• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sanatate,nutritie si corpul uman

Status
Not open for further replies.
Bine, cea mai la indemana metoda e apa si sapunul, din belsug si cat mai des, insa mai sunt si alte ajutoare.

Cum sa scapi de mirosul urat al corpului


Mirosul corpului este ceva normal si apare in mod natural la toata lumea, insa uneori acesta este puternic si devine jenant. O buna igiena si o dieta corespunzatoare te pot ajuta, insa vezi in continuare mai multe modalitati de a scapa de aceasta problema.

Mirosul puternic ar putea sa provina de la glandele sudoripare sau porii pielii. In primul rand, trebuie sa stii ca nu toti cei care sufera de aceasta problema sunt constienti de aceasta, arata Digherbs.

Mirosul neplacut poate sa apara din cauza igienei precare, adica atunci cand transpiratia ramane mult timp pe corp, astfel incat permite aparitia bacteriilor si inmultirea acestora. Alte cauze pot fi anxietatea, stresul sau nervii.

De asemenea, in cazul in care toxinele nu sunt eliminate din organism, acestea vor incerca sa o faca prin piele. Si condimentele puternice pot fi eliberate tot prin porii pielii, fapt ce duce la un miros neplacut.

Pentru a reduce transpiratia produsa de glande poti consuma ceai de salvie. Fierbe 20 de grame intr-un litru de apa si bea una sau doua cesti pe zi. Mamele care alapteaza ar trebui sa nu il consume pentru ca poate usca laptele matern.

Ciulinul laptelui este foarte bun pentru ficat, iar daca vei avea grija de acest organ o sa elimini in mod corespunzator toxinele din organism. Tot pentru detoxifierea ficatului bea ceai de papadie.

Transpiratia excesiva si alternativele ei naturiste

Alimentele care se digera greu pot duce la aceeasi problema. Bea o cana de ceai de menta dupa fiecare masa pentru a ajuta procesul digestiv.

Stresul si anxietatea pot fi combatute cu ceai de musetel. Bea cate trei cani pe zi. In plus, acesta este bun si pentru digestie.

Si levantica ajuta in aceste cazuri. Se recomanda trei sau patru cani pe zi.

In mod extern poti folosi cateva plante pentru a scapa de mirosul urat. Printre acestea se numara coriandru, radacina de lemn dulce, ghimbir, oregano, rozmarin, nucsoara, scortisoara, chimenul, frunzele de dafin si salvia. Poti face ceai din ele si sa pui comprese la subrat sau il poti adauga apei in care faci baie.

Poti scapa de mirosul urat si prin aromoterapie. Uleiul esential de levanda poate fi adaugat in apa de baie pentru a ucide bacteriile care provoaca problema. Si cel de trandafir te poate ajuta in acelasi mod.

Uleiul din arbore de ceai este antibacterian si poate fi aplicat ca un deodorant.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...-sa-scapi-de-mirosul-urat-al-corpului-1135787
 
O metoda mai buna, zic io, avand avantajul ca sanii " e" mai "naturali :D. Insa nu e o metoda ieftina.

Tehnica de mărire a sânilor cu grăsimea de pe burtă şi şolduri, succes răsunător la Iaşi

Profesorul Teodor Stamate a realizat în premieră naţională intervenţia de mărire a sânilor cu grăsime

Iaşi
Profesorul Teodor Stamate a realizat în premieră naţională intervenţia de mărire a sânilor cu grăsime


15 persoane au beneficiat de tehnica profesorului Teodor Stamate de refacere a sânilor cu propria grăsime folosită în ţară din luna martie a anului trecut.

Tehnica de mărire sau refacere în totalitate a sânilor cu grăsime a profesorului Teodor Stamate, specialist în chirurgie estetică, preluată de la profesorul american Roger El Khoury, s-a dovedit a fi un real succes. Implementată în premieră naţională la Iaşi în luna martie a anului trecut, mărirea sânilor cu grăsimea proprie a fost opţiunea a 15 femei. „Astăzi avem deja 15 cazuri rezolvate prin această metodă, o parte sunt pentru simpla augmentare mamară, iar altele sunt pentru reconstrucţia sânului în situaţii dramatice, postmasectomii, după amputaţia unui sân. Şi în aceste cazuri reuşim să reconstruim sânul, dar după 2-3-4 transferuri de grăsime", spune profesorul Teodor Stamate, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon" Iaşi.



Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu rezultatele acestei tehnici

Ultima pacientă care a apelat la această metodă este o tânără de 23 de ani din Iaşi, la care, spune medicul, efectul a fost vizibil chiar de la prima şedinţă. „Din punctul meu de vedere această pacientă nu ar mai avea nevoie de o altă şedinţă. Am paciente care după prima şedinţă s-au declarat mulţumite, dar am şi la care am făcut şi a treia şedinţă de injectare de grăsime", spune profesorul Stamate.

Se injectează propria grăsime

În acest procedeu de mărire sau refacere a sânilor cu grăsime un rol important îl are sistemul Brava, format din două ventuze de silicon şi o pompă, care înlocuiesc balonaşul care se introducea chirurgical şi care se umfla pentru a face loc viitoarelor implanturi cu silicon. „Sistemul Brava constă în prezenţa a două cuve la care se branşează prin două furtunaşe un motoraş care merge cu baterii. Are însă şi un cip în interior, care poate regla presiunea negativă la care se supun regiunile premamare. Cuvele se fixează în faţa sânilor, se dă drumul la motoraş şi pacienta poartă într-un sutien special timp de 8-10 ore pe zi aceste cuve. Obţinem o mărire a sânilor prin injectarea de grăsime fără nicio operaţie", explică profesorul Stamate procedura.

Specialiştii spun că această nouă tehnică are un dublu efect benefic: te scapă de surplusul de grăsime din zonele nedorite şi o transferă către zona mamară. Printre avantajele acestei noi metode de mărire a sânilor se numără şi faptul pacienta este scutită de incizie, şi deci de cicatricile inestetice. „O pacientă la care se aplică această metodă beneficiază de toate avantajele unei liposucţii, tot ce înseamnă chirurgie de contur, dispar reliefurile nedorite, abdomenul devine mai plat, aripioarele dispar, grăsimea o utilizăm pentru mărirea sânilor după centrifugare, injectăm numai component care poate trăi în noul situs", spune profesorul Stamate.

Paciente din toată ţara

Profesorul Teodor Stamate spune că din cele 15 paciente la care a folosit această tehnică, jumătate au fost victime ale cancerului mamar şi a fost nevoie deci de o reconstrucţie totală a sânului. „Tinerele în general vor o mărire a sânului sau o uşoară ridicare a lor. Persoanele mai în vârstă vin de obicei după ce sânul le-a fost extirpat. Am paciente şi din Constanţa, din toată ţara", spune profesorul Stamate.Preţul de pornire al tehniciide mărire a sânilor cu grăsime este 5.000 de dolari.

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/...asunator_la_Iasi_FOTOGALERIE_0_598740410.html
 
Nu cred in "ditele minune" totusi, o bruma de adevar exista si cred ca mancand sanatos, prevenim o serie de boli.Femeile din tarile mediteraniene, arata f bine si au si alt tonus.


http://www.evz.ro
 
Ca maine poimanine incepe isteria :D: cu gripa porcina,care culmea, nu pare f periculos.


GRIPA SURPRIZĂ: Un nou virus porcin a apărut la copii din SUA



Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CDC) din Statele Unite ale Americii a confirmat existenţa a trei noi cazuri de gripă cu un virus neaşteptat, A/H3N2, a căruia sursă sunt tot porcii şi care se răspândeşte de la om la om.
Noul virus gripal afecteaza in special copiii

"Este un virus de origine porcină, care a apărut la copii din Iowa, identificat de CDC şi monitorizat în toată lumea. Primul caz a apărut în luna iunie, iar ultimele două în luna noiembrie. Este de origine procină, ca şi virusul pandemic. Deja există un vaccin pentru acest virus, după cum anunţă CDC", ne-a explicat medicull Victor Olsavszky, reprezentantul Organizaţiei Mondiale în România, citând din avertizarea transmistă de OMS.

Ţinta: tinerii fără imunitate

Datele strânse până acum arată că noul virus seamănă surprinzător cu cel pandemic: afectează tinerii, care nu au imunitate, pe când vârsnicii nu se îmbolnăvesc, probabil pentru că s-au mai întâlnit de-a lungul vieţii cu el.

"Se pare că nou virus de origine porcină a primit gene din virusul pandemic, însă până acum cazurile raportate sunt sporadice. Asta nu înseamnă că dacă ne-am vaccinat contra gripei pandemice AH1N1 suntem protejaţi de noul virus", mai comentează reprezentantul OMS în România.

"Nu există motive de îngrijorare, pentru moment"

Totuşi, nu sunt motive să ne temem că urmează o nouă pandemie, spune Arnold Monto, expert în gripă şi profesor la Universitatea de Sănătate Publică din Michigan. "Nu cred că există motive de îngrijorare, pentru moment. Ştim că virusurile porcine ajung la oameni ocazional, se transmit pentru o generaţie sau două după care se opresc". Experţii în boli infecţioase pot observa aceste noi virusuri datorită noilor tehnologii. În trecut, multe astfel de virusuri treceau neobservate.

