• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Va veni in curand CEVA MARE?

Asadar, din punct de vedere al situatiei seismice, perspectivele pe termen scurt si mediu nu sunt deloc rele, se pare ca stam mai bine decat cobesc in nestire cei care invoca perioade negative si alte baliverne.
Ramane de vazut, pe plan mondial, unde se va produce urmatorul cutremur de magnitudine 7. Ultimul a fost cel din Pakistan din 18 ianuarie, cutremur care insa nu a fost urmat de alte seisme de magnitudini peste 6,7-7 pe centura asiatica de tip continental, asa ca lucrurile ne sunt favorabile un timp. Inclin sa cred ca va urma ceva prin Pacific sau Indonezia. Poate America de Sud, poate Japonia-Kurile-Kamceatka. Astea sunt zonele cu cea mai mare probabilitate sa dea urmatorul cutremur major in lume (magnitudine 7,0+).

In legatura cu speculatiile ieftine, de duzina, pretinse a fi preziceri, privind nu stiu ce mari cutremure care vor bubui lumea in zilele urmatoare, trebuie spus urmatorul lucru: avand in vedere ca ultimul cutremur major in lume (de magnitudine moment peste 7,0) a fost cel din Pakistan din 18 ianuarie, e foarte normal sa se produca in urmatoarele saptamani si cutremure de magnitudini in jur de 7,0 sau 7 si ceva, poate chiar peste 7,5, in special in zona Pacifica. Anual se produc in medie cam 16-20 de cutremure de magnitudini 7,0-7,9 grade, si unul sau doua seisme de magnitudini 8. De exemplu, avand in vedere activitatea seismica din ultimele zile din Kurile-Kamceatka, nu m-ar mira sa se produca un cutremur major pe acolo. Asta nu inseamna ca cei care invoca nu stiu ce mesaje si care "vad" cutremure majore ar merita bagati in seama. Nu dau doi bani pe alegatii din astea ieftine, fara vreo baza reala. E usor pentru unul sau altul sa zica "vine ceva mare UNDEVA IN LUME", fara sa precizeze NICI LOCATIA, NICI INTERVALUL DE TIMP. Eu privesc cu condescendenta, amuzament astfel de prostii, baliverne ieftine care oricum nu au nici o relevanta.
Da, undeva in lume vor fi cutremure, mai maricele, chiar majore. Dar alegatiile apocaliptice care tot circula sunt niste penibilitati caraghioase.

Numarul mediu anual de cutremure

M 6,0-6,9 120-150
M 7,0-7,9 17-20
M 8,0-8+ 1-2

Daca eu zic ca undeva in lume se va produce un cutremur de 6-6 si ceva, in urmatoarele 6 zile,am toate sansele sa ma vad confirmat. De asemenea, cine spune ca vin cutremure de 7 grade undeva in lume, stiind bine ca ultimul cutremur de 7+ a fost cel din 18 ianuarie din Pakistan, vorbeste doar ca sa se afle in treaba, debitand lucruri nerelevante.

Nici pomeneala, pana acum, de megaseisme. Nici nu ma mira, fiindca marile cutremure nu vin la comanda, cand i se nazare cate unui "clarvazator". Evident ca vor fi cutremure in lume, de magnitudini 6 si ceva, pana la urma vor avea loc si cutremure majore de magnitudini peste 7,0...ramane de vazut unde. Dar nu vin la comanda sau dupa cum viseaza prezicatorii de ocazie. Vorba dnului profesor Dumitru Enescu, geofizician, fost director al INCDFP:"Cutremurul vine cand vrea el"...Si as completa eu cu "..nu cand viseaza <<clarvazatorul>>". Q.E.D.

GeoX,
O sa fii cea mai urata persoana de clarvazatori.
Nu de altceva, dar le strici ghiseft-urile. Poi cum crezi matale ca fac si ei un ban neimpozabil, cu date stiintifice sau cu gargara dulceaga ce impresioneaza generatia PRO. Stii?

Sunt convins ca asa-zisii clarvazatori ma detesta. Culmea e ca dumnealor contesta stiinta si tehnologia, dar nu ezita sa foloseasca rezultatele dezvoltarilor tehnologice pentru a-si emite prostiile. Bine, domnule sau doamna clarvazator/clarvazatoare, jos cu stiinta si tehnica, dar matale folosesti netul si mijloacele suport pentru a debita tampeniile alea. Ha, ha, ha ! Sunt cam inconsecventi cu ei insisi...
Cica vin megaseisme de 9 grade. Unde, ma rog frumos ? Concret, concret, intervalul de timp si locul, ca altfel nu tine.

Am curaj sa fac pariu ca in 7 zile vom avea un seism de minim 9 in emisfera sudica. A Soarelui :D
Dar NASA nu vrea sa stim aceste lucruri :D Dar seismul va fi.
Ma poate contrazice careva? :D

Iar eu sustin ca undeva in lume o sa se produca un cutremur cu magnitudinea moment cel putin 6,0 in urmatoarele 7 zile. :P :P :P

Pun pariu ca in urmatoarele zile ma cutremur si eu.
Dar daca inchid pc si televizor am sanse sa pierd pariul.

Marmureanu a avut dreptate
14 aprilie 2010 Marmureanu: Urmeaza un mare cutremur in Japonia

Directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului, prof. dr. Gheorghe Marmureanu, a declarat miercuri, ca in Romania nu exista deocamdata pericolul producerii unui seism puternic, cata vreme activitatea tectonica este concentrata acum pe zona indo-australiana.

"Suntem 'in umbra' acum si nu estimam un cutremur puternic la noi. Am facut o analiza pe 600 de ani, din care rezulta ca, atunci cand in zona indo-australiana au loc frecvent seisme, la noi e liniste", a spus directorul Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Gheorghe Marmureanu avertizeaza insa ca, dupa cutremurul de 7,1 grade produs miercuri in China, urmatoarea tara care "ar trebuie sa se pregateasca" pentru un seism mare este Japonia.

"Activitatea tectonica semnificativa din zona indo-australiana a inceput in 2005 si se va termina in 2022, posibil 2023", a subliniat Marmureanu.

http://www.jurnaluldevrancea.ro/special/4173-Azi-cutremur-tragic-vestul-Chinei.html

Articolul l-am luat de pe cutremur.net

Dar cand vine cel mare din California ? (7,6-8 grade) 8-x8-x8-x>:)>:)

si eu cand am zis ca vine in California 7,5+ pe cutremur.net , mi-ai zis sa o intreb pe clarvazatoare :| :| :|

Back