• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Stiri diverse

Interesant... Si mai crede cineva ca o sa mai aiba loc un razboi de anvergura in lume? Asta e una din "jucarii".

bodo said:
Interesant... Si mai crede cineva ca o sa mai aiba loc un razboi de anvergura in lume? Asta e una din "jucarii".

Corect,ne linisteste din fasa.

In sfarsit , primim si vesti bune :P

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a afirmat duminică la Beijing că economia mondială dă semne de stabilizare, chiar dacă mai are de înfruntat anumite deficienţe, transmite AFP, citată de Agerpres.

”În ultimele luni, situaţia devenise chiar sinistră”, a comentat Lagarde, adăugând că ”totuşi, astăzi vedem semne de stabilizare, semne că politicile aplicate dau roade. Condiţiile de pe pieţe s-au relaxat, iar ultimii indicatori economici încep să se amelioreze, inclusiv în Statele Unite”.

Grecia, motivul revenirii încrederii

Acordul obținut în privința Greciei a contribuit în mod decisiv, în opinia șefei Fondului Monetar Internațional, la îmbunătățirea percepției investitorilor internaționali și la
echilibrarea piețelor financiare.

Printre amenințările care au rămas în picioare se numără fragilitatea sistemelor financiare, datoria publică ridicată a mai multor țări și prețul ridicat și în creștere al petrolului.

Lagarde a făcut referire și la economia chineză, considerând că viitorul trebuie să aparțină mai degrabă consumului intern și repartizării echitabile a rezultatelor creșterii economice, comparativ cu situația din prezent, caracterizată de creșterea continuă a capacităților de producție și de exporturi susținute.

http://www.evz.ro/detalii

Sa fie, insa nu m-as culca pe-o ureche. Portugalia da semne de suferinta, chiar primul ministru a sfatuit tinerii sa plece daca pot. Va dati seama, viitorul unei natiuni ?
It e in recesiune tehnica, se asteapta cresterea, taxele sunt mari, daca nu circula banii -adio economie in crestere. Eu tot continui sa sper in bine, numai sa spere si altii.

Nimic din cei omenesc nu-i este strain Papei ,adik oleaca de vanitate :P

Silvana Casoli, fondatoarea brandului “Il Profvmo”, a creat special pentru papa Benedict al XVI-lea o apă de colonie ce îmbină arome de verbină, tei şi alte plante, informează Agerpres. Potrivit The Guardian, acest parfum este destinat doar Suveranului Pontif şi nu va fi pus niciodată în vanzare.

Într-o declaraţie acordată ziarului britanic, Casoli a spus că a încheiat cu papa Benedict al XVI-lea un “pact secret” referitor la acest parfum, care o obligă să nu dezvăluie compoziţia sa completă. Casoli a adaugat că în crearea parfumului a fost inspirată de “dragostea Suveranului Pontif pentru natură”.

http://www.ziuaveche.ro/

La stiri din ce in ce mai des auzi de copii muscati ,mutilati ba chiar omorati (vezi stirile de astazi ) de caini, ei bine sunt si cazuri rare, dar sunt, de caini muscati de oameni :D:

Un câine de poliţie din Israel a fost muşcat de un bărbat reţinut de autorităţi pentru încălcarea unui ordin restrictiv eliberat de autorităţi pentru protecţia soţiei acestuia.

Bărbatul a fost dus la secţia poliţie din oraşul israelian Kfar Saba, unde a devenit extrem de agresiv. Poliţiştii au fost nevoiţi să aducă un câine de intervenţie. Animalul a reuşit să culce suspectul la pământ, moment în care bărbatul l-a muşcat de mai multe ori, provocând câinelui mai multe răni. A fost muşcat atât de rău, încât patrupedul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În România, însă, situaţia este complet inversă. Astăzi, un copil de şase ani a fost găsit mort, în judeţul Suceava, după ce a fost muşcat de cel puţin un câine.

http://www.evz.ro

Ete aici solutie pentru iesirea Greciei din criza. :D Io zic ca solutia e naiva, problema nu se rezolva prin mutarea banilor , ei trebuie sa circule. Nu mai vorbim de ce inflatie ar iesi de-aici.Acum nu stiu cum ideea in sine a putut primi un premiu, o fi fost catalogata ca o gluma, venita totusi de la un copil, care copil a fost ajutat si de tatic, adica nici nu sunt sigura ca e ideea lu asta micu.

