Cotremurul
Episodul....dr. mai stie cat....
By Bodo & Abc
Soarele stralucea cu putere, era deja sus. Razelele ii biciuiau fatza lu' Gogu, care se trezi intr-o mare arsita (atat interna cat si externa)

. A sarit ca ars. Isi dadu pe fatza cu o tara de apa , isi freca dintii cu sare neagra (pe care o avea intr-un saculet , la brau). In jurul lui toti dormeau ca japitele.
gogu(gand):astia o fi murit dr. Pe astia nu-i mai scol nici cu sirena de la sut. O lua pe Augusta, o mangaie cu drag si trase un foc.Zgmotul strapunse aerul cu o forta tszunamica. Gasca se trezi brusc.
abc: ce-i bre, de-abia scaparam de cotremur si a venit si razbelu?
black: au venit americanii?
bodo: "e" americanii sau aia mici si verzi si rasuciti?
gogu: rasuciti pe dr. am tras cu arma. Cum era sa va trezesc? Va faceti de cap si nu-i bine. Buey, daca nu va organizez io, nica nu fac cu voi. Hai s-o luam din loc. Vreau sa fac cateva transporturi azi. Avem nevoie de provizii . Hai, hai, ca si aia de la cabana or fi hamesiti de foame.
O luara din loc. Simteau cum le trenura carnea pe ei si incarcatura parea de doua ori mai grea, dar nu caraiau. Cu Gogu nu-i de joaca!
black (gand): naiba ne-a pus sa turnam in noi de parca nu am mai apuca ziua de azi....
Aditzu mergea primul. Perea ca se grabeste.
abc: bre, ia uite atent la rucsacu lu Adi... nu seamana cu un picior de fumeie? Pe cine o fi indesat in rucsac?
black: nuj, unde ti-i bodolina?
abc: ...
black: ia stai, sa o gadil la talpi sa vedem, daca mai misca . uai, e cauciuc =)), asta si-a luat resapata cu el ...
gogu: sunt tare curios unde sufla in ea sa o umfle =))
Adi mari pasul. In scurt timp se indeparta binisor de grup.Il napadi iar acea curiozitate pe care nu si-o putea explica, cand se gandea la Lidia...
Cauta cu dipserare un loc dosit. Sa mai fi mers cateva ceasuri. In sfarsit dadu de ceva ce semana cu intrarea intr-o pestera sau un refugiu in stanca. Bucuros si nerabdator, intra. Nu mai simtea nici oboseala, nici frigul si umezeala locului. Intunericul nu-l deranja . Dimptriva... Se aseza intr-un lateral mai izolat al pesterii (caci era vorba despre o pestera, desigur). Scoase din rucsac o sticla de "wizichi" , lua doau gaturi zdravene. Apoi o scoase cu grija pe Lidia. Il apuca asa o mila cand o vazu in halu' ala de busita si rasuflata. Ce sa faca cu ea asa moale? Cum s-o umfle el acum?
Intre timp, pe Magduta noastra ,inca nervoasa si obosita, o apuca o usoara panica. Simtea nevoia sa se odihneasca. A mers toata noaptea , nu-si mai simtea nici picioarele, era flamanda si insetata. Se credea suficient de puternica sa faca fatza situatiilor dificile, dar era o biata fumeie, pana la urma...Parca o cuprinses si un regret ca nu l-a ascultat pe Gogu. Acum regretele erau tardive, nu se mai putea intoarce, nici n-ar mai fi stiut unde, caci se ratacise. Ar fi dat orice pentru un loc unde sa puna capu, sa-si odihneasca oasele amortite si sa prinda nitica putere. De-odata privirile i se oprira asupra unei gauri intr-o stanca.
Magda (gand): sa fie o pestera? asa noroc sa am?
Intra. Frica incepu sa o stranga-n spate. Era intuneric si umezeala si i se parea ca aude fel de fel de zgomote, care mai de care mai ciudate. De undeva, din stanga pesterii, chiar se auzea ceva, ceva ce se amplifica pe masura ce se apropia. Nu-si putea da seama ce e . Cand ajunse la locul cu pricina o imagine terifianta i se derula prin fatza ochilor. Un individ care incerca sa profite de o biata gonflabila si aia dezumflata.
Maga: perversule, oamenii se lupta sa supravietuiasca si tie-ti arde de...ca nici n-am cuvinte.
Omul, prins asupra faptei, se intoarse speriat.
magda: Aditza, nu pot sa cred, iar iti arde de prostii?
adi: mami, cum ai ajuns aici? Mi-ai luat mirosu?
magda: Adi, io te gasesc si in gaura de sapre. ce dr faci cu respata , nu vezi ce dezumflata e? Sau te chinuiaia sa o umfli?
aditza

