• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
Ah, am vazut un film SF in care au rapus extraterestrii prin muzica!
Dar radiatiile nu-s sensibile la muzica.
Rusilor le poti spune ca radiaza vodca, si se potolesc instant.

Bre, muzica ca muzica (sic!), important este instrumentul...
Pentru ca nu cred sa fie cineva insensibil la o balalaica Maxim sau la Orga lui Stalin.

Gresit ,Gogule asta cu muzica ca muzica!Uite cum fac.Mai intai ma inspir de aici pentru estetica buncarului.
http://www.articol.md/view_art/1643/cele-mai-ciudate-buncare--imagini-rascolitoare.html
Si cred ca se pot usor transforma din cazemate in asa ceva,apoi ca.ca la muzica nu merge ca le pun de-a lor si dupa atata marsalui vor dori sa se odihneasca:))
Si una de-a mea sa mearga votca bine:))

Apoi ii ardem un cazacioc.
Crezi tu ca vor mai vrea sa plece la invazie? Eu zic ca vor ramane lipiti de peretii buncarului:))) Si nu-i rau ca rusii sunt barbati aprigi,strong si tin si la votca si la cazacioc!Deci...traiasca buncarul,rusii...si vecinii!

Doua comentarii as avea.
Primul, alea nu sunt buncare antiatomice, sunt buncare de aparare. Deci, la scopul "protectie impotriva radiatiei" fac cam ca lumanarea la capul mortului.
Al doilea comentariu, privind rusii. De la atata votca au niscai probleme. Este cauza principala pentru care rusoaicele sunt "putin" cam balsaia...

Acum, revenind la oile noastre, daca exista cazemate, acestea se pot transforma destul de usor in adaposturi antiradiatie. Insa au aceeasi problema ca si tunelurile. Toti stiu de ele. Si te trezesti, dupa munca multa (mult mai multa decat in cazul folosirii unui tunel, a unei pesteri sau a unei mine) cu toata lumea si cu fratii lor (au inglejii o vorba "everybody and their brother") la tine in buncar.
Si daca nu stii la ce poate duce asta, o imagine, zic eu, se poate lua de aici.
Priviti filmul doar daca aveti stomac tare, ridica destul de mult fusta societatii ce acopera piciorul naturii umane.
[video=youtube]

Atunci uite unele atomice!
http://chelu.haipa.ro/2008/06/buncar-anti-atomic-in-moscova/

Cat despre rusoaice ca ar fi balsoi...cred ca esti intr-o mare confuzie,confuzie generata de una,,de alta.asa ca uite colea cat sunt de balsoi:))
http://www.frontpress.ro/2012/06/ar...le-luni-peste-1000-de-exercitii-militare.html

Sigur ca exista un clasament si pentru romance...ia uite colea :))) Cu ele nu te mai radiaza nici macar Putin,cu orga lui Stalin cu tot:)))

http://www.stiridecluj.ro/national/...nata-cea-mai-frumoasa-femeie-in-uniforma-foto

Cat despre filmulet...se poarta mai mult pantaloni,iar natura umana nu are nevoie sa fie dezvelita ca e prezenta si in buncar si afara,si in stare de razboi si pe timp de pace cam la fel,cu deiferenta ca intr-o anumita situiatie se arata in toata splendoarea ei,dar ..daca un om stie ca aceasta natura e prezenta in fiecare dintre noi cam la fel,va sti si mecanismul prin care poate supravietui excerbarii acesteia.Un supravietuitor ramane un supravietuitor orice ai zice tu si nu va depinde decat de voia Domnului.

Deci, unii au, altii vorbesc discutii.

Femei frumoase gasesti inclusiv in Israel, insa regula conteaza. In Rusia, femei dupa 30 de ani, regula este ca balsaia, mai nene. Si nici eu nu sunt chiar mic.
Asa ca eu unul m-as mai gandi daca as vrea niscai d'aia de gavaresc "Davai ceas, davai iPhone" la poarta. Desi, daca ar veni, asta inseamna ca nu sunt radiatii :D Sau cel putin nu ale lor.