Un pusti de 10 ani a gasit solutia iesirii Greciei din criza!

Un pusti de zece ani a primit unul dintre Premiile Economice Wolfson dupa ce a trimis o scrisoare in care a descris viziunea sa asupra crizei economice din Grecia.

Olandezul Jurre Hermans le-a explicat pe larg membrilor juriului care ar putea fi solutia pentru iesirea din criza si le-a facut chiar o schema, pentru exemplificare.

Pe scurt, potrivit The Telegraph, solutia propusa suna cam asa:

"Grecii trebuie sa renunte la euro. Toti cetatenii trebuie sa duca euro la banca si sa-i bage in bancomate. In schimbul acestor bani, vor primi inapoi vechile drahme.

Cu cantitatea de euro pe care o primeste, guvernul grec isi poate plati datoriile", scrie pustiul, care recunoaste ca a fost ajutat la traducere de catre tatal sau.

In desenul lui Jurre aceasta suma e reprezentata de o pizza uriasa. Fiecare creditor primeste o felie din aceasta pizza.

"Ce ne facem daca grecii nu-si duc toti banii la banca? Solutia propusa de tanarul olandez e simpla: fiecare grec rau, care ascunde bani, va fi amendat cu dublul sumei ascunse!", mai arata baietelul. Jurre numeste treaba asta "partea cea mai desteapta din ideea mea".

Jurre Hermans a fost printre cei 452 de candidati care au trimis propuneri pentru marele premiu Wolfson, in valoare de 250.000 de lire sterline, oferit de Lord Wolfson, directorul executiv al companiei Next.

http://www.ziare.com/international/...sit-solutia-iesirii-greciei-din-criza-1159737

Se intampla erori medicale si in alte parti ale lumii ,si inca ce erori :D: Dar exceptand eroarea totul este un miracol .

Un bebeluş născut la numai 6 luni, într-un spital din Argentina, a fost declarat mort, dintr-o eroare a medicilor. După 12 ore petrecute în camera frigorifică de la morgă, fetiţa a fost descoperită în viaţă chiar de mama ei.

Analia Bouter a declarat că în momentul în care a ajuns la morgă, pentru a-şi vedea fetiţa pentru ultima oară, a crezut că are halucinaţii atunci când a auzit un scâncet.

"Atunci când am ajuns la morgă, fetiţa se afla într-un sicriu bine închis. Am căutat ceva cu care să-l deschidem. Am început să plâng, apoi, am tras aer în piept şi am ridicat capacul. Soţia mea i-a văzut mai capul, iar apoi o mânuţă. Şi, chiar atunci, fetiţa a scos primul ei scâncet. Soţia mea s-a întors cu spatele, crezând că are imaginaţii. M-am uitat la fetiţă şi părea că abia se trezise din somn", povesteşte tatăl copilului.

Imediat după aceea, tot personalul a intrat în alertă.

"Travaliul a început la ora 7 dimineaţa şi a durat cam trei ore. După ce s-a născut nu am apucat să o văd, pentru că deja o declaraseră moartă şi au luat-o repede din sala de naşteri. Nu îmi aduc aminte mai multe, pentru că mi-au dat ceva care m-a adormit", spune Analia.

Fetiţa s-a născut pe 3 aprilie, la numai 6 luni, iar spitalul a emis un certificat de deces, în care se precizează că bebeluşul a murit din cauze necunoscute.

Mama fetiţei spune că niciun medic din spital nu îşi poate explica cum un bebeluş născut la numai 6 luni a putut supravieţui timp de 12 ore în camera frigorifică de la morgă.

Fetiţa este cel de-al cincilea copil al familiei, iar doctorii care o îngrijesc spun că starea ei este bună.

http://www.evz.ro

A avut vointa de a trai! Dar sunt sigura ca exista o explicatie. Sunt curioasa sa vad care e aia .

Ne-am dat dr. Daca intra si nemtii in recesiue, nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar urma...

