• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

DISCUTII DESPRE BIBLIE

Amot,te-am citit si la istrati,ai aceeasi vehementa in a contesta tot ceea ce nu intelegi sau ceea ce pare sa contravina crestinismului.In primul rand vreau sa-ti spun ca un adevarat crestin are intelegere pentru toti ceilalti oameni,nu se comporta ca si cum el (sau religia lui)ar fi detinatorul adevarului absolut.In afara de asta felul in care incerci sa impui propria ta intelegere a bibliei celorlalti,sau propria credinta,este departe de a fi crestin.Iti lipseste iubirea.Iisus-ca fiu al lui Dumnezeu a iubir,nu a judecat,nu a pedepsit si mai ales nu a impus.Tu,desi sustii ca crezi in el faci contrariul.Fiecare este liber sa creada in Dumnezeu si in Iisus(sau nu )in propriul mod.Cineva mi-a povestit candva o intamplare.Nu stiu daca reusesc sa o relatez exact,nu prea mai tin minte detaliile,dar esenta ar fi urmatoarea:Undeva,intr-un sat era o seceta cumplita.Nu mai ploase de mult timp iar lumea era foarte speriata.S-au adunat preotii,au scos din biserici icoane si odoare si au inceput sa tina slujbe speciale pentru ploaie..dar tot n-a plouat.La un moment dat renuntasera.Atunci a venit la ei un taietor de lemne care le-a spus ca ,.daca ei vor,el poate sa se roage lui Dumnezeu pentru ploaie.Bineinteles ca popii au inceput sa rada.Nu era unul dintre ai lor,nu mergea la biserica,nu urma ritualurile religioase.La insistenta satenilor,taietorul de lemne a fost lasat sa se roage...unde crezi...pe marginea santului.Si...au inceput ploile.Atunci preotii,foarte mirati si rusinati au mers la el si l-au intrebat.Ce faci tu de te asculta Dumnezeu?El le-a raspuns:ma trezesc dimineata,ma rog la Dumnezeu,merg in padure si tai lemne.Seara ma intorc in sat,le vand,imi cumpar ceva de mancare,iar restul banilor ii dau saracilor.,apoi ma rog la Dumnezeu si ma culc.Care a fost fiu al lui Dumnezeu amot?

Cat despre biblia ortodoxa,vreau sa te intreb ceva.Ce garantie poti avea tu ca nu a fost modificata sau trunchiata dupa interesele sinoadelor de-a lungul timpului?Cine /cum te poate convinge ca este singura care arata adevarul cand ,daca ai citi-o atent,ai realiza ca sunt multe lucruri din vechiul testament care contravin noului testament si alte lucruri care se contrazic.Nu uita ca a fost scrisa de oameni,tradusa de alti oameni,si facuta publica de cu totul altii.

Angela74 said:
Scuza-ma ,daca ai fi profesor, la examen ar pica toti pe capete, fara drept de apel. De felul meu, ma cam deranjeaza interogatoriile. Iar fundamentalismul a creat peste tot in lume doar daune.
Si mai cred ceva, e convingerea mea, Dumnezeu nu te intreaba pe cati ai ajutat sa gaseasca calea cea buna, dar pe cati ai impiedicat sa se apropie de ea. E o mica diferenta. Inteligenta iubirii e mai sublima si mai fructuoasa decat amenintarile cu focul iadului.
Eu sunt ceea ce vrea DUMNEZEU sa fiu la un moment dat.......
Ce inseamna a fi fundamentalist?Pentru ce a venit acum peste 2000 de ani Domnul Iisus Hristos?Tu esti de-acord cu ce spune Biblia Ortodoxa?Raspunde!

