• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
Gogu said:
degetica said:
:))))) egoistule! La buncar cu tine!:)))
Gogule,daca intr-o asemenea situatie scapa copii mei eu sunt mai mult decat multumita,dar mi-as dori ca fiecare om de pe acest pamant in caz de asa ceva sa aiba o sansa la supravietuire.

Copiimei sunt inca mici, or sa aibe in continuare nevoie de ghidare din partea mea, pentru a le maximiza sansele de supravietuire.

Pai sa-ti traiasca Gogule,sa fii sanatos sa le poti oferi aceasta sansa si sa te bucuri de ei.In rest ...sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de un atac nuclear ,ca si cu buncar ,chiar daca supravietuim,efectele radiatiilor nu vor fi numai la oameni,exemplul cel mai graitor e Japonia avand in vedere cel putin ultimul cutremur de la ei si ceea ce s-a intamplat la acea centrala si cum efectele radiatiilor in sol,apa se regasesc si acum,dar...omul sfinteste locul si daca omul supravietuieste sigur ca va gasi o solutie sa traiasca.

Si iar revin. Atacul cu bomba atomica sau termonucleara este net diferit fata de accidentul nuclear. La accidentul nuclear se "propaga" izotopi radioactivi cu durata foarte mare de viata. Adica, combustibil nuclear.
La o explozie atomica sau termonucleara, radiatiile sunt date de izotopi radioactivi cu durata foarte scurta de injumatatire, izotopi produsi in explozie, combustibilul in sine fiind, in mare parte, consumat.
In alta ordine de idei, o bomba atomica are mult mai putin material fisionabil decat un reactor nuclear, iar una termonucleara mult mai putin decat una atomica.

Cat despre dumnezeu, cred ca el este ocupat cu alte treburi, nu sa ne bage pe noi in beci.

Gogule,am citit si eu pe maria sa goagal despre ce spui tu si nu e chiar asa .O bomba atomica e o bomba atomica si consecintele sunt de la rau in sus .
Cat despre faptul ca ne-ar baga Dumnezeu in beci...pai nici nu e nevoie ca ne bagam singuri...si o si meritam.

Consecintele sunt nasoale, dar punctual, din punct de vedere al radiatiei reziduale, as prefera o bomba termonucleara fata de una atomica si una atomica fata de ceva gen Cernobal.

Dumnezeu ne-a aratat "cum se face", Soarele produce energie si nu polueaza.

...Intotdeauna, cand ne jucam cu focul mai intai iese fum...

Ce bine ar fi sa nu avem nevoie de buncare nicaieri in lume,dar ......paza buna, trece primejdia rea.

Sunt astfel de buncare (desigur, antiatomice, antiasteroizi, etc) in care sunt stocate seminte de plante.
Am vazut documentar in acest sens. Nu stiu cu animalele cum ar fi, dar sigur au un plan de urgenta pentru salvarea macar a speciilor vitale supravietuirii noastre.
Si parca-s in mai multe locatii cum se spune...
Sau banci de date unde sunt salvate informatiile, cuceririle stiintifice, etc...Ce ne-am face fara buncare?

Este vorba de banca de seminte de la Svalbard ,este postat la noi ,la apocalipsa ,cred .

Problema cu cunostintele este destul de nasoala. In primul rand, concentrarea lor pe un suport. In al doilea rand, rezistenta in timp a acelui suport. In al treilea rand redarea lor de pe acel suport.
Un HDD este sensibil la camp electromagnetic. La fel benzile si flopy.
Un CD/DVD are durata mica de viata. Cele mai "rezistente" abia traiesc 100 de ani.

Nu mai stiu unde citeam (parca tot aici) ca e extrem de greu de distrus un hard-disc.
Bine, tehnologia e in alt nivel, noi avem acces la TEHNOLOGIA COMERCIALA.
Poate intelegeti nuanta...
Adica, putea fi viabila telefonia mobila, dar daca nu putea fi obtinut profit, ma refer la controlul electronic al apelurilor, etc, etc...
Sunt diverse tehnologii, dar nu toate sunt si introduse pe piata, din diverse motive.

Un HDD fizic, da, este greu de distrus.
Dar sunt sensibile informatiile de pe el. La o fluctuatie nu foarte mare a campului magnetic, pa si pusi.
Adica, un EMP le cam sterge. Sau un vant solar mai important.

Aha, daci la asta se refera cand spun de furtuni electromagnetice?
As putea pierde date de pe hard?
Daca da, atunci imi scot la imprimanta, am ciorne pentru lucrari si am muncit o groaza!
Le am si pe diverse forumuri, in aceeasi idee, de a nu pierde... (forumuri inchise, ca doar nu dau de-a gata altora munca mea...)
...Poate nu in format electronic, poate au si alte metode de stocare.
Apropos, hieroglifele ce voiau sa spuna, nu era un mod de stocare a informatiei respective, sau tablitele de lut, ori inscriptiile in piatra?
Sigur sunt si mii de volume, literatura, arta, stiinta, etc stocate, adapostite.

Cea mai buna solutie este cioplitul in piatra. Dar este greu si consumator de spatiu. 2kB de text inseamna 1 pagina A4 scrisa cu caracter de 12. Deci, o gramada de cioplit.

Gogu said:
Cea mai buna solutie este cioplitul in piatra. Dar este greu si consumator de spatiu. 2kB de text inseamna 1 pagina A4 scrisa cu caracter de 12. Deci, o gramada de cioplit.

Cine are interes ....iaca ciopleste :P

Pe dreaq...
Din punctul meu de vedere, nici o carte din lumea asta nu merita.
Bine, poti face tablite de metal acoperite cu scris, apoi aurite. Dar tot munca de chinez batran.

Dar carti inchise ermetic in ladite de metal si aurite atat la interior cat si la exterior si vidate?

Pai SI electronic! Ei, se spune ca hartia e vulnerabila la un eventual soc termic, impactul cu un asteroid e muuuult mai intens ca si valoare energetica fata de arsenalul nostru. (chiar zilele acestea va trece pe la 3LD un asteroid de numai 600 de metri.)
Plus ca poate genera (sigur genereaza!) eruptii vulcanice si cutremure de mare magnitudine.
La noi se spune de viata vedetei x sau y, nimicuri de aburit...
Daca s-ar sti de vreun impact, ar inventa senzationalul numai sa distraga atentia.
Cand apare vreun scandal, ma intreb instinctiv ce vor sa mascheze...

Back