• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

CRUCEA si RUGACIUNEA

Biserica afirmă că, după moarte, sufletul merge în lumea astrală pentru Judecata de Apoi. Nu se spune însă nimic despre unde este, ce face acolo sau sub ce stare se găseşte şi dacă păstrează memoria din viaţa de pe pământ. Religia susţine că spiritele rele ajung în Iad, iar cele bune în Rai. Dar spiritul unor copii care mor sau se nasc morţi unde se poate duce? Oamenii nu se nasc egali, căci la naştere au o anumită treaptă spirituală la care au ajuns din încarnarea precedentă.
definitie reincarnarii: Conceptii potrivit careia o pers se poate renaste, odata sau de mai multe ori ca om sau ca animal.In general se crede ca,,,sufletul" imaterial tranmigreaza in alt corp .Invatatura nebibliac....NI se intampla de multe ori sa confundam o pers care e deja moarta cu pers care e deja in viata.La multi ni se inatmapla acest lucru .De ce? Deoareceunii oamenia au aceeasi gesturi au fizionomii aproape identice.De acolo impresia ca ar cunoaste deja o persoana desi nu a mai vazut-o inainte ,nu dovedeste ca ar fi cunoscut-o intr-o viata anterioar (ca si chinezii ex pt mine toti sunt egali dar pt ei e altfel)Faptul ca o pers aflata in stare de hipnoza,isi aminteste de o viata traita altadata si altundeva sprijina doctrina reinacrnarii?
Cand cineva se afla in stare de hipnoza pot iesi la iveala,multe informatii stocate in creier.Hipnotizatorii solicita memoria inconstienta,dar cum ajunge pers hipnotizata sa aiba acele amintiri?
pppPoate ca citit o carte sau a vizionat un film,sau poate a auzit vb de anumiti oameni ta tv. daca se transpune in sit acelor personaje< atunci informatiile respective s-ar putea sa-i fi lasat o impresie atat de puternica incat sa-i fi creat impresiaca a trait personal acele lucruri
.Este posibil ca pers respectiva a fi facut anumite lucruri cu f mult timp in urma pe care le-a uita dar care sub hipnoza au revenit in memorie,dandu-i impresia ca isi aminteste ceva,, dintr-o alta viata" Totusi daca asa ar fi nu ar trebui sa avem toti asemenea amintiri?????voi ce credeti? cu toate acestea nu ni se intampla la toti acest lucru.....Influenta pe care o are hinotizatorul o are asupra pers hipnotizate,este un alt mootiv pt care ,aceste inf nu sunt demne de incredere.BIBLIA nu sustine reincarnarea
dovada mat cap 17 vers 12-13 citat de eme si de mine

Acum sa va mai spun ceva,desi probabil veti rade:Verisoara mea,la varsta de 5 ani ii spunea bunicii noastre:"eu am fost baba ca tine...si am avut copii...ma batea barbatul ca nu ii faceam mancare.;tu esti o baba buna,bunicul nu te bate....cine stie daca ma mai marit eu.(s-a maritat la 48 de ani).Am vorbit cu alte persoane la fel de demne de crezare ca si bunica si verisoara mea,care au amintiri dintr-o viata trecuta.Si eu am "visat" doua dintre incarnarile trecute.

Cu scuzele de rigoare, ambele ati belmejit subiectul cu divagatii si nu ati raspuns concludent si cu citatele biblice care sa va sustina pledoaria .(posibil ca ele sa nu existe si sa fie doar convingeri personale? )

Manu,cei care refuza mental reincarnarea blocheaza accesul la informatii din trecut.De aceea nu li se intampla tuturor sa aiba amintiri din trecut sau senzatii de Deja vu.daca incerci sa afli mai multe despre subiect vei afla de zeci de mii de cazuri veridice.De obicei copiii sub 7 ani au amintiri mai clare din trecut.Depinde de adultii din jur cat afla de la acestia.Mie mi-a spus fiica-mea pe la 3 ani,ca eu nu seman cu mama ei,deoarece aceasta este blonda,dar ca sunt o mama mai buna decat ea

Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere. Atunci ucenicii Lui L-au intrebat, zicand: "Invatatorule, cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?"