emerem said:
Amot,te-am citit si la istrati,ai aceeasi vehementa in a contesta tot ceea ce nu intelegi sau ceea ce pare sa contravina crestinismului.In primul rand vreau sa-ti spun ca un adevarat crestin are intelegere pentru toti ceilalti oameni,nu se comporta ca si cum el (sau religia lui)ar fi detinatorul adevarului absolut.In afara de asta felul in care incerci sa impui propria ta intelegere a bibliei celorlalti,sau propria credinta,este departe de a fi crestin.Iti lipseste iubirea.Iisus-ca fiu al lui Dumnezeu a iubir,nu a judecat,nu a pedepsit si mai ales nu a impus.Tu,desi sustii ca crezi in el faci contrariul.Fiecare este liber sa creada in Dumnezeu si in Iisus(sau nu )in propriul mod.Cineva mi-a povestit candva o intamplare.Nu stiu daca reusesc sa o relatez exact,nu prea mai tin minte detaliile,dar esenta ar fi urmatoarea:Undeva,intr-un sat era o seceta cumplita.Nu mai ploase de mult timp iar lumea era foarte speriata.S-au adunat preotii,au scos din biserici icoane si odoare si au inceput sa tina slujbe speciale pentru ploaie..dar tot n-a plouat.La un moment dat renuntasera.Atunci a venit la ei un taietor de lemne care le-a spus ca ,.daca ei vor,el poate sa se roage lui Dumnezeu pentru ploaie.Bineinteles ca popii au inceput sa rada.Nu era unul dintre ai lor,nu mergea la biserica,nu urma ritualurile religioase.La insistenta satenilor,taietorul de lemne a fost lasat sa se roage...unde crezi...pe marginea santului.Si...au inceput ploile.Atunci preotii,foarte mirati si rusinati au mers la el si l-au intrebat.Ce faci tu de te asculta Dumnezeu?El le-a raspuns:ma trezesc dimineata,ma rog la Dumnezeu,merg in padure si tai lemne.Seara ma intorc in sat,le vand,imi cumpar ceva de mancare,iar restul banilor ii dau saracilor.,apoi ma rog la Dumnezeu si ma culc.Care a fost fiu al lui Dumnezeu amot?

Cat despre biblia ortodoxa,vreau sa te intreb ceva.Ce garantie poti avea tu ca nu a fost modificata sau trunchiata dupa interesele sinoadelor de-a lungul timpului?Cine /cum te poate convinge ca este singura care arata adevarul cand ,daca ai citi-o atent,ai realiza ca sunt multe lucruri din vechiul testament care contravin noului testament si alte lucruri care se contrazic.Nu uita ca a fost scrisa de oameni,tradusa de alti oameni,si facuta publica de cu totul altii.

Eu nu impun nimic nimanui.........Eu spun ce spune Biblia Ortodoxa care cred ca este Adevarata 99,99 %.Citeste diversele scripturi si ai sa vezi ca am dreptate.

Gogu said:
Amot,
Nu incetezi sa ma uimesti :)
Mai ales "logica ta clara" ma umple de uimire.

Apropo, daca ai timp, da o geana aici http://www.premonitii.ro/showthread.php?tid=26470
Unii pe altii ne uimim si asta se intampla cu voia lui DUMNEZEU si numai cu voia LUI.Am vazut acel topic...............

Absolut deloc Amot.
Poate pentru tine totul se intampla cu voia lui dumnezeu, dar din punctul meu de vedere fiecare este raspunzator pentru faptele si pentru deciziile lui.

Apropo, tot sustii ca biblia ortodoxa este 99,99% adevarata. Inseamna ca pe undeva este 0,01% fals. De unde stii tu care este falsul si care adevarul? :)

Intrebare pt A.Mot :

Dumnezeu a ingaduit poligamia ?

Gogu said:
Absolut deloc Amot.
Poate pentru tine totul se intampla cu voia lui dumnezeu, dar din punctul meu de vedere fiecare este raspunzator pentru faptele si pentru deciziile lui.

Apropo, tot sustii ca biblia ortodoxa este 99,99% adevarata. Inseamna ca pe undeva este 0,01% fals. De unde stii tu care este falsul si care adevarul? :)
Cand DUMNEZEU iti va arata ce este sufletul in general si ce este Sufletul omului in special atunci si tu vei fi lamurit ca si mine si poate chiar mai mult decat atat.
Un Profet Adevarat vorbeste in pilde si da invataturi precum Domnul Iisus Hristos care este mai mult decat un Profet Adevarat pentru ca Domnul Iisus Hristos a vindecat oameni,a readus la viata oameni si a hranit 5000 de oameni cu cinci paini de orz si doi pesti si multe alte minuni a facut si eu cred asta.Ioan nu a facut minuni nici nu a hranit doi oameni si nici nu a inviat pe nimeni si doar cu cateva lucruri din asa zisa Apocalipsa sunt de-acord.......Mi-e teama ca anumiti conducatori ai lumii vor incerca sa puna in practica ceea ce scrie in asa zisa Apocalipsa asa cum a facut ca multe din asa zisele preziceri ale lui Nostradamus sa se implineasca aproximativ si cu ajutorul interpretarilor acelor catrene........Este aberant sa credem ca Ioan a fost ales sa spuna atatea detalii despre vremurile de dinaintea Judecatii de Apoi cand insusi Domnul Iisus Hristos a spus doar despre cateva semne care vor anunta acele vremuri.
Ce crezi tu ca sustine existenta unui atom?

