O noua viziune asupra siluetei
Noile trenduri demonstreaza ca moda femeilor slabe, fara forme incepe sa apuna. Marii designeri au lansat colectii cu piese vestimentare care supradimensioneaza silueta feminina. Dupa zeci de ani in care moda a fost reprezentata de manechine slabe, tendinta s-a schimbat. Podiumurile si marile reviste de moda, pun acum accentul pe modele plinute, cu forme.
O noua viziune asupra silueteiVedete cu silueta tip “clepsidra” precum Beyonce, Scarlet Jonansson, Shakira sau Salma Hayek, demonstreaza cu success ca formele feminine sunt extrem de sexy.
Acest tip de silueta, clepsidra, este la mare cautare acum, deoarece ofera femeii o imagine apropiata de perfectiune. Aceasta presupune un echilibru intre partea superioara si partea inferioara a corpului, evidentiind o talie bine definita. Kilogramele in plus nu deranjeaza, fiind bine proportionate pe tot corpul, iar sanii si soldurile pastreaza aproape aceeasi dimensiune, subliniind mijlocul si picioarele zvelte.
O silueta armonioasa, cu forme este in primul rand sanatoasa. Mesajul transmis de manechinele extreme de slabe, nu a fost unul pozitiv pentru adolescente. Multe s-au infometat, imbolnavindu-se incercand sa arate precum manechinele din pictoriale. Adevaratul semnal de alarma a fost tras in momentul in care un model a decedat dupa o prezentare de moda, datorita faptului ca urmase o cura drastica de slabire.
Recent s-a impus o limita de greutate pentru modelele care urca pe podium, cele foarte slabe primind chiar interdictie in a mai defila. Designeri celebrii au renuntat sa mai promoveze ca imagine ideala, femeia fara forme. S-a demonstrat ca hainele arata mai bine pe un corp frumos, conturat armonios.
Moda este in continua schimbare. Tendintele prezinta anumite tipologii dar in primul rand, se poarta ceea ce ne avantajeaza. Nu trebuie sa lasam seduse de o imagine ideala care de fapt nici nu exista.
Idealul il construim noi prin intermediul alegerilor noastre. Nici o femeie nu se poate considera neatragatoare, indiferent de fizicul sau. Alese cu grija, hainele pot ascunde cu success acele parti ale corpului de care nu suntem foarte multumite. De asemenea pot evidentia parti ale corpului pe care vrem sa le etalam cu mandrie.
Exista foarte multe femei care desi nu se incadreaza in masurile ideale, sunt mandre de corpul lor si arata minunat intr-o rochie de seara sau intr-o tinuta obisnuita de zi. Conteaza foarte mult cum combinam hainele, imprimeurile si texturile. Imprimeurile florale, bulinele sau imprimeurile geometrice foarte mari , nu avantajeaza o silueta mai pronuntata. De asemnea, liniile orizontale latesc, deci nu sunt potrivite pentru pesoanele mai plinute. Liniile verticale accentueaza o silueta mai supla, alungind-o.
Cea mai usoara cale de a adapta hainele siluetei noastre este de a experimenta. Insa, cel mai important este sa ne acceptam asa cum suntem. Fiecare femeie dispune de sarmul personal si , indiferent de silueta, personalitatea conteaza cu adevarat.
http://www.kudika.ro/articol/frumusete/8100/O-noua-viziune-asupra-siluetei/pagina-2.html
Iubeste-l dar nu deveni dependenta de el
O relatie sanatoasa si implinita se bazeaza pe incredere, pe gesturi care spun mai mult decat o mie de cuvinte. Fiecare partener simte nevoia sa se stie iubit, sa aiba siguranta ca sentimentele ii sunt impartasite. Asa ca nu e gresit sa-i spui un sincer “te iubesc” intr-o zi mohorata sau sa ii arati ca il apreciezi si ii esti alaturi in momentele mai dificile. Aceste gesturi nu sunt gresite atata timp cat nu-ti sufoci partenerul, devenind dependenta de prezenta lui.