Zona euro se scufunda? Germania ar putea intra in recesiune

In conditiile in care recesiunea se raspandeste in Europa, Germania, cea mai mare economie a continentului, ar putea deveni urmatoarea tara afectata.

Doar saptamana trecuta, Spania si Marea Britanie au anuntat ca au intrat in recesiune tehnica, alaturi de alte 10 tari europene, dupa ce au inregistrat doua trimestre consecutive de scadere economica.

Germania ar putea fi urmatorul stat care va intra in recesiune, in conditiile in care economia s-a contractat cu 0,2%, in ultimele trei luni din 2011, si se asteapta un rezultat similar pentru primul trimestru din 2012, potrivit CNN Money.

Per total, intreaga zona euro va intra in recesiune anul acesta, din cauza masurilor de austeritate adoptate, in ultima vreme, pe intreg continentul.

"Este foarte probabil ca Germania sa intre in recesiune tehnica, deoarece economia acestei tari va inregistra o usoara contractie in trimestrul intai", a reiterat Christian Schulz, economistul bancii Berenberg.

De asemenea, nu se stie daca Banca Centrala Europeana (BCE) va continua programul de sprijinire a bancilor. Anul trecut, institutia a acordat imprumuturi pe trei ani, extrem de ieftine, in valoarea de un trilion de euro.

"Nu se stie daca BCE va mai injecta lichiditate in pietele bancare, pentru a sustine bancile, iar pietele financiare vor fi, in continuare, instabile. Astfel, situatia nu pare a fi prea optimista", a opinat profesorul de finante al Universitatii Pompeu Fabra din Barcelona, Joachim Voth.

Insa, spre deosebire de alte state, Germania nu trebuie sa faca taieri, deoarece are o economie destul de sanatoasa.

Cea mai mare economie din zona euro avut cel mai mult de suferit pe partea de exporturi, in ultimele 6 luni, pe fondul crizei din restul tarilor din uniunea monetara.

"Acum invatam o lectie foarte importanta. Vom vedea cat de periculoase pot fi masurile de austeritate pe fondul unei scaderi economice", a completat Voth.

Consumul intern din Germania nu va inregistra o crestere rapida in urmatoarea perioada, spune acesta, astfel ca nu va contrabalansa declinul exporturilor.

"Germanii nu se pricep la a da o petrecere", a spus, ironic, Voth.

Insa o eventuala scadere a economiei germane nu va afecta tarile din regiune, urmand sa aiba un impact extrem limitat, potrivit directorului Action Economics, Natascha Gewaltig.

In timp ce se asteapta la o scadere a productiei in Germania, in luna aprilie, increderea investitorilor in aceasta tara nu va scadea, mai ales ca, cel mai probabil, va inregistra o crestere economica in trimestrul al doilea.

"Per total, fundamentele pentru Germania sunt foarte pozitive", considera Christian Schulz. "Economia acestei tari este data inapoi din cauza temerilor conform carora criza din zona euro nu va fi rezolvata", a conchis acesta.

http://www.ziare.com/economie/reces...-germania-ar-putea-intra-in-recesiune-1165146

Bodo, io stiu sigur ca Romania va fi protejata si nu va intra in recesiune. Cu guvernul Ponta la butoane, n-am nicio frica de bau-bau. E baiat destept, stie ce face. Abia astept sa vina luna nov, sa tragem linie. Pana atunci, ceva pronosticuri?

In sfarsit ce si-a dorit populatia s-a intamplat :D Cred ca il trimit si pe Base la plimbare , si o sa vine Crinel la conducerea tarii...ca deh ...asa vrea poporu'. O sa stea cumintei(nu trag tzepe statului) pana la alegeri, ca sa vada lumea ca is pusi pe treaba ...iar dupa alegerile parlamentare..... se vinde si ce a mai ramas :) Inca mai e timp de a fuji din tara... Daca lumea credea ca acum se traieste prost.... sa vedem ce o sa zica lumea dupa 6 luni de la alegerile parlamentare (USL o sa castige).