anuk said:
Intrebare pt A.Mot :

Dumnezeu a ingaduit poligamia ?
Cu voia lui DUMNEZEU exista si poligamia si poliandria si fapte rele si fapte bune........si toate se intampla ca noi sa intelegem ca pentru a ne fi bine trebuie sa ajungem la DUMNEZEU.Cum putem ajunge la DUMNEZEU?

Tot nu mi-ai raspuns de unde stii tu care este falsul si care este adevarul din biblie :)

Gogu said:
Tot nu mi-ai raspuns de unde stii tu care este falsul si care este adevarul din biblie :)
Ceea ce este Adevarat mi se reveleaza de catre DUMNEZEU si deci de la EL stiu ce este Adevarat si ce este fals.Tu susti ca Biblia Ortodoxa nu este Adevarata adica tu sustii ca este falsa.Tu de la cine stii ca Biblia Ortodoxa este falsa?Raspunde!

Amot,
Si mie mi se releva ADEVARUL si stiu ca biblia (nu numai biblia ortodoxa, te rog sa retii) nu este adevarata. Este plina cu minciuni, legende copiate de la altii, exemple imorale ale unui dumnezeu crud si sangeros (cred ca si cacacios, pentru ca la un moment dat a mancat ca spartu'). Asta sa nu mai iau in calcul toate temerile si complexele unora ce nu puteau accepta faptele.

Gogu said:
Amot,
Si mie mi se releva ADEVARUL si stiu ca biblia (nu numai biblia ortodoxa, te rog sa retii) nu este adevarata. Este plina cu minciuni, legende copiate de la altii, exemple imorale ale unui dumnezeu crud si sangeros (cred ca si cacacios, pentru ca la un moment dat a mancat ca spartu'). Asta sa nu mai iau in calcul toate temerile si complexele unora ce nu puteau accepta faptele.
DUMNEZEU suporta o vreme pe cei pacatosi si iarta pacatul dar pedepseste pe pacatos.Tu razi de DUMNEZEU pentru ca EL te lasa o vreme sa crezi ca ai liberu-arbitru si ca poti zice si face orice vrei tu.........Care ADEVAR ti s-a rvelat tie privind existenta Universului?Crezi ca scripturile hinduse in eroare sunt adevarate?Ca sa-mi dovedesti ca esti o fiinta rationala atunci raspunde cum crezi tu ca a aparut Spatiul Absolut in care incape Universul?Raspunde cu decenta si in mod logic!

Pare un punct de vedere de luat in seama .

Codul secret al Bibliei

Biblia a fost din totdeauna CARTEA - purtatoarea Cuvantului lui Dumnezeu. Nici distrugerea Ierusalimului, nici alte calamitati, fie ele naturale sau provocate de oameni, n-au reusit sa o distruga vreme de cateva milenii. De-a lungul timpului oamenii au studiat-o, au ascultat-o, unii au si aplicat-o in vietile lor, ca pe un indreptar de viata neprihanita si ascultatoare Cuvantului lui Dumnezeu. A suscitat mereu curiozitatea omului de a sti, dar si dorinta sa de a cerceta intelesurile adanci continute in ea. Si, iata : in vremurile noastre s-a descoperit ca Biblia este codificata !