Iisus a raspuns: "Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu. Trebuie sa fac, pana este ziua, lucrarile Celui ce M-a trimis pe Mine; ca vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze. Atat cat sunt in lume, Eu sunt Lumina lumii".

Acestea zicand, a scuipat jos, a facut tina din scuipat, si a uns cu tina ochii orbului, si i-a zis: "Mergi de te spala in scaldatoarea Siloamului" (care se talcuieste: trimis). Iar el s-a dus si s-a spalat si a venit vazand.Este oare posibil ca discipolii a fi fost influentati de conceptia unor farisei iudei care sopuneau ca numai sufletele celor buni trec intr-un alt trup?puuutin probabil deoarece intrebarea lor nu lasa sa se intelega,ca ei il considerau pe omul acela ,,un om bun" .AFiind discipoli a lui Isus ei credeau in scripturi si stiau ca sufletul moare.Totusi avnd in vedere ca si un copil aflat in pantecul maii este conceput in pacat,ei se intrebau probabil daca nu cumva omul acela a pacatuit cand era in pantecele mamei lui si din acest motiv s-a nascut mort.Prin raspunsul pe care l-a dat Isus nu a siustinut nici doctrina reinacrnarii nici ideea ca un copil aflat in pantecul mamiiar [putea pacatui inainte de a se naste.Isus a raspuns astfel,,nicio omul acesta nu a pacatuit nici parintii lui" Ioan cap 9 vers 3 I sus stia ca intriucat suntem descendentii lui Adam mostenim defecte si imperfectiuni.Folosindu-se de acea ocaziept ai aduce glorie lui Dumnezeu Isus l-a vindecat pe orb.

eme nu e ca eu n u cred cunosc mii de cazuri demne de incredere dar cica ar fi mana celui rau ca sa ne incredem in ceva ce in biblie nu scrie....dovada cu fructul oprit cu adam si eva tot cel cu cornite a incercat a puna la indoiala cuvantul lui Dumnezeu si asa ne=am procopsit cu pacatul vesnic....asta ca o paranteza ...deci daca in biblie nu se crede de ce as crede eu?pot crede dar nu ar fi ceva ce dumnezeu ar lauda....nu cred ca i-ar place sa vada ca pe lanaga mii de acate ale mele mai adaug unul asa cu buna stiinta vb doar de mine ....

poti alege ce varianta vrei...timpul ne va demonstra daca am avut sau nu dreptate...Sa-ti mai povestesc ceva:Unchiul meu cu care am avut o relatie speciala a murit acum doi ani.Prima data a intrat in coma profunda,ajunsese la tensiune 6/4 ,nimeni nu-i mai dadea nici o sansa.Dupa aproape 20 de ore de coma profunda,am chemat doi medici care i-au facut Maslu.In timpul slujbei s-a trezit si,constient fiind,ne-a intrebat ce se intampla ,daca a trecut dincolo sau s-a intors pe Pamant.Unchiul meu era crestin ortodox,dar nu mergea la biserica si nu se ruga.Apoi si-a revenit si mi-a povestit ca s-a vazut casatorit la ceremonia nuntii cu o alta mireasa decat matusa mea,fiind cununati catolic.A vazut trei preoti:unul negru si doi mai tineri europeni.Apoi aluneca printr-un tunel la capatul caruia se vedea o lumina in forma de stea.A ajuns la acea lumina,a intrat in ea ,dar s-a speriat si a luat-o inapoi pentru ca nu mai vedea nimic in jur.Mi-a spus ca in alta viata crede ca a fost catolic,dar nu a trait in Romania.,iar cealalata nevasta era mai draguta decat actuala.Incet ,incet si-a mai revenit si timp de aproape 2 saptamani parea ca merge spre bine desi medicii nu ii mai dadeau nici o sansa.Apoi,intr-o dimineata cand am ajuns la el,mi-a spus:"nepoata,iti amintesti de cei trei preoti (cel negru si ceilalti doi albi) pe care i-am vazut cand am fosi in coma?Au fost aici acum o o ora"Eu i-am raspuns ca probabil a visat,dar el mi-a confirmat ca era perfect treaz si ca cei trei venisera la baba de la patul vecin care tocmai murise,iar lui i-au spus sa se pregateasca.A doua zi a cazut din nou in coma iar dupa alte doua zile a murit.Vreau sa va spun ca Unchiul meu a fost o persoana foarte dura si intransigenta,genul care nu crede decat in ceva palpabil.

