• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CRUCEA si RUGACIUNEA

Reaction score
0
Cum ne inchinam, cui ne inchinam, cui adresam Rugaciunile noastre si mai ales cum ne rugam .....

Da asta e interesanta cui trebuie sa ne inchinam cu adevarat?si cui nu trebuie sa ne inchinam ?

Crucea este un simbol pagan, cu mult mai vechi decat germenii poporului ebraic. Deci, cu mult inaintea Bibliei.
Personal, fac semnul crucii doar cand ma mira ceva :)
Iar rugaciuni, constient, am cativa ani de cand nu am facut.

Daca e sa ne luam dupa ce spune Biblia, singura "persoana" la care ne rugam, inchinam trebuie sa fie Dumnezeu. Nu e corect sa ne rugam la sfinti, icoane etc. Eu personal m-am lasat de partea religioasa a vietii de mult.

De ce se face cruce de catre crestini, sau in general?

manuela said:
in biblie nu aminteste de cruce nu exista asa ceva

Dar cum crezi tu ca ar fi putut "misionarii" sa converteasca o populatie in al carui subconstient colectiv era crucea? (ma refer aici la romani si greci)

Asadar, pe scurt ;).
(cineva ma banuia ca voi scrie in special la o sectiune asa ca eu sunt cu mult mai silitoare de atit :D ).

Ma consider crestin. Nu tin post vreodata. Oamenii care stiu Cartile sfinte, spun ca daca nu mergi 3 duminici la biserica, Ingerul pazitor ... . Nu termin fraza, nu cred ca Dumnezeu se supara pe oameni pt astfel de lucru. Nu merg la biserica decit atunci cond pomenesc pe ai mei cei care nu mai sunt.
Uitindu-ma in jurul meu, nu mi se pare ca ritualurile, dogmele, institutiile specifice ii fac mai buni pe oamenii care le aplica intocmai - spun ei. Cum m-ar face pe mine ;) ? Mai am de lucru cu mine, pina ajung sa privesc altfel, gogmele, toate ritualurile si institutiile specifice.

Crucea si rugaciunea? Nici nu stiu daca tin de credinta, asa cum o inteleg eu.
Eu credinta o definesc drept un ansamblu mareee si siiimplu :shy: de conduite, principii aplicate in relatiile cu cei din jur si o lupta cu sine de a fi BUN; pe toate planurile; iar 'bun' este ceva complex si greu ;) atunci cind crucea si rugaciunea sunt doar mecanisme de atragere a Bunatatii Divine, neconditionat.

Deci :) eu cred in Dumnezeu, in viata asta trebuie sa ma lupt cu mine ;), poate o scot la capat.
Si imi place cum gindesc Gogu si balika :shy: .

cruce definitie:Prin cruce, majoritatea membrilor crestinitatii inteleg instrumentul e care a fost executat Isus Cristos.Cuvantul deriva din latinescul crux.Cuvantul grecesc pe care multe versiuni biblice moderne il traduc prin ,,cruce,, (,,stalp de tortura,,in NW)este stauros.In greaca clasica,acest cuvant indica pur si simplu un stalp de executie cu un brat transversal.Un dictionar biblicexplica:,,Cuvantul grecesc,pentru cruce (stauros)inseamna in sens propriu un stalp vertical,sau un par,de care seputea atarnaceva sau care,se putea folosi pt a imprejmui un teren...Si la romani,termenul de crux (din care deriva la noi cuvantul cruce)pare sa fi avut la origine sensul de stalp vertical

CULTUL STRAMOSILOR definitie.:obiceiul de a-i onora si de a-i venera pe stramosii morti (printr-o ceremonie sau in alt fel),avand convingerea ca ei sunt constienti intr-un domeniu invizibil si ca pot sa-i aajute pe cei vii sau pot sa le faca rau,motiv pt care trebuie inbunati.practica nebiblica.cititi ECL cap 9 verset 5,psalmii cap 49 verset 10,17,19 si inca ECLcap 9 verset 5,6 ,psalmi cap 146 versb 3,4

Va rog cititi luca cap 4 vers 8 dar vi-l scriu eu ,,Isus a zis:Este scris,,lui Dumnezeu ....dumnezeul tau ,sa te inchini,si numai pentru elsa implinesti un serviciu sacru,,ioan cap 5 vers 28,29,,Nu va mirati de lucrul acesta ,pt ca vine ceasul cand toti cei din mormintele de amintire vor auzi glasul sau si vor iesi afara :cei care au facut lucruri bune ,pt o inviere a vietii,iar cei care au practicat lucruri rele,pt o inviere a judecatii,,

Din cauza... experientei de viata ;) , simt nevoia sa precizez ca sper ca putem avea un dialog liber in care ne ascultam convingerile, ne respectam reciproc opiniile si oferim sfatul doar atunci cind este solicitat.

manuela said:
CULTUL STRAMOSILOR definitie.:obiceiul de a-i onora si de a-i venera pe stramosii morti (printr-o ceremonie sau in alt fel),avand convingerea ca ei sunt constienti intr-un domeniu invizibil si ca pot sa-i aajute pe cei vii sau pot sa le faca rau,motiv pt care trebuie inbunati.practica nebiblica.cititi ECL cap 9 verset 5,psalmii cap 49 verset 10,17,19 si inca ECLcap 9 verset 5,6 ,psalmi cap 146 versb 3,4

