• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

SnowWhite

Posibil ca toti sa avem capacitati extrasenzoriale latente de care inca nu stim.

Nu fac parte din categoria celor care bat matani in biserici (asta ca sa nu ma banuiti de bigotism) dar ,morala crestiana, merge mana in mana cu bunul simt si constiinta .Poate cine are urechi de auzit.......

Constiinta, cutia neagra a memoriei .

Fara ca cineva dintre semeni sa ne vada, ne simtim vinovati atunci cand facem o greseala. Mai mult, ne este rusine de noi cand suntem in greseala. Din ce cauza? Datorita prezentei constiintei in noi. Este glasul care uneori ne da dreptate fata de cum traim, iar alteori ne mustra. Daca se intampla ca ea sa taca, trebuie sa stim ca noi am redus-o la tacere, nu datorita curatiei noastre, ci pentru ca este vlaguita.

Parintele Iosif, staretul de la Manastirea Optina, spunea: "Constiinta omului este ca un desteptator. Daca desteptatorul a sunat si tu, stiind ca trebuie sa mergi la ascultare, te scoli indata, urmarea va fi ca si dupa aceea il vei asculta totdeauna; iar daca nu te vei scula indata, zicand cateva zile in sir: sa mai stau putin in pat, vei sfarsi prin a adormi si a nu te mai trezi cand suna desteptatorul”.

Dumnezeu ne-a dat libertatea sa lasam in noi constiinta sa ne lumineze sau sa o adormim. Daca alegem sa-i daruim somnul, ea nu ne mai poate grai limpede. Sfintii Parinti spun ca precum in apa tulburata de namol, nimeni nu-si poate cunoaste chipul, nici noi, dupa ce calcam legea lui Dumnezeu, nu mai intelegem ce ne graieste constiinta, incat, ajungem sa credem ca nu mai este in noi.

Stim cu totii ca inainte de a savarsi pacatul, fiecare dintre noi aude glasul constiintei, care incearca sa ne opreasca de la pacat. Este un alt mod prin care Dumnezeu ii striga omului sa nu faca raul. Ea indeplineste un intreit rol in viata noastra: sfatuitor, inainte de savarsirea faptei; martor, in timpul savarsirii faptei, si de judecator, dupa savarsirea faptei. Scopul? Sa-l faca pe om sa se asemene cu Dumnezeu. Asadar, constiinta este un martor care nu tace.

Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca acest glas nu ne chinuie tot timpul, fiindca n-am putea indura acest lucru. Mustrarea neincetata nu ne-ar mai da puterea de a incepe o alta viata. Dar ea "scapara” in noi, nelasandu-ne sa vietuim in pacat.

Datoria noastra este sa ne pastram constiinta nesmintita. Sa nu ne bucuram ca am redus constiinta la tacere, caci linistea adusa de aceasta tacere nu va fi de lunga durata, avand in vedere judecata de dupa moarte si cea de la sfarsitul chipului acestei lumi. Pacatul ramane intiparit pentru vesnicie in constiinta omului. In acest sens ea poate fi numita cutia neagra a memoriei.

Mantuitorul se va folosi de constiinta la judecata, ca omul sa nu poata spune ca a fost judecat pe nedrept. Sa ne amintim de episodul cu femeia desfranata, care urma sa fie ucisa cu pietre. Adusa in fata lui Hristos, cei ce doreau sa o ucida, L-au intrebat cum trebuie sa raspunda fata de pacatul in care ea cazuse. Hristos le spune: "Cel fara de pacat dintre voi sa arunce cel dintai piatra asupra ei” (In. 8,7). Cei care o invinuiau, fiind mustrati de constiinta lor, au renuntat sa mai arunce cu pietre. Din acest episod reiese ca tot ceea ce facem, se inregistreaza in constiinta. Nu intamplator ni se cere sa ne impacam cu parasul nostru cat suntem pe cale (Mt. 5, 25-26). Paras este numita constiinta, iar calea, dupa spusele Sfantului Vasile cel Mare, este aceasta lume.