scuze,era vorba de doi preoti care i-au facut maslu

da eme cred am cunoscut si eu pers care relateaza fapte din astea
drept dovada eu care cand ma,ma mea s-a inbolnavit la inceput cand inca nu se stia ce are am avut senzatia neta cxa e cancer si ca nu o va duce lung drum....

Nu am studiat in profunzime biblia,dar iata un articol ce face referire la biblie si reincarnare:

Miracolul reincarnarii

Adevar sau legenda ?

"Mitul" reincarnarii poate fi regasit la numeroase popoare. Si totusi, de unde vine el ? Stim doar ca in anul 553 d.Hr., cel de al V-lea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol a anatemizat reincarnarea sustinand ca avem o singura viata pentru a ne "curata" si a reveni la starea dinaintea pacatului originar, scotand din textul Bibliei tot ceea ce amintea de reincarnare. Asta n-a ajutat la nimic, deoarece oamenii s-au grabit sa-si traiasca din plin, dupa bunul lor plac aceasta unica viata. Cu toata cenzura impusa de Conciliul Ecumenic textelor originale, pe alocuri s-au mai pastrat referiri ale lui Iisus Christos referitoare la reincarnare ; cea mai cunoscuta fiind cea a profetului Ilie care s-a reincarnat in persoana lui Ioan Botezatorul (Biblia, Ioan 3:1-8; Matei 11:14; Ioan 9:1-3).

De-a lungul timpului, numeroase curente vorbesc despre reincarnare : gandirea greaca promova orfismul, care asocia nemurirea sufletului cu ciclurile de reincarnari ; hinduismul vorbeste in Upanishade despre reincarnare, despre sufletul nemuritor si despre principiul care dirijeaza calatoria Sinelui dintr-un corp in altul, care este legea karmei. Salvarea insemna oprirea revenirii pe pamant, iar nu inmultirea numarului de reinacarnari. In Upanishade se spune ca Sinele ( atman ) se identifica cu Absolutul ( brahman ) numai daca Sinele se rupe de ciclul existentei ( samsara ), adica de sirul de reincarnari succesive si ca omul nu se poate elibera singur din acest ciclu. In Buddhism se spune ca omul se poate elibera si poate accede in Nirvana. Gnosticismul, ipoteza iudeo-crestina care atribuie lui Iisus teoria reincarnarii profetului Ilie in Ioan Botezatorul ; Cabbala ebraica vorbeste si ea despre reincarnare, dar si filozofii moderni.

Considerata ca invatatura spirituala, reincarnarea presupune existenta unei memorii a sufletului in care sunt incluse lectii pe care le avem de invatat in fiecare viata, cu scopul de a evolua. Un mijloc de a patrunde in memoria abisala este regresia hipnotica prin care putem accede la continutul vietilor anterioare.
O dovada de necontestat a existentei reincarnarii poate fi xenoglosia, vorbirea intr-o limba straina, necunoscuta subiectului ; se cunosc numeroase cazuri in care subiectii, sub hipnoza, vorbesc si chiar converseaza in limbi straine, unii dintre ei avand, in stare naturala, mari carente de cultura care fac imposibila cunoasterea unei limbi straine, pe care, insa, in regresia hipnotica o cunosc la perfectie. Indubitabil xenoglosia este legata de amintiri dintr-o viata anterioara. Tot astfel, starea de "deja vu", dar si unele "amintiri" spontane ale copiilor mici dintr-o viata anterioara.

