• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CONVORBIRI CU DUMNEZEU

Nu ma refeream la poezia Loricai Latcu ci la prima parte .

Pentru ANUK şi ANGELA74

Probabil când am scris această pagină a Cuvântului lui Dumnezeu mă rugam. Din acest punct de vedere, este o rugăciune. Dar, aş putea spune că aproape întreaga Evanghelie tainică este o rugăciune. Această pagină este însă, în primul rând, aplecarea mea în faţa Mamei, a Aceleia care a cules ultimele picături de sânge din Trupul schingiuit al Fiului lui Dumnezeu, aflat pe Crucea Golgotei.

IOAN, MANUELEI

LER, NUMELE DOMNULUI

Despre Dacia şi despre timpurile vechi ale neamului se cunosc puţine lucruri. Şi despre Dumnezeul ei se cunosc puţine lucruri. Totuşi, printre atâtea alte necunoscute, Numele Cel Adevărat al lui Dumnezeu a rezistat până astăzi.

De la începutul lumii oamenii au primit în dar adevăratul Nume al lui Dumnezeu, cu porunca de-al transmite mai departe prin limbă de moarte. Aşa a fost şi până acum 2000 de ani şi în Dacia, unde zeul suprem era încă adevaratul Dumnezeu, Creatorul cerurilor si pamanturilor, Creatorul Universului. Acesta a fost Ler Domnul sau, cum spune încă poporul român, Ler Doamne.
Preocuparea oamenilor de cultură pentru descifrarea tainei cuvântului LER si a misteriosului refren LERU-I LER şi LERU-I DOAMNE o găsesc mai mult decat lăudabilă. Respect cunoştinţele, teoriile şi punctul de vedere al tuturor. Îmi voi permite, totuşi, să dezvalui o altă părere decât aceea a aşa-numiţilor „specialişti”, aceea a însuşi sufletului folclorului românesc şi aceea a Cuvântului lui Dumnezeu.
Voi insera despre LERU-I DOAMNE însăşi mărturisirea lui Ler: „Hai linu-i Leru-i Doamne!” Ea leagă trecutul cu prezentul şi reuşeste să fie o punte spre viitor.

"Leru-i Doamne", "Leru-i Domn", "Lero-i Domn", „Hai, linu-i Leru-i Doamne” şi alte sute de variante, clarifică, într-un mod simplu, tipic poporului român, taina cuvantului Ler. Tradiţia românească de mii de ani este clar-vorbitoare. Din frunzişul variantelor am ales doar strofa:
"Şi cu flori de măr in mână/Se coboară peste stână/Îngerii cântând din cer: Ler, Doamne Ler!" După cum sper că înţelegeţi şi din această frântură de colindă, Doamne Ler nu poate fi decât DOMNUL LER!
Îmi permit să atrag atenţia asupra expresiei "Leru-i Doamne", în acest fel scrisă. După vechea ştiinţă a romanilor - şi după ortografia folosită - "Leru-i Doamne" nu poate însemna altceva decat "Ler este Dumnezeu"! Mă miră eşecul marilor personalităţi care s-au preocupat în zadar de-a lungul istoriei de descifrarea acestei taine.
În România de azi mai persistă din fericire, încă în mii de sate, amintirea lui Ler Dumnezeu, acolo unde oamenii nu-şi pun întrebarea ce este cu Leru-i Ler. Ei cântă şi se roagă doar, în cea mai frumoasă rugăciune a lumii: Hai, linu-i Leru-i Doamne! Ei îl plâng şi-l mângâie pe Ler Doamne în cele mai frumoase rugăciuni ale neamului, căci ce sunt colinzile cu Leru-i Doamne, dacă nu rugăciuni! Păcat că colindele şi legendele Sale se pierd încet-încet în negura istoriei şi a timpului. Şi, Doamne fereşte, aceea a neştiinţei!
O susţinere pentru adevărul că Ler este însuşi Dumnnezeu, vine pe neaşteptate din cultura germană, unde întâlnim cuvântul LEHRER (pronunţă „LERER!”) care are o întreagă mare familie de cuvinte. Lehrer înseamnă ÎNVĂŢĂTOR! Dar cine oare putea fi altul Învăţătorul lumii, chiar şi înainte de Înviere, decât Iisus, Fiul lui Dumnezeu?!
Aşa că, dragii mei, iertaţi-mă! IHWH, tradus Yahwe sau Yohve nu poate fi Numele Domnului.
Cuvântul lui Dumnezeu afirmă că Yohve este numele de înger al celuilalt, al demonului răzbunării, al crimelor şi al sângerării infernului, Răul cel Mare!
LER ESTE NUMELE CEL SFÂNT AL DOMNULUI afirmă Evanghelia Tainică prin însăşi Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvintele acestei cărţi s-au scris prin mijlocirea Sfântului Duh şi alcătuiesc Noul Cuvânt al lui Dumnezeu la ceasul Celei de-a Doua Veniri a Mântuitorului, a întemeierii Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor şi a Judecăţii de pe Urmă!
Rămâne ca Dumneavoastră să alegeţi ceea ce credeţi de cuviinţă. Scriind aceste cuvinte, eu îmi fac doar datoria, atât faţă de Dumneavoastră cât, mai ales, faţă de Dumnezeu, a Cărui Voie o împlinesc.