Iubeste-l dar nu deveni dependenta de elDaca il asediezi cu zeci de telefoane spunandu-i ca iti este dor de el si ca de-abia astepti sa petreceti o noua zi impreuna, nu esti pe drumul cel bun. Si minunatul “te iubesc” isi pierde din valoare daca este rostit la fiecare sfarsit sau inceput de propozitie care ii este adresata.
De asemenea, nu trebuie sa il ierti la nesfarsit, de teama sa nu-l pierzi. Cu cat iti va gresi mai des, iar tu ii vei trece cu vederea, cu atat iubitul tau nu se va schimba profitand de slabiciunea ta. E bine sa ierti si sa fii intelegatoare, dar cu masura. Sa fii ferma! Atat vreme cat tu il tratezi cu respect, e firesc sa ai aceleasi asteptari si din partea lui.
Faptul ca relatia vostra se contureaza, este un lucru bun, dar el nu trebuie sa devina centrul universului tau. Nu uita de hobby-urile tale si de prietenele pe care, probabil, le-ai cam neglijat. Apoi, nici unui barbat nu-i place sa se simta constras intr-o relatie. Cu siguranta, are si el nevoie de momentele lui, de o iesire ca intre baieti. In caz ca ati petrecut cel putin ultimele 3-4 weekend-uri impreuna, plus alte cateva zile, sa nu ramai surprinsa daca la sfarsitul saptamanii o sa iti spuna ca nu va mai intalniti o perioada. Nu inseamna ca vrea sa va despartiti, ci pur si simplu, are nevoie de un timp numai pentru el.
E bine sa aveti pasiuni comune, dar nu deveni dependenta de el. In consecinta, iubeste-l fara sa faci din asta o pasiune. Babatii apreciaza femeile puternice, hotarate, care au ceva de spus.
Adevarata dragoste inseamna personalitate, echilibru si puterea de a-ti ascunde slabiciunile, chiar cu riscul de a suferi uneori. E bine sa inveti cat, cand si ce poti oferi celui de langa tine. Cu masura, nu mai mult decat poate duce!
Iubirea nu inseamna prin urmare, nici posesie, dar nici indiferenta. Un cuplu trebuie sa isi cunoasca defectele si calitatile, sa se modeleze unul dupa celalalt. Iubirea nu e o lectie invatata la scoala, e o lectie de viata!
Iubeste-l dar nu deveni dependenta de elA iubi este echivalent cu a tinde sa fii fericit, chiar daca unii nu vor fi de acord. De aceea exista riscul sa ramai singura tocmai atunci cand te astepti sa fii foarte fericita. Trebuie facuta o distinctie clara intre iubire, pasiune si dependenta in iubire. E bine sa fie cate putin din fiecare, ca si sarea in bucate, dar, cu masura!
Evident ca varsta, in primul rand, isi spune cuvantul; la 16 ani iubirea nu e decat oglinda fidela a adolescentei, la 20 de ani e floarea ale carei petale rad fericite la soare, si abia apoi se poate vorbi despre siguranta in iubire. Ca implinire, si nici atunci chiar, indeajuns!
A iubi, dar a nu face din subiect, obiect al iubirii este fara indoiala o lectie, daca nu chiar un examen, la a carei restanta, mai ales azi, foarte putini au curajul sa spere.
Speranta moare ultima. Ramanem la concluzia, ca iubirea, adevarata iubire, nu inseamna nicidecum dependeta ci pasiune moderata si drum catre implinire si fericire.
http://www.kudika.ro/articol/relatii/8102/Iubeste-l-dar-nu-deveni-dependenta-de-el/pagina-2.html
Tabieturi vs dragoste
Furculite, cutite, linguri. Aceasta era ordinea in care stateau tacamurile in sertarul de bucatarie al fostului meu iubit. La inceput m-am mirat si m-am temut ca am intalnit vreun ciudat, mai ales ca eu intotdeauna aruncasem tacamurile, indiferent de soi, intr-un sertar fara separeuri anume facute. Mai apoi m-am linistit cu gandul ca exista in lume obsesii mai mari si mai grave.
E drept ca fixatii exista cu miile, iar cele pe care nu le avem, le dobandim treptat pe parcursul vietii… dar ce te faci cand acestea nu sunt compatibile cu stilul celuilalt de viata?
