• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Multumesc Emerem,pe astea le alesem pentru meniul de craciun.
Desi............ parca mai zicei ceva la aperitive.
Cum zicea mod1 ,imi ploua in gura . :tongue:
 
Salata de oua:Se fieb bine 4-5 oua(de preferat de tara),se taie cubulete,se taie marunt o legatura de ceapa verde,se adauga ulei si otet (sau zeama de lamaie),sare si piper macinat,si se amesteca usor pana se incorporeaza ouale.

Oua umplute:10 oua de tara se fierb bine,se taie cu grija in doua pe inaltimese si se scot galbenusurile.Se face maioneza din2 galbenusuri crude si 2 fierte(nu o cantitate foarte mare),se adauga cateva din galbenusurile fierte(4-5),o lingurita de mustar dulce...pana ce se ajunge la o crema consistenta care se toarna cu seringa de ornat in albusuri.Bineinteles ca se pune sare si piper dupa gust .Deasupra se orneaza cu o bucatica de gogosar sau castravete in otet.Sunt delicioase.
 
Maine o execut pe cea cu oua . Se face repede ,usor si e reconfortanta. Am tot ce-mi trebuie (mai putin ceapa verde).
 
emerem said:
Salata de oua:Se fieb bine 4-5 oua(de preferat de tara),se taie cubulete,se taie marunt o legatura de ceapa verde,se adauga ulei si otet (sau zeama de lamaie),sare si piper macinat,si se amesteca usor pana se incorporeaza ouale.



Preparat,mancat ,delicios :tongue:


Te astept si cu alte "bunatati"










 
LUKY, ASA-I CA TU REPREZINTI ARDEALUL ?

:TONGUE:
 
Am gasit pe net aceasat reteta si am incercat-o . Mi-a reusit .E f buna si se potriveste craciunului .

BOMBOANE FERRERO ROCHER



Ingrediente:
- 6 linguri nutella
- 100 g unt
- 50 g biscuiti simpli
- 50 g nuci + inca cateva pentru a tavali bomboanele

Preparare: nucile le tocam, iar biscuitii ii macinam in robot. Nutella si untul le inmuiem 30 de secunde la microunde sau le lasam la temperatura camerei pana se inmuaie. Amestecam untul si nutella, adaugam nucile si biscuitii. Se formeaza un aluat destul de vascos. Lasam la rece pentru cateva minute.
Din aceasta compozitie formam bilute mici, pe care la tavalim prin nuci.


Sunt delicioase si chiar aduc la gust cu celebrele bomboane .
 
Vanil-chifer

-200gr unt (grasime ,margarina)
-100gr zahar
-300gr faina
-250gr nuci macinate
-zahar vanilat
-arome

Se freaca zaharul cu untul pana se obtine o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se face o coca potrivit de tare.
Se ruleaza bastoane de grosimea unui creion ,se taie in bucati de 3cm care se modeleaza o semi luna.
Dupa coacere ,calde fiind , se trec prin zahar pudra.


Sunt usor de facut,spornice si gustoase.

:tongue:

.
 
Incercam un cozonac in stil italian? (gen panetone)

Ingrediente:

1 cubulet drojdie uscata
1 cana apa fierbinte (aproximativ 45 de grade Celsius)
1/4 cana zahar alb
2 oua
1/2 cana iaurt simplu, degresat
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura coaja de lamaie rasa fin
1/4 lingurita sare
4 cani faina alba
1/4 cana agrise/coacaze uscate
1/4 cana stafide
1 lingura zahar pudra
1 lingura unt topit

Mod de preparare:

1 Intr-un vas de framantat se combina bine drojdia, apa si zaharul. Se acopera apoi si se lasa asa cam 10 minute pana ce observam cum capata o structura spumoasa. Se adauga acum ouale, iaurtul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si sarea apoi se amesteca omogen.
2 Adaugati faina in vasul de framantat, dar nu mai mult de jumatate de cana o data, pana ce aluatul e numai bun de lucrat cu el. Presarati apoi masa de framantat cu faina alba pentru a lucra mai usor si incepeti sa framantati aluatul bine timp de minimum 5 minute si maximum 10 minute. Adaugati cate o manuta de faina alba daca va fi necesar pentru a obtine un aluat pufos si de calitate. Atentie, la final aluatul nu trebuie sa fie deloc lipicios. Puneti apoi aluatul rezultat intr-un recipient mai larg, acoperiti-l cu un prosop curat si lasati-l la crescut in bucataria foarte bine incalzita. Pana ce se va dubla aluatul in forma va trece cel putin 1 ora, deci aveti rabdare.
3 Incalziti din timp cuptorul la 175 de grade si pregatiti o tava circulara de copt (sa fie adanca si ondulata pe margine; optional, daca nu va place forma, puteti alege o tava lunga pentru cozonaci romanesti). Tava circulara ar trebui sa aiba cam 20-22 cm in diametru si trebuie unsa usor cu putin unt topit.
4 Intr-un vas mai mic amestecati stafidele, coacazele/agrisele uscate si zaharul pudra. Transferati aluatul pe masa de framantat stropita cu faina alba, faceti un cuib deasupra cu pumnii si rasturnati amestecul de zahar pudra si fructe uscate acolo. Framantati apoi cu atentie pana ce fructele patrund unifom si bine aluatul. Dati apoi aluatului o forma rotunda, ca pentur paine, si plasati-l cu atentie in tava de copt, apoi lasati sa se odihneasca acoperit cu prosop cam vreo jumatate de ora pana ce aluatul va creste mai sus de buzele tavii de copt.
5 Inainte de a da la cuptorul preincalzit la 175 de grade ungeti pe deasupra cu restul de unt topit si lasati tava la copt apoi cam trei sferturi de ora. Veti sti ca ati terminat daca la suprafata se formeaza o crusta aurie, mai inchisa la culoare, si puteti proba in interior cu ajutorul unei scobitori mai lungi pentru a vedea daca se lipeste sau nu miezul de aceasta. Cand scobitoarea iese curata din cozonacul italian acesta e gata.


mmmmmmmmmmmm.
:tongue:
 
TUTUROR GOSPODINELOR ,SPOR LA TREABA .


Incercam impreuna sa intocmim un meniu de craciun ?(poate si o reteta speciala?)
 
Craciun fericit ! Sa aveti parte de sanatate si bucurii !
 
Foi pentru tort (super gustoase)
___________________________

ingrediente:

300g Zahar
2 buc Ou
300g Faina
250g Unt
Smantana de frisca
Nuci (prajite in cuptor)
Cafea
Mod de preparare

Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza. Se pun treptat ouale, faina proaspat cernuta si nucile date prin masina. Compozitia se imparte in trei parti egale care se coc pe rand intr-o forma tapetata cu unt.

Crema pt umplutura

Se bate smantana de frisca, se adauga o ceasca de cafea tare, indulcita,nuci macinate si crema astfel obtinuta se foloseste la umplerea blaturilor si ornarea tortului.

Sau se poate alterna : pe prima foaie crema de mai sus
pe a doua foaie pasta de macese si frisca
iar ultima foaie si evident intreg tortul se imbraca in frisca
deasupra merg bine fructe confiate sau cirese ,visine din
compot.


:tongue:

ALTE BLATURI PT TORT

Blat Vanilie

4 oua, 100 gr zahar, 50 gr faina, 1/2 lingurita rasa de praf de copt + 1 lingura rasa de amidon, 15 gr de migdale pisate, 25 gr de unt topit, un strop de vanilie.

Blat Cacao

4 oua, 100 gr zahar, 50 gr faina, 1/2 lingurita rasa de praf de copt + 2 linguri rase de cacao, 25 gr de unt topit, coaja rasa de portocala.

Modul de preparare

Se masoara toate ingredientele. Se unge o forma de 20 cm cu unt si se pudreaza cu zahar praf ori se tapeteaza cu hartie care se unge cu grasime la randul ei.
Se incalzeste cuptorul la temperatura de 190°C.
Oule se bat cu mixerul intregi cu zaharul pana se albesc si arata ca o crema 5-10 minute. Se cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt dupa care se amesteca cu migdalele pisate.

In cazul blatului de ciocolata se cerne faina impreuna cu cacao si praful de copt.
Faina se aduga la oule batute dupa care se adauga untul topit si aromele.
Se toarna totul in forma pregatita si se da la cuptor pt 35-40 de minute.

Nu deschide usa cuptorului sub nici o forma in primele 30 de minute asta il face sa cada. Nu se scoate blatul din cuptor pana nu introduci o scobitoare in mijloc si acesta iese curata ...adica fara coca lipita de ea.

Dupa coacere se scoate pe un gratar si se lasa in forma circa 5 minute dupa care se intoarce cu susul in jos si lasat sa se raceasca complect.

Atentie la taiere... este un blat foarte sensibil.
 