Ler Doamne.
Aşa a fost folosit mii de ani şi aşa a trăit şi în credinţa ancestrală a străbunilor noştri. După cum vedeţi, mai trăieşte şi astăzi, sfinţind credinţa românilor de pretutindeni.

Ler Domnul să vă binecuvânteze!

IOANEEEE scuze dar de unde le scoti?ce mai e si evanghelia asta despre care vorbesti?da-ne si tu un link sa vedem cine o scrie ,si ce urmareste cu tot ce scrie acolo?Si daca e scrisa de cineva demn de luat in consideratie ma refer la cineva cunoscut oarecum,de ce l-am crede pe acest autor al sfintei evanghelii...bla ,bla, bla, ca nu-mi amintesc restul, si de ce nu am crede biblia?Ma intreb daca e asa cum tu sustii cu ardoare ,oare Dumnezeu bunul (Iehova)nu ar fi facut in modul ca noi sa stim ,oricat ar fi de tainice aceste scrieri vechi ,tot ar fi,,tarnspirat" ceva pana acum,dar eu sincer pana la tine nu am mai auzit, si slava domnului intalnesc oameni de toate religiile si credintele.Sincer Ioan nu vreau sa te jignesc ,dar nici nu vreau sa ma ascund ,de aceea iti spun deschis , impresia mea este ca esti pe un drum complet gresit, cu voie sau fara voia ta. Mai cred ca asa multi vor fi indusi in eroare,de cand lumea e lume exista biblia si dupa ea ne-am ghidat de mii de ani pana acum,nu vad de ce ar trebui sa fie altfel acum.....Inchei cu scuzele de rigoare ,daca te-am jignit prin modul meu direct de a scrie,nu a fost intentia mea ,si daca s-a intamplat ,sigur tu vei sti sa ierti.Doamne ajuta si lumineaza mintea mea si tuturor!Amin

Ioan said:
LER, TUTURORA

Dragii Mei, nu vă mai certaţi!
Eu vă aştept pe voi, pe toţi.
VENIŢI LA MINE!
Ioane tu ratacesti amarnic............Nu ai voie nici tu si nici altii sa adauge nimic la Biblia Ortodoxa........Faptul ca eviti sa-mi raspunzi la intrebari arata clar ca tu esti un fariseu iubitor de arginti..........Ce mijloace de subzistenta ai?

Ioan said:
Pentru ANUK şi ANGELA74

Probabil când am scris această pagină a Cuvântului lui Dumnezeu mă rugam. Din acest punct de vedere, este o rugăciune. Dar, aş putea spune că aproape întreaga Evanghelie tainică este o rugăciune. Această pagină este însă, în primul rând, aplecarea mea în faţa Mamei, a Aceleia care a cules ultimele picături de sânge din Trupul schingiuit al Fiului lui Dumnezeu, aflat pe Crucea Golgotei.

IOAN, MANUELEI

LER, NUMELE DOMNULUI

Despre Dacia şi despre timpurile vechi ale neamului se cunosc puţine lucruri. Şi despre Dumnezeul ei se cunosc puţine lucruri. Totuşi, printre atâtea alte necunoscute, Numele Cel Adevărat al lui Dumnezeu a rezistat până astăzi.