Da, natura umana este aceeasi, spoiala pe care noi o numim "civilizatie" sau "reguli sociale" o mai tine in frau. Tocmai la aceea ma gandesc cand spun "low profile".

Asa ca sfatul meu e sa-ti iei o rusoaica si nu mai ai nevoie de buncar:))))) Cred ca daca o sa colaborati aveti sanse sa opriti radiatiile:))) Mai rau e de mine,eu mica,rusii nu imi plac ca sunt prea galbeni:)) cred ca ma radiez prin toate celulele daca nu imi fac buncar:)))
Cat despre spoiala naturii umane...depinde din ce unghi privesti...Low suntem toti chiar daca ne credem altfel.Sigur ca unii dintre noi pot fi cititi,cultivati,dar atata vreme cat aceste invataturi nu vor folosi binelui umanitatii ,ci va castiga ,,spoiala,, numita orgoliu...tot low sunt,sau poate si mai rau,asta tu sa imi spui daca in engleza exista un termen pentru mai jos de low ca eu nu am atata engleza in cap ,ci doar spoiala de pe la ei:))) Deci...Si acum fii tu sincer si spune cat la suta este tinuta in frau natura umana de civilizatie si reguli? EU as zice ca e doar o aparenta,pentru ca dincolo de aparenta de fapt lucrurile stau un pic altfel.Din punctul meu de vedere singurele care pot tine in frau un om sunt sufletul si constiinta..restul...low profile!

In momentul in care dispare sistemul coercitiv, abia atunci vezi natura umana.
Pana la urma, ceea ce numim o natura umana josnica (sau oricum vrei sa numim asta), este doar instinct de supravietuire.

Si revenind la oile noastre, daca as avea un buncar atomic, doar cativa (daca si acestia) vor sti unde este, ce este in el si ce capacitate de aparare are.

He,he,oltene,cate ti-as putea povesti eu despre natura umana...n-ai idee...Mai ales despre cea acoperita de superficialitate civilizatiei...dar dupa cum vad si spui ca ai ceva ani cred ca stii si tu...si ceva imi spune ca nu ai citit in carti asta,ci e expierenta de viata.
In alta ordine de idei daca iti faci buncar pe mine sigur nu ma iei .Sa iti spun si de ce:)))
1.nu am instinct de supravietuitoare pentru ca am prostul obicei de a-mi taia singura craca de sub picioare cand simt ca mediul e plin de superficialitate si minciuna si intr-un buncar limitat ca spatiu natura umana se va manifesta si in acest sens ,deci explozia mea ar fi iminenta:)))
2.sunt asa de prostanaca ,ca as da si camasa de pe mine unui om aflat in nevoie,deci sigur as lasa locul altuia
3.ti-as manca zilele:)))
4.daca ma mai faci sa ma mai loghez odata sa vezi ce arunc cu buncarul dupa tine:)))

Probabil nu ai idee de ce resurse dispun, de spui asta.
Oricum, eu unul nu cred ca as lua in buncar (daca as avea) pe cineva ce are resursele si posibilitatea de a-si face unul, dar alege sa nu o faca.
In plus, nu doar accesul in buncar ar fi problema, ci si perioada de sedere acolo. Presupunand ca as avea buncar si resurse de a ramane acolo o perioada, orice persoana in plus fata de planificare inseamna inca o gura de hranit, cu manacarea luata de la gura celor ce au tras sa faca acel buncar, ca nu-mi imaginez pe cineva batand la usa unui buncar, cu rucsacul cu mancare pentru 2 saptamani.

Gogule,rationamentul tau e perfect logic si e clar al unui supravietuitor.Eu ,cum am spus mai sus nu am aceasta calitate si am spus si de ce,deci chiar daca as veni in buncarul tau nu cu un rucsac ,ci cu un tir de mancare si as hrani toata populatia de acolo tot acelasi deznodamant ar fi ,pentru ca as pune in mod sigur alte valori in fata,care in mod cert ca vor deveni o arma impotriva mea intr-o lume de supravietuituri,asa ca voi muri plina de radiatii ,dar in lumina zilei:)
Cat despre resurse...nu stiu in mod sigur de cate dispui ,dar iti doresc tot succesul de a face un buncar ca sa iti poti adaposti familia.