Inceputuri

Vor fi fost multi cei care sa fi banuit existenta unui Cod secret al Bibliei ; dar intre ei, cel care a inteles cel dintai mecanica sistemului nostru solar si a descoperit forta gravitatiei - Sir Isaac Newton - era incredintat ca in Biblie exista un cod secret care dezvaluie viitorul ; a invatat ebraica si si-a petrecut jumatate din viata incercand sa-l gaseasca. Newton inca mai cauta Codul Bibliei cand a murit, dar cautarile sale au ramas fara nici un rezultat.
La mijlocul secolului al XX-lea, un rabin din Praga, pre numele sau Weissmandel, a gasit primul indiciu al codificarii ; el a descoperit cuvantul „Tora” ( numele dat de vechii evrei Pentateuhului, adica primelor cinci carti ale Bibliei, atribuite lui Moise : Facerea, Iesirea, Leviticul, Numeri si Deuteronomul ), inscris in mod codificat in Facerea.
El observase ca daca sarea din cincizeci in cincizeci de litere, gasea cuvantul „Tora” si in Iesirea si in Numeri si in Deuteronom. Este important de subliniat ca aceste incercari de decodificare au fost facute pe textele ebraice ale Vechiului Testament, asa cum s-a pastrat el in - se pare - singura copie a cartii de origine, care exista la Biblioteca Nationala a Israelului. Deci, Codul exista, dar numai in ebraica, limba in care a fost scrisa Biblia.
Intre timp, in Ierusalim, dr. Eliyahu Rips, matematician de geniu, a elaborat un model matematic complex care, implementat fiind de un program de calculator, a confirmat faptul ca Vechiul Testament este, intr-adevar, codificat. In momentul in care Eli Rips era intr-un impas, l-a cunoscut pe fizicianul Witztum care a completat modelul matematic ; referatul experimentului lor initial era intitulat „Secvente de litere echidistante in Facerea”. Mai tarziu, un criptograf al National Security Agency a guvernului SUA - numit Harold Gans - care era incredintat ca povestea despre Codul Bibliei era „o aiureala ridicola”, a elaborat propriul sau program de calculator si, cu ajutorul acestuia, criptograful de la Pentagon a reprodus in mod independent rezultatele israelienilor. A fost socat : Codul Bibliei era real ! Gans a declarat atunci : „La inceput am fost sceptic suta la suta. Mi-am spus ca toata povestea era o prostie. Mi-am propus sa infirm existenta Codului si am terminat confirmand-o” !

Istoria lumii codificata in Biblie

Odata confirmata existenta reala a Codului Bibliei au fost descoperite o multime de evenimente si persoane, locuri si fapte, petrecute in istoria omenirii sau - atentie - care urmau sa aiba loc. Este important de subliniat ca Biblia este ca un urias puzzle, din care, deocamdata, n-au fost decodificate decat parti infime, dar, fara indoiala, mai mult decat concludente. Codul descifreaza evenimente petrecute mii de ani dupa scrierea Bibliei, cum sunt : al doilea razboi mondial, aselenizarea, asasinarea lui Kennedy la Dallas, afacerea Watergate, data inceperii razboiului din Golf ; iar asasinarea lui Yitzhak Rabin a fost descoperita cu un an inaintea comiterii atentatului. Toate acestea si nenumarate altele exista in Biblie si au fost decodificate. Sunt pomenite nume, date si evenimente ce au avut loc ; „om pe Luna” este codificat in Numeri 19:20-27:1. Sintagma „nava spatiala” intersecteaza aceste cuvinte si este codificata in Numeri 22:25. Datorita decodificarii putem vedea ca in Biblia scrisa cu mii de ani in urma, este mentionata data ( iulie 1994 ) in ebraica, 8 Av si numele cometei (Shoemaker-Levy) care a intrat in coliziune cu planeta Jupiter ( codificat in Facerea 30:41-31:1 ). Evenimentul, care a avut loc la 16 iulie 1994 si care a fost studiat de pe Pamant, fusese prezis in Codul Bibliei cu trei mii de ani inainte de a se produce ! Dupa decodificare mai apar multe nume si cuvinte, printre care : Hitler, holocaust, Shakespeare, Edison, Newton, Einstein, Oklahoma, comunism, „dinozaur” care se intersecteaza cu „asteroid” si multe-multe altele, insotite de date sau descrieri lapidare ale actiunii lor. Se pune intrebarea, cine ar fi putut cunoaste toate acestea, cu mii de ani inainte de producerea lor ? Exista un singur raspuns de bun-simt : Creatorul lor! Dumnezeu.