De la începutul lumii oamenii au primit în dar adevăratul Nume al lui Dumnezeu, cu porunca de-al transmite mai departe prin limbă de moarte. Aşa a fost şi până acum 2000 de ani şi în Dacia, unde zeul suprem era încă adevaratul Dumnezeu, Creatorul cerurilor si pamanturilor, Creatorul Universului. Acesta a fost Ler Domnul sau, cum spune încă poporul român, Ler Doamne.
Preocuparea oamenilor de cultură pentru descifrarea tainei cuvântului LER si a misteriosului refren LERU-I LER şi LERU-I DOAMNE o găsesc mai mult decat lăudabilă. Respect cunoştinţele, teoriile şi punctul de vedere al tuturor. Îmi voi permite, totuşi, să dezvalui o altă părere decât aceea a aşa-numiţilor „specialişti”, aceea a însuşi sufletului folclorului românesc şi aceea a Cuvântului lui Dumnezeu.
Voi insera despre LERU-I DOAMNE însăşi mărturisirea lui Ler: „Hai linu-i Leru-i Doamne!” Ea leagă trecutul cu prezentul şi reuşeste să fie o punte spre viitor.

"Leru-i Doamne", "Leru-i Domn", "Lero-i Domn", „Hai, linu-i Leru-i Doamne” şi alte sute de variante, clarifică, într-un mod simplu, tipic poporului român, taina cuvantului Ler. Tradiţia românească de mii de ani este clar-vorbitoare. Din frunzişul variantelor am ales doar strofa:
"Şi cu flori de măr in mână/Se coboară peste stână/Îngerii cântând din cer: Ler, Doamne Ler!" După cum sper că înţelegeţi şi din această frântură de colindă, Doamne Ler nu poate fi decât DOMNUL LER!
Îmi permit să atrag atenţia asupra expresiei "Leru-i Doamne", în acest fel scrisă. După vechea ştiinţă a romanilor - şi după ortografia folosită - "Leru-i Doamne" nu poate însemna altceva decat "Ler este Dumnezeu"! Mă miră eşecul marilor personalităţi care s-au preocupat în zadar de-a lungul istoriei de descifrarea acestei taine.
În România de azi mai persistă din fericire, încă în mii de sate, amintirea lui Ler Dumnezeu, acolo unde oamenii nu-şi pun întrebarea ce este cu Leru-i Ler. Ei cântă şi se roagă doar, în cea mai frumoasă rugăciune a lumii: Hai, linu-i Leru-i Doamne! Ei îl plâng şi-l mângâie pe Ler Doamne în cele mai frumoase rugăciuni ale neamului, căci ce sunt colinzile cu Leru-i Doamne, dacă nu rugăciuni! Păcat că colindele şi legendele Sale se pierd încet-încet în negura istoriei şi a timpului. Şi, Doamne fereşte, aceea a neştiinţei!
O susţinere pentru adevărul că Ler este însuşi Dumnnezeu, vine pe neaşteptate din cultura germană, unde întâlnim cuvântul LEHRER (pronunţă „LERER!”) care are o întreagă mare familie de cuvinte. Lehrer înseamnă ÎNVĂŢĂTOR! Dar cine oare putea fi altul Învăţătorul lumii, chiar şi înainte de Înviere, decât Iisus, Fiul lui Dumnezeu?!
Aşa că, dragii mei, iertaţi-mă! IHWH, tradus Yahwe sau Yohve nu poate fi Numele Domnului.
Cuvântul lui Dumnezeu afirmă că Yohve este numele de înger al celuilalt, al demonului răzbunării, al crimelor şi al sângerării infernului, Răul cel Mare!
LER ESTE NUMELE CEL SFÂNT AL DOMNULUI afirmă Evanghelia Tainică prin însăşi Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvintele acestei cărţi s-au scris prin mijlocirea Sfântului Duh şi alcătuiesc Noul Cuvânt al lui Dumnezeu la ceasul Celei de-a Doua Veniri a Mântuitorului, a întemeierii Împărăţiei Cerurilor şi Pământurilor şi a Judecăţii de pe Urmă!
Rămâne ca Dumneavoastră să alegeţi ceea ce credeţi de cuviinţă. Scriind aceste cuvinte, eu îmi fac doar datoria, atât faţă de Dumneavoastră cât, mai ales, faţă de Dumnezeu, a Cărui Voie o împlinesc.

