• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Viziunile Manulei cap II

Eu va pot zice atat....nu va culcati pe urechea aia ca nu va fi nimic,ca atunci cand va asteptati mai putin va veni ceva mare, ,dar mare ,cam peste tot pamantul, si pt multi va fi greu sa mai inteleaga ce se intampla......o masura in plus nu strica....dar daca va fi ceva si nu ti-ai luat masuri vei regreta.Acum radem ,glumim,facem misto,....,,suntem tari,,ne batem cu pumnii in piept ..cine mai e ca noi ?,dar cand pamantul ne va dardai sub picioare,iar cei dragi noua ne vor cere ajutorul, noi ramanand impotenti la durerea lor, vom implora mila ,vom cere iertare celui divin,atunci ne vom aminti ca exista ,dar va fi tarziu pt cei mai multi,....si daca acceptati un sfat,,implorati clementa ,inainte nu dupa,...vin vremuri grele ,mult prea grele

Asa zicea si mosulica ala cu 21 mai, cum il cheama ca am si uitat. Sustinea, ca un fariseu, ca "biblia o garanteaza". Asa o fi, cert e ca dumnealui a luat bani de la fraieri. Obiceiuri cunoscute, nu ? Se poarta si la altii, nu doar la noi. Sigur, e vina fraierilor care cred in prostiile astea si care se lasa pacaliti de tot felul de indivizi...

Si eu ma rog...pentru cei care se lasa fraieriti, pe considerente bizare. Avem destule griji pe cap ca sa plecam urechile la prostii.

Daca e sa fie sf. lumii, pai e clar ca nimeni nu scapa. Si trecem toti "marginea"...Asa ca nu are rost sa ne agitam degeaba.

ba unii vor trece geox ,chiar de-ar fi in mijlocul evenimentelor,iaca de ce e nevoie sa ne rugam ca sa ne salvam

Atunci nu se mai cheama "sfarsitul lumii"...deci nu e sfarsitul lumii, de fapt. Q.E.D.

=)) bun, deci neam lamurit... se sfarseste planeta. Asta o stie orice scolar, ca mai devreme sau mai tarziu planeta noastra Pamant va disparea. Nimic nou sub soare.
Insa sa ne apucam sa ne rugam... nu vad sensul. Toate rugaciunile din lume nu au dat un pahar de apa unui om insetat, ci cel ce a facut o fantana.
Oare nu e mai bine sa traim cu pofta si sa nu mai tremuram de frica... de frica a ce? Cu o moarte toti suntem datori, si vom muri mai devreme sau mai tarziu. Totodata, sa ne apucam sa construim ceva, sa ramana ceva in urma noastra. Un pom, o fantana, o casa, oarece. La fel, bine ar fi sa avem pusi toti deoparte oarece, sa putem trece peste zile negre mai usor.
Parerea mea.

Intervin foarte rar pe forum,dar acum nu mai pot sa tac.De ce ati mai pus denumirea de ,,Premonitii" daca atacati si ironizati pe oricine vine cu o premonitie a sa? Daca doreati discutii academice, pe teme pur stiintifice dadeati o alta denumire,exemplu:,,Forumul intelectualitatii romane" sau ,,Elevarea competentelor intelectuale",etc.
Poate ca din acest motiv nu mai indrazneste nimeni sa spuna ce simte, ce gandeste,cum interpreteaza diverse evenimente.
Este relaxant sa citesti parerile oamenilor,premonitiile lor,sa le corelezi cu ale tale,la un moment dat si asta fara a crea panica sau a schimba cumva modul tau de a vedea viata,de a gandi sau actiona.
Manuela este o persoana interesanta,are o capacitate peste medie de a surprinde realiatea si chiar daca modul ei de exprimare nu este tocmai academic,reuseste sa capteze atentia si sa se plieze perfect pe specificul acestu Forum.Nu cred ca intra cineva aici pentru a urmari gradul de inteligenta,competentele intelectuale sau informatii stiintifice de ultima ora.Intram aici pentru specificul ales de dvs.,ca o modalitate de relaxare si descoperire (la urma urmei) a persoanelor inzestrate cu diferite capacitati extrasezoriale.

Nu este ironizată orice persoană care postează o premoniţie a sa . Mai sunt persoane care postează, şi nu sunt ironizate.

Acum depinde. Sunt unii obsedati de sfarsitul lumii, se scoala cu sfarsitul lumii, mananca cu sfarsitul lumii, se culca cu sfarsitul lumii...asta e, au o obsesie ciudata pentru asa-zisul sfarsit al lumii. Mai stiu pe cineva in America ...un personaj care invoca sfarsitul lumii pentru 21 mai, cica asa garanteaza biblia. Individul a luat bani, fara rusine, de la creduli...Ma rog, asa cum spuneam, se poarta si la case mai mari.