Uluitoarea Biblie secreta din... Biblie

Toate Bibliile in limba ebraica existente in prezent sunt identice, litera cu litera ; in Talmud se precizeaza ca daca o copie a Torei contine chiar si numai o singura litera gresita, cartea nu poate fi folosita si trebuie ingropata. De ce ar fi aceasta lipsa atat de importanta, daca nu pentru a face posibila aplicarea unui cod care, se stie, cu un singur semn gresit, nu poate fi aplicat si nu poate descifra nimic. Programul de calculator al Codului Bibliei a utilizat versiunea universal acceptata a textului ebraic originar.
Ca atare, este exclus ca informatii despre lumea contemporana sa fi fost codificate intr-o carte ce exista deja cu doua mii de ani in urma, in exact aceeasi forma pe care o cunoastem in ziua de astazi. Nenumarati matematicieni, experti mondiali in literatura ebraica, experti independenti si, ceea ce este foarte important, unii cu credinta in Dumnezeu, altii sceptici sau atei, au sfarsit in a fi cu totul de acord ca Biblia contine informatii ascunse despre istoria lumii, care pot fi decodificate. Nu trebuie sa credeti cumva ca, daca deschideti Biblia dvs. intr-un anumit loc, unde vi s-a spus ca este pomenit anul 2012 ( sa zicem ), veti gasi aceasta. Este adevarat ca si acest an, despre care revista noastra a mai vorbit ( vezi articolul „Sfarsitul lumii ?” - click aici) apare cu „cometa” si „pamantul nimicit” ; primul in Deuteronom 1:4, cel de-al doilea in Iesirea 34:10 ; dar, in asociatie cu 2012 apar si cuvintele „va fi sfaramata” sau „o voi face farame” ! Dar, nu veti gasi acestea deoarece Codul Bibliei este un program de calculator ( apropos : si cuvantul „calculator” a fost codificat in Daniel 12:4-6 ) !
Oamenii de stiinta, inclusiv cei israelieni, sunt unanimi in afirmarea si sustinerea existentei acestui Cod. Ei sunt de parere ca Biblia contine o alta Biblie, ca pe un istoric integral al omenirii si ca acestea au fost scrise toate deodata, caci Creatorul isi cunoaste opera la perfectiune!

Libertatea de a alege

Si daca este asa, daca Dumnezeu cunoaste totul dinainte, cum poate exista liberul arbitru ? Codul Bibliei ne obliga sa ne punem aceasta intrebare si inca una : daca este prezis, ce putem face ?
Matematicianul Eli Rips a spus: ...”nu cred ca ceea ce este prezis poate fi schimbat... ( dar ) ... Codul Bibliei m-a facut sa inteleg ca exista o alternativa, si anume ca au fost prevazute in Biblie toate viitorurile noastre posibile, iar noi suntem cei care alegem dintre ele” !
Cuvantul „amanat” sau intrebarea „Veti schimba ?” insotesc multe din codificarile unor evenimente. De ce nu precizeaza Codul Bibliei viitorul real ? Pur si simpul, pentru ca nu exista unul singur, ci mai multe viitoruri posibile !
Nu-i asa ca este captivant ?...

Olivia Vatca
Coordonator articol : Radu Botez

http://www.rugaciuni.ro/

anuk said:
Pare un punct de vedere de luat in seama .
Codul secret al Bibliei
Rataciri hinduse in eroare ale unui om care face bani multi pe seama altor hindusi in eroare...........Nu exista niciun cod secret in Biblia Ortodoxa.

In biblia ortodoxa tradusa in limba romana, da, nu exista. Dar cea in limba ebraica este studiata si daca niste oameni de stiinta descopera un cod ,pe care baza pot eu sau tu sau altul sa sustinem contrariul? Ca nu ne intereseaza este altceva.