Iote si o declaratie interesanta

"Trebuie să ne gândim care este obiectivul USL în aceste şase luni - păstrarea capitalului politic, cifrele din sondaje, chiar mărirea lui. Acest guvern s-ar putea să fie mai bun decât cel instituit după o eventuală victorie a USL în noiembrie, pentru că acum, având în vedere că este rezultat din combinaţii politice, şi nu din vot popular, acest guvern o să umble pe vârfuri", a declarat Cristian Tudor Popescu.

CTP e un mare ....retin, din punctul meu de vedere. De aia a ajuns ziarul lui pe butuci. Vino si tu cu analize facute de ziaristi seriosi, nu de frustratul asta de CTP, care n-a trecut pe la facultatea de jurnalism nicio secunda in viata lui. El a ajuns dintr-o eroare in aceasta breasla si la fel ca si in cazul Patriciu, multi vad in el un fel de profet, care pare a sti foarte bine ce scoate pe gurita. Inutil sa-ti aduc aminte ce afaceri stralucite a conceput si ingropat dl. Patriciu. Asa si cu CTP.

Practic in Grecia votul este impotriva euro, UE, banci&co.
Lumea incepe sa inteleaga mecanismele acestei crize, care este indusa, este falsa, au fost creati bani falsi iar acum bancile incearca sa rada de la
populatie valori reale.
De ex banca centrala europeana are actionari bancile de stat centrale ale diferitelor tari care si ele au actionari banci private.
Monezile sunt batute de stat in schimb bancnotele de banca centrala care le da cu imprumut la stat cu dobanda. Adica unu bate o bancnota de 100 euro care pe el il costa cativa centi si ia inapoi 100 + interese. Asta in baza rezervei de aur care de fapt nu-i apartine.Si uite asa debitul de stat e o inselatorie la adresa poporului care tre sa munceasca si sa intretina o masinarie ,un sistem de la care nu mai are nici un beneficiu. Euro se va dovedi un castel de nisip fara fundament bazat pe false iluzii in beneficiul catorva in detrimentul maselor. Daca nu va izbucni un razboi va trebui sa o luam de la capat ca dupa razboicu conditia sa fie infranti asupritorii care tin in mana finanta mondiala.
Parerea mea,pe scurt.

Razboiul il exclud din start. Cine e la botoanele finantarii mondiale, va fi de-acum, e un cerc vicios, din care nu se mai poate iesi. Sfatul meu? Sa invatam sa supravietuim cu mai putin.

Da si sa muncim mai mult ,prost platiti, fara garantii, dati afara si fara o perspectiva de pensie dupa o viata de contributii. Adica sa stam buni bunuti sa ne-o traga altii pt ca au drept de viata si de moarte asupra oamenilor. Odata indobitociti sa acceptam tot ce vor, o viata de sacrificii, calcati in picioare, maine poimaine sa ne spuna ei cand sa ne nastem ,cand sa murim, in cine sa credem sau nu.

Dumnezeu descalceste itele din politica si afaceri,ca politica fara afaceri....... n-ai sa vezi :D: Asa scrie la ziar, asa preiau si eu :P

OTV... mistere şi mistere!!!!
Cine este adevăratul patron al postului OTV?

Dezvăluire şocantă, făcută redacţiei Exploziv-NEWS, de către celebrul procuror Alexandru Lele: adevăratul patron al OTV nu este Dan Diaconescu, ci un fost puşcăriaş pentru contrabandă cu petrol, evadat prin Vama Borş din Bihor (vamă al cărei şef, la vremea respectivă, era actualul ministru de Interne, Vasile Blaga) şi odraslă de fost prefect!

Dan Diaconescu, imediat după alegerile prezidenţiale, a schimbat acţionariatul la OTV în modul următor: 80% Adrian Tarău-jr., 15% "alţii", "senzaţionalul" DD rămînînd cu un procent absolut nesemnificativ, de doar 5% din "televiziunea poporului". Cel care l-a arestat, în 2001, pe Tarău-jr este chiar procurorul Lele, iar acest lucru l-a costat demiterea din Procuratură şi întocmirea unui Dosar Penal, la ordinul lui Adrian Năstase (dosarul trebuia finalizat, la ordin, cu aruncarea în puşcărie a procurorului, dar Cristian Panait, cel desemnat să se ocupe de "problemă" a ales să se sinucidă decît să-şi condamne colegul nevinovat - n.r.). La vremea aceea, Tarău era principalul sponsor al PSD, iar acum el face afaceri cu mafia din PDL. Un alt amănunt penal legat de Dan Diaconescu: în schimbul campaniei pro-Băsescu a primit, ca donaţie, o vilă somptuoasă la Los Angeles. Donatorul, sau mai exact spus, donatoarea, aşa cum este scris în actele pe care procurorul Lele ni le-a pus la dispoziţie, este nimeni alta decît... Elena Udrea. Acum, atît. Deşi dat în urmărire generală pentru continuarea executării pedepsei, din acest an el poate intra nestingherit în România (ceea ce şi face!), graţie relaţiilor pedeliste la nivel înalt.

