• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Cutremurele,luna,soarele si...Sarrah:)

Am terminat discutia, o lesbiana cu aere nu merita oricum sa imi stric seara de sambata. Nu degeaba va priveste lumea cu circumspectie.

Vezi, aici gresesti si poate vei regreta candva.
Nu judeca astfel oamenii. Fiecare om e in felul lui.
Am crezut ca putem construi ceva dincolo de asta.
Am inteles adversitatea, ca e ceva personal.
Daca te-am jignit vreodata cu ceva imi cer scuze, nu am nimic personal cu nimeni.
Am inteles ca nu mai putem colabora, asta e.
Nu voi sterge postarea 47.

Sarrah said:
anuk said:
Daca vrei sa fii citita fa un rezumatel in limba materna sa intelega toti. Sunt multi useri cara nu stapanesc limba engleza.

Aici e fight club. Raman la parerea ca degetica a fost rugata sa deturneze aici ceea ce incepusem in sectiunea potrivita.
Doar am adus argumente...

[

Pana una alta, real a aratat ca seismele mari din Vrancea au venit pe minime solare, asa ca oricum nu se poate gasi ceva universal valabil. Dar asa e cand o tii una si buna cu idei fixe. Chiar si cutremurul nu prea mare din 2004 a venit pe activitate solara redusa.

Prea multa incrancenare ,argumentele vorbesc si-i suficient .

Explicarea influentei ciclurilor solare (sau a campului magnetic solar) asupra unor anumite tipuri de cutremure este dificil de explicat. Oricum trebuie luat in considerare faptul ca fortele tectonice au la baza energia degajata in interiorul Pamantului prin dezintegrare radioactiva.

Influenta asupra fenomenelor sociale este mult mai evidenta. Asa, la o prima evaluare sunt foarte multe evenimente importante care se pot corela de aceasta data cu perioadele de maxim ale activitatii solare. Practic nu cred ca exista maxim solar din ultimul secol fara astfel de evenimente:

14 - rascoala din 1907
15 - intrarea Romaniei in primul razboi mondial, retragerea in Moldova; revolutia rusa din 1917; pacea de la Bucuresti
16 - debutul crizei economice 1929-1933
17 - inceputul celui de-al doilea razboi mondial
18 - abdicarea regelui 1947; nationalizarea 1948; inceputul colectivizarii 1949
19 - revolutia din Ungaria 1956; inceperea razboiului din Vietnam 1957
20 - invazia din Cehoslovacia 1968
21 - inceputul razboiul dintre Iran si Irak 1980
22 - caderea comunismului in estul Europei 1989; invazia din Kuwait 1990; destramarea URSS 1991
23 - atentatele de la World Trade Center din 2001
24 - "primavara araba" 2011 pana in prezent; Euromaidanul 2013, conflictul din Ucraina 2014

Toate acestea s-au produs in perioada de maxim a unui ciclu solar.

Intr-adevar, radioactivitatea si alte procese fizice din interiorul Pamantului sustin si fortele care genereaza cutremurele si alte fenomene legate de dinamica interna. Si corelarea acestor procese cu factori externi nu e asa simpla.

anuk said:
Si pe minim solar nu au fost evenimente ?

Aici era partea a treia a topicului.
Formularea "alte lighionii" presupunea alegerea altor lucruri pentru comparatie.
Discutia era deschisay si interesanta.
Partea a doua era despre influenta lunii.
Cand nu voi mai fi lesbiana vom discuta.
Probabil e normal sa ma urasca barbatii.

GeoX said:
Pana una alta, real a aratat ca seismele mari din Vrancea au venit pe minime solare, asa ca oricum nu se poate gasi ceva universal valabil. Dar asa e cand o tii una si buna cu idei fixe. Chiar si cutremurul nu prea mare din 2004 a venit pe activitate solara redusa.

Ultima diagrama din postarea 47 arata acelasi lucru.

Nimeni nu te uraste ,doar ca tu nu accepti sa fii contrazica si de aici....divergentele .

Cred ca primul razboi mondial a inceput in apropierea (intr-o perioada de usoara crestere) unui minim solar. Sau grevele din 1933, dar acestea pot fi considerate o continuare a crizei economice inceputa in 1929. Oricum par sa fie mult mai putine astfel de fenomene sociale pe perioadele de minim solar.
Nu ar trebui sa ne mire astfel de corelatii. Soarele ne influenteaza pana si fixarea calciului in oase sau producerea hormonilor in creier.

De acord cu influentele benefice ale soareleui asupra organismului uman dar, marea majoritate a evenimentelor citate au cauze economice ,ideologice ,religioase ,n-are legatura cu activitatea solara.

anuk said:
Nimeni nu te uraste ,doar ca tu nu accepti sa fii contrazica si de aici....divergentele .

