• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Hai-hui prin politichia damboviteana

Băsescu: România „nu aruncă cu pietre” în Franţa şi Germania, dar nu mai aruncă nici cu bani

1.jpg

Preşedintele Traian Băsescu l-a ameninţat, râzând, pe ministrul Vreme de la Comunicaţii că dacă informatizarea sistemului de plată a taxelor şi impozitelor nu va fi gata în martie, îi va lua cartea de credit

România va trebui să se bată politic, nu cu pietre, cu Franţa şi Germania pentru aderarea la Schengen, însă pentru că nu există un termen fixat pentru aderarea la acest spaţiu, cele 271 milioane euro, aflate la dispoziţia Guvernului pentru securizarea frontierelor, ar trebui alocate IMM-urilor şi nu neapărat grupului EADS. Declaraţia a fost făcută miercuri de preşedintele Traian Băsescu, care a participat la şedinţa Executivului.

"Pentru că nu se fixează un termen (de aderare la Spaţiul Schengen-n.r.), va trebui ca, pe de-o parte, să ne batem până în ultima clipă - să ne batem politic, nu cu pietre - dar trebuie să avem în vedere că anul acesta avem în buget 271 milioane euro pentru continuarea programelor de securizare a frontierei, de achiziţii de bunuri care să crească mobilitatea poliţiei de frontieră, a vămii. Cred că va trebui să privim cu reţinere cheltuirea celor 271 milioane euro, ei pot fi îndreptaţi către IMM-uri şi nu neapărat către EADS, pentru a stimula IMM-urile, decât să cheltuim fără a putea şti când România va fi admisă în Spaţiul Schengen", a spus Băsescu. În decembrie, Franţa şi Germania au cerut UE să amâne aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

http://www.gandul.info/news/basescu...rmania-dar-nu-mai-arunca-nici-cu-bani-7865047

Voiculescu ii ureaza lui Basescu sa taca din gura ca sa-i ajute pe romani

Voiculescu-ii-ureaza-lui-Basescu-sa-taca-din-gura-ca-sa-i-ajute-pe-romani.jpg

Senatorul PC Dan Voiculescu i-a trimis o noua scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l pe seful statului ca distruge relatiile bilaterale ale Romaniei cu marile puteri ale lumii.

In sedinta de Guvern de miercuri Traian Basescu ar fi declarat, potrivit spuselor vicepresedintelui Senatului, ca spera ca "ministrii nu vor cadea in plasa unei povesti de genul sa luam bani din China".

Domnule Presedinte, intelegeti ca distrugeti pe termen lung relatiile internationale ale Romaniei? Ati distrus relatia cu Franta si Rusia. Ati amenintat grobian Germania ca nu mai platiti contractele semnate de statul roman cu resortisantii germani. Ati compromis intrarea in spatiul Schengen. V-ati umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia dumneavoastra.

Acum, in conditiile in care nu aveti un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-ati apucat sa distrugeti si relatia cu China!", scrie Voiculescu, in documentul remis presei.

Conservatorul ii reproseaza lui Traian Basescu ca neglijeaza importanta relatiilor cu China in conditiile in care puterea economica a statului asiatic devine din ce in ce mai mare.

"Diplomatia nu se face nici in genunchi, nici cocotat pe gard! Nici cu plecaciuni, nici cu amenintari. Diplomatia se face, in primul rand, cu inteligenta. Cat de prost inspirat sa fiti incat sa declarati oficial ca un acord financiar cu China reprezinta o plasa, o capcana de care ministrii dumneavoastra trebuie sa se fereasca?! Cat de prost informat sa fiti incat sa nu fi aflat ca economia chineza este a doua forta mondiala si ca, intr-un interval de maxim 40 de ani, va devansa si SUA?!", il intreaba Voiculescu pe Basescu.

El ii recomanda presedintelui sa se abtina de la orice afirmatii pe teme de politica externa atata vreme cat acestea nu pot decat sa provoace prejudicii Romaniei. "Cu fiecare intalnire externa in care ii hartuiti pe participanti, cu fiecare gafa declarativa despre Franta, Germania, Rusia sau China distrugeti imaginea si viitorul Romaniei. La inceputul noului an, va urez, domnule presedinte, sa nu mai faceti nimic. Sa pastrati linistea. Este singurul mod in care ii mai puteti ajuta pe romani", conchide senatorul conservator.

http://www.ziare.com/dan-voiculescu...taca-din-gura-ca-sa-i-ajute-pe-romani-1066891

Cat de necesara e suspendarea lui Traian Basescu?