Buni,
Da-mi voie sa intervin si eu.
Ironia, mai ales din partea mea, s-a indreptat direct asupra unor "premonitii" ale Manuelei care nu spun decat "pocaiti-va, rugati-va, sfarsitul este aproape". niciodata asupra persoanei sau userului Manuela, ci impotriva unor "premonitii" ale sale.
Poate Manuela are un har, nu neg. Dar asta nu ma impiedica sa ironizez pe o postare care spune "in saptamanile urmatoare vine un seism de X la adancimea de Y la noi". Sa avem pardon, dar asta eu nu o vad ca pe o premonitie viabila. Toti stim ca in Vrancea au fost si probabil intr-un viitor vor mai fi seisme de peste 7 la adancimi diverse. Ca sa fie o premonitie, se poate spune "in urmatoarele x saptamani" cu atentie asupra faptului ca un an nu are decat 52 de saptamani.
In alta ordine de idei, nu am ascuns niciodata ca ironizez si anumite "premonitii" pe care Manuela le are dupa ce vede niste filme. Ea insasi povestea ca a avut o perioada in care se uita la filme de groaza. In acea perioada, a simtit si o fantoma in casa.
Alta data a vut o "premonitie" conform careia o zona sigura pentru sfarsitul lumii sunt muntii Drakensberg. Exact ca in filmul "2012", iti amintesti?

Asta inseamna ca ironizam (ironizez) premonitiile? Ma indoiesc.
Din unctul meu de vedere, ironia se indreapta strict asupra premonitiilor "fortate", "scoase din burta" sau influentate de diverse filme sau articole.

Cat despre abordarea discutiilor academice, destul de putini dintre noi putem spune ca poarta discutii academice. Marea majoritate suntem oameni normali, cu oarece inclinatie spre paranormal sau spre premonitii. Insa asta nu ne face sa uitam de lectiile invatate la scoala, acolo unde anumite legi ale matematicii si ale fizicii au fost insusite si care nici pana acum nu ne-au disparut din minte. Asta apropo de anumite premonitii ce privesc seisme cu magnitudine peste 10 ;) (sa nu mai sara cineva in sus ca ea nu a premonit seism de 13 ;) ).

Ca bine le mai zici Gogule .... Bibicule ....!!! Cand ai dreptate ai dreptate, ce sa mai ... N-om fi noi academicieni, dar nici prosti (creduli, naivi) nu suntem.

Buni, viata e prea scurta ca sa o traiesti in pocainta, cainta, rugaciune si cu spaima bolnava de Apocalipsa. Mai mult, eu pot sa bag mana in foc ca nici Manu nu crede in povestile astea, pe care ni le serveste ca fiind "premonitii". Ar fi prea grav... Ce motive are ea de trambiteaza Apocalipsa cu asa infocare, ramane un mister (sic!). In opinia mea nu asta inseamna "premonitie". Toate lucrurile trebuie facute mai cu frana, ca altfel risti sa cazi in penibil.

Mai bine mai putine premonitii si bune , decat multe si proaste. Premonitiile pot prevesti si ceva bun .....nu doar catastrofe.... Se pare ca doar astea prind la public , ca poate afla si ei ziua cand o moara....
Pun pariu ca de peste 2000 de ani se asteapta Apocalipsa dar se pare ca se lasa asteptata..... noi alegem sa ne traim viata ca e prea scurta :D :D :D voi puteti sa stati cu frica ca nu o sa mai apucati ziua de maine , ca vine cometa ,cutremurul, Apocalipsa ....

Si inca un mic comentariu, daca imi permiteti.
Doar in limba romana, partea din biblie ce se presupune a fi scrisa de Ioan Teologul se numeste Apocalipsa. Am discutat cu un lingvist si se pare ca doar in limba romana s-a incetatenit acest termen in sens peiorativ, in limba greaca (ca de altfel si in celelalte limbi crestine) acea carte a lui Ioan Teologul se numeste "Revelatia" (ma rog, un sinonim).
Asa ca, de fapt, nu este nimic "apocaliptic" in termenul de "Apocalipsa" :D

Asa e Gogu ,capitolul in alte limbi se numeste "Revelation" care inseamna revelatie , descoperire...dar nu apocalipsa :D :D :D :D

mda.... ce sa-i faci ramane gustul amar dar asta e,in viata tre sa stii sa pierzi cu demnitate,doar asa vei invata sa nu te dai batut.....gura lumii si vantul nu o poti opri iar eu nu-mi voi stalci limba de dragul de a fi unora pe plac, simpla am fost de la inceput asa voi ramane nu-mi dau aere de mare intelectuala ca nu sunt,cu toate ca in fata monitorului as putea fi ...chiar OBAMA.

Manule, nu lua placa asta, ca nu te cadreaza. Ce naiba...

Back