Reincarnarea ne face sa ne punem intrebari si una dintre ele ar fi "de ce sa cunoastem vietile anterioare ?"
Este simplu, pentru a face o psihosinteza a personalitatilor anterioare, constientizand unde am gresit si ce trebuie sa corectam pentru a ajunge in starea pura dinainte de pacatul originar. Astazi, putini cred in memoria sufletului si este de mirare ca se admite mostenirea genetica a trasaturilor fizice si de caracter, dar se refuza recunoasterea mostenirii karmice, ADN-ul nostru spiritual !

Radu Botez - parapsiholog
http://www.reincarnare.ro/miracolulreincarnarii.html

se pare ca ...da,iar daca vrei parerea mea personala,cred ca ne reincarnam.

Asta-i alta discutie pe care o putem dezbate dar nu aici (zic eu) . La paranormal

Lui GOGU ŞI NU NUMAI LUI

Doamne ajută!
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele
moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au
descoperit şimecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului
de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare
Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.
"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară
şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a
înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat
un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se
află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte,
această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest
ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau
al rugăciunii, aşadupă cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit
aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o
importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi
afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se
mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât
vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi
electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală
şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile
sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică
normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după
explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat
valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de
reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor
efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de
asemenea, proprietăţi vindecătoare...
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi
tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.
Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii
patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi
în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de
dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a
analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii
asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori
mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au
numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine
inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum
aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..

Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

"Apa "distinge" nivelul de credinţă al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia.
Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare,
atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de
1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât,
schimbările au fost nesemnificative.

Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina. Trad. Din engleză în română
Cristina M. C1999-2009 "Pravda Ru"

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte,
dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin
experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat
în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl
Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei
în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii
afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au
suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului,
dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare,
continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice
substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist.
Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
"Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică
bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra
neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o
oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.

Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau,
unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din
credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care
iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii
multumit de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa
patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec,
muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti."

DESPRE EFECTUL CRUCII ŞI AL RUGĂCIUNII
- Studiu ştiinţific-

Doamne ajuta!
Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele
moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au
descoperit şimecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugăciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului
de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare
Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg.
"Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară
şi structura grav afectată a conştiinţei."[2]
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugăciunii. El a
înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat
un fenomen neobişnuit - "stingerea" completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se
află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte,
această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest
ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau
al rugăciunii, aşadupă cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit
aceasta stare necunoscută "trezie uşoară, în rugăciune" şi a dovedit ca are o
importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi
afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se
mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât
vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi
electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală
şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile
sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică
normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după
explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat
valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de
reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor
efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de
asemenea, proprietăţi vindecătoare...
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi
tifos.
Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A.
Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii
patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi
în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de
dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a

schimbările au fost nesemnificative.

De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte,
dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin
experinţă, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat
în termeni omeneşti.

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl
Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei
în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii
afectate de alcoolism).
Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au
suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului,
dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare,
continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice
substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist.
Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa
"Doisprezece Paşi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explică
bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra
neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)

Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o
oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.

Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau,
unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile infinite care se nasc din
credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care
iti sunt date, si da in countinuare altora dragostea pe care o primesti. Fii
multumit de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa
patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec,
muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti."

Dragii mei,
vă rog, iertaţi-mă, studiul de mai sus l-am postat, din greşeală de două ori!

fa editare rapida si sterge partea care se repeta,prin albastrire si delete de pe tastatura.