Cat-de-necesara-e-suspendarea-lui-Traian-Basescu-.jpg

Programul declarat al Opozitiei este suspendarea presedintelui. Dupa anuntarea Aliantei PNL - PC, Crin Antonescu a declarat ca suspendarea lui Traian Basescu a devenit o necesitate pentru Romania, intrucat nu ne mai putem permite sa avem in fruntea statului un om care controleaza, prin parghiile Guvernului si mainile lui Emil Boc, practic, intreaga tara. Aceeasi pozitie si strategie are si Victor Ponta si PSD-ul.

Pe scurt, ceea ce Opozitia sustine la unison este ca Romania nu mai poate sa-l aiba pe Traian Basescu presedinte, pentru ca acesta distruge tara si ne conduce pe toti inspre falimentul general. Pe toti, mai putin ai lor.

De cealalta parte, Traian Basescu se pregateste se schimbe Constitutia si regulile procedurii de suspendare, si sustine ca Opozitia, chiar daca aduna majoritatea in Parlament, nu il poate suspenda fara ca el sa incalce, si nu oricum, ci GRAV Constitutia.

Pe de alta parte, toate sondajele realizate in ultima jumatate de an sunt catastrofale pentru actuala conducere si ii plaseaza pe Traian Basescu si Emil Boc undeva sub 10 procente la capitolul incredere sau intentie de vot. Si mai grav, noua din zece romani sau patru din cinci considera ca ne indreptam intr-o directie gresita. Mai mult, din aceleasi sondaje rezulta ca romanii dezvolta o nostalgie tot mai mare fata de perioada comunista, cand cred ca se traia mai bine.

Pe scurt, Traian Basescu poate fi considerat respondabil, intr-un fel, de reintoarcerea Romaniei in perioada comunista, prin nepopularitatea si ineficienta administrarii perioadei de criza si prin perspectivele pe care Romania din mandatele sale le ofera romanilor in viitor. Opozitia se poate considera ajutata de aceste sondaje, iar obsesia pe care o dezvolta tot mai puternic in privinta suspendarii presedintelui poate parea mai mult decat justificata.

Mai simplu spus - procedura de suspendare a presedintelui poate fi privita in acest context ca o actiune de eliberare a tarii de sub dominatia unui mare rau. Daca inlaturarea lui Traian Basescu impreuna cu Emil Boc si Guvernul sau de la conducerea Romaniei este sau nu o masura care se va dovedi benefica pentru romani, este imposibil de stiut in mod sigur acum.

Se poate la fel de bine ca tot ceea ce va urma, dupa inlaturarea lui Traian Basescu prin referendum, sa arunce tara intr-un haos total, intr-o stare vecina cu dezastrul generalizat din care nu se va putea iesi fara cicatrici profunde. Daca se va iesi. Insa nu aceasta este miza discutiei de aici. Marea intrebare care ar trebui sa ii framante pe liderii Opozitiei, inainte de a declansa procedura lor de suspendare, este daca aceasta are cu adevarat sorti de izbanda.

Sondajele pot fi inselatoare, iar una este increderea populatiei si cu totul altceva este disponibilitatea unui popor, in majoritatea lui, de a vota pentru inlaturarea lui Traian Basescu din functia de presedinte. Dincolo de hatisul si increngatura incalcita legislativa a procedurii de suspendare si a sanselor ca acestea sa fie indeplinite, dincolo de majoritatea parlamentara necesara si inexistenta in prezent, Dan Voiculescu, Crin Antonescu si Victor Ponta trebuie sa isi raspunda la doua intrebari:

Vor cu adevarat romanii sa isi suspende presedintele si sa il inlocuiasca cu cine? Care este alternativa lor rapida si usor congnoscibila dupa momentul zero?