Experimentul Marilor Rabini

Rips ai Witztum au inventat Seria SLE si au utilizat pentru prima data calculatorul pentru a gasi mai multe exemple. In 1985, ei au hotarit sa faca un experiment formal si, astfel, s-a nascut asa numitul „experiment al marilor rabini”. Experiment testa ipoteza conform careia secventele in care apar numele celor mai faimosi invatati rabini din epoca biblica si pina in timpurile moderne pot fi gasite suficient de aproape de secventele datelor lor de nastere si de deces doar intimplator si aceasta apropiere poate fi explicata doar printr-un asa zis noroc chior, in sensul ca probabilitatea ca informatiile codificate sa apara datorita unor coincidente accidentale era calculata la 1 la 10 milioane. Definitia pentru „suficient de aproape” a fost complexa dar, general vorbind, doua LSE sunt apropiate daca acestea pot fi afisate impreuna intr-un dreptunghi de dimensiuni mici. Experimentul a reusit, gasindu-se secvente care s-au potrivit acestor definitii, ceea ce indica ca intregul fenomen este real.
Experimentul marilor rabini a trecut prin mai multe verificari si iteratii si a fost, in cele din urma, publicat in revista Statistical Science, una dintre cele mai importante reviste americane de statistica. Astfel, desi atit referentii cat si editorul n-au fost convinsi de veridicitatea eperimentului si au facut mai multe verificari, pina la urma n-au putut gasi vreo eroare in demonstratia matematica. Au publicat lucrarea ca fiind un „puzzle provocator”. Este de notat faptul ca „Statistical Science” nu publica cercetari originale ci se concentreaza mai mult pe experimente, interviuri si puzzle-uri statistice.
Rips ai Witztum au facut si alte experimente, multe dintre ele incheiate cu succes. Nici unul dintre acestea nu a mai fost publicat. Un alt experiment in care numele marilor rabini au fost gasite alaturi de datele lor de nastere si deces a fost condus de Harold Gans, un angajat al Agentiei Americane de Securitate (N.S.A.). Din nou, rezultatele au fost interpretate ca fiind de incredere si mai mult decit un rezultat al hazardului. Aceste coduri au devenit celebre in primul rind datorita cartilor ziaristului american Michael Drosnin, devenite bestseller in multe tari.

Predictiile lui Drosnin

Cel mai mare succes al lui Drosnin a fost prezicerea, in anul 1994, a asasinarii primului Ministru israelian Yitzhak Rabin, produsa in 1995, folosind o tehnica de interpretare a codului bibliei. Drosnin considera aceasta predictie ca fiind o dovada a veridicitatii codului. Oponentii codului bibliei spun ca, data fiind atmosfera politica a vremii, predictia, fara nici un detaliu suplimentar – asa cum a fost facuta, ca Yitzhak Rabin va fi asasinat, nu este convingatoare, chiar daca este tragica.
In Codul Bibliei II, Drosnin sugereaza posibilitatea producerii unui holocaust nuclear si distrugerea celor mai mare orase ale lumii de catre un cutremur in anul 2006, datorita aparitiei clare in cod, alaturi de anul 2006, a expresiilor “Razboi mondial” si Holocaust atomic. Evenimentele respective n-au avut loc, aruncind o serioasa indoiala asupra intregii paradigme. De altfel, Drosnin se abtine de a face preziceri concrete, spunind: nu cred ca Codul face predictii ci, mai curind, ca dezvaluie posibilitati. De asemenea, ziaristul american mai spune: “Cred ca este posibil sa ne infatiseze toate posibilitatile de evolutie a viitorului. Astfel se explica includerea avertismentului asupra producerii unui posibil razboi nuclear”.

