în sezonul rece sunt soiuri speciale pentru sere. "În Germania, de exemplu, se foloseşte un soi de castraveţi care este altoit cu unul de dovleci. Aceştia sunt mai sănătoşi, au mai multe substanţe nutritive şi sunt mai rezistenţi la bolilele specifice acestei legume. Soiul de castraveţi rezultat nu este tratat cu atât de multe substanţe chimice ca în cazul celor care nu sunt altoiţi cu dovleci", explică Valeriu Tabără.

Mai mult, contează şi modul în care legumele sunt crescute. De exemplu, în cazul roşiilor există sere speciale, iar legumele nu mai cresc în pământ, ci în substanţe nutritive. "În Olanda, de exemplu, sunt întâlnite serele cu substrat umed. Roşiile obţinute din substrat umed sunt cele care arată frumos şi sunt mari. Acestea sunt crescute în substanţe hidroponice, adică substanţe nutritive", povesteşte fostul ministru al Agriculturii.

Dacă în mod normal, anual se obţine o singură producţie, cu ajutorul serelor şi a soiurilor speciale se obţin roşii şi castraveţi şi de trei ori pe an: o dată în sezon şi de două ori în extrasezon.

Ce dezvăluie aspectul unei legume

Nutriţioniştii susţin că legumele cumpărate iarna au un conţinut mai ridicat de chimicale, comparativ cu cele pe care le cumpărăm în sezonul cald. Mencinicopschi recomandă achiziţionarea legumelor importate din ţări apropiate României. Motivul? Acestea sunt tratate mai puţin cu substanţe care să le ajute să reziste trasportului. "Din păcate, aspectul unui aliment nu ne poate spune dacă conţine sau a fost tratat cu foarte multe substanţe chimice, doar rezultatele de laborator pot arăta acest fapt", spune profesorul.

Cum să păstrezi legumele iarna

Cartofii, morcovii, ceapa şi usturoiul sunt legume care pot supravieţui chiar şi în timpul sezonului rece, important este modul de depozitare. Prof. dr. Mencinicopschi recomandă ca acestea să fie ţinute în locuri răcoroase. "Morcovii pot fi depozitaţi într-o lădiţă cu nisip, iar cartofii - îngropaţi în pământ, iar atunci când îi vom scoate vor arăta ca proaspăt cultivaţi".

Dacă nu sunt depozitaţi corespunzător, cartofii pot deveni toxici pentru organism atunci când încep să încolţească.

Pentru a evita efectele negative ale acestora trebuie înlăturate toate porţiunile înverzite şi încolţite. Partea galbenă din cartof care rămâne este sigură pentru consum.

http://www.gandul.info/news/cat-de-nocive-pentru-organism-sunt-legumele-din-supermarket-9329818
 
Asa arata dupa ce a vorbit la telefonul ei iPhone 4. Medicii au fost ingroziti cand au vazut-o .


article-2123921-126EF78C000005DC-304_306x423.jpg



Jenny a facut o alergie atat de puternica la materialul din care carcasa a fost facuta incat a fost dusa imediat la spital. Fata, gatul si pieptul femeii s-au umplut de pete rosii, care s-au dovedit a fi si extrem de dureroase.

Cand mama lui Jenny a ajuns la spital, aproape ca nu si-a recunoscut fiica.

Dupa mai multe analize, medicii i-au spus ca este alergica la siliconul din carcasa telefonului.



Mai multe imagini AICI
 
Tot pomenea Anuk ca azi citesti ceva despre un aliment si maine nu mai e valabil. Azi dimineata auzeam la stiri ca poti manca cat popcorn doresti, ca este extrem de benefic, cu conditia sa fie facut cum trebuie, adica cu foarte putin ulei si evident sa fie porumb eco :P. Acum nu o sa mai zicem cate calorii are o punga de popcorn, nu se pune. Voi puteti manca la greu, dar sa nu fie pt. microunde sau cumparat de pe strada sau pentru cand intrati la film. :D

Si am citit una si mai tare. Ca fumatul afecteaza capacitatile intelectuale, dar numai ale barbatilor :D. Vorba lui Moromete deci "depinde dupa facultati" :P

Fumatul duce la scaderea facultatilor intelectuale, doar la barbati

Cercetatorii de la University College din Londra au recurs la un esantion semnificativ pentru studiul lor asupra fumatului: 5.000 de barbati si 2.000 de femei, cu varsta medie de 56 de ani.