Daca nu au raspunsul cat de cat clar la aceste intrebari, atunci ei toti risca sa nu faca altceva decat sa il intareasca pe Traian Basescu, sa il transofrme intr-o victima, pozitie din care va mai castiga ceva din procentele pierdute si va iesi din aceasta confruntare intarit si cu o imagine mai buna decat cea pe care o are in prezent.

http://www.ziare.com/basescu/crin-antonescu/cat-de-necesara-e-suspendarea-lui-traian-basescu-1067262

in sfarsit...cineva are o reactie !

Scumpirea carburantilor, de neinteles pentru BNR

Pentru consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, cresterea pretului carburantilor in Romania este de neinteles, mai ales ca tara noastra are si extractii proprii de petrol.

Mai mult, Adrian Vasilescu a atras atentia ca pretul de pe piata international este rezonabil, informeaza Realitatea TV.

"Cunoasteti pozitia Bancii Nationale, care a fost exprimata prin vocea guvernatorului, nu intelegem ce se intampla pe piata carburantilor si de unde vin aceste scumpiri. Este de neinteles aceasta dinamica a preturilor la benzina si motorina, in conditiile in care avem inca extractii interne si fata de anii trecuti un pret mai rezonabil pe piata internationala la titei", a spus Adrian Vasilescu.

Deputatul PD-L Daniel Oajdea a identificat totusi o sursa a problemei: reprezentantii Consiliului Concurentei.

"Avem de-a face cu un monopol privat care nu e bine gestionat de stat, de Consiliul Concurentei. Romanii sunt consumatori captivi. Nu putem cere oamenilor sa mearga pe bicicleta ca sa nu mai creasca preturile. Cei din Consiliul Conc ar trebui trasi la raspundere, poate chiar ar trebui sa fie trimis la plimbare si sa fie pusi altii in loc. Categoric nu isi fac treaba", a spus deputatul PD-L.

http://www.ziare.com/economie/analiza-pret/scumpirea-carburantilor-de-neinteles-pentru-bnr-1067386

Băsescu îi arată lui Antonescu "Porumbacu" războiului

02crin_base_RZV_ecdda22eae.jpg

Şeful statului s-a referit la liderul PNL folosind apelativul despre care presa a insinuat, în campania prezidenţială din 2009, că ar fi fost numele conspirativ al liberalului în relaţia cu Securitatea.

Crin Antonescu, colaborator al Securităţii? Aceasta este ipoteza atacată de presă după ce Traian Băsescu i-a atribuit liderului PNL numele "Porumbacu". Şeful statului a folosit acest apelativ comentând recenta aliere cu Dan Voiculescu, pe care l-a numit cu deja celebrul pseudonim de la Securitate: Felix.

Crin Antonescu a negat orice colaborare cu Securitatea. Reprezentanţii CNSAS au precizat că au dat în mai multe rânduri verdict de necolaborare pentru Antonescu. Cert este că, până în acest moment, nu există niciun element care să ateste existenţa unei relaţii între Antonescu şi poliţia politică a lui Ceauşescu.

Antonescu: "Niciodată nu am fost eu colaborator al Securităţii"

Întrebat joi seară, la o emisiune de la TVR, de pactul PNL-PC, Băsescu a spus: "Felix cu Porumbacu, cu Porumbelu, aa... cu domnul Crin Antonescu". Apoi, şeful statului a continuat cu cometarii despre noua alianţă politică: "Eu cred că ei procedeaza corect. Stânga trebuie să fie unită (...) Cred că este normală o consolidare a stângii. (...) Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile acutalei guvernări".

"Niciodată eu nu am colaborat cu Securitatea. Ceea ce a făcut domnul Băsescu nu poate fi calificat pentru că această poveste cu Porumbacu a circulat în mediile de internet sub anonimat în cursul campaniei electorale. Nimeni nu a îndrăznit să formuleze vreo acuzaţie sau vreo suspiciune împotriva mea. Nu a existat niciun fel de element legat de relaţia mea cu fosta Securitate", a declarat Antonescu.

Şi CNSAS a venit cu precizări în privinţa acestui caz. "Nu există un dosar pe numele lui Crin Antonescu în arhivele CNSAS", a declarat Constantin Buchet, secretarul Colegiului CNSAS precizând că, în cazul liderului PNL, s-a dat verdict de necolaborare în 2005, dar şi în 2008 şi 2009.