Sa ne sarguim sa pazim constiinta atat timp cat suntem in lume, caci din cauza nesocotirii unui lucru marunt, ajungem la nesocotirea celor mari. Asadar, sa vietuim potrivit indemnului Apostolului Pavel: "Sa aveti credinta si constiinta buna” (1Tim. 1, 19).

http://www.crestinortodox.ro/editoriale/constiinta-cutia-neagra-memoriei-96926.html

Anuk, mi-a placut ce-ai postat, mai ales acum cind sintem in Saptamina Mare.... E bine de tinut minte...
Snow, tu pari o persoana foarte credincioasa! Eu asa "te vad".. Spune-mi, gresesc cumva?
Banuiesc ca Jana nu prea le are cu astea, nu-i asa? De fapt, ea crede in ceva?

anuk are dreptate, suntem in Saptamana Patimilor si ar trebui sa fim mai smeriti si mai iertatori daca vrem sa ne impacam cu noi insine.
Deci nita, mucles! :D

:ghorus::ghorus::ghorus::ghorus::ghorus::ghorus:

Mucles!!! Ase vorbeste o doamna? Eu te-am intrebat daca esti credincioasa ptr. ca aveam un surplus de agheasma si vroiam sa-ti dau si tie nitica, sa stropesti colturile casei... Am auzit ca asa e bine... la voi parca am citit...
A, si sa nu uit: luminarele parfumate in toata casa....musai!

=))=)) Vezi nita, daca umbli pe prea multe forumuri/site-uri de socializare, ai inceput sa le confunzi :D
Iar ai fost la Doinita pe blog si te-a atacat energetic?

forumul doinelei e unul de socializare? ptiii...pe asta l-am scapat. o sa ma duc sa arunc un ochi pe-acolo...:P

SnowWhite said:
=))=)) Vezi nita, daca umbli pe prea multe forumuri/site-uri de socializare, ai inceput sa le confunzi :D
Iar ai fost la Doinita pe blog si te-a atacat energetic?

Snow, nu stiu de ce, dar eu "te vad" pe tine umblind pe foarte multe siteuri de socializare! Si nu prea imi sta in fire sa fac confuzii!
Iar de atacurile energetice stiu sa ma feresc foarte bine..... Tu crezi ca degeaba mi se spune "guru"?
Dar daca tot ai adus vorba de Doineaua..., poti sa imi spui ce a fost cu tot circul ala de la voi, cu promovarea "nevinovata" a gingasei fapturi? Ca eu stiu ca promovarile astea se fac pe $, ai vazut si tu cum face D.D! Cum crezi ca a ajuns el sa aibe helicopter? Si viluta? Si studiou?

P.S. Dar sa stii ca mai e o "prezicatoare celebra", care isi face veacul pe la vecini! Si ea e adepta luminarelelor si aghiasmei, nu numai "Cornelus". Stii despre cine vorbesc?

Hmmmm ciudat, nita! Tocmai ca stiam de tine ca esti guru si faci niste premonitii ”100% adevarate” ca la D.D....
Aveam eu o banuiala ca tu te ascundeai sub alte pseudonime pe la vecini, si faceai proorociri in toata regula, cu agheazma, lumanarale si tot ritualul vodoo. Uite ca acum, imi confirmi banuielile anterioare.
Poate saptamana viitoare, dupa ce se gata Pastele, vin sa-mi dai si mie in ghioc, sa-mi zici daca intalnesc pe cineva la drum de seara pe site-urile alea de socializare, pe unde ziceai ca ”ma vezi”.

SnowWhite said:
Hmmmm ciudat, nita! Tocmai ca stiam de tine ca esti guru si faci niste premonitii ”100% adevarate” ca la D.D....
Aveam eu o banuiala ca tu te ascundeai sub alte pseudonime pe la vecini, si faceai proorociri in toata regula, cu agheazma, lumanarale si tot ritualul vodoo. Uite ca acum, imi confirmi banuielile anterioare.
Poate saptamana viitoare, dupa ce se gata Pastele, vin sa-mi dai si mie in ghioc, sa-mi zici daca intalnesc pe cineva la drum de seara pe site-urile alea de socializare, pe unde ziceai ca ”ma vezi”.