Ler Doamne.
Aşa a fost folosit mii de ani şi aşa a trăit şi în credinţa ancestrală a străbunilor noştri. După cum vedeţi, mai trăieşte şi astăzi, sfinţind credinţa românilor de pretutindeni.

Ler Domnul să vă binecuvânteze!

Tu confunzi tehnica liricii populare cu denumirea lui DUMNEZEU.

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Poi... sa incepem prin a contrazice biblia intr-o chestie flagranta. Pe undeva prin biblie se spune ca iepurii sunt rumegatori. Iar asta este un neadevar flagrant.
Este suficient sau mai continui?
Intr-un fel iepurii sunt rumegatori...............am mai discutat despre acesti iepuri.........Alte inadvertente??????????

Iepurii nu sunt rumegatori. Adicatelea, un animal e sau nu rumegator.

Inca o inadvertenta. Cate perechi de animale a luat Noe cu el in arca?

Sa lasam rumegatorii caci asta este o tema minora.........
Inainte de a discuta despre perechile de animale luate de catre Noe pe Arca ar trebui sa se inteleaga ca potopul a fost ceva local si nicidecum
la nivel planetar si deci Noe a luat perechi de animale existente in zona unde traia el.

anuk said:
Nu ma refeream la poezia Loricai Latcu ci la prima parte .

Inafara de 'Bucuta-te Marie' ,stiu 2 rugaciuni de cand eram mica.
Personal , incerc sa o cinstesc pe Maica Domnului. Dintotdeauna cand am avut o problema ,am mers la mami sa discut, de tata aveam asa o jena, cu toate ca poate fi o comparatie cam fortata.

Referitor la ce spune Ioan, dupa parerea mea, se exclude o latura esentiala a fiintei Maria, mama lui Isus. Acea latura umana prin care ea a acceptat de bunavoie sa fie chivotul sfant al trupului fiului lui Dumnezeu. Ea nu a fost obligata sa accepte, a fost intrebata, si im marea ei generozitate, desi copila inca, a avut incredere oarba in mesajul primit de sus, putea sa se sperie, putea sa nu creada, putea sa fie conditionata de legile vremii. A acceptat pana si suferinta de nedescris de a-si vedea fiul mort in chinuri. Aici cred ca sta maretia ei, s-a oferit toata iubirii lui Dumnezeu. Si la cat de rai suntem, daca ea nu ar mijloci pt noi ,am fi praf si pulbere. In rest ,daca alte adevaruri exista, nu-i bai, m-o ierta Dumnezeu, ca doar nu suntem perfecti. Pt ca un pacat sa fie pacat ,trebuie facut cu constiinta, in cunostinta de cauza, in mod voit. Pt ca una e legea , aceea a iubirii. Daca am intelege legea asta a firii nici n-ar mai fi nevoie de porunci, de dogme, de canoane ,de tot restul.

'' Bucură-te, Regină
Bucură-te, Regină, Maica milei, viaţa, mângâierea şi nădejdea noastră, bucură-te!
Către tine strigăm, surghiuniţii fii ai Evei; către tine suspinăm, gemând şi plângând în această vale de lacrimi. Aşadar, Mijlocitoarea noastră, întoarce spre noi ochii tăi milostivi şi, după surghiunul acesta, arată-ni-l pe Isus, binecuvântatul rod al trupului tău, o, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie! ''

''Adu-ţi aminte, o, preablândă Fecioară Marie, că nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul şi mijlocirea ta. Însufleţit de această încredere, alerg la tine, o, Maică, Fecioara fecioarelor. La tine vin şi stau gemând înaintea ta ca un păcătos.
Maica Cuvântului, nu dispreţui cuvintele mele, ci auzi-mă cu milă şi ascultă-mă. Amin. ''

CHEMAREA FERICIRILOR LUI LER DUMNEZEU
Partea a II-a

CELOR BOLNAVI ŞI ÎN SUFERINŢĂ

Dragii Mei, viaţa omenească este scurtă. Iar boala şi suferinţa fac viaţa mai grea şi mai lungă. Numai că, mai lungă şi nesfârşită este viaţa de dincolo de moarte. Şi aceasta este viaţa cea adevărată. Pe ea să o căutaţi, pe ea să o aşteptaţi.