Relu Fenechiu: declaraţia lui Băsescu e o făcătură

Liberalii s-au grupat în apărarea liderului lor, despre care nu cred nici în ruptul capului că are un trecut dubios. "E o declaraţie zornăitoare. E o făcătură, o dezinformare. Domnul Băsescu nu are dreptul să vorbească până nu va scoate şi dosarul lui. Până atunci, vorbeşte despre funie în casa spânzuratului", a spus vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, sugerând apoi că atacul lui Traian Băsescu vine pe fondul creşterii în sondaje a lui Crin Antonescu.

"Traian Băsescu ştie că într-o competiţie dintre un PD-ist şi Antonescu, PD-istul va pierde. Crin Antonescu e de departe singurul candidat credibil pentru preşedinţie. Traian Băsescu, odată suspendat, mi-e teamă că-şi va pierde şi libertatea", a conchis Fenechiu.

Şi analiştii politici consideră că Traian Băsescu, prin "Porumbacu", a replicat politic la mutarea făcut de Antonescu şi Voiculescu cu alianţa PNL-PC.

"În faţa unei coagulări a opoziţiei, care este foarte periculoasă, deocamdată coagularea mai mică, PNL şi PC, dar urmată de coagularea mare cu PSD, Traian Băsescu a trebuit să arate că el este în continuare puternic", a comentat analistul Bogdan Teodorescu.

La rândul său, politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că reacţia şefului statului arată îngrijorare faţă de posibila sa suspendare, un scenariu de altfel puţin probabil. "În cazul în care strategia destul de improvizată de suspendare şi de demitere a preşedintelui ar putea fi pusă în funcţie, Antonescu reprezintă principalul candidat pentru poziţia de preşedinte. Trebuie să înţelegem această declaraţie în acest context, ceea ce din punctul meu de vedere dovedeşte că Traian Băsescu nu neglijează ipoteza că s-ar putea constitui majoritatea care să-l poată suspenda şi îşi ia măsuri de precauţie. Dacă nu se va produce o probă, declaraţia lui Băsescu nu este altceva decât un atac care urmăreşte să-l compromită pe Antonescu în faţa electoratului", a explicat Pîrvulescu.

AVERTISMENT

Pîrvulescu: "Vă aduceţi aminte de Mona Muscă?"

Situat pe primul loc în preferenţele electoratului la posibile alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu ar putea pierde totul în politică dacă în spatele declaraţiilor lui Traian Băsescu s-ar ascunde şi o probă. Politologul Cristian Pîrvulescu avertizează că, în cazul unei dovezi de colaborare cu Securitatea, Antonescu ar fi o repetiţie a Monei Muscă, retrasă din politică după un astfel de incident.

"Vă aduceţi aminte de Mona Muscă? Dacă ceva de genul acesta există, atunci s-ar putea, în mare măsură, reproduce situaţia Monei Muscă, iar PNL–ul ar fi destabilizat", a explicat scurt politologul Cristian Pîrvulescu eşecul pe care l-ar putea înregistra Antonescu, dacă se va dovedi în următoarea perioadă că a colaborat cu Securitatea.

"Până când nu se produce o probă, nu are niciun fel de relevanţă declaraţia, ci este doar un instrument politic", a continuat politologul. Pe de altă parte, analistul Bogdan Teodorescu este de părere că atacul lui Băsescu nu îl va influenţa electoral pe Antonescu, întrucât liderul PNL şi Traian Băsescu au segmente diferite de votanţi. "Cel care îl place pe domnul Băsescu oricum nu îl place pe Antonescu pentru că e împotriva lui Băsescu, fie că Antonescu are vreo treabă cu Porumbacu sau nu", a spus Teodorescu.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/basescu-ii-arata-lui-antonescu-porumbacu-razboiului-917641.html

de unde pana unde apelativul de sef al statului,la noi ? din cate stiu,basescu este presedintele tarii,nu seful !

Ratacirea lui Crin Antonescu

Crin Antonescu, seful liberalilor, a gasit doua solutii pentru salvarea Romaniei: se pupa pe gura cu comunismul (PSD) si cu securitatea (PC). Nici ca se putea o combinatie mai mortala!