Pandemia cu virusul porcin AH1N1 a început în 2009 după ce virusurile gripale au suferit mutaţii. Cu toate că pandemia cu AH1N1 s-a dovedit relativ uşoară, medicii spun că se temeau de virusurile porcine pentru că de-a lungul timpului au făcut ravagii. În 1918, un virus porcin a omorât 20 de milioane de oameni.

Vaccinul care previne virusul, transmis deja producătorilor

Toţi cei trei copii din Iowa au făcut forme uşoare de boală, mai anuntă CDC, iar virusul a răspuns la medicamentele antivirale. Oficialii CDC au anunţat şi faptul că au pus la punct un vaccin pentru noua tulpină de virus, ca măsură de precauţie, şi că au transmis deja formula vaccinului producătorilor de medicamente.


http://www.evz.ro
 
Mey, io tot aduc ceva ce se leaga intr-un fel sau altul de sarbatori. Si credeti-ma, tare o sa mai sughitati atunci :D, asa ca, iata cateva sfaturi utile :


Cum scapi rapid si eficient de sughituri

Sughiturile pot sa apara in cele mai nepotrivite momente, astfel incat nu stii cum sa faci sa scapi mai repede de ele, mai ales in fata unor persoane pe care nu le cunosti foarte bine.

Exista insa cateva modalitati prin care poti scapa de ele fara ca onoarea sa-ti fie patata (prea mult), conform Best Health Mag:

- preseaza cu degetul mare de la o mana palma mainii celeilalte. Cu cat mai tare reusesti sa faci asta, cu atat mai bine. Disconfortul poate reprezenta o distragere a atentiei de la sughit;

- respira adanc si tine aerul in tine din cand in cand. Atunci cand se acumuleaza dioxid de carbon in diafragma, aceasta se relaxeaza.

- daca te poti retrage undeva singur cateva minute, baga-ti degetele in urechi pentru 20-30 de secunde sau preseaza zona moale din spatele urechilor. Acest gest relaxeaza un nerv care este conectat cu diafragma.

- daca tot nu te vede nimeni, scoate limba, gest care te va ajuta sa respiri mai bine.

- tine-ti mainile impreunate in jurul nasului si al gurii si continua sa respiri normal.

- ia 9-10 inghitituri rapide dintr-un pahar cu apa. Astfel vei opri spasmele diafragmei.

- daca iti poti bloca urechile in timp ce bei apa, este si mai bine. Poti tine degetele in urechi si bea lichidul cu un pai.

- acopera paharul cu un prosop de hartie si bea apa prin el. Va trebui sa tragi mai tare, lucru ce va contracta diafragma si o va opri sa se mai miste necontrolat.

- pune o lingurita de zahar sau miere sub limba si inghite treptat.

- surpriza gustarii a ceva acru iti poate vindeca sughitul.

- inghite o lungurita de otet de mere. Este intr-adevar o provocare, dar vei vedea rapid rezultatele.

- cateodata relaxarea este cheia. Stai intins pe pat, cu capul intors intr-o parte si mainile pe langa corp. Respira adanc cateva minute.

- si un sarut lung si pasional s-a dovedit un remediu pentru sughit.

Pentru copii

- pune-i sa manance o lingura cu unt de arahide. Prin procesul de mestecare a acestui aliment se poate rezolva problema.

- lasa-i sa manance inghetata. Va fi si un deliciu pentru ei si le va relaxa si diafragma.

Prevenire

- atunci cand mananci, fa-o incet pentru a nu inghiti aer pe langa alimente;

- evita cauturile carbogazoase, in special daca sunt reci;

- unele medicamente precum diazepamul pot duce la aparitia sughitului, asa ca ai grija si la acest aspect.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/cum-scapi-rapid-si-eficient-de-sughituri-1136492
 
Nu cred ca exista om, care in viata lui sa nu fi trecut macar printr-un episod depresiv sau o situatie despre care credea ca nu are rezolvare. In aceste cazuri nu ezitati sa consultati un psihiatru. Stiu ca in Romania faptul ca te duci la psihiatru e privit cu rusine, preferam sa batem drumul manastitilor, sa pupam moastele sau mainile popilor, dupa caz :P sau sa facem matanii, dar deh, mentalitatile primitive dispar greu si cel mai greu e de luptat cu mentalitatile, se stie. Dar trebuia sa realizam intai ca avem o problema , pt a o putea depasi. Sper ca in viitor lumea sa se deschida mai mult spre astfel de terapii. Poate asa, mai multi oameni vor fi salvati. Important e si sprijinul familiei. Daca nici ea nu vrea sa vada problema, e si mai grav. Insa e demonstrat si arhidemonstrat ca o vizita la un psihiatru sau macar psiholog face mult mai mult decat mersul la biserici sau popi. Sper ca oamenii sa-si deschida mai mult mintea! Am evoulat, ce naiba! Sau asa imi place sa cred :D. Si grija mare, in perioada sarbatorilor, episoadele depresive sunt mai dese !

Psihoterapia contracarează stresul din societatea modernă


Una din trei persoane va avea la un moment dat o tulburare psihică, potrivit estimărilor făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Alături de terapiile tradiţionale, psihoterapia are un rol eficient în tratamentul tulburărilor psihice, dar din păcate, în România există doar 1.200 de psihoterapeuţi înregistraţi în FRP, adică cinci psihoterapeuţi la suta de mii de locuitori.

Aceste cifre plasează ţara noastră pe ultimele locuri în Europa. România nu stă prea bine nici în privinţa statutului acestei profesii, care este insuficient reglementat.

Viaţa cu o tulburare psihică

De la vârsta de 17 ani, Ciurea Tudorel se luptă cu schizofrenia. Bărbatul urmează cu stricteţe un tratament medicamentos şi se bucură de sprijinul familiei, dar în paralel face şedinte de psihoterapie.

"Psihoterapia îmi dă încredere în mine şi speranţă ca să nu mă mai gândesc la lucruri triste", mărturiseşte Ciurea Tudorel.

Bărbatul este conştient că nu se va vindeca niciodată, dar prin intermediul tratamentului integrat a reuşit să recapete contactul cu realitatea.

"Prin psihoterapie învăţăm să trăim în armonie cu noi înşine şi cu cei din jurul nostru", explică psihoterapeutul Dana Ploeşteanu.

Când e nevoie de psihoterapie?

Psihoterapia este o necesitate atunci când mediul de creştere al individului nu a fost prielnic şi, din motive puternice de dezvoltare, persoana solicită ajutor calificat, oricând o persoană se simte depăşită de problemele din viaţa ei, iar mecanismele ei de adaptare care până acum s-au dovedit utile au "trădat-o". Sau atunci când medicul psihiatru, şi nu numai, o recomandă ca tratament complementar în cazul unor tulburări psihice severe sau psihosomatice.

În prezent, anxietatea şi depresia sunt afecţiunile care îi determină pe români să meargă la psihoterapeut, cauza fiind, de multe ori, stresul major la care sunt supuşi. Dar cu ajutorul psihoterapiei pot fi combătute şi alte tulburări psihice, cum ar fi: traumele, abuzurile, crizele de viaţă, pierderile şi tulburările de stres post-traumatic.

"Psihoterapia alături de terapiile tradiţionale conduce la remiterea episodului depresiv şi la prevenirea recăderilor. Practic, valoarea psihoterapiei este dată de efectul de lungă durată în îmbunătăţirea calităţii vieţii", precizează dr. Ileana Botezat-Antonescu, preşedintele Federaţiei Române de Psihoterapie.

Psihoterapia poate să asigure schimbări în viaţa persoanei - uneori structurale, ca în cazul psihanalizei - care au consecinţe favorabile în modul de funcţionare a persoanei, dar şi al grupului profesional şi social.

"În prezent, sunt tot mai mulţi factori care afectează structura de apărare psihică a oamenilor. Psihoterapeutul îi poate antrena să îşi gestioneze gândurile şi emoţiile, la fel cum fac cu lucrurile din lumea exterioară", spune dr. Cătălin Zaharia, psihoterapeut, preşedintele Asociaţiei Europene de Psihoterapie Neurolingvistică (EANLP).

România, deficitară la numărul de psihoterapeuţi

Federaţia Română de Psihoterapie are peste 1.170 de membri calificaţi, dar dintre aceştia doar 31 de psihoterapeuţi deţin un certificat CEP care este recunoscut în Uniunea Europeană. În comparaţie cu media europeană de 2000 de psihoterapeuţi la suta de mii de locuitori, România are doar cinci specialişti pentru acelaşi număr de oameni.

Federaţia Română de Psihoterapie atrage atenţia că profesia de psihoterapeut şi beneficiile actului psihoterapeutic merită o susţinere şi reglementare adecvată.

"În legislaţia românească nu există titulatura de psihoterapeut, ci doar cele de psiholog, psihiatru şi asistent social. În plus, între aceşti termeni există o confuzie. Este important să ştim că psihologul lucrează cu oameni sănătoşi care au nevoie de consiliere psihologică, în timp ce psihiatrul tratează oamenii bolnavi şi le oferă consiliere medicală şi tratament biologic. Asistentul social lucrează cu familii, în timp ce psihoterapeutul oferă o terapie personală atât pentru oameni sănătoşi cât şi pentru cei bolnavi. Psihoterapia se foloseşte ca adjuvant şi complementar la terapiile de bază", explică dr. Ileana Botezat-Antonescu.

