• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CRUCEA si RUGACIUNEA

Care crede in puterea de distrugere prin credinta :D:

La ce fel de rugaciuni raspunde Dumnezeu?
Cum primim raspuns?...de ce atunci cand ne rugam sa ni se indeplineasca cv,unoeri nu se indeplineste si alteori da?
De ce cei saraci sunt smeriti si tot nu ajung si aiba nimic iar cei bogati nu se roaga si altele..si raman cu aceeasi avere ?dc Dumnezeu nu face mereu deprtate? care este adevarul? exista sau...?

Nu conteaza ce rugaciune spui ci conteaza s-o spui din tot sufletul pt ca d-zeu te aude si stie ce e in sufletul tau.bogatia nu aduce fericirea intotdeauna poate ca din cauza asta d-zeu nu le da tuturor sau iti da dar nu-ti baga si in traista(cum se mai zice).

Erau odata doi ingeri unul deghizat intr-un om mai batran si unul mai tanar. acestia merg la o familie bogata si le cer un loc unde sa doarma peste noapte. acestia erau niste oameni mai zgarciti si mai putin credinciosi dar totusi le-a dat voie sa doarma la subsol intr'un loc rece si intunecat. La un moment dat ingerul mai batran a vazut o gaura in peretele din subsol si a astupat-o.

A doua zi cei doi ingeri merg la o alta familie sa se adaposteasca. acesti oameni, sot si sotie erau saraci dar foarte credinciosi, aveau doar o singura camera cu un pat si o vaca de la care luau lapte proaspat zilnic.desi aveau o singura camera, acesti oameni i-au primit pe cei doi ingeri cu cea mai mare caldura lasandu-i pe ei sa doarma in patul lor. a doua zi de dimineata ce doi oameni erau foarte necajiti. ingerul cel tanar intreband ce s-a intamplat omul i-a raspuns le'a murit vaca, singurul lucru care aveau mai de pret. apoi ingerul cel tanar foarte suparat l-a intrebat pe cel batran de ce a astupat gaura din peretele oamenilor aceia bogati desi acestia erau necredinciosi si le-a oferit ca adapost doar un supsol iar acestor oameni care le-au oferit tot ce au avut ei mai bun nu le-a salvat vaca. ingerul cel batran i-a raspuns ca nu toate lucrurile sunt asa cum par a fi.

Gaura aceea din perete era o gaura care ducea spre o mina de aur si de asta o acoperise iar noaptea cand erau la cei doi oameni sraci, moartea a venit s-o ia pe sotia omului sarc iar ingerul i-a dat in schimb vaca.

Deci, lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum par si d-zeu nu ne indeplineste intotdeauna rugamintile pt ca ne fereste de un alt lucru mai rau; intotdeauna cand ti se intampla ceva rau desi te'ai rugat sa nu se intample gandeste ca d-zeu te-a ferit de un lucru mult mai rau!

Matei Cap 6 :
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
7. Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate.
8. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.
9. Deci voi aşa să vă rugaţi: Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;

Se spune ca nu iti trebuie mai mult de 5 minute, singur, intr-un loc linistit (fara stimuli) ca sa intri in conexiune cu Dumnezeu. Relaxati-va si spuneti-i apoi ce va framanta, ce doriti sa schimbati (daca doriti sa schimbati ceva). Faceti-i reprosuri sau multumiti-i. Trebuie sa-l percepem pe Dumnezeu ca fiind un interlocutor prietenos. O sa constatati cu uimire ca ne raspunde si chiar ne intelege. Sa-i cerem ajutorul pentru ca EL sa ni-l poata da.
DAR !!!! - pentru ca Dumnezeu sa ne ajute, noi trebuie sa facem primul pas care consta in : constientizarea propriilor pacate si tare de caracter. Deci constientizarea acestora (al pacatelor) reprezinta primul semnal care ne arata ca in interiorul nostru exista dorinta de innoire, de renastere.

Cred ca prima data trebuie sa constientizezi de ce te rogi, ca pacatele sunt acolo sus, la ceaslov...

De ce ne rugam, e treaba fiecaruia dintre noi. Rugaciunea este o permanenta comunicare cu Dumnezeu. Dar, ca sa te poti ruga, trebuie sa-l simti efectiv pe Dumnezeu. Asta se stie, de cand lumea. Alta-i intrebarea mea.

