• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

MAXIME SI CUGETARI

"Uneori, nu poti lasa trecutul sa se duca fara a te confrunta din nou cu el."
Gail Tsukiyama, Gradina Samuraiului

"Diferenta dintre amintiri false si amintiri adevarate este la fel ca si cea dintre bijuterii: cele false par a arata cele mai reale, cele mai stralucitoare."
Salvador Dali

"Atata timp cat inima pastreaza amintirile, spiritul este ferit de iluzii."
François René de Chateaubriand

"Trebuie sa avem intotdeuna vechi amintiri si tinere sperante."
Houssaye

"O amintire este ceea ce ramane dupa ce s-a intamplat ceva si nu s-a neintamplat intru totul."
Edward de Bono

"Cand durerea se incheie, amintirea ei devine placere."
Jane Austen.

Împart umbrela mea cu alţii atunci când plouă, iar dacă nu am umbrelă, împart ploaia.

citat din Enrique Ernesto Febbraro

Cerul sărută pământul prin ploi, pământul sărută cerul prin flori.

citat din Rabindranath Tagore

"Cele doua functii ale amintirii sunt colectarea si distribuirea."
Samuel Johnson

"Experienta mi-a confirmat ca persoanele fara vicii au foarte putine virtuti." - Moliere

Sentimentele nobile duse pana la exagerare dau aproape acelasi rezultat ca si marile vicii. - Balzac

Un plugar care sta drept e mai demn de respectul nostru decat un nobil in genunchi. - Benjamin Franklin

Se spune ca frumusetea este un pasaport valabil in orice tara. Dar nu este chiar asa. E doar o viza. Si expira repede. - Julie Burchill

Copilul: "intelepciunea si iubirea mea e jocul"

Tanarul: "jocul si intelepciunea mea e iubirea"

Batranul: "iubirea si jocul meu e intelepciunea"

L. Blaga

"Amintirea in sine este un zvon interior."
George Santayana.

Patru lucruri avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani şi duşmani.

Preţul omului stă în iscusinţa duhului său şi în cinstea purtării sale.

"Putine lucruri sunt mai inselatoare decat amintirile."
Carlos Ruiz Zafón.

"Nimic nu readuce la viata trecutul atat de complet precum un miros care a fost asociat odata cu el."
Vladimir Nabokov

"Trecutul nu este niciodata pierdut, nu este nici macar trecut."
William Faulkner

Primul pas pentru a nu fi nefericit este să nu ai timp să te gândeşti la nefericire. (G. B. Shaw)

Când se află omul în momentele hotărâtoare ale vieţii, nu-l mai conduce mintea; ea arată numai
alternativele. Direcţia finală o dă inima. (T. Maiorescu)

"Este de o mie de ori mai bine sa ai bun simt fara educatie decat educatie fara bun simt."
Robert G. Ingersoll

"Cel mai inalt rezultat al educatiei este toleranta."
Helen Keller

"O multime de oameni vor sa mearga cu tine in limuzina, dar ceea ce-ti doresti este cineva care sa ia autobuzul cu tine cand se va strica limuzina." Oprah Winfrey

"Cand oamenii se tem de guvern este tiranie, cand guvernul se teme de oameni este libertate." Thomas Jefferson

"Sa nu te certi cu oamenii mai mult decat cu tine insuti" Lucian Blaga

"Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini demnitatea persoanei lor." Nicolae Iorga

"Cele mai frumosi oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au cunoscut infrangerea, au cunoscut suferinta, au cunoscut lupta, au cunoscut pierderea, si au gasit calea de a iesi din adancuri. Aceste persoane au o aprecier, o sensibilitate si o intelegere a vietii care le umple cu compasiune, blandete si profunda iubire." Elisabeth Kubler-Ross

Back