M-am lamurit, recunosc ca am tras o sperietura zdravana.
Am citit, m-am trezit de dimineata si am absorbit texte...
Situatia e in felul urmator:
(spun doar concluzia, ce am citit m-a ingrozit initial, insa e OK!)
Deci:
Cauzele ce a determinat orientarea ei sunt localizate in hipotalamus.
Aparentele ne duc cu gandul ca e ceva de ordin psihiatric, dar as nuanta...doar psihic.
Nu poate fi schimbata optiunea (imi faceam degeaba probleme de constiinta ca, daca actionez sa o schimb voi ramane singura, sau m-as fi simtit vinovata prin inactiune)
Argumentez prin:
Fazele determinarii sexualitatii (citez din memorie)
a) fecundarea
b) initierea (din jurul zilei 35 dupa fecundare) dezvoltarii organelor sexuale.
c) dezvoltarea hormonilor ce "mentin" si "tin sub control" sexualitatea organismului pe tot parcursul vietii
d) factorul psihic (maturizarea psihica diferita, in functie de sex)
Ei bine, stim cum in prima faza ovarele sau testicolele nu produc suficienti hormoni, si se intampla ca hipotalamusul sa scape de sub controlul hormonilor, sa nu fie controlat.
Odata format un anumit tipar, inca din frageda copilarie, in masura in care tiparul s-a format, cam asa raman lucrurile pentru restul vietii.
De aceea, unele sunt doar "ametite", nu stiu exact ce si cum, in timp ce pentru altele e clar...
Sigur, voi continua sa citesc insa mi s-a luat o piatra de pe inima, imi faceam probleme ca as putea sa o ajut...(...)
Orice alte ipoteze cad, dezechilibre genetice sunt excluse; ar fi avut dizabilitati fizice sau psihice evidente.
Deci nu e grav, e situatia cea mai fericita pentru mine.
Oricum, din moment ce nu se poate face nimic, dar ea e ok asa, atunci sa fie ok.
In ce ma priveste, nu am scuza lipsei ovarelor!
Lipsa (ori a ovarelor, ori a testicolelor) duce la...feminizare!
Singura explicatie ar fi socurile nervoase si trairile intense negative, precum si lipsa afectiunii materne.
As putea fi tratata psihologic.
Nu doresc, atat timp cat sunt cu ea.
O sa continui sa ma documentez, insa am convingerea ca e adevarul. Totul inclina spre a confirma cele spuse mai sus.
adrian_nicolae said:
Deci varianta cea mai simpla e ca ea sa ramana gravida

))) si gata

))
sau daca nu, fara copil si gata

Adopta un caine

Sunt sanse mai mari ca la batranete sa ai pe cineva langa tine
Daca era o deficienta genetica, mai ales daca stiai asta, ar fi fost inutil sa faci un copil cu sanse scazute sau nule de a fi normal...
anuk said:
In situatia asta nu exista posibilitatea sa nu poata fi mama purtatoare ?
Cred ca ar fi putut. Nu ar fi transmis propriile gene.
degetica said:
Sarrah,am impresia ca la teorie esti buna,dar practica te omoara ,maica!
La propriu!
Un cosmar. Cand va fi un copil nu imi va mai pasa de nimic, imi voi vedea doar de meteorologia mea.