De ce in religia ortodoxa se roaga si la sfinti ,ca doar in prima porunca scrie :"Eu sunt Domnul Dumnezeul tau ,sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.Iar a 2-a :"Sa nu-ti faci chip cioplit ,nici vreo infatisare a celor ce sunt sus in cer ,sau jos pe pamint sau in apa si sub pamint."Acelor ce sunt sus in cer(atunci cei care se spun ca sunt sfinti si s-au dus in cer nu trebuie sa ne rugam la ei). Rog ajutor!!!! :D.

Subscriu la ce a spus Bodo si adaug : de ce trebuie ca preotul sa fie mijlocitorul intre mine si Dumnezeu,cand ma pot ruga eu ,direct Lui?

Asa este Anuk. Sunt unii care merg la Biserici si se inchina la icoane si saruta mana popilor si lasa impresia ca sunt smeriti si milosi si blanzi, cand pe dinauntru sunt urati si rai. Totul e de fatzada, de aparenta, dar Dumnezeu vede in ascuns sufletele tuturor. Si in casele unora, unde ar trebui sa fie tihna, linistea si curatenia, este plin de hula, dracuieli, tutun, alcool peste masura (se spune ca e suficient sa bei doua pahare de vin pentru ca de la al treilea pahar te bea vinul pe tine).....

Matei Capitolul 6 :
1. Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.
2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
3. Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
5. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
7. Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate.
8. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.
9. Deci voi aşa să vă rugaţi: Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;

Bodo,crestinii se roaga doar lui Dumnezeu.Maica si sfintii sunt rugati ca sa alature rugeciunile lor ...nu ne rugam sfintilor.In toate acatistele sfintii sunt rugati,ca prin puterea rugaciunii lor,sa se alature rugaciunilor noastre catre Preasfanta Treime.In cea de-a doua porunca este vorba despre asemanari ale celor ce sunt pe cer,pe pamant,in ape,sau sub pamant:corpuri ceresti,animale,plante,forme de relief,pesti,cristale,alte minereuri....care pot fi idolatrizate si transformate in obiecte catre care sa se indrepte rugaciuni.

mdaaa, poate fii un punct de vedere, insa nu ma satisface raspunsul tau, eme. mai cauta...:D

Bodo,daca nu te satisface...e problema ta ,nu a mea.Nu am ce sa caut: sunt ortodoxa practicanta,citesc acatiste adresate sfintilor si Maicii,dar nu ma rog niciodata lor.Ii rog doar sa-mi ajute cu rugaciunile lor la Dumnezeu.De fapt nu trebuie sa denigram ceea ce nu intelegem sau ni se pare gresit.E dreptu fiecaruia sa isi aleaga credinta sau religia.Dar va intreb pe toti:de ce ne-am nascut in crestinism si am fost botezati asa?!De ce nu suntem evrei,sau musulmani,sau orice alta religie?!Astept sa-mi raspundeti voi la asta!

de ce dumnezeu permite suferinta?am sa raspund lui anuk .Dumnezeu nu este incet cu privire la promisiunea sa ,cum consideraunii incetineala,ci este rabdator cu noi,fiindca nu doreste ca vreo unul sa fie distrus ci doreste ca sa ajunga toti la cainta2Pet cap 3 vers 9.biblia arata ca Dumnezeu a stabilit un timp cand va distruge acest sistem rau,iar lucrul acesta va avea loc in curand -Hab cap 2 vers 3 si tef cap 1 vers14

emerem said:
Bodo,crestinii se roaga doar lui Dumnezeu.Maica si sfintii sunt rugati ca sa alature rugeciunile lor ...nu ne rugam sfintilor.

"Inger ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu/ totdeauna fii cu mine si ma invata sa fac bine/ eu sunt mic, tu fa-ma mare/ eu sunt slab, tu fa-ma tare/ totdeauna ma insoteste si de rele ma pazeste, AMIN"

"Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Sfinte Doamne Dumnezeule, curăţaţi-mi trupul de bolile ce mă chinuiesc. Vă promit cu sufletul curat că nu voi mai face rău nimănui în toată viaţa mea. În vecii vecilor, AMIN."

"Prea Sfinte Doamne Dumnezeule, Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, Prea Sfinte Isuse Hristoase, Fiul Domnului Dumnezeu, ajutaţi-mă să scap de bolile care îmi împresoară trupul, chinuindu-l şi secându-l de puteri. Iertaţi-mi păcatele din trecut şi de acum în schimbul credinţei mele în Voi, AMIN."