"Aspiraţia noastră este ca profesia de psihoterpeut să capete un suport legislativ adecvat tuturor practicienilor, aşa cum este în unele ţări din Europa", declară Cătălin Zaharia, preşedintele Asociaţiei Europene de Psihoterapie Neurolingvistică (EANLP).

Cele mai multe ţări europene conţin prevederi pentru decontarea serviciilor de psihoterapie din fondurile de asigurări, dar într-un număr limitat de şedinţe, restul de şedinţe necesare fiind plătite din resursele proprii ale pacientului. Serviciile de psihoterapie nu sunt numai "servicii de menţinere a sănătăţii (mintale)", ci şi acte terapeutice, la fel de eficiente ca şi administrarea unui medicament sau a unei proceduri fizice: radioterapie, fizioterapie etc.

Costul unei şedinţe de psihoterapie variază între 45 şi 90 de lei, iar rezultatele încep să se observe după aproximativ 10 şedinţe.

http://www.romanialibera.ro/stil-de...za-stresul-din-societatea-moderna-246675.html
 
Cum stresul este prezent in viata cotidiana,cateva masuri de contracarare sunt bine venite,mai ales ca nu cer un efort deosebit.


Topul celor mai bune alimente anti-stres



Fisticul şi nucile, portocalele şi avocado, dar şi legumele crude gen ţelină sau morcov nu ar trebui să lipsească din alimentaţia celor care au joburi stresante.


Una dintre strategiile care poate da roade pentru a face faţă situaţiilor stresante este atenţia la alimentele pe care le consumăm.

"Depinde de fiecare persoană în parte ce alimente preferă pentru a fi mai puţin stresat. Pentru a ne simţi mai confortabil, trebuie să ne satisfacem plăcerile, motiv pentru care mulţi consumă cantităţi mari de ciocolată. În altă ordine de idei, pentru a ne simţi mai bine trebuie să consumăm alimente uşor digerabile, în special fructe, deoarece conţin vitamine şi minerale care ajută organismul", recomandă medicul nutriţionist Bogdan Guinea.

Fulgi de ovăz şi cereale integrale

Carbohidraţii "obligă" creierul să producă mai multă serotonină. Pentru o aprovizionare constantă cu această substanţă, sunt recomandaţi carbohidraţii complecşi, care se digeră mult mai lent.

Cele mai bune alegeri ar fi cerealele integrale pentru micul dejun, pâine, paste, precum şi fulgii de ovăz. Dulciurile sau sucurile duc la îmbunătăţirea stării generale pentru o perioadă scurtă de timp, mai spun nutriţio­niştii.

Portocale şi avocado

Portocalele sunt în topul listei de fructe, în primul rând pentru conţinutul ridicat de vitamina C. Studiile au demonstrat că această vitamină este esenţială în reducerea nivelului hormonilor de stres şi, în acelaşi timp, ajută la întărirea sistemului imunitar.

În cadrul unui studiu efectuat pe bolnavi cu tensiune arterială crescută, scăderea tensiunii şi a nivelului de cortizol (un hormon de stres) a revenit la normal mai repede atunci când a fost administrată vitamina C. Una dintre cele mai bune metode de reducere a presiunii arteriale este prin creşterea nivelului de potasiu din corp. Iar pentru asta avocado este excelent: o jumătate de avocado are mai mult potasiu decât o banană de exemplu.

Legume crude

Lipsa de magneziu poate declanşa dureri de cap, migrene şi senzaţie de oboseală, exact efectele stresului. Nu este suficient consumul de spanac pentru a completa lipsurile de magneziu din corp, însă este un bun început.

Dacă spanacul nu vă atrage, alternativa ar putea fi boabele de soia fierte sau fileul de somon, de asemenea cu un nivel ridicat de magneziu. În general legumele cu frunze verzi sunt o sursă bogată de magneziu.

Mai mult de atât, legumele mâncate crude pot ajuta la eliberarea de stres printr-un mod pur mecanic: ron­ţăirea unei frunze de ţelină sau a unui morcov ajută la scăderea tensiunii unui maxilar încleştat.

Migdale şi fistic

Fisticul, nucile sau seminţele pot fi o sursă importantă de acizi graşi omega-3. Dacă mănânci în fiecare zi echivalentul a câte migdale poţi ţine într-un pumn, este cantitatea suficientă pentru a-ţi scădea nivelul colesterolului, pentru a reduce inflamaţiile arterelor inimii, a riscului de diabet zaharat şi constituie şi o protecţie împotriva stresului.

Migdalele sunt pline de vitamine: vitamina E care ajută sistemul imu­­nitar, o gamă de vitamine B care fac organismul mai rezistent în si­tuaţiile de stres şi ne feresc de de­presie. "Migdalele sunt re­co­man­date, dar în cantităţi mici pentru că ar putea duce la kilgrame nedorite în plus", atenţionează nutriţionistul Bogdan Guinea.

Lapte cald

Laptele este un bun remediu pentru persoanele care sunt prea agitate înainte de ora de culcare sau pentru cei cu insomnii. Calciul conţinut de lapte ajută la păstrarea unei dispoziţii pozitive şi înlătură starea de anxietate, mai ales pentru femeile aflate în perioada de menstruaţie.

"Pentru a ne simţi bine trebuie să consumăm alimente uşor digerabile, în special fructe, deoarece conţin vitamine şi minerale care ajută."
Bogdan Guinea, nutriţionist la Cabinetul Medical MC2

ALTE REGULI

De ce sunt bune exerciţiile pentru dispoziţie, iar carnea e contraindicată

Pe lângă schimbarea dietei, unul dintre cele mai bune remedii pentru stres rămâne mişcarea. Exerciţiile aerobice cresc oxigenarea sângelui şi se produc endorfine, substanţe chimice care te fac să te simţi fericit. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, 30 de minute de exerciţii sunt recomandate de cel puţin 3-4 ori pe săptămână.

“În schimb, consumul excesiv de carne ne poate da o stare generală de indispoziţie tocmai pentru că se digeră greu şi irită tubul digestiv", mai comentează nutriţionistul Bogdan Guiunea, de la Cabinetul MEdical MC2.

Medicii avertizează şi asupra faptului că oamenii care prin natura muncii lor sunt puşi sub o presiune constantă, sunt mai vulnerabili la orice: de la răceli la hipertensiune şi boli de inimă.


http://www.evz.ro
 
Daca ai un fond genetic bun, prinzi suta de ani chiar daca fumezi, manaci nesantos si sportul nici nu mai intra in discutie.

Misterele geneticii: cum ajungi la 100 de ani cu un stil de viata haotic

Genele decid cat de mult putem sa traim. Nu poate fi altfel, din moment ce si oameni care au un stil nesanatos de viata depasesc suta de ani. Care ar fi combinatia genetica castigatoare? Premiul pentru raspunsul corect este de 10 milioane dolari.

Profesorul Thomas Pearls, de la Universitatea din Boston, este convins ca nu poti atinge suta de ani daca nu ai avantaje genetice clare. In acest moment, Pearls cauta candidati pentru un proiect al fundatiei, "Xprize", care a anuntat un premiu de 10 milioane dolari pentru cel care va reusi sa descifreze codul genetic a 100 de centenari, scrie Deutsche Welle.

Compensatia genetica

Acesta va fi doar primul pas. "Avem nevoie de 10.000, nu doar de 100 gene, pentru a putea gasi legatura dintre materialul genetic, boli si stilul sanatos de viata", a declarat pionierul cerceteraii genetice umane, Craig Venter, care se afla in comisia de evaluare a concursului anuntat de fundatia sus-amintita.

Unul dintre participantii la proiect, George Eberhardt, a implinit de curand 100 de ani. Va fi util materialul sau genetic, tinand cont de faptul ca niciun membru al familiei sale nu a atins varsta de 100 ani si doar cativa au ajuns la 90? De ce tocmai el a ajuns la aceasta varsta?

Plin de farmec, Eberhardt pune longevitatea sa pe seama casniciei reusite, fiind casatorit cu Marie de 70 ani. Sotia, la randul ei, sustine ca partenerul ei a fost intr-o forma deosebita, in toata existenta lui, datorita activitatilor diverse pe care acesta le-a desfasurat.

Astfel de explicatii, din pacate, nu sunt de folos fundamentarii niciunei lucrari stiintifice. Ele nu pot explica nici faptul, la prima vedere ciudat, care arata ca si oameni ce au dus un stil de viata haoti au atins varste impresionante. Dupa parerea lui Nir Barzilai, profesor la colegiul medical, "Albert Einstein", din New York, structura genetica este capabila sa compenseze prejudiciile cauzate de un stil de viata nesanatos.

In cursul cercetarilor sale privitoare la stilul de viata al centenarilor, Barzilai a intalnit multi oameni care sufereau de obezitate, fumau in exces, nu faceau sport sau mancau nesanatos. Cel mai vechi participant la programul sau de cercetare, care a murit cu putin inainte de implinirea a 110 ani, a fumat pana la sfarsitul vietii sale.