Un cuvânt despre suferinţă.
Mii de ani, de la Naşterea omului şi până la apariţia Răului cel Mare, omenirea a trăit în bucuria sănătăţii celei lungi şi binecuvântate. Bolile şi suferinţele cauzate de ele nu apăruseră încă pe Pământ. Şi acesta a fost planul cel bun al Tatălui Dumnezeu, să creeze o comunitate de oameni, provenind direct din sfinţenia cerească, născuţi frumoşi şi sănătoşi şi bine aşezaţi în viaţă, pe pământul fericirilor. Căci aici urmau să vieţuiască copiii lui Dumnezeu, în pace şi frumuseţe, în dreptate şi frăţietate, până la capătul timpurilor.
Apariţia Răului cel Mare a fost şi momentul apariţiei pe Pământ a suferinţei omeneşti. Bolile oamenilor, ale plantelor şi animalelor, au început să se înlănţuie într-o continuă şi mereu crescândă lucrare infernală. Aşa s-a ajuns până la molime de nedescris. Aşa s-a ajuns la bolile civilizaţiilor de astăzi, într-o lume mereu în conflict cu lucrările satanice. Căci ce sunt altceva medicii de astăzi, dacă nu slujitori ai lui Dumnezeu, în lupta contra puterilor infernale distrugătoare ale fiinţei Creaţiei divine.
Acestor necazuri li s-au alăturat calamităţile naturale tot mai frecvente.
Dar, mai ales, acestor necazuri li s-a adăugat păcatul omenesc, atât de multiplicat în timpurile moderne, mereu crescând şi mereu generator de mare şi negrăită suferinţă, izvorând din lipsa lui Dumnezeu şi a comunicării cu El. Căci ce poate fi mai groaznic decât vieţile petrecute departe de Domnul şi de legile Sale, departe de dragostea Sa cea iertătoare, cea vindecătoare şi mântuitoare? Ce poate fi mai rău decât lipsa luminii divine şi viaţa căzută în moarte infernală?
De aceea, vă zic vouă: nu vă depărtaţi de Mine, păstraţi-Mă în inima şi în sufletele voastre.
Boala voastră şi întreaga suferinţă, aşa mare cum este, nu este în adevăr decât o halucinaţie. Căci sufletul vostru rămâne mai departe curat, nevinovat, sănătos şi integru, trăitor în lumina Dumnezeirii.
Astfel crezând, vă veţi vindeca inimile şi trupurile voastre.
Astfel crezând, veţi cuceri sănătatea sfinţeniei divine.
Aşa veţi depăşi durerea, boala şi suferinţa.
Aşa veţi cuceri din nou viaţa cea adevărată.
Aşa vă veţi vindeca trupul şi sufletul vostru.
Aşa veţi câştiga lumina cea adevărată.
Aşa veţi învinge întunericul şi Moartea.
Aşa veţi atinge Mântuirea.

Copiii Mei, vreau să ştiţi că Eu vă iubesc pe voi pe toţi, pe cei sănătoşi ca şi pe cei bolnavi şi suferinzi şi, în diferite moduri, dragostea mea şi spre voi se revarsă, iar ajutorul de la Mine şi spre voi curge.
Vreţi să fiţi sănătoşi? Credeţi în Mine! Credeţi în viaţa şi în Crucea Mea, în Învierea şi în Sfânta Mea Reîntoarcere pe Pământ!
Căci numai aşa Mă veţi găsi pe Mine şi numai aşa vă veţi vindeca.
Iar acum, căutaţi-Mă, chemaţi-Mă şi strigaţi-Mă din adâncul inimilor voastre. Iar Eu vă voi răspunde fiecăruia după inima lui.

Dragii Mei, Eu, Dumnezeul vostru, vă chem din toată inima Mea:
Veniţi la Mine! Căci la Mine găsiţi Apa Vieţii. Veniţi să o gustaţi!
Voi nu sunteţi singuri pe lume iar Eu sunt Tatăl vostru.
Cine Mă are pe Mine, intră cu Mine pe poarta Raiului.