Am avut odata, demult, un iubit indragostit lulea de mine. Era un barbat cu cativa ani mai in varsta decat mine si reusise probabil sa-si puna bine la punct cateva tabieturi intocmai cum fac eu astazi. Astfel ca intr-o clipa imi spunea ca vrea sa isi petreaca toata viata alaturi de mine numai pentru ca mai apoi sa se intristeze brusc si sa-mi repete ceva ce eu pe atunci nu intelegeam: “sunt prea obisnuit sa fiu singur!”.
Imi dau seama ca zi de zi dobandesc tot mai multe tabieturi. Si in ciuda faptului ca de cele mai multe ori ma deranjeaza piuitul surd al peretilor, gasesc dificil sa traiesc alaturi de cineva tocmai din pricina acestor obiceiuri.
Imi place sa imi savurez cafeaua in liniste dimineata, intr-un loc anume in casa, croit pentru o singura persoana, si ma deranjeaza daca sunt nevoita sa schimb doua cuvinte cu cineva in acele clipe. Am o cana preferata care, se pare, ii da cafelei o aroma anume si care are, pesemne, lipici fiindca ori de cate ori am musafiri este prima folosita. Iar eu ma amarasc dimineata cand, mai mult adormita, incerc sa iau cana de unde nu-i.
Noaptea, inainte de culcare, imi place sa fac recapitulari si planuri si sa visez cu ochii deschisi in liniste deplina. Fara sa bazaie musca sau televizorul. Fara sa port conversatii si fara sa ascult muzica.
Desi inca imi mai respect jumatatea patului, din obisnuita pentru cel ce a fost, din dragoste pentru cel ce va fi, somnul imi este deranjat daca impart patul cu altcineva, chiar daca mi-e drag.
Am program de lucru in timpul saptamanii, de filme martea, de curatenie sambata si de relaxare duminica. Am ritualuri pentru aproape orice si un orar fix pentru oricare dintre aceste obiceiuri care nu lasa loc pentru prezenta altor persoane. Si ma intreb daca nu cumva m-am antrenat atat de mult sa-l astept pe cel sortit incat imi va fi acum imposibil sa-i gasesc loc in viata mea. De vreme ce fiecare clipa din zi imi este ocupata cu o activitate care a fost initial inventata pentru a-mi tine mintea departe de singuratate, ma intreb unde anume isi va face loc acela care o va alunga?
Furculite, cutite, linguri. Aceasta este ordinea pe care astazi o pastrez in sertarul cu tacamuri. Si sper ca, daca nu toate, atunci macar majoritatea tabieturilor pot deveni molipsitoare intr-un cuplu
http://www.kudika.ro/editorial/216/Tabieturi-vs-dragoste
Pregateste-ti tenul pentru Pasti: Masti naturale, revigorante
Ten gras, sensibil, uscat, acneic, cu probleme sau normal? Pe langa intreaga paleta de produse cosmetice pe care le gasim in magazine putem apela cu incredere si la cele naturale pentru ingrijirea tenului.
Nu te ascunde sub masca fondului de ten, a anticearcanelor sau a cosmeticelor deoarece acestea pot sa amelioreze mici imperfectiuni, dar nu pot face minuni. Curatarea tenului este primul pas pentru o fata luminoasa si radianta, iar mastile din produse naturale vin sa ofere vitaminele necesare rasfatului pielii.
Daca nu ai timpul, energia, bugetul sau nervii necesari unei zile la SPA, poti sa te simti totusi ca o vedeta chiar la tine acasa, prin cativa pasi simpli care iti vor ajuta tenul sa isi recapete vitalitatea si elasticitatea naturala. Pentru ca tenul tau trebuie sa arate impecabil in ziua de Pasti!
Masti pentru ten uscat si sensibil: Pregateste-ti tenul pentru Pasti: Masti naturale, revigorante
Deshidratarea pielii este principalul factor care duce la un ten mat, tern si fara stralucire. Acesta este unul din motivele pentru care acum ai nevoie de mai multa hidratare decat de obicei si de produse bogate in substante emoliente precum: miere, smantana, banane, lapte, ou, ulei de masline.