"Aceasta era o femeie si avea genele care o protejau de actiunile nocive ale mediului inconjurator", a spus Barzilai. Spusele sale sunt sustinute de datele familiale ale centenarei: una dintre surorile ei a murit la 102 ani iar unul dintre frati inca traieste, avand 105 ani.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...100-de-ani-cu-un-stil-de-viata-haotic-1139064
 
Este posibil sa fie cateva exagerari privind consumul de carne dar este un material interesant.

V-aţi gândit vreodată pentru ce tip de hrană este omul creat?


- Alimentele sunt substante comestibile care contin un anumit numar de elemente organice, precum: proteine, lipide, glucide, saruri minerale si vitamine, apa si materii nedigerabile (ca fibrele). Dintre acestea, proteinele sunt cele mai complexe, prin faptul că asimilarea si utilizarea lor sunt cele mai complicate pentru organismul nostru, explică D. Menrath în cartea “Dieta vieţii”

Proteinele sunt celule organice ale muschilor, organelor, creierului, oaselor etc. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”.

Problema care se pune in cazul unei alimentatii “traditionale” nu este sa duci lipsa de proteine, ci cum sa nu mananci prea multe. Prea multe proteine sunt periculoase pentru corpul uman in aceeasi masura cu a avea prea putine.

Daca alimentul cel mai usor de descompus este fructul, cel mai greu de separat in elemente pe care corpul nostru le poate folosi este proteina. Cand consumam proteine, corpul cheltuie pentru digestie o energie mai mare decat pentru orice alt aliment.

Aşadar, cu cat mancam mai multe proteine, cu atat mai mult ne este consumata energia pentru descompunerea lor.

Noi nu avem nevoie atat de mult de proteine, deoarece corpul uman recicleaza doar 70% din reziduurile proteice; si apoi, noi ne pierdem numai 23 de grame de proteine pe zi, prin fecale, urina, par, piele moarta si transpiratie.

Pentru a completa aceasta cantitate pierduta ar trebui sa mancam 750 grame proteine, ori unii mananca mai mult.

Consumand mai mult decat avem nevoie, corpul este suprasolicitat in incercarea lui de a elimina surplusul. Proteinele in exces nu numai ca va fura energie, dar trebuie sa fie depozitate in corp ca reziduu toxic, determinand si o crestere in greutate, deoarece nu exista energia necesara pentru a-l elimina. A doua zi, un alt surplus de proteine apare si situatia se agraveaza…


Ne “hrănim” cu proteine de la animale? FALS!

Proteina nu apare in corpul omului prin consumul de proteine, ci prin aminoacizii din mancare.

Proteina animalelor consumate difera de proteina umana. Corpul nu poate folosi sau asimila proteinele in forma lor originara. Ele trebuie descompuse in aminoacizii care le formeaza. Apoi, corpul recompune aminoacizii (ii sintetizeaza) in proteine proprii corpului uman. Valoarea unui aliment este data de aminoacizii care il compun.

Animalele insa nu au puterea sa sintetizeze cei 8 aminoacizi esentiali si de aceea trebuie sa-i ia din plante. Plantele ii pot sintetiza din aer, apa, pamant, dar animalele, inclusiv omul, sunt dependente de proteinele din plante – fie direct, mancand plantele, fie indirect, mancand animalele care au mancat plante (carnivorele mananca numai ierbvivore).

Exista 23 de aminoacizi diferiti. Toti sunt esentiali, altfel nu ar mai exista. 15 dintre ei pot fi sintetizati de corpul uman, dar 8 trebuie luati direct din mancarea consumata.

Consumarea regulata a fructelor, vegetalelor, nucilor, semintelor, mugurilor va asigura toti aminoacizii necesari, exact ca si la alte mamifere, care nu consuma carne si care totusi nu sufera de vreo deficienta proteica.

Din alimentele digerate si din reciclarea reziduurilor proteice, corpul are in permanenta aminoacizi, care circula prin sange si prin sistemul limfatic. Cand corpul are nevoie de aminoacizi, ii ia de aici.

Circulatia aminoacizilor este ca o banca deschisa toata ziua. Ficatul si celulele depun si scot permanent aminoacizii necesari din sange si limfa. Cand in sange sunt prea multi, ficatul ii scoate si ii depune (stocheaza) pana este din nou nevoie de ei. Daca scade nivelul lor din sange datorita consumarii acestora de catre celule, ficatul ii repune inapoi in circulatie. Si celulele ii pot depozita si repune in circulatie.

Deoarece majoritatea celulelor din corp sintetizeaza mai multe proteine decat este necesar pentru sustinerea vietii lor, celelalte celule retransforma proteinele repartizate lor in aminoacizi, depozitandu-i in sange. Acest circuit al aminoacizilor este esential in intelegerea faptului ca proteinele complete (animale) nu sunt necesare in dieta.


Aminoacizii conţinuţi în plante sunt într-o cantitate mai mare decât cei conţinuţi în cărnuri

Cei 8 aminoacizi pe care corpul nostru nu ii poate sintetiza trebuie luati din alimente. Fructele si vegetalele contin majoritatea celor 8 aminoacizi, iar morcovii, bananele, varza, conopida, porumbul, castravetii, vinetele, mazarea, cartofii, dovlecii, rosiile, nucile, semintele de floarea-soarelui, susanul, alunele si fasolea ii contin pe toti opt. Aminoacizii continuti in plante sunt intr-o cantitate mai mare decat cei continuti in carnuri.

Trebuie retinute urmatoarele aspecte :

1. Carnurile nu ne furnizeaza combustibil; energia se gaseste in carbohidrati. Carnea nu contine carbohidrati, deci nu furnizeaza energie.

2. Grasimile pot furniza energie, dar descompunerea lor este mai greoaie si mai putin eficienta. Ele sunt descompuse in combustibil numai cand rezervele de carbohidrati sunt epuizate. Grasimea din corp nu provine numai de la consumul lor direct. Cand se consuma in exces carbohidrati, acestia sunt transformati de organism in grasime si sunt depusi ca atare. Astfel, corpul poate inmagazina si folosi grasime fara a consuma mancaruri grase. Depozitele de grasime pot fi privite ca o banca de carbohidrati, unde se fac restituiri sau depuneri, cand este necesar.

3. Sanatatea noastra depinde foarte mult de fibrele celulozice pe care le consumam. Printre multe alte lucruri, ele previn constipatia si hemoroizii. Carnea nu contine fibre celulozice.

4. Un lant de aminoacizi contine de la 51 pana la 200.000 de aminoacizi. Cand mancam carne, acest lant trebuie descompus (rupt) complet si reasamblat in proteina umana. Aminoacizii sunt foarte delicati. Caldura gatitului ii coaguleaza sau ii distruge, facandu-i inutilizabili pentru organism. Astfel, devin toxici depunandu-se, marind consumul de energie.

5. Carnea este foarte bogata in grasimi saturate, diferite de cele folosite pentru energie; provoaca atacul de cord (datorat colesterolului).

6. Sinteza vitaminei B12 este ingreunata mult, provocand starile anemice.

7. Toxinele continute de carnea animalelor au o extraordinar de mare influenta in perturbarea metabolismului hidratilor de carbon, de aici pana la diabet nemaifiind decat doi pasi.

8. Mare parte a tumorilor, adesea maligne, au la origine substante create in timpul digestiei carnii, care nu au putut fi asimilate de organism.

9. Foarte putina lume stie ca, pentru a inlocui culoarea gri-verzuie a carnii, dupa taierea animalului, cu acea culoare rosiatica, placuta, a produsului din galantar, majoritatea fabricilor de prelucrat folosesc nitrati si conservanti foarte daunatori organismului uman, predispunandu-l in timp la cancer.

10. In urma procesarii termice calitatile carnii se modifica:

Valoarea nutritiva a carnii scade cu 2/3.
Fierul devine anorganic, deci nefolositor corpului uman.
Vitaminele dispar aproape complet din carnea fripta sau fiarta.
Noul aliment incarca si aciduleaza organismul uman favorizand aparitia bolilor.


Se pune intrebarea daca organismul UMAN este alcatuit si proiectat pentru a consuma carne.

Care sunt deosebirile fiziologice dintre carnivore si oameni :

Potrivit afirmatiilor domnului Williams Collius, din Medical Counter Point, “omul este inzestrat in mod evident cu dantura care se aseamana mai mult cu cea a ierbivorelor; acestea au incisivii ascutiti pentru a taia iarba, molarii cu suprafata plata pentru a zdrobi legumele si fructele, iar caninii scurti si rotunjiti, inapti sa sfasie si sa striveasca carnea”.

Maxilarul unui carnivor se misca numai in sus si in jos pentru a sfasia si musca. Al omului se misca si lateral, pentru a mesteca.

Saliva omului este alcalina si contine ptialina. Salina carnivorelor este acida, potrivita pentru descompunerea proteinei animale. Ii lipseste ptialina – o enzima care transforma amidonul in maltoza si glucoza.

