anuk said:Dulceata din coaja de pepene
Se curata coaja verde ( dupe ce am mancat miezul rosu) ar fi indicat sa ramana 2 sau 3 mm de miez rosu,se vede f frumos in dulceta si se taie cubulete , la 1,5 kg de cubulete ,1 kg de zahar si 500ml apa .
Faci sirop din apa si zahar, adaugi pepenele ,1 baton de vanilie si sucul de lamaie aproape de sfarsit.
Eu, nu m-am jucat cu taiatul cubuletelor si am dat repede jap,jap, prin razatoarea mare ,a iesit frumoasa.
Chiar, ce stiu eu...Sarrah said:@Ionut, ce naiba am de pierdut? 1Kg de zahar? Coaja o aruncam oricum. Ah, si ceva timp, dar nu-i bai.
Aici nu mananca turturelele asa ceva; daca ar putea vorbi, m-ar injura sa le dau coaja de pepene.
Sau comunitarii, te sfasie daca le dai paine. Vor carne proaspata si nu oricum, proaspat gatita.
Ce stii tu?