Scepticii in actiune

Principala obiectie impotriva Codului Bibliei in varianta lui Drosnin este faptul ca teoria informatiei arata clar ca pot aparea perturbatii care sa aiba, uneori, inteles. Astfel, paternuri similare pot fi gasite si in alte carti. Cu toate ca probabilitatea ca, pentru un LSE aleator sa apara un cuvint inteligibil este mica, exista foarte multe posibile puncte de start si valori de interval pentru care asemenea cuvinte sa apara.
Drosnin a fost criticat chiar si de catre cei care cred in Codul Bibliei, dar care nu cred ca acesta poate prezice viitorul.
Unii il acuza de erori de abordare. Si asta deoarece Drosnin sustine ca are un important suport in comunitatea stiintifica sau traduce gresit cuvinte din ebraica tocmai pentru a-si sustine punctul sau de vedere si a-l face mai convingator. De asemenea, foloseste Biblia fara a demonstra ca alte carti nu poseda si ele un cod similar.
Raspunzind la o provocare directa adresata de catre Drosnin, care a declarat ca in alte texte, precum Moby Dick, nu pot aparea secvente de litere echidistante, matematicianul australian Brendan McKay a descoperit mai multe serii SLE legate de evenimente din epoca moderna, inclusiv asasinarea lui Martin Luther King Jr. De asemenea, a gasit un cod referitor la asasinarea lui Yitzhak Rabin ce continea numele si prenumele asasinului, universitatea pe care acesta a absolvit-o si chiar si motivatia asasinatului. Drosnin a raspuns acestor afirmatii spunind ca toate codurile gasite in Moby Dick sunt doar “nonsensuri” si ca numai codurile din Biblie pot fi “adevarate” si pot contine predictii reale.
Altii, precum fizicianul american Dave Thomas, au gasit multe alte exemple in diferite texte. In plus, Drosnin s-a folosit de flexibilitatea ortografiei ebraice amestecind modurile clasice si moderne in folosirea literelor Y si W precum si modalitatile de utilizare diversa a consoanelor K si T pentru a ajunge la rezultatele dorite. In serialul de televiziune John Safran versus Dumnezeu, vedeta australiana John Safran a demonstrat, impreuna cu McKay, ca exista indicii despre atacurile teroriste de la 11 septembrie chiar si in versurile din repertoriul cintaretului Vanilla Ice. In plus, referirile codate din textele biblice cu privire la Numarul Bestiei nu folosesc aceeasi tehnica a seriilor LSE.
Partizanii Codului Bibliei raspund la toate acestea sustinind ca seriile LSE care apar in Biblie sunt mult mai clare si mai concludente decit orice alta serie care apare in diferite carti. Acestia investigheaza tipuri alternative de codare pentru a fi mereu cu un pas inaintea criticii. In orice caz, in lipsa unor masuratori calitative obiective si a unor cai obiective de selectare a textelor, nu este posibil sa se determine cu siguranta care dintre aceste observatii de mai sus este adevarata sau nu, Din acest motiv, cele mai serioase obiectii au fost indreptate impotriva afirmatiilor stiintifice ale lui Witztum, Rips si Gans.

Un articol neconvingator

In 1999, McKay, impreuna cu matematicienii Dror Bar-Natan si Gil Kalai si psihologul Maya Bar-Hilel au publicat un articol in Statistical Science in care sustin ca furnizeaza o dovada clara prin care se pot respinge cu usurinta concluziile publicate de Witztum si Rips. Articolul a fost verificat anonim de catre patru statisticieni profesionisti, care l-au gasit complet valabil.
Principalele puncte atinse sunt:
•Datele de intrare utilizate de catre Witztum si Rips au fost o lista de nume de rabini scrise in ebraica. Deoarece ebraica este destul de flexibila in articularea numelor si pentru ca fiecare rabin are diferite moduri de apelare, trebuiesc luate masuri suplimentare in grija cu care se aleg numele cautate. Deci, rezultatele experimentului pot fi explicate prin faptul ca datele nu au fost colectate in mod corespunzator.
•Exista dovezi indirecte ale faptului ca aceste date nu au fost alese corespunzator, alegerea lor facindu-se astfel incit acestea sa corespunda rezultatelor care sustin ipoteza existentei codului in Biblie
•In incercarea de a reproduce experimentul, testele multiple au aratat ca, desi in mare s-au obtinut aceleasi rezultate, fiecare test a diferit de cel anterior prin existenta unor diferente, fie ele chiar minore.
Articolul lui McKay nu a mers atit de departe incit sa-i acuze pe Witztum si Rips ca si-au falsificat experimentul. Acesta doar argumenteaza faptul ca experimentul LSE este extrem de sensibil la o serie de foarte mici modificari in articularea numelor rabinilor. Acest lucru a fost exploatat de catre McKay si colaboratorii sai, obtinindu-se aceleasi rezultate prin folosirea unei traduceri in ebraica a romanului Razboi si Pace.

http://klaustrophobya.blogspot.com/2008/10/despre-codul-biblie.html

Nu exista niciun cod secret in nicio biblie..........astea sunt rataciri hinduse in eroare care sa zapaceasca pe cei adormiti......

Lasa pe fiecare sa vina cu logica lui; nu mai judeca oamenii ca acum 2000 de ani, lumea a evoluat de atunci!

=)) asa e, cum sa existe un cod secret intr-o carte ce sugereaza ca unul din zeii judei defecheaza?