Cred ca mi-a ajuns.
Tocmai aducerea pe tapet a unor alte lucruri ce logica ne spune ca nu are legatura cu fenomenele geomagnetice poate sau ar fi putut aduce adevarul mai aproape.
De aceea, m-am abtinut sa commentez postarea 47.
Dar, cum tot invocam astrologia si influenta astrilor asupra psihicului uman ajungem poate la alte concluzii.
Asa ca ma abtin sa comentez revoltele versus furtunile solare.
Poate influenteaza, nu e obiectul topicului.
Dar, puteti discuta orice.
Mie mi-a ajuns. Luni e ziua mea, si asa sunt singura asa ca nu are sens.
Pa.

anuk said:
De acord cu influentele benefice ale soareleui asupra organismului uman dar, marea majoritate a evenimentelor citate au cauze economice ,ideologice ,religioase ,n-are legatura cu activitatea solara.

Eu am compilat doar cateva date la repezeala pentru ca rezultatul parea evident. Revolutiile se fac de obicei in perioada de maxim a activitatii solare. Am gasit aici:

http://www.oa.uj.edu.pl/A.Michalec/history.html

un material mai vechi care imi confirma observatiile. Revolutia americana, cea franceza, revolutia de la 1848, revolutia din Rusia (1905-1907) precum si marea revolutie rusa (1917) s-au produs in apropierea unor maxime ale activitatii solare.

sol_hist.gif

Materialul se incheie asa:

Let us keep these dates in mind and see if the history repeats.

Ei bine da, fenomenele se repeta. In apropierea maximului solar 24 au aparut ample miscari sociale (Tunisia, Egipt, Libia, Siria, Yemen, Algeria, Maroc, etc) care au fost denumite "primavara araba" iar mai nou avem si protestele pro-europene din Ucraina, denumite EuroMaidan care au continuat cu anexarea Crimeei de catre Rusia si elemente de razboi civil.

Asa ca pe perioada de maxim a activitatii solare avem revolutii iar pe minim avem megaseisme de subductie.

GeoX said:
Am terminat discutia, o lesbiana cu aere nu merita oricum sa imi stric seara de sambata. Nu degeaba va priveste lumea cu circumspectie.

Astea au fost contradictiile, Anuk.
Astea sunt argumente.
Nu ma mir ca ii tii partea.

Nu poti discuta civilizat, te facusi de ras profesore.
Halal.

anuk said:

Ce sa mai zic, e evidenta ura si unirea voastra impotriva mea.

Am avut incredere in voi.
M-am inselat.

Cand voi avea 35 de ani sigur voi avea un copil, adoptat sau cum o fi, voi fi cu cineva, indiferent cu cine la casa mea. Sigur ma voi lecui pana atunci de discutii cu diversi pe net, asta daca inca nu ma lecuiesc chiar acum.
Cu cat mai tarziu incetez discutiile de pe net cu atat mai rau pentru mine.
Sa imi fie invatare de minte.

Sa razi de cineva, nu e o virtute, profesore!

Dar poti sa razi, de ce nu?

Daca esti profesor comporta-te ca atare, fii in exemplu pentru ceilalti in tot ce faci, indiferent cine sunt aceia cu care intri in contact.
Nu mi-ai inspirat decat impulsivitate, irascibilitate.
OK, autocritica imi pot face; in primul rand am defectul ca Inca am mai intrat aici.
Imi stiu bine defectele, o sa ma lupt sa le indrept sau sa le fac fata.
Chiar nu mai avem ce discuta.

La circa 700 de ani de la eclipsa totală de soare, înserată în analele istoriei de astronomii chinezi, pe data de 4 martie a avut loc prăpădul care a curmat viaţa a peste 1.500 de români. În aceeaşi zi calendaristică în care a avut loc cutremurul din 1977, cu 70 de ani în urmă mii de ţăranii din Botoşani erau împuşcaţi în timpul răscoalei din 1907. În ziua cutremurului, românii priveau, pentru prima oară la postul public de televiziune, un film în care se arăta răstignirea lui Hristos. La ora fatidică 21.21, din aceeaşi seară, clienţi şi angajaţi ai restaurantului “Continental” au murit ascultând melodia : “Bye, baby-bye”.