LER Dumnezeu

A.Mot said:
Ioan said:
LER, TUTURORA

Ioane tu ratacesti amarnic............Nu ai voie nici tu si nici altii sa adauge nimic la Biblia Ortodoxa........Faptul ca eviti sa-mi raspunzi la intrebari arata clar ca tu esti un fariseu iubitor de arginti..........Ce mijloace de subzistenta ai?

A.Mot, posibil sa fi uitat acest verset ?

„Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi vi se va ierta" (Luca 6:37).

IOANEEEE scuze dar de unde le scoti?ce mai e si evanghelia asta despre care vorbesti?da-ne si tu un link sa vedem cine o scrie ,si ce urmareste cu tot ce scrie acolo?Si daca e scrisa de cineva demn de luat in consideratie ma refer la cineva cunoscut oarecum,de ce l-am crede pe acest autor al sfintei evanghelii...bla ,bla, bla, ca nu-mi amintesc restul, si de ce nu am crede biblia?Ma intreb daca e asa cum tu sustii cu ardoare ,oare Dumnezeu bunul (Iehova)nu ar fi facut in modul ca noi sa stim ,oricat ar fi de tainice aceste scrieri vechi ,tot ar fi,,tarnspirat" ceva pana acum,dar eu sincer pana la tine nu am mai auzit, si slava domnului intalnesc oameni de toate religiile si credintele.Sincer Ioan nu vreau sa te jignesc ,dar nici nu vreau sa ma ascund ,de aceea iti spun deschis , impresia mea este ca esti pe un drum complet gresit, cu voie sau fara voia ta. Mai cred ca asa multi vor fi indusi in eroare,de cand lumea e lume exista biblia si dupa ea ne-am ghidat de mii de ani pana acum,nu vad de ce ar trebui sa fie altfel acum.....Inchei cu scuzele de rigoare ,daca te-am jignit prin modul meu direct de a scrie,nu a fost intentia mea ,si daca s-a intamplat ,sigur tu vei sti sa ierti.Doamne ajuta si lumineaza mintea mea si tuturor!Amin

Manu, citeste toate postarile lui Ioan si te lamuresti, ai sa gasesti raspuns la intrebarule tale.Evanghelia este scrisa de Ioan la porunca Domnului.

A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Poi... sa incepem prin a contrazice biblia intr-o chestie flagranta. Pe undeva prin biblie se spune ca iepurii sunt rumegatori. Iar asta este un neadevar flagrant.
Intr-un fel iepurii sunt rumegatori...............am mai discutat despre acesti iepuri.........Alte inadvertente??????????

Inainte de a discuta despre perechile de animale luate de catre Noe pe Arca ar trebui sa se inteleaga ca potopul a fost ceva local si nicidecum
la nivel planetar si deci Noe a luat perechi de animale existente in zona unde traia el.

Din contra, nici o tema ce pune la discutie adevarul bibliei nu mi se pare minora. Nu inteleg de ce tie ti se pare minora :)

Pai, sa presupunem ca potopul lui Noe a fost local. Insa biblia, ce prezinta numai si numai adevarul, il arata ca fiind universal. Nu-i asa?
Deci, cate perechi de animale a luat Noe cu el in barca? Nu ma intereseaza numarul total, ci cate perechi din fiecare specie (chiar daca doar din zona lui Noe) a fost luata in barca. Bineinteles, conform bibliei, ca doar spune numai si numai adevarul :D

Manu, citeste toate postarile lui Ioan si te lamuresti, ai sa gasesti raspuns la intrebarule tale.Evanghelia este scrisa de Ioan la porunca Domnului. Vai de mine...chiar?pai atunci ioan contrazice biblia din cate inteleg eu,de fapt o nesocoteste daca inteleg bine,....nu mai zic nimic...Doamne apara si pazeste