Stomacul carnivorelor este un sac rotund si simplu, care secreta de 10 ori mai mult acid clorhidric decat un exemplar necarnivor.

Stomacul omului are forma alungita, complicat ca structura si terminat cu duodenul.

Intestinele carnivorelor masoara de 3 ori mai mult decat lungimea trunchiului lor, fiind destinate unei expulzari rapide a mancarii, care se altereaza usor. Intestinele omului sunt de 10-12 ori mai lungi decat trunchiul lor, fiind destinate pastrarii alimentelor in ele pana cand sunt extrasi toti nutrientii.

Pisicile, de exemplu, suplimentandu-li-se ratia de carne cu 20 g de unt, vor continua sa traiasca fara sa aiba nici un fel de schimbare la nivelul arterelor. Imaginati-va ca aceasta cantitate de colesterol este de 80 de ori mai mare decat ceea ce regimul nostru alimentar considera normal. Pe de alta parte, daca unei nutrii i se administreaza numai 4 g de colesterol pe zi, modificarea peretilor arteriali se va produce intr-un mod extraordinar de rapid.

Ficatul carnivorelor poate sa elimine de 10-15 ori mai mult acid uric decat al omului, care elimina foarte putin.

Acidul uric este o substanta extrem de toxica, ce se elibereaza in organism ori de cate ori se consuma carne. Spre deosebire de carnivore, omul nu are enzime specializate in descompunerea acidului uric.

Carnivorele nu transpira prin piele – acestea neavand pori, ca pielea umana.

Urina carnivorelor este acida, a omului este alcalina.
Limba carnivorelor este aspra, a omului este moale.
Mainile omului sunt destinate perfect culesului fructelor, si nu pentru sfasiat, asa cum fac animalele cu ghearele lor.



Cu toate ca nu a fost creat sa manance carne, de ce omul o consuma totusi ? Din doua motive :

Din obicei sau traditie.
Pentru ca ii place carnea.

Deci pentru digestia carnii este necesara o cantitate enorma de energie, ceea ce face si mai dificila sarcina scaderii greutatii celor care nu si-o doresc si o au.



As dori sa va intrebati : unde ati dori sa serviti masa ?

Intr-o gradina cultivata cu legume si cu pomi fructiferi sau intr-un abator, in ambele cazuri asteptand la fata locului sa vi se aduca masa proaspata ?



Daca veti continua sa mancati carne, pentru a minimaliza efectele negative cautati sa:

1. Sa gasiti o sursa de carne nechimizata.

2. Nu mancati carne decat o data pe zi, pentru a economisi energia interna.

3. Combinati corect carnea cu alte alimente.



In cazul unor activitati fizice grele, ganditi-va ca :

proteinele nu va cresc forta, ci, prin descompunerea lor, v-o cheltuiesc.
proteinele sunt dezastruoase, intrucat ele nu produc energie, ci o consuma.

Exemple :

Un leu care mananca carne doarme 20 ore/zi.
Un urangutan, care mananca numai vegatale doarme 6 ore/zi.
Populatiile care traiesc in zona arctica si au ca aliment preponderent carnea au o medie de viata de numai 27 de ani.

Doua dintre cele mai raspandite boli – de inima si cancerul – ar putea fi reduse spectaculos prin corectarea regimului alimentar.


http://www.financiarul.ro/
 
Total fals intr-o anumita privinta. Consumul in exces de proteina , bine aici ma refer la carne , nu aduce un surplus de greutate, dimpotriva. Corpul consuma multa energie pentru digerarea ei. Adic, cu cat halesti mai mult, cu atat slabesti mai mult.In plus , nu are glucide. E o chestie demonstrata. Si am vazut cum a functionat pe mai multi oameni, cu metabolisme diferite. La un consum de doua saptamani numai de carne, cel mai putin s-au dat jos 5 kg. Cel mai mult vreo 9. Si e ceva recomandat de nutritionist.
 
E adevarat, a pus anuk la diete, aia a lui Dunkan, parca. Se scade in greutate, ramane de rezolvat problema toxinelor, ficatului, a rinichilor. Desi mananc destul de des carne, raman la convingerea ca se poate trai f bine si fara.
 
Nuj a cui dieta e. Io stiu persoane care au mers la nutritionistul cu pricina si in primele doua saptamani au halit numa carnoase, fara nimic altceva. Deci e vorba de doar doua saptamani. Si am vazut rezultate miraculoase.Toxinele se elimina cu un mic ajutor, in perioada respectiva se iau neste laxative (e drept ca exista risc de constipare :D, ca nu se epsista fibre). Rinichii nu au de suferit cu un consum mare de apa (asa se mai elimina si din toxine). Bine, apa trebuie din belsug, cel putin sa nu ajungi niciodata sa aia senzatia de sete, atunci clar ceva s-a dezhidratat Fiactul duce, ca doara nu se halesc grasimoase . Io sunt o carnivora prin structura, n-as putea sa elimin carnita :P. Si proteina animala e mama proteinelor, se stie :D
 
Io n-am probleme cu mahmureala ca nu am:D: ( treaba mea de ce :P ) dar pt cei care stiu sa petreaca romaneste cateva sfaturi utile ,cred eu.


Pregătiţi banane şi miere, ca să scăpaţi de mahmureală.


Sărbătorile de iarnă aduc cu ele numeroase petreceri, iar o dată cu acestea creşte riscul de a depăşi cantitatea de alcool pe care corpul o poate procesa. Aşa că dacă sunteţi uşor de tentat atunci când vine vorba închinat pahare, ar fi bine să ştiţi ce aveţi de făcut astfel încât să nu vă doboare mahmureala în ziua ce urmează petrecerii.

Unii dintre cei mai importanţi specialişti britanici în medicină au făcut cunoscute, prin intermediul publicaţiei Daily Mail, trucurile la care chiar ei apelează pentru a preveni dimineţile de coşmar de după o beţie. "Aveţi grijă să mâncaţi înainte ceva ce conţine proteine, grăsimi şi carbohidraţi complecşi. Acest lucru previne absorbţia rapidă a alcoolului", spune Ian Marber, consultant în nutriţie şi director la The Food Doctor. E ideal, dintre alimente, să consumaţi, înainte de petrecere, galete de ovăz cu humus sau un senviş cu brânză. "Ajută şi dacă, înainte de a merge la culcare, beţi un pahar cu suc de portocale diluat cu apă sau mâncaţi un iaurt", a mai declarat Marber. Pentru chirurgul vascular Eddie Chaloner, de la Spitalul din Londra, salvarea stă în banane, pe care le consumă la micul dejun de după petrecere. "Mănânc de fiecare dată banane – sunt blânde cu stomacul şi îţi menţin glicemia. Bananele conţin potasiu, o substanţă pe care o pierdem atunci când bem alcool şi a cărei lipsă contribuie la deshidratare şi mahmureală", a spus Chaloner. "Mănânc o felie de pâine prăjită cu miere şi beau multă apă înainte să mă culc. Fructoza ajută corpul să scape de acetaldehidă, o substanţă produsă de corp atunci când alcoolul e metabolizat, şi care dă acele simptome specifice a doua zi dimineaţă", şi-a împărtăţit şi medicul dermatolog Sam Bunting trucul antimahmu­reală. Pentru chirurgul Bessam Farjo, scăparea e la saună sau la sala de fitness. "După ce beau, merg la saună, dar dacă sunteţi în stare faceţi câteva exerciţii de gimnastică. Veţi elimina toxinele prin transpiraţie şi veţi stimula corpul să producă endorfine, care sunt responsabile cu senzaţia de bine", a declarat medicul. "Când mergeţi la culcare, aşezaţi-vă pe partea dreaptă. Asta va ajuta stomacul să elimine acidul gastric care dă senzaţia de greaţă, în timpul mahmurelilor", i-a sfătuit medicul Sarah Burnett pe petrecăreţi.



http://www.jurnalul.ro
 
DE SEZON: Merge vinul cu antibiotice ori paracetamol? Ce combinaţii alcool-medicamente nu se potrivesc



Vinul, ţuica ori berea luate în acelaşi timp cu unele medicamente se pot lăsa cu reacţiile adverse complexe, avertiziează experţii în farmacologie.

O problemă o reprezintă faptul că alcoolul face ineficiente unele medicamente, spre exemplu penicilinele.

Alcool şi antibiotice. De evitat, de combinat

Pe piaţă, există foarte multe peniciline (nu numai cele care se pot cumpăra sub această denumire). Mai precis alcoolul interferează cu Penicilina G, Penicilina V, Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Bicoxacilina, Cloxacilina şi nu generează probleme la antibiotice care nu conţin penicilină precum tetraciclinele, cloranfenicol, eritromicină, gentamicină, canamicină etc.

Pe de altă parte, alcoolul potenţează efectul sedativ, aşa că nu trebuie asociat la nici un medicament care are efect sedativ, asta însemnând sominifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc.

Combinaţia alcool-sedative poate genera acciente de maşină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoana respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţa acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afara acestor medicamente. Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ.

Nu beţi cu paracetamol

Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie nici ele asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă.

Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului, nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice. Este şi cazul paracetamolului, care luat în doze foarte mari este toxic pentru ficat, în consecinţă combinaţia alcool - paracetamol trebuie evitată.