Snow, metodele mele de "a vedea" sint mai speciale si tin de lumea paminteana.... E adevarat, "lucrez" foarte bine si cu astralul, dar asta e alta poveste...
Eu iti pot spune si acum cu cine te vei intilni la drum de seara.... nu trebuie sa astepti pina dupa Pasti... "Vad" o dama de negru, cu ochelari de soare si cu un buchet de trandafiri rosii in brate ... Nu-i dau numele, ca il cunosti foarte bine! Dar "vad" foarte clar ca vrea razbunare!!! In spatele ei apar spinzuratul si schiopul... Mi se pare ciudat.... dar cei 2 o ajuta sa se razbune .... Mai "vad" ceva, dar nu-ti spun ca sa nu te sperii! Mi-esti draga... ce sa fac?

Si zici ca pe prezicatoarea aia faimoasa de la voi n-o cunosti !... hmmm...
Te ajut eu cu numele: se numeste Aimee !!! Are topic "special" la noi... Sau nu stiai?

Gresit ,Nita. Florile trebuie sa fie albaste ca la emisunea "Iarta-ma" ,ce Dumnezeu ,stiu ca ai memorie:D:

Nita, mizez pe sfaturile tale intelepte, si astept sa-mi spui premonitia pana la capat. Azi ma duc sa refac stocul de agheazma, deci voi fi pregatita sa aflu adevarul.... Care cred ca-i doar unul singur, si doar tu il detii.... Ca doar unu-i guru Nita zis gargarita.

P.S. - Nu stiu cine-i Aimee, si nici nu ma intereseaza acum despre asta. Ceea ce mi-ai ghicit in bobi, m-a pus atat de tare pe ganduri, incat nu vreau sa mai aud decat muzica lautareasca si sa dorm cu poza lui Keanu Reeves sub perna... Asta e tot ceea ce mi-a mai ramas. Trist destin...

Snow, zici ca nu stii cine-i Aimee? Foarte curios, caci "dincolo" stiai foarte bine.... Ai uitat asa repede? Nu pot sa cred asta!
P.S. Dar Corneliu stii cine este? Sau acum vei repeta la nesfirsit ca "de cind am devenit moderator, nu mai stiu ce se intimpla pe forum!". Pai mi se pare ca tocmai asta e rolul unui moderator. El trebuie sa stie foarte bine ce se intimpla pe forumul modert de el! Sau gresesc?
Am inteles ca tu ai sters postarea lui Roxx din topicul lui Corneliu.... lucru ce a infuriat-o foarte tare pe Jana! Deci nu poti sa mai spui ca "nu stii cine e Corneliu"....Dar chiar, de ce ai sters postarea aia?
Incilcite sint caile Domnului, Snow!!!! si vad ca tu nu ai nici un gind sa le descilcesti....!!! Dimpotriva!

Habar n-am cine e Aimee, si repet, nici nu ma intereseaza!!! De unde stii ca ”dincolo” aveam habar despre cine e acest personaj?

Daca tot te-ai uitat pe acel topic unde posta Corneliu, ai fi observat ca i-am atras sa nu mai posteze offtopic
@corneliu, daca ai ceva de postat on topic, te rog s-o faci.
Parerile tale personale fata de ce se posteaza pe blog/forum nu-si au locul pe acest topic.
Desigur ca s-a revoltat, a facut putin tam tam pe acolo, iar apoi a disparut de pe forumul I.I. postand doar pe blogul Doinelei. Alte detalii nu cunosc, si iarasi ma vad nevoita sa repet: chiar nu ma intereseaza cine si ce face Corneliu, asa cum nu ma intereseaza nici Aimee. Am pretentia de la mine ca inca sunt intreaga la minte, si chiar am preocupari mult mai ”serioase” in viata decat sa aflu cine sunt si ce urmaresc acesti ”vizionari de tinichea”.

Iar daca am sters postarile cuiva, am facut-o cu optiunea ”soft delete”, pentru ca si ceilalti moderatori sa poata vedea ce am sters, si daca considerau necesar, puteau sa puna acel mesaj la loc.

Hai mai snow, tu chiar n-ai inteles de unde stiu eu toate astea? N-ai inteles ca sint inzestrat cu unele puteri nemaiintilnite? eu citesc omul de la distanta, intocmai ca prietena noastra "comuna" Aimee, pe care tu sustii ca nu o cunosti....Si in afara de asta, am foarte multi prieteni "paranormali", care ma ajuta ori de cite ori ii rog eu frumos sa o faca!
Intre noi fie vorba, cind Aimee si-a deschis blogul ala, chiar nu intelegeam de ce a facut-o.... De ce dadea ea asa virtos in blogul si forumul vecinilor?.... Acum se leaga multe....
Ca un sfat prietenesc, iti spun: spune-i lui Aimee sa nu mai "atace" chiar "asa pe fata" mesajele bunelului, ca se prinde lumea de schema.....

