Iar legat de identificarea faliilor si de scoaterea lor de la naftalina, mai am o obiectie: multe falii se identifica precis numai dupa anumite activitati seismice, au fost numeroase cazuri in acest sens, nu doar in Romania, ci si in multe alte zone din lume, mult mai active seismic. De ce ? Pentru ca anumite conditii geologice locale si regionale "mascheaza" faliile respective, indiferent de marimea lor. In unele cazuri, nu se vad la suprafata manifestari geomorfologice tipic asociate cu faliile, de exemplu devierea cursurilor unor rauri sau diferite denivelari ale solului, versanti de un aspect particular, aparitia unor izvoare in locuri neasteptate, emisii de gaze sau depozite de hidrocarburi cu dispunere ciudata s.a. Pot sa fie
falii acoperite de sedimente care se detecteaza mai greu. Si numai in urma unor cutremure se stabileste mai precis pozitia si traseul faliei.
Dar deh...din cate vad eu in spatiul public, e usor sa dai cu pietre in seismologi si sa ii arati cu degetul pe motiv ca ar fi platiti de corporatii sa induca lumea in eroare cu falii inventate, ca sa ascunda "maretul" adevar. Imi place ca nici unul dintre cei care fac public astfel de acuzatii, nu are o diploma in geologie sau geofizica. Isi iau informatii de pe net, ca si cum netul e sursa numai de informatii 100% valide, ca si cum nu se manipuleaza si pe net. Ohoooo, oho hooooo! >

>

:devil::devil::devil::devil:
Cum misca putin Vrancea, cum incepe placa hodorogita cu HAARP in sus, HAARP in jos, las'ca stim noi ca e mana lu' taica HAARP. Suna bine, deh, HAARP, are sonoritate, place urechilor. =)) E lumea plictisita de tectonica, ce falii, ce placi, astea sunt inventii ale marilor corporatii care ...bla-bla-bla.
Ei lasa, ca va arata ea voua Mama Natura, sa va iasa HAARP-ul ala din cap. >

Sunt suparat, intr-adevar, pentru ca am inceput sa aud voci, in lumea online, potrivit carora si eu as fi platit de corporatii care vor sa se ascunda adevarul. Cum spuneam, incep sa ma cam plictisesc. Sa fie ei sanatosi cei care debiteaza prostiile astea, si sa aiba grija sa nu le cada casa in cap la cutremur, si nu doar casa, sa aiba grija sa nu ramana prinsi sub biblioteca rasturnata. Punct.