Testele au fost efectuate in cursul a zece ani, relateaza 20minutes.ch.

Rezultatul este ca barbatii care au fumat pe toata perioada studiului au inregistrat cea mai severa scadere a capacitatilor cognitive (functiile intelectuale legate de gandire, memorie, invatare sau comunicare - n.red.), mentioneaza site-ul Canoe.

Site-ul mai arata ca barbatii care s-au lasat de fumat cu zece ani inainte de teste prezentau si ei "un risc mai mare de declin cognitiv".

In ceea ce priveste femeile fumatoare sau foste fumatoare care au fost testate in cadrul studiului, n-au fost inregistrate schimbari semnificative. Cercetatorii urmeaza de acum incolo sa vada care sunt motivele .

 
Sa constentizezi ca ai probleme psihice este f important,este primul pas spre vindecare asa ca e bine de stiut care sunt semnele care tradeaza o "banala depresie "


Care sunt simptomele depresiei nervoase


Tristeţea reprezintă o reacţie normală la anumite evenimente nefaste, iar majoritatea oamenilor încep să se simtă mai bine cu trecerea timpului. Dar persoanele care sunt depresive nu pot să-şi înlăture emotiile negative indiferent de ceea ce fac, iar simptomele pot continua pentru o perioadă lungă de timp. Depresia nu se referă doar la o stare proastă; este o boală care necesită tratament.
Depresia, proba dificilă a vârstei de mijloc


Depresia: simptome emoţionale

- Te simţi mereu trist

-Ai o gândire negativă continuă, gânduri pe care nu le poti opri sau controla

-Te simţi neajutorat, vinovat sau lipsit de valoare ca persoană

-Eşti extrem de iritabil

- Gânduri suicidale

- Probleme cu concentrarea, memoria sau gandirea

- Anxietate

- Imposibilitatea de a găsi plăcere în orice ai face, nici chiar în lucrurile pe care le iubeai odată.

- Tendinţa de a plânge mereu

Depresia: simptome fizice

-Probleme cu somnul, prea mult somn sau prea puţin

- Probleme cu alimentaţia, precum lipsa apetitului sau mănânci prea mult

- Fluctuaţia greutăţii, slăbeşti sau te îngraşi mult

- Dureri musculare sau articulare

-Dureri de cap dese

- Senzaţia de oboseală şi lipsa de energie chiar dacă ai dormit mult

- Dureri abdominale şi probleme cu digestia care nu se rezolvă cu tratament

Simptomele depresiei pot fi diferite de la bărbaţi la femei, de la bătrâni la tineri şi chiar de la persoană la persoană, deci dacă simptomele enumerate mai sus nu ţi se potrivesc nu inseamnă că nu suferi de depresie.Simptomele pot fi severe sau minore. Ceea ce contează este cât de des le resimţi. Orice combinaţie a acestor simptome trebuie să fie prezentă cel puţin două săptămâni sau în fiecare zi în majoritatea zilelor săptămânii pentru ca acestea sa fie considerate simptome ale depresiei.


În cazul în care sunt sesizate, individul trebuie să se ducă la doctor pentru o consultaţie şi eventual tratament incluzând şi o trimitere la un terapeut sau psihiatru pentru a ajuta la controlarea emoţiilor.Depresia poate fi tratată cu medicamente, psihoterapie sau chiar amândouă, dar mai întâi trebuie să ceri ajutor.


http://www.evz.ro
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top