Despre REÎNCARNARE
Cuvântul lui Dumnezeu din "Evanghelia tainică a Cerurilor şi Pământurilor" consemnată de Ioan Suciu
afirmă că REÎNCARNAREA EXISTĂ!
De exemplu, în acest moment, în România actuală sunt prezenţi sfinţii lui Iisus Hristos, cei care l-au chinuit, cei care L-au judecat şi condamnat, alături de cei care L-au crucificat şi îngropat... toţi sunt aici să depună mărturie despre Adevărul lui Dumnezeu şi al Fiului Său, spune "Evanghelia Tainică..."
Cu alte cuvinte se pregăteşte timpul când Procesul lui Iisus Hristos se va rejudaca!

Daca exista reincarnare, cum se explica faptul ca populatia planetei a fost si este in continuare crestere?

Lui Gogu
Atenţie, Gogu, am scris că "există" şi REÎNCARNARE, nu că toţi trebuie să se reîncarneze.
Ambele variante sunt adevărate. Există şi Reîncarnarea, după cum există şi naşterea nouă când copilul nou conceput primeşte un nou suflet "din sufletul Tatălui său, Dumnezeu".
Compliment lui EMEREM şi ANUK!

Am inteles.
Si daca avem o catastrofa de proportii si moare... nu stiu, 90% din populatia planetei, sufletele in exces pleaca spre alte locuri.
Cand creste populatia, se nasc suflete noi.

Boon, acum revenind oarecum la subiect, cum se explica faptul ca toate rugaciunile din lume nu au dat unui om insetat o cana cu apa?
Ma repet, nu cum l-au alinat pe omul insetat, deoarece alinarea se poate obtine si cu alte metode, nu doar cu rugaciune.

Ceva despre puterea credinţei şi a rugăciunii.
În urmă cu două zile am citit în paginile PREMONIŢII-lor despre viaţa părintelui Arsenie Boca.
Cred că în Cuvintele pentru suflet ale distinsului OLD MAN. O femeie a înserat o mărturie despre acest Arsenie Boca. Cum ea era handicapată şi nu putea să meargă, s-a dus la el rugându-l să o ajute să umble. El i-a spus doar atât: "Să se facă după dorinţa ta!" Iar fata a început îndată să umble pe picioarele până atunci oloage.
Încă ceva: cunoşti, probabil, experimentele japonezilor făcute cu paharul cu apa aşazată între două boxe care au emis o rugăciune, muzica de bach, muzică modernă, vocea lui Hitler... Este vorba despre modificarea formei de cristalizare a apei sub efectul CUVÂNTULUI! Apropo, că o rugăciune "NU NE DĂ UN PAHAR CU APĂ...", dragă Gogu.
Şi încă ceva, despre un studiu al oamenilor de ştiinţă:

"Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a

schimbările au fost nesemnificative."

La greu si bine, la vremuri de restriste, ma trezesc spunand tare si rar rugaciunea Tatal nostru (singura cu care rezonez indiferent de situatie, spre rusinea mea ) Cand am gasit pe net acest material si l-am citit am hotarat sa-l aduc si in forumul nostru.

Cele 7 rugi din „Tatal Nostru”

Adevarurile cosmice din spatele rugaciunii

Cea mai cunoscuta si iubita rugaciune a crestinilor este cea pe care Iisus Christos ne-a lasat-o si care ascunde in ea adevarurile cosmice, pe care cine oare le cunoaste mai bine, decat Creatorul lor. Prin aceasta rugaciune omul se inalta, aspira sa se inalte, aspira sa-si inalte fiinta catre Divinitate. Trebuie sa recunoastem - insa - ca rugaciunea este o forma de meditatie si, una cu o putere foarte mare de concentrare si accedere la nivele superioare. Pentru a reusi apropierea de fiinta pura, omul primeste ajutorul rugaciunii „Tatal nostru”. Insa, Iisus Christos a avertizat asupra felului in care ne rugam: „Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati” (Matei 6:7). Repetarea mecanica a rugaciunii (bolborosirea acelorasi vorbe) nu poate sa ne apropie de Dumnezeu. (cu siguranta acesta este motivul pt care nu pot sa ma rog cu rugaciuni luate din carti) Este nevoie de intelegerea noastra, mai mult, de contopirea noastra cu spiritul acestei rugaciuni. In fiecare om traieste o picatura divina, iar cand omul se roaga cu toata fiinta sa, el ajunge la expresia cea mai profunda a naturii sale launtrice, acea picatura divina.