Dar de ce ma "banuiesti" ca sint Jana? Chiar m-ai stirnit!

Snow, cum explici fraza asta: "Observ ca a pus la loc (in 30 martie 2010!!), chipurile, un post sters de mine. Chiar ma face sa rad, incearca sa pozeze in bunul samaritean, continuand sa ma denigreze in fata celor de acolo", in conditiile in care noua ne spui ca n-ai mai intrat pe forumul respectiv din 10 martie (sau februarie, ca nu mai retin...)...

Nita, tu de regula porti ochelari? Esti sigur ca nu trebuie sa-i schimbi?
Uite, daca ai sa-mi spui ceva, spune-o direct.
Eu ma opresc aici cu toate discutiile astea care n-au nici o finalitate.
Paste Fericit si tie!

Parca ai inceput sa-ti revii Snow! Acum iti recunosc in sfirsit stilul!
Eu tot ce am de spus, spun direct. Cred ca ai obsrvat asta! Sincer, ma asteptam sa-mi spui tu cite ceva.... dar vad ca nu prea... Si mai am senzatia ca ma cam "plimbi" in stilul istratici... Adica eviti cu mare dibacie sa dai un raspuns clar... iar asta ridica mari semne de intrebare....
Si nu prea am inteles faza cu ochelarii.... Tu ce intelegi din: "Acum am recitit si eu din nou tot topicul ala"....
Ca eu unul, inteleg ca ai intrat ACUM acolo si ai recitit topicul.... Nu asta e beleaua, treaba ta ce faci, dar eu vreau sa stiu de ce ne spui ca tu nu mai intri pe acolo!.... Ce rezolvi daca ne minti? Ne jignesti un pic inteligenta, ca sa zic asa.... Sau, ca sa fiu direct, daca tu minti asa in legatura cu chestia asta minora, ce sa mai cred despre alte .... chestii? Sau poate eu gresesc (sic!) si n-am inteles ce ai vrut tu sa spui! Un raspuns clar, nealunecos, ar fi suficient!
Nu vreau sa ai senzatia ca te interoghez, normal, nu esti obligata sa te justifici in fata nimanui, dar nu putem nici sa stam asa, sa ne prefacem ca "nici usturoi n-ai mincat, nici gura nu iti pute!" Vrei sa dovedesti ca esti "altfel" decit Jana? sau ca nu esti "prelungirea" ei aici? Atunci incearca sa-ti schimbi nitel atitudinea si inceteaza jocul asta... de-a alba ca zapada! Stim cu totii ca nu esti chiar asa de inocenta ca eroina povestii!

In final, iti urez si eu un Paste fericit!

Nita, de data asta ai sintetizat extrem de clar ceea ce ai vrut defapt sa spui de vreo 8 pagini incoace.
Tu poti continua sa crezi ca va mint, cine sunt eu sa-ti impun ce sa crezi? Insa aceasta hartuiala, chiar nu duce nicaieri. Am convingerea ca poti intelege faptul ca anumite lucruri se pot discuta in mediul virtual, iar altele nu. Convingerea mea deriva din faptul ca si tu esti extrem de alunecos, si niciodata nu vei da detalii despre tine sau alte chestiuni care pot fi tangentiale acestui forum sau a altuia.
Un singur lucru vreau sa mai mentionez vis a vis de ceea ce ai concluzionat mai sus. Am rugamintea sa nu uiti ca am venit aici la invitatia lui Gogu, n-am dat buzna in ”casa” voastra, am avut toata bunavointa sa va raspund la intrebari (atat cat imi permite spatiul virtual), nu am venit aici sa ma razbun pe nimeni, ci a fost un gest de respect pentru Gogu, pentru care intotdeauna am avut o consideratie deosebita. In masura in care apreciati ca prezenta mea aici nu este oportuna, ma pot retrage exact asa cum am venit. It.s not big deal....

Acum v-ati lamurit ce si cum? :)
Nu de alta, dar cred ca e cel mai lung topic din sectiune :)

Back