SFÂNTA MARIA, ANGELEI74

ANGELA74 SCRIS:
„Inafara de 'Bucuta-te Marie' ,stiu 2 rugaciuni de cand eram mica.
Personal , incerc sa o cinstesc pe Maica Domnului. Dintotdeauna cand am avut o problema ,am mers la mami sa discut, de tata aveam asa o jena, cu toate ca poate fi o comparatie cam fortata.
Referitor la ce spune Ioan, dupa parerea mea, se exclude o latura esentiala a fiintei Maria, mama lui Isus. Acea latura umana prin care ea a acceptat de bunavoie sa fie chivotul sfant al trupului fiului lui Dumnezeu. Ea nu a fost obligata sa accepte, a fost intrebata, si im marea ei generozitate, desi copila inca, a avut incredere oarba in mesajul primit de sus, putea sa se sperie, putea sa nu creada, putea sa fie conditionata de legile vremii. A acceptat pana si suferinta de nedescris de a-si vedea fiul mort in chinuri. Aici cred ca sta maretia ei, s-a oferit toata iubirii lui Dumnezeu. Si la cat de rai suntem, daca ea nu ar mijloci pt noi ,am fi praf si pulbere. In rest ,daca alte adevaruri exista, nu-i bai, m-o ierta Dumnezeu, ca doar nu suntem perfecti. Pt ca un pacat sa fie pacat ,trebuie facut cu constiinta, in cunostinta de cauza, in mod voit. Pt ca una e legea , aceea a iubirii. Daca am intelege legea asta a firii nici n-ar mai fi nevoie de porunci, de dogme, de canoane ,de tot restul.”

'' Bucură-te, Regină
Bucură-te, Regină, Maica milei, viaţa, mângâierea şi nădejdea noastră, bucură-te!
Către tine strigăm, surghiuniţii fii ai Evei; către tine suspinăm, gemând şi plângând în această vale de lacrimi. Aşadar, Mijlocitoarea noastră, întoarce spre noi ochii tăi milostivi şi, după surghiunul acesta, arată-ni-l pe Isus, binecuvântatul rod al trupului tău, o, milostivă, o, blândă, o, dulce Fecioară Marie! ''

''Adu-ţi aminte, o, preablândă Fecioară Marie, că nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul şi mijlocirea ta. Însufleţit de această încredere, alerg la tine, o, Maică, Fecioara fecioarelor. La tine vin şi stau gemând înaintea ta ca un păcătos.
Maica Cuvântului, nu dispreţui cuvintele mele, ci auzi-mă cu milă şi ascultă-mă. Amin. ''

SFÂNTA MARIA, ANGELEI74:

Angela dragă, copila Mea, îţi mulţumesc pentru cuvintele tale şi pentru dragostea ta. Vreau să ştii că cuvintele tale au ajuns, de fiecare dată la Mine. Aşa au ajuns şi acuma, iar Eu am hotărât să-ţi răspund.
Sunt aici, draga mea, aici, foarte aproape de inima şi de sufletul tău. Şi foarte aproape de casa părinţilor tăi, din ţară.
Vorbeşte-mi mai des. Aştept cuvintele tale. Nu te-am uitat. Mă bucur că şi tu ţi-ai amintit de Mine şi de rugăciunile pe care buna ta mamă ţi le-a dăruit în vremea copilăriei. Este minunat să ţi le reaminteşti, retrăind din nou emoţia, curăţenia şi evlavia primilor rugăciuni ale unui suflet nevinovat de copil.
Ştiu că ai fost o copilă bună, după cum şi mama ta a fost o mamă bună.
Iată, astăzi vin la tine şi-ţi aduc o veste mare: pentru rugăciunile ei, mama ta are pregătit un loc în cer, la Tatăl Dumnezeu. Acolo îţi vei găsi şi tu locul, la venirea vremii aceleia. Iubeşte-o şi o cinsteşte cu credinţa dintotdeauna! Căci dragostea şi credinţa ei te-a însoţit pe toate drumurile vieţii, apărându-te din necazuri şi nevoi. Fie binecuvântată!
Cuvintele de astăzi îmi aduc o rară bucurie. Cu atât mai mult cu cât tu le dezvălui cu sinceritate, credinţă şi iubire, pe aceste pagini, atât de dragi Mie.
Te mai aştept şi altă dată. Şi vom vorbi din nou împreună.
Şi, te mai aştept şi acasă. Nu uita: România este Ţara Maicii Domnului, ţara sfântă a Întâlnirii dintre om şi Dumnezeu. Acolo este şi începutul neamului omenesc. Acolo este şi locul întâlnirii noastre, sub cerul Carpaţilor. Eu voi fi acolo.
Să ne vedem cu bine!
Te binecuvântez în Numele Sfânt al lui Ler Dumnezeu şi al Fiului Meu, Iisus!
Amin. Aminul cel Mare!

anuk said:
A.Mot said:
Ioan said:
LER, TUTURORA

A.Mot, posibil sa fi uitat acest verset ?

„Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi vi se va ierta" (Luca 6:37).

Stiu versetul acesta...........Eu nu judec pe nimeni ci spun adevarul si vezi si tu ca Ioan Suciu nu vrea sa-mi raspunda la intrebari pentru ca l-am prins cu mata-n sac si cu ocaua mica..........Eu iert greselile oricui dar tot in Evanghelie scrie ca trebuie sa aratam tuturor greselile si greseala lui Ioan Suciu este ca el crede ca poate schimba Evanghelile din Biblia Ortodoxa cu o alta asa zisa evanghelie ceea ce mi se pare a fi o blasfemie.........Oare Ioan Suciu vede clar ce scrie in Evangheliile din Biblia Ortodoxa?Nu cumva si-a pus Ioan numele de Suciu tocmai ca sa arate ca vrea sa suciasca mintile multora care si-asa ratacesc prin bisericile asa zise crestin-ortodoxe???????????

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:

Din contra, nici o tema ce pune la discutie adevarul bibliei nu mi se pare minora. Nu inteleg de ce tie ti se pare minora :)

Pai, sa presupunem ca potopul lui Noe a fost local. Insa biblia, ce prezinta numai si numai adevarul, il arata ca fiind universal. Nu-i asa?
Deci, cate perechi de animale a luat Noe cu el in barca? Nu ma intereseaza numarul total, ci cate perechi din fiecare specie (chiar daca doar din zona lui Noe) a fost luata in barca. Bineinteles, conform bibliei, ca doar spune numai si numai adevarul :D

Ce anume nu este clar cu numarul acelor perechi de animale?

Va rog, daca se poate, pentru coerentza discutziei :P, si pentru a elucida neste trebi fara sa ne invartim in cerc, nu mai raspundetzi la intrebari cu alte intrebari. Sinergia faptelor , ce mama naibi :D

Amot,
Numarul lor. Sau ca sa ma exprim mai pe placul lui Bodo, fara a folosi limba de lemn (sau de rumegush) nu am inteles care a fost numarul de perechi din fiecare animal luat de Noe cu el pe arca, bineinteles, conform bibliei.

Gogu said:
Amot,
Numarul lor. Sau ca sa ma exprim mai pe placul lui Bodo, fara a folosi limba de lemn (sau de rumegush) nu am inteles care a fost numarul de perechi din fiecare animal luat de Noe cu el pe arca, bineinteles, conform bibliei.
Scrie in Biblia Ortodoxa ca a luat cate sapte perechi din cele curate si cate o pereche din cele necurate..........Ce anume nu este clar?Nu-nteleeeeeg!!!!!!!!!!

A.Mot said:
Gogu said:
Amot,
Scrie in Biblia Ortodoxa ca a luat cate sapte perechi din cele curate si cate o pereche din cele necurate..........Ce anume nu este clar?Nu-nteleeeeeg!!!!!!!!!!

In aceeasi biblie ortodoxa scrie ca a luat cate o pereche din fiecare.

Gogu said:
A.Mot said:
Gogu said:
Amot,

In aceeasi biblie ortodoxa scrie ca a luat cate o pereche din fiecare.
Unde anume in Biblia Ortodoxa spune ca a luat cate o pereche din fiecare?

Geneza, cap. 6
19. Să intre în corabie din toate animalele, din toate târâtoarele, din toate fiarele şi din tot trupul, câte două, parte bărbătească şi parte femeiască, ca să rămână cu tine în viaţă.
20. Din toate soiurile de păsări înaripate după fel, din toate soiurile de animale după fel şi din toate soiurile de târâtoare după fel, din toate să intre la tine câte două, parte bărbătească şi parte femeiască, ca să rămână în viată împreună cu tine.

Back