Intreaga natura umana, aceasta minunata Creatie a lui Dumnezeu, poarta in ea expresia Divinitatii. Referindu-se la natura umana, R.Steiner vorbea despre „trinitatea superioara” si cele „patru parti inferioare” ca fiind intregul - Omul. In ceea ce priveste trinitatea superioara, ea se exprima in cele trei parti superioare ale omului, care sunt de fapt cele trei parti inferioare ale Divinitatii care ne-a dat picatura de suflet („Domnul Dumnezeu […] i-a suflat […] suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu” Geneza 2:7). Principiile acestea pot fi exprimate in Manas, Budhi si Atma; unde Atma reprezinta Omul-spirit, vointa, Budhi este prefigurarea Spiritului de Viata, Manas - Spiritul in sine; deci, in trinitatea superioara a omului primeaza Spiritul. Dupa cum aceste trei parti superioare ale naturii omenesti pot fi considerate parti ale Divinitatii, tot astfel, cele „patru parti inferioare” sunt parti ale Naturii divine. De altfel, Sfanta Scriptura - Biblia - ne spune foarte clar: „Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi?” (1Cor. 3:16); deci, corpul nostru este templul in care salasluieste Spiritul. Cat despre cele patru parti „naturale”, ele sunt: corpul fizic, corpul eteric, corpul astral si Eu-l, componente, de asemenea, dar umane.

Adevarul Divin al Creatorului despre natura Creatiei este relevat in rugaciunea crestina „Tatal nostru” care se refera la toate cele sapte parti ale omului, pentru care se adreseaza cele sapte cereri-rugaminti. Rugaciunea incepe cu „Tatal nostru care esti in ceruri”, formula prin care omul recunoaste maretia Atotputernicului in imparatia sa. Urmeaza cele trei rugaminti, care se refera la cele trei parti superioare, la ceea ce este Divin: „Sfinteasca-se numele Tau (1), vie imparatia Ta (2), Fie voia Ta (3)”. Trecerea de la imparatia spirituala la cea pamanteasca o gasim in „precum in cer asa si pe pamant”. Ultimele patru rugi se refera la cele patru componente inferioare; pentru corpul fizic, se roaga: „Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua astazi”(4). Cand spunem „si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor noastri”(5), cerem aplanarea greselilor care se comit prin corpul eteric sau vital; „si nu ne lasa pe noi in ispita” (6), ispita fiind cea a corpului astral, purtatorul pornirilor, pasiunilor, dorintelor aprige; iar despre Eu, spunem „si ne izbaveste de cel rau” (7), caci raul salasluieste in noi dimpreuna cu partea divina superioara. Rugaciunea se incheie: „Caci a Ta este imparatia si puterea si slava in veci” ca recunoastere a Celui ce a zidit imparatia, Atotputernicul, pe care il slavim.
R. Steiner spune ca „Tatal nostru” este expresia intelepciunii primordiale; si precum lumina se exprima prin sapte culori, sunetul fundamental- prin sapte sunete, tot astfel viata omeneasca, formata din sapte parti, se ridica la Dumnezeul sau prin cele sapte simtaminte inaltatoare, care se exprima in cele sapte rugi continute in „Tatal nostru”. Cele sapte rugi din „Tatal nostru” nu sunt altceva decat expresia faptului ca sufletul omenesc - daca se inalta cum trebuie catre Divinitate, implora voina Divina sa i se adune fiecare dintre „partile”sale, intr-o astfel de alcatuire-evolutie, incat omul sa-si gaseasca Universul dumnezeiesc - calea cea dreapta.
Dumnezeu nu lasa nimic la voia intamplarii; cand omul rosteste rugaciunea „Tatal nostru”, se roaga dupa indrumarea cosmica a Divinitatii.

Radu Botez

http://www.rugaciuni.ro

Back