"Prea Sfântă Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu, ajută-mi mie, femeia înşelată de bărbat, să-l cuceresc din nou cu farmecele trupului şi sufletului meu ! Opreşte-l, Sfântă Mamă a noastră, a tuturor, să mai calce pragul unor femei ticăloase, care vor să mi-l ia ! Acum şi pururea, şi în toată viaţa mea, AMIN."

"Prea Sfântă Maică a Domnului, ajută-mă din nou, cu mai multă putere, spre reuşita învăţării mele ! Aşa să-mi ajute Dumnezeu ! Amin."

Bag eu de seama ca ingerul si Maria sunt rugati direct, nu apar ca intermediari.

Btw, rugaciunile sunt luate de aici www.spiritus.ro

rugaciune definitie.....exprimari pline de veneratie adresate cu voce tare sau in gandDumnezeului adevarat sau unor dumnezei falsi........luca cap 11 vers 2...Cand va rugati sa spuneti ,,tata sa fie sfintit numele tau"iar in ioan cap 14 vers 6,14 ,, Isus i-a spus:,,Eu sunt calea si adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine.Daca veti cere ceva in numele meu voi face"...1IOANcap 5 vers 14 ,,Aceasta este increderea pe care o avem in EL ca indiferent ce am face dupa vointa sa EL ne asculta"(insa pt aceasta incredere trebuie mai intai sa cunoastem vointa lui dumnezeu iar apoi sa ne asiguram ca cererile noASTRE SUNT IN ARMONIE CU ACESTA.1ioan cap3 vers 22 ,, orice lucru cerem primim de la el, pt ca respectam poruncile sale si facem ce este placut in ochii sai"

Ingerul este cel personal care ne povatuieste si ne apara .In rugaciunile adresate maicii de multe ori o alaturam lui Dumnezeu ..dar pe ea o rugam pentru ajutor.Nu suntem obligati sa ne rugam nimanui,sau sa rugam pe cineva.Ne putem ruga direct doar Preasfintei Treimi.Repet:fiecare are dreptul la credinta proprie.Eu sunt convinsa ca nu se va supara niciodata Dumnezeu pe mine pentru ca am rugat Maica sau sintii sa ma ajute cu rugaciunile lor.

Prov cap 28 vers 9 Daca cineva isi intoarce urechea ca sa nu asculte legea lui dumnezeu chiar si rugaciunea lui este un lucru dezgustator....Mica cap 3 vers 4 ,,Atunci vor striga catre dumnezeu dupa ajutor dar el nu le va raspunde.Isi va ascunde fata de ei in timpul acela, caci au facut ce este rau"...Iac cap 4 vers 3 ,,C ERETI, DAR NU PRIMITI, PT CA CERETI CU GAND RAU:ca sa cheltuiti pt a va satisface dorintele nesanatoase dupa plceri senzuale"...IS cap 42 vers 8 MAT cap 4 vers 10 ,, EU sunt Dumnezeu.Acesta este numele meu si gloria mea nu o voi da altuia, nici lauda mea chipurilor cioplite",, Lui dumnezeul tau sa te inchini si numai pt el sa indeplinesti un serviciu sacru

Emerem, suntem ortodoxi pt parinti ne boteaza de mici, teoretic nu noi alegem.(asa cum s"si se presupune ca-si aleg singuri religia)

Potrivit bibliei pot fi invocati sfintii ca sa mijloceasca pe langa Dumnezeu?I sus asa a spus"voi asa sa va rugati ,, tatal nostru care in ceruri....rugaciunile trebuiesc deci adresate Tatalui isus a mai zis Eu sunt calea si adevarul si viata nimeni nu vine la tatal decat prin mine

Suntem ortodcsi pentru ca asa a trebuit sa ne nastem.Este un merit al nostru si un dar foarte important.Avem dreptul sa alegem din ortodoxie ceea ce intelegem,acceptam,perceptele cu care rezonam.Dar nu avem dreptul sa ne renegam botezul si religia in care am venit pe lume din cauza unor dogme sau a unor falsuri.

Eme ,eu ma refeream doar ca suntm botezati, fara a avea posibilitatea de a alege. Nu reneg ortodoxia , departe de mine gandul asta.

Back