• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Buncarul atomic sau tunel?

• Thread starter Thread starter 3.14 2
  • Start date Start date
Exista asa ceva, nu vorbim chiar degeaba. Ca nu ni se spune, e altceva. Dar exista, sunt astfel de depozite in adaposturi foarte bine puse la punct.
Ca e vizata elita sa scape, asta e altceva.
Dar ar mai conta cine scapa? Important e sa se salveze ce se poate salva si, poate au si sigur au mai multe informatii.
Parca in 2036 e o "sansa" sa fie lovit Pamantul, nu? oricat ar fi de mica, atunci se va dovedi utila toata stradania.
Pamantul nu e atat de sigur mereu, avem doar aceasta iluzie. Ca nu ne dorim, e altceva.
Drobul de sare putea fi luat si pus bine. Bombele le mai putem controla, ca depind de oameni, dar asteroizii inca nu. Apoi, mai e si varianta apocaliptica a unui potential supervulcan. Ca poate fi trezit de un asteroid e altceva.
Pana la urma, orice nas isi are nasul...Dar, in masura posibilului macar stii ca ai facut ce depindea de tine daca nu sa scapi, sa salvezi ce poate fi salvat.
Atat timp cat avem toate ouale intr-un singur cos (nu am populat inca o alta planeta) suntem vulnerabili la...hai sa nu mai denumesc.

Pericole au fost si vor fi dar cu siguranta o sa ne ia prin surprindere, asa ca......cu optimism inainte , sa traim clipa.

Optimismul nu este suficient. Si cei din Pompei erau optimisti...
In plus, chiar daca supravietuiesti, ce faci mai apoi? Ai un loc in care sa stai pana dispare sau devine minim pericolul?
Ai aer?
Ai apa?
Ai mancare?

He,he ! in cazul unui eveniment precum cel din Pompei.....in buncar ramai pe veci. Acum lasand gluma la o parte ,nu zic ca n-ar fi bine sa ai un adapost, dar 99,99 % este in situatia de a nu avea, asa ca.....iar "cei alesi" , care au ,au toate sansele sa nu-l folosesca lin caz "DE" .

Sunt absolut necesare astfel de buncare, cele facute cu sprijin guvernamental au cele mai mari sanse sa fie si utile in caz de.
Bine, nu cele Romanesti, desi s-ar putea sa avem si noi facute de nenea Ceausescu.

Tocmai aici e cheia, za zic ca alimente ar fi, aerul ar fi problema si apa.
Trebuie buncar foarte mare si revin in prim-plan cu problema supravietuirii unei specii:

Cate perechi (cupluri) ar fi necesare pentru a asigura materialul genetic, pentru perpetuarea unei specii?
Aceasta problema a fost dezbatuta cand s-a luat in serios studiul popularii polineziei de catre bastinasi.
Intrebarea era care era numarul minim de femei ce trebuie luate pentru a coloniza, tinand cont ca de barbati era nevoie pentru forta fizica, sa strabata oceanul.

Asa si cu buncarul, desi aici nu stiu cat de utili mai sunt barbatii daca buncarul a fost bine construit.

As zice ca mai multe femei ar trebui sa fie, dar depinde si cat de repede poate fi extinsa populatia, in functie de calamitatea respectiva.
Citisem candva nu stiu pe unde ca ar fi nevoie de 200 (dar nu mai stiu daca oameni sau cupluri...)
Chestia cu Adam si Eva nu e ceva plauzibil, nu cred ca s-ar putea.(sa ai o specie sangvina...)

Ce sa spun, pregatiri de apocalipsa, organizare ,selectie, tot tacamul . Mai ceva ca pe vremea lui NOE .Iti dai sema ca asa ceva nu se poate intampla pt noi cei care dam cu presupusul pe aici ?

Eu sunt ferm convinsa ca Americanii au astfel de buncare (e putin spus buncar, sigur e tot confortul asigurat) in caz DE.
Nu pentru noi, dar eu ma simt mai bine fiind convinsa ca altii s-au gandit la salvarea resurselor intelectuale in primul rand, apoi (dar neaparat necesar) si cele genetice. (plante, animale, oameni)
Poate sunt naiva, dar imi place sa cred asta.