=)) Bravezi, daca nu ai avea mentalitate de supravietuitor, nu ai mai trai astazi.
Deci, eu vorbesc despre low profile, tu deja il ai :P

In cu totul alta ordine de idei acum, dar cumva pe acelasi subiect.
Eu stau in majoritatea timpului in Bucuresti. In orase, cel putin teoretic, exista la unele blocuri, dar nu numai, adaposturi ALA, care adaposturi au "arondate" persoanele dintr-o anumita zona.
In plus, in Bucuresti exista un adapost magnific, metroul.
Se mai pot folosi ca adaposturi forturile din jurul Bucurestiului.
Asa ca sunt intr-o mare problema, potential vorbind. Presupunand ca am timp sa ajung la un adapost, presupunand ca o sa ajung cu mancare/apa suficienta, nu vad nici o sansa sa fiu singur...

@ Gogule, fa-ma sa te inteleg:

Eu, cand eram singura cuc (sa zic ca acum nu mai sunt) nu aveam MOTIVATIE sa supravietuiesc.
ACUM AM.
Care e motivatia ta, de ce vrei sa fii SINGUR?

Eu as supravietui degeaba daca nu ar scapa si EA, ar fi un chin in plus, ar fi atat de aiurea...
Nu as vrea sa supravietuiesc fara ea, fara bravada spun asta. Inteleg cat as suferi.

Nu ai avea mai multa forta sa fii alaturi de cineva drag? Eu da.

Gogu cu siguranta se referea la "aglomeratie", la puhoiul de lume care ar da navala spre deosebire de buncarul tau unde esti doar cu familia ta si poate cu cativa apropiati.

Poi cine a spus ca o sa fiu singur? Ma refeream la familie in acel context.

Da, vreau sa fiu singur (cu familia) nu cu alti straini, pentru ca nu-mi permit sa dau din resursele mele altora. Iar daca nu ajung cu familia, da, vreau sa fiu singur deoarece sunt egoist si vreau totul pentru mine.

:))))) egoistule! La buncar cu tine!:)))
Gogule,daca intr-o asemenea situatie scapa copii mei eu sunt mai mult decat multumita,dar mi-as dori ca fiecare om de pe acest pamant in caz de asa ceva sa aiba o sansa la supravietuire.

Atunci revin la o postare anterioara:

Beciul traditional e bun, nu?
Gasisem o carte la biblioteca in care spunea despre situatia de acum din Ucraina, a anticipat bine scriitorul!
Se astepta la asa ceva, dar ceva mai tarzior.
Hmmm...si in casa aceea as scapa probabil, e parter intre alte cladiri imense si alte blocuri.
Cred ca as sta la calculator si nu mi-ar pasa de radiatii!
Abia atunci l-as provoca pe Ionut la un sah!

Sarrah said:
Atunci revin la o postare anterioara:

Beciul traditional e bun, nu?
Gasisem o carte la biblioteca in care spunea despre situatia de acum din Ucraina, a anticipat bine scriitorul!
Se astepta la asa ceva, dar ceva mai tarzior.
Hmmm...si in casa aceea as scapa probabil, e parter intre alte cladiri imense si alte blocuri.
Cred ca as sta la calculator si nu mi-ar pasa de radiatii!
Abia atunci l-as provoca pe Ionut la un sah!

N-ai tu treaba cu sahul esti ocupata cu nebunelile tale de cuplu...

degetica said:
:))))) egoistule! La buncar cu tine!:)))
Gogule,daca intr-o asemenea situatie scapa copii mei eu sunt mai mult decat multumita,dar mi-as dori ca fiecare om de pe acest pamant in caz de asa ceva sa aiba o sansa la supravietuire.

Copiimei sunt inca mici, or sa aibe in continuare nevoie de ghidare din partea mea, pentru a le maximiza sansele de supravietuire.

Back