Dincolo de statistici şi de povestirile treifiante ale oamenilor care au trăit cel mai devastator cutremur ce a lovit România, istoria arată că tragedia a avut loc într-un moment ce cu greu poate fi numit întâmplător. După cum reiese din evoluţia de până atunci, în 4 martie, a 63-a zi a calendarului Gregorian, au avut loc o serie de evenimente care şi-au pus amprenta asupra unor naţiuni. Eclipsa din China şi Constituţia SUA Prima notificare importantă a avut loc în 1275. Atunci, astronomii chinezi au observat o eclipsă totală de soare. În 1789, a intrat în vigoare Constituției SUA iar fix doi ani mai târziu Thomas Jefferson a depus jurământul ca președinte al SUA, primul de la inaugurarea noii capitale a SUA la Washington. În 1821, în timpul Revoluției de la 1821, oastea lui Tudor Vladimirescu, supranumită “Adunarea norodului”, a ocupat Slatina. În 1907, la scurt timp după izbucnirea răscoalei, peste 2.000 de țărani au pătruns în Botoșani, loc unde au avut loc ciocniri sîngeroase cu armata. În 1915, guvernul rus înaintează ambasadorilor Franței și Angliei, la Petrograd, un memorandum în care își exprimă hotărîrea de anexare la Rusia a Constantinopolului și a strîmtorilor Bosfor și Dardanele. Guvernul francez și cel englez nu s-au împotrivit. În 1966, într-un interviu publicat în „The Evening Standard”, John Lennon, fondatorul “The Beatels”, a declarat: “Acum suntem mai populari decât Iisus”, afirmație ce a creat controverse în SUA. În 1975, Charlie Chaplin a fost înobilalat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cifra 7 Nu puţini sunt cei care au încercat să explice că data la care a avut loc cutremurul de acum 35 de ani are legătură cu cifra 7. Numerologi sau diferiţi specialişti care şi-au dat cu părerea, de-a lungul timpului, susţin că ziua (4) şi luna (a treia) însumează cifra şapte, iar anul 77 din deceniul al optulea ar putea avea avea o semnificaţie. Unii au pulsat şi au spus că şi cei 700 de ani scurşi de la eclipsa din China nu pare o coincidenţă a faptului că atunci avut loc cataclismul. Ba, mai mult, ora 21.21, la care s-a stârnit grozăvia din străfundul pământului, şi care, matematic, reprezintă un multiplu de 7, este prezentată ca argument în favoarea teoriei conform căreia nimic nu este întâmplător. Ultima seară la “Continental” Însemnările din acele vremuri au făcut parte din volumul “Secunde tragice, zile eroice”, apărut la mai puţin de două luni de la cataclismul care a lovit, îndeosebi, Capitala. Ele au fost adunate de jurnaliştii care au fost martorii tragediei de acum 35 de ani. Cu câteva minute înainte de cutremur, la 21,15 — oră mult prea “matinală” — “Continentalul” avea un singur client, un cetăţean din Giurgiu, care obişnuia, cu prilejul deplasărilor pe care le făcea în Capitală, să se abată, seara, pe la acest local. Aşa s-a întîmplat şi în acea zi de vineri. ...etc...

http://www.evz.ro/dulce-si-amar-coincidente-stranii-in-ziua-marelui-cutremur-969600.html
dulce si amar, “Bye, baby-bye”.

speculatii se pot face la infinit.

Tin minte ca la cutremurul din 77 rula filmul Satra .

Am vrut doar sa va destind putin, sa nu mai fiti atat de incrancenati. In perioada asta ar putea sa fie si de la Soare. Nu sunt simple speculatii, fenomenele par evidente. Cam toate revolutiile "serioase" s-au produs intr-o astfel de perioada de maxim a unui ciclu solar.

Sa fie incrancenare cauzata de maximum solar al acestui an chiar in aceste zile ? :p Pt cei care n-au simtul umorului ,evident ca este o gluma :P

Stiu real. ;) Revenind la cutremure, ramane chestia ca seismele mai importante din secolul XX din Vrancea (cu magnitudini MGR 7,0+) s-au produs in perioade de minim solar, dar asta nu inseamna ca e obligatoriu ca urmatorul cutremur major vrancean sa vina tot pe minim. Tocmai ca detaliile de ordin geotectonic sunt importante. Si, oricate etichete de incuiat as primi de la cineva fara un minim autocontrol, Vrancea nu a mai dat cutremur major in perioada 2004-2008, in ciuda tuturor prognozelor convergente, nu din considerente matematice si nu din cauza Soarelui; tocmai ca eram pe minim si, urmand modelele din 1940, 1977 si 1986, ar fi trebuit sa vina. Au fost niste motive de ordin geotectonic si seismic, la nivel regional si global, care ne-au scapat de cutremur chiar si de magnitudine 6,8-7,0 in perioada aceea. Nu Soarele a mutat cutremurul din Vrancea in Pakistan-Kashmir (2005), China-Sichuan (2008), Japonia (2011). Si nici matematica nu a facut-o. Din punct de vedere strict statistic, in perioada 2005-2015 VRANCEA TREBUIA SA DEA UN CUTREMUR DE FOARTE MARE ADANCIME, IN JUR DE 150 KM, SI DE MAGNITUDINE 6,7+; repet, STRICT STATISTIC. Faptul ca atunci cand fac astfel de afirmatii, o persoana lipsita total de autocontrol incepe sa se victimizeze si sa pretinda ca am ceva cu ea si ca ii vreau capul si gatul, sigur ca m-a enervat la inceput, dar pana la urma e cazul sa nu ma mai intereseze. Incrancenarea nu merita, e treaba ei sa imi dea peste nas, am spus ca nu are dreptate si gata. Seismologia nu e statistica.
Oricate alegatii s-ar face, in lipsa tectonicii nu am avea cutremure; cel putin nu moderate si mari.

Back