Tetraciclina nu se ia concomitent cu lactatele

Unele antibiotice (în special tetraciclinele) nu este bine să fie combinate cu laptele sau diverse produse lactate. În combinaţie cu ionii metalelor grele cum ar fi calciul, magneziul, aluminiul, aceste tetracicline formează ceea ce se cheamă în termeni medicali chelaţi neabsorbabili, care le scade eficacitatea. Nu este bine să se combine tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, cu medicamente antiacide, cu produse pe bază de fier.

Dacă este neapărat nevoie să se administreze ambele preparate (şi medicamentul şi alimentul) este bine să se lase o pauză de două ore între ele. Este bine de ştiut că tetraciclinele produc iritaţie gastrică iar laptele şi antiacidele combat această iritaţie aşa că se pot consuma fără probleme, însă fără a fi administrate împreună.


Atenţie la cafeluţă şi sedative

Cafeaua este un diuretic şi un stimulant psihomotor, aşa că are şi rolul de a asigură un plus de efect diuretic medicamentelor diuretice, ceea ce face să existe riscul unui efect prea. În cazul tuturor medicamentelor deprimante ale sistemului nervos (benzodiazepinele, anxioliticele, somniferele de orice fel nu neapărat barbituricele), cofeina, prin efectul ei stimulant al sistemului nervos central, antagonizează efectul sedativ.

Aşa că într-o astfel de situaţie, trebuie optat ori pentru stimularea sistemului nervos central cu cofeină, ori pentru reprimarea activităţii sistemului nervos central cu barbiturice, sedative, trachilizante. Aceste medicamente şi cafeaua nu trebuie consumate împreună pentru că se antagonizează reciproc şi nu mai au nici un efect.



http://www.evz.ro
 
Cum combinăm alimentele şi în ce ordine le consumăm, ca să fim în formă de Sărbători.

Dacă vrei să nu transformi bucuria Crăciunului şi pe cea a Anului Nou în suferinţă fizică provocată de „dezmăţul” alimentar şi de oboseală, pentru asta există câteva secrete. Mici, dar cu rezultate mari.

Sarmale, cârnaţi, piftie, salată boeuf, cozonac, bomboane, ciocolată ... Cam greu să rezişti cu asemenea tentaţii culinare cu atâtea zile de petrecere. Din fericire, unii experţi s-au gândit cum am putea să ne păcălim organismul, fără să ne abţinem totuşi de la asemenea bunătăţi. Specialistul francez în nutriţie, doctorul Guerineau, autorul lucrării „Secretele Micronutriţiei”, ne arată cum putem să obţinem acest rezultat.

Mai întâi de toate, el se pronunţă împotriva oricărui regim de slăbire înaintea sărbătorilor de iarnă. O asemenea dietă ne face să dăm jos câteva kilograme, dar kilogramele pierdute „se răzbună” după o săptămână sau două, după Sărbători.

Mult mai eficient este să reducem porţiile de mâncare. Putem gusta câte puţin din toate meniurile, dar nu trebuie să „plusăm”. Important este şi cum combinăm alimentele şi în ce ordine le consumăm. În primul rând, atenţie la grăsimi! Cât mai puţin din cele care se digeră mai greu, pentru că altfel se ajunge la indigestie. Şi cum românul este foarte bun prieten cu grăsimile „trans”, e bine ca acestea să se consume cu măsură şi combinate cu alte alimente care să faciliteze digestia. De pildă, lângă delicioasa friptură de porc, în loc de murături sau cartofi, puneţi o salată de crudităţi stropită cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie. Sau, dacă aveţi un platou mai sofisticat, cu delicatese ca somon fume şi pate de ficat de gâscă, optaţi doar pentru unul dintre aceste două feluri, ca să nu vă încărcaţi stomacul. Pe celălat fel puteţi să îl „recuperaţi” mai târziu, după vreo oră, de pildă. O alternativă ar fi friptura de curcan sau castanele coapte, care nu au conţinut ridicat de grăsimi. Cât priveşte fructele de mare, acestea nu pică, în general, greu la stomac, însă doar cu condiţia să nu fie asezonate cu sosuri bogate în grăsimi.

Referitor la băuturi, ideale sunt apa plată şi băuturile nealcoolizate şi neacidulate. Asta nu înseamnă că nu puteţi să beţi vin şi şampanie, ci că nu trebuie să abuzaţi de acestea din urmă. După o masă copioasă, dar şi înainte, confortul digestiv se poate întreţine cu băuturi din prima categorie în care poate intra şi ceaiul verde sau un suc de lămâie preparat cu apă plată.

Şi fitoterapia este de mare ajutor unui sto­mac suprasolicitat. Dr Guerineau susţine că ficatul se va simţi foarte bine şi înainte, şi după Sărbători dacă urmaţi o cură cu extract de ridiche neagră şi de anghinare. Acestea îl ajută să elimine „deşeurile” rezultate în urma procesului de motabolism.

http://www.jurnalul.ro
 
Orice terapie începe şi se încheie cu rinichii.

2012 – Anul Dragonului de Apă, Anul rinichilor

Medicina chineză spune că sistemul osos are legătură cu rinichii. Deci atenţie la cei cu afecţiuni reumatismale şi cu osteoporoză. Rinichii au legătură şi cu aparatul genital, deci cu ovarele, uterul, prostata.

2012 este declarat de medicina din Chi­na ca Anul Dragonului de Apă. Dar apa este asociată cu rinichii. Deci 2012 este anul rinichilor. Este su­per­bă înlănţuirea de metafore pornită din filozofia medicală a chi­nezilor, care numesc rinichii izvorul de ener­gie, izvorul de sănătate al organismu­lui. Terapeuţii chinezi susţin că orice te­rapie trebuie să înceapă şi să se în­che­ie cu rinichii. Tot medicina din Chi­na numeşte rinichiul fântâna vieţii.

Medicul primar doctor Teodor Coldea explică terapiile din China legate de rinichi.

Organul gentleman.

Chiar medicina clasică a găsit o metaforă pentru rinichi. A denumit rinichiul cel mai gentleman organ, un boier, fiindcă are o lăudabilă ge­nerozitate: cedează din energia lui atunci când alte organe se află în sărăcie energetică. Terapeuţii chinezi susţin că, până nu se echilibrează rinichii, tot organismul este dezechilibrat. Iarna, rinichiul se află în maximum de energie. Teama, frica, emoţiile dezechilibrează rinichii. Starea rinichilor o simţi după gradul de frică pe care o avem. Bolnavii de rinichi sunt fricoşi, temători. Cei cu probleme la rinichi nu au curaj, nu au claritate în minte. Limpezimea creierului, conştientizarea, dar şi o parte din subconştient, toate acestea ţin de rinichi. De altfel, cei dominaţi de ură, pesimiştii au în jurul lor o aură care nu lasă să pătrundă decât gândurile rele, întunecate. Oamenii cu aură energetică pozitivă emană unde reconfortante şi pentru cei din jur. Rinichii sunt legaţi şi de structura osoasă, aşa susţin terapeuţii din China. Astfel, cei cu reumatism, cu osteoporoză nu trebuie să neglijeze rinichii. Urechea, deci auzul şi echilibrul, are legături cu rinichii. Ecou al rinichilor se aude şi în organele genitale, în uter, în ovare, în prostată. Şi fiindcă ne aflăm în iarnă şi frigul afectează meridianele rinichiului.

Fricoşilor şi laşilor le "scârţâie" rinichii.

Relaţia dintre inimă şi rinichi este o relaţie de dominare. Dar excesul de energie în rinichi slăbeşte inima şi invers. E de menţionat că prezintă im­portanţă punctul Marea Sângelui asupra căruia acupunctura ac­ţio­nează. Deci are treabă pe punctul aflat la două degete deasupra ge­nun­chiului, în interior. Când doare acest punct, se strică şi formula sângelui. Rinichiul reglează şi unul din cei doi timpi respiratorii. În afară de acupunctură, pentru rinichi, în anul ce vine, e bine să nu uităm de plante cu efecte în această direcţie: coada şoricelului, coada calului, lemnul dulce, mesteacănul, urzica, toate bune pentru rinichi. Gustul sărat echilibrează rinichii. Dar nu sare în exces! În materie de gust, acrul e favorabil ficatului, amarul inimii, dulcele pancreasului, săratul rinichilor, picantul plămânilor. După ce fac acupunctură pentru rinichi, unor oameni le dispar frica, deficitul de curaj. Voinţa ţine de energia rinichilor. Încăpăţânaţii au un exces de energie în rinichi, în timp ce nehotărâţii suferă de o sărăcie la nivelul energiei rinichilor.

Rinichii au treabă şi cu fertilitatea.