Tarău, cît şi Diaconescu sînt prinşi într-un Dosar Penal a cărui muşamalizare se tot încearcă, la Parchetul General, şi în care mai apare un personaj pedelist: Silviu Prigoană! "Caracatiţa contrabandei cu petrol a lui Tarău jr., omul din spatele biroului lui Dan Diaconescu, de la OTV, se desfăşoară nestingherită şi azi, în plus el şi-a orientat activitatea către traficul ilegal cu armament" - spune procurorul Lele, căruia îi mulţumim pentru curajul cu care ne-a pus la dispoziţie detaliile anchetei de mai jos:

În spatele lui Dan Diaconescu se află Adrian Tarău, fiul fostului prefect de Bihor din partea PDSR, arestat de procurorul Alexandru Lele, apoi fugit prin Vama Borş, cercetat pentru contrabandă cu produse petroliere. Şeful vămii din judeţul Bihor era Vasile Blaga, ministrul de Interne de acum. Din datele pe care procurorul Alexandru Lele (ţinut, timp de 6 ani, în afara sistemului judiciar de către caracatiţa intereselor PSD-PDL, dar repus în funcţia de procuror-şef în urmă cu un an, graţie unei hotărîri a CEDO!) ni le-a pus la dispoziţie, rezultă că Tarău face afaceri nu doar cu Dan Diaconescu, ci şi cu Silviu Prigoană, Lucian Colţea, Vasile Blaga şi Adrian Videanu. Pe numele lui Tarău au fost deschise nu mai puţin decît 9 Dosare Penale pentru contrabandă cu produse petroliere, spălare de bani, evaziune şi absolut toate dosarele au fost muşamalizate de Mafia PDL-PSD! Toate! (Asta, da, luptă împotriva corupţiei! - n.r.).

Firma prin care se fac afacerile ilegale este "Intersis Corporation" (care, culmea, tot pe data de 5 ianuarie 2010, cînd s-a schimbat acţionariatul în OTV, au fost operate şi în această societate schimbări de acţionari, în modul următor: 30% Adrian Tarău - pînă pe 5 ianuarie deţinuse 50 % din acţiuni - 30 % Dan Diaconescu (interesantă rocada între OTV şi Intersis!) şi 40 % Silviu Prigoană!).