Sarah, noi nu vorbim aici de buncare pt privilegiati ,ei n-au nevoie de sfaturile noastre, ci de oameni de rand,ca tine , ca mine...

Pai...eu mai am o masca de gaze nefolosita de baieti, asta fara misto!
Eu n-am unde sa ma ascund, metroul ar fi o solutie.
Dar cu hrana, ce fac? Sa zicem ca masca m-ar proteja un pic, dar nu stiu daca de radiatii.

Revin la ideea beciurilor, acolo ar fi ceva rezerve de hrana, de apa s-ar putea face ceva rezerve.
Ramane problema eliminarii resturilor biologice si, de stiut daca si cat timp mai poti iesi macar sa le elimini.

Sa extrapolam "Traieste viata si bucura-te de ea" dar gandeste-te si la la ziua de maine :P

Better safe than sorry :)
Acum, supravietuirea speciei... La cum suntem noi construiti si la cat suntem de multi, eu cred cu tarie ca un minim de 10% din populatie va supravietui la o catastrofa de genul celei ce a dus la disparitia dinozaurilor. Cu un minim de pregatire si ceva sansa. Asa ca nu-mi fac probleme privind consagvinizarea si restul, desi este o problema demna de luat in seama.
Ca o paranteza, un adapost asa cum mi-l visez pe al meu ar fi asigurat supravietuirea si in cazul "Pompei" ;) Pana la urma, nu au fost decat 4-6 metri de cenusa depusa, cenusa ce s-a racit in cateva zile.

Nu as fi atat de optimista cu 10 procente. Intelegi schimbarile de clima, recoltele nu mai spun...Pamantul s-ar reface cu greu. La inceput foc si foarte cald, apoi gheata, vulcani, cutremure...
Doar adaposturi foarte aprovizionate si super-dotate ar face fata si, cu cat mai putini cu atat ar rezista mai mult. Vorbesc de ceva gen asteroid peste 5km diametru...
Nici nu mai conteaza daca loveste in Groapa Marianelor sau nu.

Apropo...un asteroid chiar mic, daca ar lovi Marea Neagra, aceasta ar exploda precum sampania, datorita gazelor sub presiune acumulate. Prin inlaturarea stratului superficial de apa, presiunea ar scadea brusc si, prin eliberarea gazelor s-ar produce un efect in cascada, alte si alte straturi ar fi dislocate, si tot asa...

Gogu said:
Better safe than sorry :)
Acum, supravietuirea speciei... La cum suntem noi construiti si la cat suntem de multi, eu cred cu tarie ca un minim de 10% din populatie va supravietui la o catastrofa de genul celei ce a dus la disparitia dinozaurilor. Cu un minim de pregatire si ceva sansa. Asa ca nu-mi fac probleme privind consagvinizarea si restul, desi este o problema demna de luat in seama.
Ca o paranteza, un adapost asa cum mi-l visez pe al meu ar fi asigurat supravietuirea si in cazul "Pompei" ;) Pana la urma, nu au fost decat 4-6 metri de cenusa depusa, cenusa ce s-a racit in cateva zile.

Eu chiar cred ca cenusa ar fi o problema si inca una mare,cum deschizi o usa ....ea da navala in adapost,si curge si curge ca la clepsidra ,umple buncarul si ala esti :P

...Sau poate deveni precum betonul dupa o ploaie!
Romanii au inventat cimentul, il faceau din cenusa vulcanica!

Ma intereseaza documentarul, o sa-l vad cand am timp, as avea deja comentarii dar poate deschid topic. Nu l-am vazut, dar gandul ma duce automat la cartile lui Viclor Clube si Bill Naipier...(astronomi)
Ar fi destule de zis, dar sa nu ies din topic.

In cateva zile, au loc procese chimice cu cenusa vulcanica.
Daca ai un adapost in care poti rezista 2 saptamani, poti trece peste efectele unei eruptii vulcanice, altele decat curgerea de lava, fara nici un fel de problema.

Back