Păi, dacă 2012 este Anul rinichiu­lui sună ca o veste bună şi pentru cei care-şi doresc copii. Şi asta pentru că medicina din China consideră că rinichii se amestecă cu efect pozitiv şi în fertilitate. Rinichiul drept răspunde de fertilitatea femeii, în timp ce rinichiul stâng e responsabil de fertilitatea bărbatului. Medicul primar doctor Teodor Coldea, unul din campionii acupuncturii şi terapiilor chinezeşti, explică. În urma unor te­rapii cu acupunctură o serie de femei au reuşit să rămână gravide. Şi s-au adunat multe, foarte multe probe că rinichiul stâng o ajută pe femeie să ducă sarcina, iar rinichiul drept o ajută să rămână gravidă. S-a mai menţionat faptul că frica, laşitatea şi-au făcut cuibuşor în rinichi. Fricoşii, lipsiţii de curaj au suferinţe la rinichi. Acupunctura aplicată pe punctele rinichilor le-a ajutat şi din acest punct de vedere pe femei, teama le împiedică şi ea să rămână gravide, influenţa asupra fertilităţii era consi­de­rabilă pe canalul fricii şi a curajului pipernicit. Terapia prin acu­punctu­ră le-a micşorat femeilor neplăcerile izvorâte din tulburările de ciclu, din durerile ce însoţesc ciclul. Acupunctura activează în punctele cores­punzătoare rinichilor dând o mână de ajutor bărbaţilor cu probleme la prostată, cu hipertrofie a prostatei. Şi o altă constatare importantă: şedinţele de acupunctură pe punctele rinichilor împiedică revenirea infecţiilor urinare. Acupunctura poate regla prin intermediul ri­ni­chilor şi flora din intestinul gros. De altfel, chinezii susţin cu voce apăsată legătura între rinichi şi intestinul gros.

Să nu se uite că plămânul şi intesti­nul gros sunt responsabile cu imunitatea. Şedinţele de acupunctură pot să fie asociate cu terapia cu plante care influenţeză în bine rinichii: cordiceps şi astragal, veritabile antibiotice naturale, angelica echilibrează nu numai rinichii: ajutând în infecţii urinare şi litiază, dar ajută la funcţionarea corectă a ovarelor. Chinezii susţin că rinichii, ficatul şi pielea au un rol mare în detoxifierea organismului. Şi mai subliniază terapeuţii chinezi că lupta cu tulburările de auz şi echilibru, deci din urechea internă, se dă prin acupunctura pe punctele rinichilor, dar şi ale vezicii biliare şi pe meri­dianul trei focare.

Durerile de spate, lipsa de putere în picioare, crizele de sciatică trebuie tratate cu acupunctură pe punctele rinichilor. Şi o remarcă suplimentară, femeia are cicluri energetice din 7 în 7 ani, iar bărbaţii îşi schimbă ciclurile energetice din 8 în 8 ani, de aceea se maturizează mai târziu.

http://www.jurnalul.ro
 
Trucuri care te pun pe picioare după beţie. Aspirina, un mit

Pentru a vă simţi mai bine, există câteva soluţii: somn de voie, hidratare cu apă minerală şi sucuri pentru sportivi, lapte pentru calmarea stomacului, cafea sau zeamă de varză care taie greaţa.
Primul lucru, paharul cu apă sau lapte, nu încă o dușcă 

Senzaţia de mahmureală apare din cauza substanţei toxice (acetaldehidă), rezultată în urma metabolizării alcoolului în ficat. Deshidratarea amplifică efectele neplăcute, dar nu este factorul principal.

Veţi resimţi mahmureala mai sever dacă aţi băut mult întrun interval scurt şi dacă sunteţi mai slab.

Deşi nu se pot face multe pentru a combate starea de rău după beţie, există câteva trucuri care să grăbească eliminarea "otravei" din organism: suplimente cu cisteină, care combat toxicitatea alcoolului, şi hidratare intensivă cu apă minerală şi băuturi pentru sportivi, pentru refacerea stocului de minerale.

Nutriţioniştii consultaţi de EVZ au analizat majoritatea metodelor antimahmureală.

Somn de voie.

Dacă nu e musai să vă treziţi, odihniţi-vă cât mai mult. În timpul somnului, procesul de detoxifiere este accelerat şi organismul se reface rapid.

Hidratare intensivă.

Alcoolul este diuretic, iar într-o noapte de beţie organismul pierde săruri, minerale şi vitamine. Apa minerală bogată în electroliţi (calciu şi potasiu), băuturile pentru sportivi, fructele zemoase refac stocul de nutrienţi. "Chiar şi în timpul petrecerii, două pahare de apă la unul de alcool fac ca alcoolul să se absoarbă încet", precizează dr. Eduard Adamescu, medic nutriţionist la Cabinetul "Calea Moşilor", din Bucureşti.

Murături şi zeamă de varză.

Singurul efect este că taie greaţa şi ajută puţin la digestie. Zeama de varză sau ciorbele acre luptă împotriva dilataţiei vaselor de sânge induse de alcool.

Cafeaua, autosugestie. Mai bun e laptele

Cafea.

Deşi este primul lucru care îţi vine în minte, cafeaua amară sau cu sare (care poate provoca vărsături), aşa cum se mai recomandă, are un oarecare efect de "trezire", care este însă nesemnificativ în cazul mahmurelii. Deşi este diuretică, deshidratează mult mai puţin decât alcoolul, iar dacă vă face bine, nu renunţaţi la ea.

Alimente bogate în grăsimi.

În popor, se spune că înainte de o noapte de pomină, trebuie să mănânci gras, pentru că în stomac se formează "un balon" protector care împiedică asimilarea în totalitate a alcoolului. Medicii sunt de acord, dar interzic mesele copioase în timpul sau după beţie, pentru că vă pun ficatul la încercare şi riscaţi să faceţi hepatită şi pancreatită acută.

Lapte.

Laptele funcţionează ca un tampon gastric împotriva acidităţii produse de alcool. "Este foarte important să mâncaţi în ziua următoare, pentru că alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului", recomandă dr. Adamescu. Consumaţi şi produse bogate în cisteină, aminoacid mai puţin cunoscut care"taie" toxicitatea alcoolului- carne de pui, de curcan, ou, iaurt.

Băuturi acidulate cu chinină. (de tipul Schweppes sau Kinley).

Este doar un mit, spun medicii. Orice băutură carbogazoasă dă impresia că taie greaţa, însă irită şi mai rău stomacul distrus de alcool.

Suplimente cu minerale şi vitamine, nu paracetamol

Voma autoprovocată.

Alcoolul nu se elimină prin excreţie decât în cantităţi foarte mici, restul este metabolizat rapid de ficat (în acetaldehidă şi apoi acid acetic, substanţe toxice). "Prin provocarea vomei, pot apărea microleziuni la nivelul tubului digestiv", atrage atenţia dr. Eduard Adamescu, nutriţionist şi diabetolog.

Metoda cui pe cui se scoate.

Deşi este în vogă în popor, o bere sau o duşcă te anesteziază puţin, cât să nu mai simţi nimic, dar când trece efectul, va fi şi mai rău. "Pentru cei care au antrenament la băut, poate că merge metoda, dar pentru cei care se îmbată doar de Revelion şi Paşte e dezastruoasă", adaugă nutriţionistul.

Aspirină şi paracetamol.

Cade şi mitul aspirinei sau paracetamolului. Analgezicele administrate în avans pentru prevenirea migrenelor prelungesc simptomele beţiei când vin în contact cu alcoolul, iar celor sensibili la stomac le provoacă sângerări locale. Efectul asupra mahmurelii este nesemnificativ. În cazul dozelor mari, există riscul ca ficatul "să explodeze" la propriu. Dacă totuşi vreţi să luaţi pastile, există suplimente cu cisteină sau suplimente multivitaminice (în special complexul B).

Duş rece.

"Nu a fost dovedită eficienţa metodei. Este subiectiv", spune medicul Adamescu.

REŢETĂ

"Cocktail" de fructe şi pastile pentru mahmuri

Autorii site-ului soyouwanna.com au compus o reţetă pentru combaterea mahmurealii crunte, a cărei eficienţă a fost confirmată şi de medici. Nu vă culcaţi pe o ureche însă, doctorii spun că "nu vă scapă în niciun caz de mahmureală aşa cum vă vindecă penicilina de infecţii", ci doar ameliorează starea de rău şi grăbeşte eliminarea toxinelor. Iată ingredientele:

-200 mg de cisteină (supliment alimentar)
-600 mg de vitamina C
-1 pastilă de vitamina B
- Un milkshake compus dintr-o banană, 6 căpşuni, 2 linguriţe de miere, o ceaşcă de suc de portocale, o ceaşcă de lapte, un sfert de linguriţă de sare
- Suc de roşii sau bulion făcut în casă
- Sucuri pentru sportivi


http://www.evz.ro
 
Stiti sa alegeti apa ? Io recunosc ca o aleg dupa gust :D: si se pare ca nu procedez bine .Iote colea o analiza :P


Apele plate sunt cele mai sănătoase, pe când apele puternic mineralizate pot provoca afecţiuni renale şi biliare. Apele cu pH ridicat (intens carbogazificate) pot declanşa boli de inimă.
Alegeți apa plată pentru consum zilnic și puternic mineralizată ocazional, pentru că afectează rinichii

Calitatea apelor minerale (plate sau carbogazoase) depinde de conţinutul reziduului fix, care nu se referă la impurităţi, ci la nivelul de săruri minerale. Cele mai bune sunt apele slab mineralizate sau plate, întrucât pot fi consumate nelimitat.