Poti combina aceste produse si va iesi o excelenta masca pentru fata, astfel: doua lingurite de smantana, doua galbenusuri de ou, doua lingurite de miere si doua lingurite de ulei de masline. Se aplica pe tenul spalat si demachiat in prealabil si se evita contactul cu ochii. Dupa aproximativ 10-15 minute se va indeparta masca prin apa calduta. Pont! Evita iritarea fetei prin stergerea cu prosoape sintetice si apeleaza mai degraba la uscarea naturala sau prin tamponare cu discuri fine.
Masca din fructe - datorita continutului ridicate de vitamine, fructele sunt excelente nu numai pentru consum ci si pentru efectul extraordinar asupra pielii. Poti sa incerci o masca din:
Banana: aceasta poate face minuni asupra tenului iar efectele sunt imediate si vizibile. Poti sa amesteci doua banane cu miere si lasi masca sa actioneze 20 de minute. Pont! Poti indeparta masca prin compresii de ceai cu musatel.
Mar, morcovi si castraveti. Combinate sau separat, felii subtiri din acestea se aplica pe fata si se maseaza usor zonele cele mai uscate. Poti incerca o masca din felii de portocala amestecate cu miere si un galbenus. Pont! Pentru exfoliere poti presara o lingurita de tarate de grau.
Masti pentru ten mixt:
Aplicabile oricarui tip de ten sunt mastile cu castravete sau pliculete de ceai de galbenele sau infuzie de tei si musetel. Acestea revitalizeaza tenul obosit si sunt ideale dupa o zi grea de lucru.
Poti incerca un amestec din morcovi cu miere si ou pe care il lasi sa actioneze timp de 30 de minute. Sau un galbenus de ou cu branza de vaci. Si, de ce nu, multifunctionala argila cunoscuta pentru efectele ei benefice asupra tenului. Cateva lingurite de argila amestecate cu suc natural din fructe se va intinde pe fata si decolteu, lasand sa actioneze in profunzime. Se va indeparta prin apa calduta sau infuzie de ceai.
De asemenea papaya, pepenele galben, mango si ananasul pot fi combinate fie cu cateva lingurite de smantana fie cu miere si tarate. Se va crea un efect de peeling care te va scapa de celulele moarte ale pielii. Pont! Pentru acelasi efect poti incerca zatul de la o ceasca de cafea combinat cu putin suc de fructe. Iar pentru un efect de lifting facial iti poti face o masca din castravete cu iaurt bine amestecate pana se obtine o pasta omogena care se va lasa aproximativ 15 minute sa actioneze.
Masti pentru ten gras si acneic

regateste-ti tenul pentru Pasti: Masti naturale, revigorante
Aceste masti ajuta la controlarea secretiei de sebum si isi dovedesc efectele astringente asupra unui ten dificil. Cele mai indicate sunt mastile din citrice. Poti incerca un amestec din: zeama de lamaie (portocala sau grapefruit), albus si o lingurita de glicerina.
Tenul cu probleme de natura acneica, puncte negre sau bubite poate reactiona favorabil la o masca ce are in componenta albus de ou, ovaz, mere si miere. De asemenea, o masca din argila cu galbenele poate calma un ten iritat. Cel mai important aspect in ceea ce priveste un astfel de ten consta in pregatirea anterioara aplicarii mastii. Fata se va curata impecabil prin exfoliere sau bai cu abur, dupa care se va aplica o masca astringenta din miere, suc de lamaie si argila verde. Dupa 20 de minute amestecul se va indeparta prin tamponari usoare cu ceai verde.
Infuziile sunt o alta modalitate de a ameliora simptomele unui ten gras. Se pot aplica compresii, infuzii sau masti din: coaja de stejar, brusture, cimbrisor, tarate de grau, levantica, tomate sau spanac si patrunjel.
Rasfata-ti tenul prin masti naturale care te vor ajuta sa stralucesti si sa iti iubesti pielea nu numai in ziua de Pasti, ci in fiecare zi.
http://www.healthy.ro/articol/Frumu...asti-Masti-naturale-revigorante/pagina-2.html