Buni,
Da-mi voie sa intervin si eu.
Ironia, mai ales din partea mea, s-a indreptat direct asupra unor "premonitii" ale Manuelei care nu spun decat "pocaiti-va, rugati-va, sfarsitul este aproape". niciodata asupra persoanei sau userului Manuela, ci impotriva unor "premonitii" ale sale.
Poate Manuela are un har, nu neg. Dar asta nu ma impiedica sa ironizez pe o postare care spune "in saptamanile urmatoare vine un seism de X la adancimea de Y la noi". Sa avem pardon, dar asta eu nu o vad ca pe o premonitie viabila. Toti stim ca in Vrancea au fost si probabil intr-un viitor vor mai fi seisme de peste 7 la adancimi diverse. Ca sa fie o premonitie, se poate spune "in urmatoarele x saptamani" cu atentie asupra faptului ca un an nu are decat 52 de saptamani.
In alta ordine de idei, nu am ascuns niciodata ca ironizez si anumite "premonitii" pe care Manuela le are dupa ce vede niste filme. Ea insasi povestea ca a avut o perioada in care se uita la filme de groaza. In acea perioada, a simtit si o fantoma in casa.
Alta data a vut o "premonitie" conform careia o zona sigura pentru sfarsitul lumii sunt muntii Drakensberg. Exact ca in filmul "2012", iti amintesti?
Asta inseamna ca ironizam (ironizez) premonitiile? Ma indoiesc.
Din unctul meu de vedere, ironia se indreapta strict asupra premonitiilor "fortate", "scoase din burta" sau influentate de diverse filme sau articole.
Cat despre abordarea discutiilor academice, destul de putini dintre noi putem spune ca poarta discutii academice. Marea majoritate suntem oameni normali, cu oarece inclinatie spre paranormal sau spre premonitii. Insa asta nu ne face sa uitam de lectiile invatate la scoala, acolo unde anumite legi ale matematicii si ale fizicii au fost insusite si care nici pana acum nu ne-au disparut din minte. Asta apropo de anumite premonitii ce privesc seisme cu magnitudine peste 10

(sa nu mai sara cineva in sus ca ea nu a premonit seism de 13

).