Apele puternic mineralizate trebuie consumate doar la recomandarea medicului, întrucât pot provoca probleme renale şi biliare. O analiză a 20 de mărci de apă minerală din comerţ, efectuată de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, vă ajută să alegeţi cele mai bunesortimente.

Vittel, Perrier, Evian, pentru hidratare zilnică Apa slab mineralizată (plată) are cel mai mic conţinut de reziduu (mai puţin de 500 mg/l). Este recomandată pentru hidratarea zilnică. Exemple sunt mărcile Stân ceni, Izvorul minunilor, Vittel, Perrier, Evian, Carpatina şi Hera.

Apa minerală (500-1500 mg/l rezidul fix), nici plată, dar nici foarte mineralizată, trebuie consumată cu moderaţie. Astfel de mărci sunt: Dorna, Roua Munţilor, Bilbor, Aqua Carpatica, Biborţeni, Bucovina, Buziaştoate carbogazificate- şi Poiana Negri- natural carbogazoasă.

"În cazul apelor carbogazoase, dioxidul de carbon provine din izvor şi este sănătos, pe când apele carbogazificate sunt îmbogăţite cu CO2 de fermentaţie", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Perla Harghitei, Tuşnad şi Borsec pot îmbolnăvi rinchii Apele puternic mineralizate (reziduu peste 1.500 mg/l) trebuie consumate doar la recomandarea medicului.

"Consumate frecvent, pot declanşa probleme renale sau biliare", subliniază Mencinicopschi. Trei mărci intră în această categorie: Perla Harghitei- cu CO2 de la sursă- (3.330 mg/l), Tuşnad-carbogazificată -(1.760) şi Borsec-natural carbogazoasă- (1.510). Apele bogate în calciu, magneziu şi sodiu se recomandă doar celor care au carenţe sau sportivilor, pentru restabilirea echilibrului mineral.

Ape calcice (calciu peste 150 mg/l) sunt: Borsec (341 mg/l), Dorna (276l), Aqua Carpatica (250), Biborţeni (203), Tuşnad (201), Poiana Negri (195) şi Bilbor (152). "Pot asigura 7-10% din necesarul zilnic de calciu", adaugă Mencinicopschi.

Ape magneziene (peste 50 mg/l magneziu) sunt: Borsec 83,6 mg/L), Tuşnad (70,2) Aqua Carpatica (61) şi Biborţeni (59,1).

Apă sodică (peste 200 mg/l sodiu) este Tuşnad (243 mg/l). "Nu trebuie să depăşim 2,4 grame de sodiu pe zi din toate alimentele. Apa sodică se recomandă celor care pierd sodiu, în cazuri rare", spune specialistul.

Ape sărace în sodiu sunt: Izvorul Minunilor (1,25 mg/L), Hera (1,46), Aqua Carpatica (4,34), Evian (6,35), Vittel (6,96), Perrier (10,9), Carpatina (14,1) şi Bucovina (18,2).

Apele cu ph ridicat, cu dioxid de carbon în exces sunt: Izvorul Minunilor, Keia şi Hera. "Sub presiunea acidului se comprimă diafragma pe inimă", atrage atenţia Mencinicopschi. Sortimentul Buziaş este la limită în ceea ce priveşte valoarea nitraţilor (0,11 mg/L pentru o concentraţie maximă admisă de 0,1 mg/L). Tuşnad depăşeşte valoarea admisă de bariu-1,69 mg/L la o valoare a concentraţiei maxime de 1 mg/L.

COMPARAŢIE

Ape sănătoase versus ape toxice




Ape plate (<500 mg/l reziduul fix)-recomandate pentru consum nelimitat Hera-98,3 mg/l Evian-306 mg/l Perrier-370 mg/l Vittel-419mg/l Stânceni-441mg/l

Ape puternic mineralizate (>1500mg/l)- trebuie consumate cu preacauţie Perla Hargitei (3330 mg/l) Tuşnad (1760 mg/l) Borsec (1510 mg/l)

Ape sodice (> 200 mg/l sodiu) - risc de boli renale şi cardiovasculare Tuşnad (243 mg/l)

Ape cu conţinut sărac în sodiu (<20 mg/l) Izvorul Minunilor (1,25mg/l) Hera şi Keia (1,46mg/l) Aqua Carpatica (4,34 mg/l) Evian (6,35 mg)

Ape toxice, cu conţinut mare de nitriţi (>0,1 mg/l) - Buziaş (0,11 mg/l)


http://www.evz.ro/
 
Eu dupa o nopate de chef recomand un somn bun. Prin somn te repari cel mai bine, insa, daca timpul nu-ti permite, iote ce zic specialistii sa mancam, in caz de iese cu mahmureala nasoala.

Te doare capul dupa o noapte de chef? Ai grija ce mananci!

Te-ai hotarat sa intampini Anul Nou cu un pahar de sampanie sau un cocteil, dar tot ciocnind cu prietenii ai pierdut sirul zilelor si, daca sarbatorile au continuat, te-ai gandit sa mai chefuiesti un pic.

A venit si ziua reintoarcerii la munca si nu stii ce sa faci pentru a scapa de privirea incetosata, gandirea confuza si lipsa de atentie din cauza durerii de cap. Iata ce alimente te vor ajuta sa te simti mai bine, potrivit Rodale:

Ce sa bei

Daca vrei sa eviti pe cat posibil o mahmureala, alege bauturi care sa aiba o compozitie cat mai clara cu putinta, precum votca, romul sau ginul. Evita sampania, vinul rosu, tequila sau chiar coniacul ori whiskey-ul.

Alcoolul blocheaza eliberarea vasopresinei, un hormon care semnaleaza rinichilor sa conserve apa, asa ca este mai usor sa te deshidratezi. Cel mai bine este sa bei multa apa printre paharele de alcool, dar si in dimineata de dupa petrecere.

Oua

Daca gasesti oua provenite de la gaini crescute in curte si hranite bio, acestea sunt cele mai bune, pentru ca stabilizeaza cantitatea de zahar din sange si au cantitati mari de vitamina B.

Bananele

Probabil dupa o noapte de bautura te simti epuizat din punct de vedere fizic, asta pentru ca muschii tai chiar sunt afectati. Mananca o banana si aceasta iti va da cantitatea de potasiu pentru a te revigora.

Biscuiti si miere

Daca stomacul tau nu poate sa tolereze mierea dupa o noapte de distractie, foloseste cativa biscuiti sau chiar paine pentru a ingera putin antibiotic natural oferit de albine. Mierea va face ca sistemul tau sa elimine mai repede alcoolul.

Quinoa

Quinoa este o cereala din America de Sud, extrem de benefica dupa o noapte lunga. Are aminoacizi care repara orice rau facut in organism de bautura.

Painea prajita

Painea prajita face bine ficatului, care are de suferit in urma metabolizarii a prea mult alcool. Datorita carbohidratilor, ficatul tau va produce mai multa glucoza. In plus, si gustul painii prajite este potrivit pentru eventuala greata pe care o resimti dimineata.

Sparanghelul

Si cum e mai usori sa previi decat sa dregi, data viitoare cand se prefigureaza o petrecere la orizont, mananca sparanghel inainte sa iesi la chef sau chiar in timp ce bei, caci el va preveni mahmureala, potrivit unui studiu desfasurat in 2009 in Coreea. Cercetatorii au aflat ca extractul din frunzele sale contine enzime care descompun alcoolul.

Chiar daca alegi acest aliment sau nu, ai grija sa mananci ceva inainte sa petreci. Nu e doar un sfat cunoscut, de bun simt, ci si cel dat de specialisti precum Aaron White, director la Centrul de Prevenire a Alcoolismului Infantil. Mancarea permite stomacului sa proceseze alcoolul inainte ca acesta sa intre in sange, ceea ce inseamna un impact mai mic asupra creierului si, bineinteles, o mahmureala mai blanda.

Prickly pear

Aceasta nu e o para, ci fructul unui cactus pe care s-ar putea sa il gasesti in calatoriile tale peste hotare. Daca petreci pe alte taramuri, nu uita de acest cactus mexican ce abunda in agenti anti-inflamatori, ce micsoreaza considerabil efectele pe care le are alcoolul asupra organismului.

Cercetatorii de la Universitatea Tulane au descoperit ca cei care beau suc din acest cactus cu 5 ore inainte de betie au cu 50% mai putine simptome de mahmureala in comparatie cu restul. Il poti gasi la plafar si sub forma de capsule.

Apa de cocos

Multa lume este tentata sa consume bauturi pentru sportivi dimineata de dupa petrecere, caci electrolitii din ele ajuta la echilibrarea elementelor chimice din organism. Totusi, aceste bauturi au si partile lor rele, cum ar fi colorantii alimentari, care pot interfera cu celulele creierului. Mai bine alege apa de cocos, aceasta fiind naturala si fara efecte nocive. Evident, daca ai acces la asa ceva.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...-o-noapte-de-chef-ai-grija-ce-mananci-1143546

PS. Mai e metoda cu cui pe cui, dar e recomandata doar cunoscatorilor. Pornirea e mai grea, insa, daca se deschide ecluza.... :D
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top