În fapt, încă din anul 2001, prin "Intersis Corporation" era importată benzină din Slovacia, dar în actele prezentate la vama lui Vasile Blaga era menţionat kerosen, pentru a nu fi plătite TVA-ul şi taxa de drum. Banii obţinuţi din contrabandă "fugeau" în conturi americane. Alte două firme, "Herti" şi "Yvnork", au cumpărat combustibil de la "Intersis Corp" prin Slovacia şi Ungaria. "În aceste operaţiuni au fost implicaţi, aşa cum am dovedit eu în dosarul pe care l-am instrumentat, membri de marcă din PSD şi PDL, dar şi din UDMR. Contrabanda era monitorizată, dar şi ocrotită de Serviciile Secrete prin Virgil Măgureanu (al cărui partid a fost înghiţit de PDL-ul lui Traian Băsescu) ş, apoi, prin Radu Timofte, ambii foşti şefi ai Serviciului Român de Informaţii! La Parchetul General, Tarău jr. a fost protejat de procurorul-şef Tănase Joiţa şi de Ovidiu Păun. (nota red. - încă de acum un an, ofiţeri curajoşi din SRI ne semnalau faptul că în spatele acestora se află şi Victor Bout, celebrul traficant de arme, care aproviziona Al-Qaeda şi a avut afaceri de acest gen şi în România). Am cerut cooperarea FBI şi CIA, pentru a putea obţine, în dosar, date despre filiera lui Tarău în alte ţări, iar cele două instituţii, extrem de cooperante şi prompte, au stabilit că adresele firmelor din SUA erau false: 25 Grey Stone Manor, 19958-977, County of Sussex, Delaware (de altfel, coincidenţă sau nu, în Delaware sînt şi multe dintre afacerile lui Adriean Videanu - nota red.). De asemenea, adresele din Ungaria - Retek U 33-35, Budapesta, H-1024, erau false", ne declară acum procurorul Lele. El a stabilit că, în Ungaria, Mafia lui Tarău era coordonată de Lajos Siska, sponsor de marcă al PSD şi UDMR, prin firma "Herti" din Oradea (oraşul ministrului de Interne Vasile Blaga!). Caracatiţa contrabandei cu benzină a lui Tarău jr., omul care stăpîneşte acum OTV-ul, este următoarea: licenţa de import pentru firmele din sfera lui Tarău jr. şi Silviu Prigoană (este vorba despre mai puţin mediatizatele firme în care Tarău este asociat cu Prigoană, şi anume: "Herti", "Yvnork" şi "Lucmir", n.r.). Aici sînt implicate atît firme fantomă din SUA (ca ţară "importatoare" a petrolului furat de Tarău), cît şi cele din ţara "exportatoare", spune Lele.

* * *

NOTA REDACŢIEI: Pentru că şi-a permis să deranjeze afacerile clanului Tarău, procurorul Alexandru Lele a fost suspendat din magistratură, în 2002. Parchetul General l-a trimis pe Cristian Panait, un tînăr procuror, să-l "ancheteze" pe Lele şi, în urma "cercetărilor", i s-a cerut celui din urmă să îl scoată vinovat pe procuror, pentru fapte imaginare, nefondate şi neprobate prin absolut nimic. Panait, în ciuda presiunilor făcute de şeful său ierarhic superior, a dat NUP în cazul Lele. Propunerea a fost respinsă, însă, de către şeful său. După cîteva zile, Panait s-a aruncat pe fereastră şi a decedat. Şeful lui Panait era Ilie Picioruş.

Exploziv-News

http://www.cotidianul.ro/cine-este-adevaratul-patron-al-postului-otv-119160/

Un avertisment de luat in seama si de cei care au oleaca de pamant si loc sigur de depozitare. E drept ca 10 ani este un interval mare de timp dar solutii s-ar putea gasi,ca deh,romanii sunt inventivi.

Avertisment: “E cazul ca statele să-şi facă stocuri de alimente”

Brazilianul José Graziano da Silva, directorul general al FAO, recomandă tuturor statelor să-şi constituie stocuri naţionale la produsele alimentare de bază, potrivit Le Monde.

“Estimările organizaţiei pe care o reprezint arată că preţurile vor rămâne ridicate şi vor cunoaşte o mare volatilitate în următorii zece ani. Pentru a face faţă acestei situaţii, recomand constituirea de stocuri naţionale la produsele alimentare de bază”, a precizat directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

El a adăugat că “FAO nu consideră piaţa globală drept un supermarket unde unde poţi să cumperi ceea ce vrei, când vrei. Pentru a-şi asigura securitatea alimentară şi a face faţă creşterilor de preţuri, fiecare ţară trebuie să-şi constituie stocuri care să-i acopere nevoile pentru perioade cuprinse între o săptămână şi o lună”.

Brazilianul da Silva mai spune că situaţia actuală nu se poate compara cu perioada 2007-2008. Pe de o parte, SUA se confruntă cu o secetă execepţională care a provocat majorarea preţului la porumb, dar şi la alte cereale, pe fondul unei cereri puternice din partea ţărilor asiatice, iar pe de altă parte, există o mai bună coordonare între ţări datorită Sistemului de Informare pe Pieţele Agricole (AMIS). În acelaşi timp, preţul la orez se menţine stabil, ceea ce reprezintă un lucru bun pentru asiatici, a căror alimentaţie este dependentă de orez.

http://www.agrointel.ro

Back