oi... da nuj pe unde. Au reparat-o astia si acum am o mare dilema, nici n-o mai recunosc...
magda: hehe, incearca pe la punctul G. Hai mai adita, lasa dr prostiile. Hai sa cautam ceva de haleala si de beut. Simt ca nu mai rezist.
adi (gand): punctul G....suna interesant...o sa aflu io ce-i cu punctu' ala, n-o las asa, da acum nu e loc )
adi: mami, poi te rezolva baiatu', stii ca-s descurcaret. am o groaza de provizii aci, in sacu asta. iar in rucsac ce crezi ca are baiatu? Beutura, pe alese.
magda: bravo, pupa mama baiatu istet ! Si imbuca repede ceva. Baga si un vin bun dupa. Se simtea alt om. O apuca asa o energie. Adi, hai sa exploram nitel pestera asta, sa vedem ce-o fi pe-aci. si se afundara in intunecimea ei. Nici nu apucara sa faca primul kilometru ca un zgomot staniu le atrase atentia. Ce sa fie asta? Inaintand, zgomotul se auzea din ce in ce maiclar . Era un sforait, da ce sforait...Adi se panica. O transpiratie rece ii napadi intregul corp. O lasa pe Magda in fatza.
magda: ce naiba faci mai Aditza, te ascunzi dupa mine?
adi: nu, iti asigur spatele.

magda: pe dracu. mai bine ia un pietroi in mana, in caz de nasoale.
Se apropiara usor, usor. Si ce sa vezi, cine sforaia asa tare, ca avea plamani nene...Manu! Ii simtise, ca doar e paranormala.
Manu: Magdutzo, Adi, ce naiba cautati aici? V-ati gandit sa mai treceti vreunu pe la mine? Sa vedeti macar daca am murit?
Magda: lasa manule, ca ai puteri, stiau ca te descurci. Vad ca n-ai murit.
Manu: n-am murit, ca trebuie sa ma chinui precum Isus, pentru mantuirea pacateleor pacatosilor de m-au inchis aici.
Adi:da nu esti inchisa aici. Io si Magda am intrat fara probleme.Doar ca nu stim unde suntem izact, ne-am cam ratacit.
manu: nu sunt inchisa? Atunci sa astepte ei sa ies. Nu vreau sa mai stiu nimic de ei. M-au abandonat aici, Dumezeu sa-i ierte.
Magda: si io am plecat din gasca aia de neseriosi, dar, sincer, am inceput sa regret. Daca nu era Adi sa-mi dea ceva de mancare si de beut,nu stiu cum m-as fi descuract.
Manu:Adi, ai ceva de haleala, ca n-am mai mancat de nici nu mai tin minte...Noroc ca am avut resurse interne...Sa mai zica cineva ca-i rau sa fii rubensian.

Adita: am, da ma gandeam sa facem o imparteala. Resursele sunt limitate, prin zona nu prea am vazut ceva ce se poate manca. Trebuie sa rationalizam mancarea si beutura , sa ne ajunga cat mai mult.
Magda: buna idee Aditzu lu'mama . Faci tu imparteala?
Adita: lojic, stii ca ma precep la calcule. Da nuj cum sa fac, ca io la scoala am invatat ca primele se fac inmultirile...si pe urma impartirile.
Ce sa inmultesc mai intai, si cum?
Magda: BS, imparte mai Aditza , nu ma enerva. Daca nu, lasa-i pe altii.
Adi: Magda, nu te baga, io am adus proviziile, io le impart. Da intai trebuie sa inmultesc. Asa se face!
Magda: bine mai, fa cum stii. Pana atunci, trebuie sa fac un plan sa gasim cabana aia nenorocita. Nu putem ramane intr-o pestera toata viatza.
magda: hai sa strigam dupa ajutor, poate , totusi, ne aduce cineva...
adi: ajutoooooooooooooooooooooooor!!!
manu: ajutoor!!
magda: ajuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttttttorrrr!!!!
magda:hai mai tare, haideti sa strigam simultan, poate vine cineva...
adi+manu:simultaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!
magda: wtf? Nu avem nicio sansa asa, o sa gandesc alt plan. Adi, ai terminat cu imparteala aia?
Adi: mai am putin.Tot impart si inmultesc si-mi da cu virgula.
Magda: greu cu voi. Doamne, m-am procopsit cu astia pe cap.... pe langa faptul ca trebuie sa gasesc solutii sa iesim dr de aici, mai trebuie sa am grija si de astia. Cu ce ti-am gresit Doamne....Daca ramaneam cu baietii, acum nu-mi mai bateam capu' cu toate rahaturile astea. Dar trebuie s-o scot la capat, cumva..Si era buna vorba aia cu tinutul dusmanilor aproape....
Stand asa si tot contempland la nedreptatile vietii, auzi neste voci.
Magda: Adi,ia asculta, nu auzi voci?
Adi: Nu aud nica. Mami , sigur esti ok? Si studie atent una din conservele mancate de Magda.
Adi gand: o fi expirate dr....
Magda: Adi , ascunde repede proviziile ,oricine ar fi, e posibil sa fie flamanzi. Sa nu ne atace pentru mancare...Si-asa nu stiu cat ne vom descurca cu astea. Nu puteai sa iei mai multe. Putoare, ca toti barbatii. Ti-era lene sa cari . Tie-ti arde de papusi gonflabile, in ma-sa de treaba.
Adi: mami, da.....
Magda: niciun da. Asculta si taci. Hai sa ne ascundem aici, sa vedem ce si cum.
Adi: poi si cu manu ce facem?
Magda: las-o mey, se descurac ea, doar e paranormala.
Vocile se apropiau....
Va urma!
Nu uitati ca aicisa e vorba de un banal pamflet!