Eu nu am acum ce sa va dau sa cititi ;) si nici nu simt nevoia sa o fac. Prefer sa spun cum gindesc la momentul asta al vietii, cred ca asta e rostul meu aici.
Am suficienta credinta pt a cauta pe Dumnezeu in mine si suficienta rebeliune de ex, pt a nu citi cartile bisericii, pina voi sti vreodata sa caut Cartea lui Dumnezeu. De ce? Poi de ex psalmii citati de manuela: ma invata sa cinstesc mortii pt a-i imbuna, cere ajutorul sau pt a nu-i miniia. Dimpotriva, educatia mea sau lipsa ei, m-a invatat sa cinstesc memoria celor care nu mai sunt si care m-au invatat prea multe in decursul vietii lor, sa evoc amintirea lor si sa-i pomenesc pentru 'odihna in loc luminat' (cred ca expresia aceasta este) si pt nimic altceva.
Ma simt foarte libera cu credinta mea :shy: .

da mobius tu faci ceea ce ai fost invatat ca toti am facut asa si eu.dar ceea ce facem noi nu e ceea ce vrea Dumnezeu ...asta era ideea in rest e liber fiecare sa faca ce vrea nu putem noi judeca cel de sus va judeca pe toti dupa judecata dreapta.Si bineinteles ca poti vorbi liber nu e nimeni sa interzica acest lucru.

manuela said:
dar ceea ce facem noi nu e ceea ce vrea Dumnezeu ...

Sever.
Si eu (ca si multi altii :shy: ) sunt severa cu mine si ma straduiesc azi sa fiu mai buna decit acea care am fost ieri ;) dar Dumnezeu m-a trimis intre oameni nu intre sfinti ;) . Cred ca biserica mai mult decit Dumnezeu isi doreste o turma incorsetata in reguli, canoane si rituri iar intelegerea lui Dumnezeu fata de oameni este cu mult mai larga. Sper :D .
Destul, ma depaseste subiectul ;) .

NU as putea sa spun ce vor bisericile dar daca e sa ne luam dupa biblie nu face voia lui Dumnezeu.Sa nu uitam ca azi cel rau este printre noi si de multe ori ia infatisari de sfant numai ca sa ne induca in eroare.Atentie!

Despre rugaciune:
„Profet al Domnului, în căutarea celor necuprinse, îndelung ai scrutat orizonturile, pentru a-ţi descoperi corabia.
Şi acum, iată, corabia ta a sosit şi trebuie să pleci.
Totuşi, înainte de a ne părăsi, am dori să ne vorbeşti şi să ne dezvălui câte ceva din adevărurile tale.
Iar noi le vom dărui copiilor, iar aceştia nepoţilor noştri şi ele nu vor pieri niciodată.”

Atunci o preoteasă zise: „Vorbeşte-ne despre Rugăciune.”

Iar el răspunse acestea:

„Vă rugaţi în clipele de deznădejde şi de nevoie. Oh, de v-aţi ruga, de asemeni, în plinătatea bucuriei şi în zilele ce vă sunt îmbelşugate!

Fiindcă rugăciunea ce-i oare dacă nu expansiunea firii voastre în eterul mereu trăitor?
Şi dacă, spre uşurarea voastră, stă faptul că aruncaţi în spaţiu întunericul din voi, este de asemeni, spre desfătarea voastră să răspândiţi zorii din sufletul vostru.
Iar dacă nu puteţi decât să plângeţi când sufletul vă cheamă la rugăciune, aceasta trebuie să vă îmboldească iar şi iar, în pofida lacrimilor, până veţi veni râzând la ea.
Când vă rugaţi, vă şi înălţaţi, pentru a-i întâlni în văzduh pe cei care, asemeni vouă, la aceeaşi oră se roagă şi pe cei care în afara timpului de rugă, nu-i puteţi întâlni.
Se cuvine, de aceea, ca întâlnirea voastră în templul nevăzut să fie numai pentru starea de extaz şi dulce comuniune,
Fiindcă dacă veţi intra în acest templu doar pentru a cere, nu veţi primi nimic,
Iar dacă doar spre a vă umili, nu vă veţi înălţa,
Sau chiar dacă veţi intra spre a implora fericirea pentru semenii voştri, nu veţi fi auziţi.
E destul numai, să intraţi în acest templu nevăzut.

Nu aş putea să vă învăţ cum să vă rugaţi cu ajutorul cuvintelor.
Cel Nevăzut nu ascultă vorbele voastre, afară doar dacă El însuşi le pronunţă, prin buzele voastre.
Şi n-aş putea să vă învăţ rugăciunile mărilor, ale pădurilor şi ale munţilor,
Însă voi, care v-aţi născut în munţi, ori în păduri, sau pe mări, puteţi afla aceste rugăciuni în inima voastră.
Iar dacă veţi asculta, numai, în taina nopţii le veţi auzi şoptind în tăcere:

„Creatorule, Tu, care eşti eul nostru înaripat, în firea noastră voinţa Ta voieşte,
În dorinţa noastră dorinţa Ta arde,
Puterea Ta e în noi, dorind să ne schimbe nopţile – care ale Tale sunt – în zile, care ale Tale sunt, de asemenea.
Noi nu putem să-Ţi cerem nimic, deoarece Tu ne cunoşti trebuinţele înainte ca ele să se fi ivit înlăuntrul nostru.
Tu eşti trebuinţa noastră şi, dăruindu-ne cât mai mult din Tine, totul ne dărui.”

Apropo de rugaciune:D:

Attachments

• atentie.jpg
    atentie.jpg
    17.1 KB · Views: 15
Back