Amot,ti-ai pus vreodata intrebarea daca nu cumva chiar tu esti cel indus in eroare?Te-ai gandit vreodata ca exista posibilitatea ca ceea ce ti s-a revelat sa fi fost gresit inteles de catre tine?!Faptul ca,pana la 21 de ani ai fost ateu iar apoi ai trecut intr-o forma de credinta total opusa crestinismului nu-ti da de gandit?!Nu am vazut niciodata la tine dragoste,mila,blandete,iertare,intelegere.Cum spui ca vrei sa il urmeti pe Iisus daca gandesti si te comporti exact pe dos?!Sau asa te obliga Dumnezeu?Printre noi nu exista atei.Cu totii credem in Dumnezeu sub o forma sau alta.Fie ca suntem crestini(de orice religie),musulmani,yoghini ,hindusi sau liber -cugetatori avem ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire:intelegere si acceptare.Acceptam dialogul ,acceptam sa aflam lucruri noi,sa ni le impartasim unii altora fara "sa dam cu piatra".Nu uita faptul ca suntem cu totii copiii Celui de Sus si doar el are dreptul sa ne judece atunci cand gresim si nu un fost ateu convins,actualmente cititor de biblie ortodoxa si indoctrinat de propriile fantasme.Scuze,probabil am fost cruda,dar ...sper sa ai o sansa sa te trezesti la realitate.Nu religia este importanta,nu biblia sau cartea de rugaciuni pe care o citesti ,ci doar fapttul de a sti sa fii OM.

Nu inteleg de ce atata patima, e punctul lui de vedere cu care putem fi , sau nu, de acord. Daca punctul de vedere al fiecaruia dintre noi este altul ,e alta treaba ,nu-i cazul sa incercam sa ne convingem unii pe altii.Cine-i in eroare ? Doar cel de sus stie si ne poate judeca .

Chestia e ca au fost atinse puncte asa zis stabile ale perceptiei noastre. Indiferent de pareri, e unanim acceptat ca avem liber arbitru. Fara de asta nu se reuseste formularea nici unui rationament, nu se accepta starea de marioneta, in sfarsit cei mai multi considera asta absurd.

emerem said:
Amot,ti-ai pus vreodata intrebarea daca nu cumva chiar tu esti cel indus in eroare?Te-ai gandit vreodata ca exista posibilitatea ca ceea ce ti s-a revelat sa fi fost gresit inteles de catre tine?!Faptul ca,pana la 21 de ani ai fost ateu iar apoi ai trecut intr-o forma de credinta total opusa crestinismului nu-ti da de gandit?!Nu am vazut niciodata la tine dragoste,mila,blandete,iertare,intelegere.Cum spui ca vrei sa il urmeti pe Iisus daca gandesti si te comporti exact pe dos?!Sau asa te obliga Dumnezeu?Printre noi nu exista atei.Cu totii credem in Dumnezeu sub o forma sau alta.Fie ca suntem crestini(de orice religie),musulmani,yoghini ,hindusi sau liber -cugetatori avem ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire:intelegere si acceptare.Acceptam dialogul ,acceptam sa aflam lucruri noi,sa ni le impartasim unii altora fara "sa dam cu piatra".Nu uita faptul ca suntem cu totii copiii Celui de Sus si doar el are dreptul sa ne judece atunci cand gresim si nu un fost ateu convins,actualmente cititor de biblie ortodoxa si indoctrinat de propriile fantasme.Scuze,probabil am fost cruda,dar ...sper sa ai o sansa sa te trezesti la realitate.Nu religia este importanta,nu biblia sau cartea de rugaciuni pe care o citesti ,ci doar fapttul de a sti sa fii OM.
Ce inseamna a fi OM?

Angela74 said:
Chestia e ca au fost atinse puncte asa zis stabile ale perceptiei noastre. Indiferent de pareri, e unanim acceptat ca avem liber arbitru. Fara de asta nu se reuseste formularea nici unui rationament, nu se accepta starea de marioneta, in sfarsit cei mai multi considera asta absurd.
Eu am ratacit in eroare de la varsta de 12 ani pana la varsta de 21 de ani perioada in care credeam ca nu exista DUMNEZEU.Ratacesti in eroare!Nimeni de la atom pana la om nu are liberu-arbitru deoarece nimeni de la atom pana la om nu a aparut si nu exista prin propria vointa deoarece numai si numai DUMNEZEU TATAL CERESC are Liberul Arbitru.Faptul ca te-ai nascut dovedeste ca tu ai liberu-arbitru?

Back