TORT
(ceva asemanator cu tortul diplomat )

Ingrediente:


500 ml frisca
450 ml iaurt
3 plicuri gelatina (1 plic=10 grame)
200 g zahar tos
piscoturi de sampanie

Modul de preparare:

Iaurtul cu zaharul se bat cu mixerul, apoi se adauga gelatina. ( la un plic de gelatina , 50 ml apa) Se lasa putin la inmuiat si apoi se incalzeste pe baie de aburi.
Frisca se bate cu mixerul si apoi se amesteca usor cu iaurtul(cu un tel sau o lingura).
In compozitie se pot pune fructe maruntite (ex. kiwi, ananas, portocala, banana, etc - sau stafide)
Intr-o forma se pune folie de staniol. Pe marginea formei se pun in picioare piscoturi umezite in sirop de zahar ars. Pe fundul formei se pun fructe. Deasupra se toarna o parte din amestec, se mai pune un strat de piscoturi, iarasi un strat de amestec si un strat de piscoturi umezite. In loc de piscoturi se poate face si blat.
Se lasa la frigider minim 3 ore.
Dupa ce se scoate din frigider, se intoarce pe un platou si eventual se orneaza.

mmmmmmmmmmm bun! :tongue:
 
Aho,aho de anul nou
Am venit si eu cu-n ou
sa fac o omleta buna
sa o mancam impreuna
ca-s o gazda primitoare
si va astept pe fiecare
sa intrati si sa postati
pana cand va saturati.
Ia mai manati mai
hai,hai,hai,haaaaaai.
De urat as mai ura
dar mi-e frica c-onsera
si nu sunt de ici colea
sunt tocmai de la Onesti
un oras ca in povesti.
La multi ani cu sanatate
s-aveti parte de bucate
sa-aveti spor in tot ce faceti
si nimica sa nu spargeti.
Barbatul sa va iubesca
si mult sa va pretuiasca .
la anul si ................................LA MULTI ANI !
 

Attachments

  • P1100563.JPG
    P1100563.JPG
    175.6 KB · Views: 1
Un simplu tort facut in colaborare de sotia mea cu subsemnatul...
 

Attachments

  • SNC00447 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00447 [Desktop Resolution].jpg
    152.4 KB · Views: 5
  • SNC00448 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00448 [Desktop Resolution].jpg
    176.3 KB · Views: 5
  • SNC00449 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00449 [Desktop Resolution].jpg
    165.6 KB · Views: 4
  • SNC00450 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00450 [Desktop Resolution].jpg
    161.8 KB · Views: 5
  • SNC00451 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00451 [Desktop Resolution].jpg
    166.5 KB · Views: 4
  • SNC00452 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00452 [Desktop Resolution].jpg
    153.8 KB · Views: 6
  • SNC00453 [Desktop Resolution].jpg
    SNC00453 [Desktop Resolution].jpg
    160.8 KB · Views: 6
O ultima reteta din acest an.

SARLOTA

1 plic de budinca de vanilie(dr Oetker)
1 plic de budinca de cacao (dr Oetker)
1 pachet unt
1 litru lapte
ananas din compot ,stafide visine (dupa preferinta)
pasta de maciese
frisca

Mod de preparare
Se faca budinca dupa indicatiile de pe plic si se adauga untul cate putin (dupa stingerea focului) pentru a fi cremoasa
Se aseaza in cupa de sampanie si se pune peste ea un strat de pasta de mecese si fructe (la alegere)
peste acestea se aseaza a doua budinca.
Se orneaza cu frisca si fructe.
Se tine la rece .
( eu fac primul strat de vanilie ,fructe, cacao ,,frisca si fructe.)


LA MULTI ANI !
 
LA MULTI ANI ! IN 2010 .

Si bine ne-am regasit .
 
retete pt masina de paine
PAINE CU CARTOFI
pt paine de 750g-progr"paine integrala"
400g faina alba
100g piure de cartofi
250ml apa calduta
1 lingura ulei masline
1lingurita sare
1pachetel drojdie deshidratata
se pun in aceasta ordine in cuva
pofta buna
 
Multumesc,Rucsa.
Imi doresc de ceva vreme o masina de facut paine . :D: Renteaza sa o cumpar? E nevoie de faina de la moara ,sau se foloseste faina din comert ?
Te astept cu retelele pt mancaruri din carne de oaie .
:tongue:
 
E buna o astfel de scula pe langa casa. Eu am si facand abstractie de cele 2-3 ore necesare sa faca painea, este o investitie grozava. Eu folosesc atat faina de la moara cat si din comert. Un mic truc, faina trebuie cernuta, sa "ia aer". Iese o paine mai pufoasa. De asemenea, incercati sa puneti intai lichidele in cuva, apoi sarea, apoi faina apoi drojdia ;)
 
Back
Top