Dorinta orgasmica de a inlatura de la putere pe presedintele Basescu si PD-L i-a intunecat mintile. Nimic nu mai conteaza. Trecutul de dreapta al PNL, seniorii care refuza sa faca declaratii de sustinere, excluderea Monei Musca pentru acuzatii mai putin grave decat acelea adresate lui Voiculescu, nucleul dur al partidului, care dupa pupatul cu Mircea Geoana, inghitit cu greu, trebuie sa asiste acum, neputincios, la un menage a trois: Antonescu, Ponta, Voiculescu.

Toata lumea intelege ca partidul lui Voiculescu cauta blana unui dulau sa intre in Parlament, mai putin intelege cum Antonescu accepta sa devina caraus de lux pentru un astfel de partid minuscul. Cate voturi i-ar aduce PC, cand la trecutele alegeri abia strangea 2-3%?

Care sunt directiile de actiune comune pentru cele trei partide? Nimeni nu stie exact. Si sunt multe de lamurit. Cota unica vs. impozitarea progresiva, sprijinirea intreprinzatorilor vs ajutoare sociale, diminuarea rolului statului vs cresterea influentei statului in toate sectoarele, diminuarea impozitarii vs cresterea fiscalizarii pentru asigurarea bugetului, etc. Iar la impunerea clientelei pe posturi va fi macel in toata regula.

Din 1998 pana in 2008 am fost simplu membru PNL. M-am bucurat cand Tariceanu a devenit premier, sperand ca, in sfarsit, va trece la modernizarea statului roman. Am tot asteptat dar, crunta dezamagire. Cand am vazut ca nu se intampla nimic in educatie, dar nici in alte domenii, am inceput sa-mi strig public dezamagirea. Drept urmare, am fost dat afara dar am si demisionat. Nu mai conteaza care dintre cele doua variante a contat.

Nu credeam insa ca decaderea PNL va fi asa de dramatica. Faptul ca Tariceanu si Vosganian au lasat bugetele praf si pulbere mai puteam trece cu vederea. Nu i-a dus mintea la mai mult. Dar sa nu te duca mintea si sa vinzi partidul primit in gestiune PSD-ului, cum a facut odinioara Athanasiu cu partidul lui Titel Petrescu, e prea mult. Nici in visele cele mai negre n-as fi crezut asa ceva.

Cum o alianta bipolara nu s-a prea vazut pe meleaguri dambovitene, e clar ca, de fapt, PSD va conduce valsul. Iar PNL va trebui sa inghita toate piruetele. Ajungand un partid de stanga, anexa a PSD. Asta isi doreste activul PNL? N-as crede, pe multi ii cunosc drept oameni onesti si verticali.

Nici macar nu e o buna strategie. Eliberand culoarul de dreapta pentru PD-L, lupta se va da, la viitoarele alegeri, intre stanga PSD+PNL+PC si dreapta, reprezentata doar de PD-L, caruia nu-i vine sa creada ce bafta a cazut pe capul sau. De aceea tace chitic, ca mortu-n papusoi. Cum sa nu-i convina asa ceva.

Dar noua, cetatenilor de rand, ce ne convine? Eu cred ca o clarificare a spectrului politic este benefica. Sa avem de ales intre doua partide mari, de stanga si de dreapta. Asa functioneaza parlamentarismul in multe tari si e bine. Nu ne mai zapacesc unii care se declara de dreapta dar au convingeri de stanga si invers.

In curand vom asista la Congresul de fuziune, comasare, alianta, a celor trei partide. La Sala Palatului, in amintirea congreselor PCR.

La masa prezidiului ii vom vedea imperecheati, pentru simbolistica momentului, astfel: Ion Iliescu langa Mircea Ionescu Quintus, Marian Vanghelie langa Neagu Djuvara, Radu Mazare langa Balaceanu Stolnici, Dan Voiculescu langa Dinu Zamfirescu si Victor Ponta langa Crin Antonescu.

Bravos! Felicitari!

In sala, jumatatea dintre participanti cu ochii in lacrimi.

Si uite asa, dupa disparitia PNTCD, inca un partid istoric se duce la groapa istoriei.

Implinind, in mod ironic, blestemul comunistilor.

http://www.contributors.ro/

Ponta se visează premierul alianţei PSD-PNL-PC

În oferta de colaborare lansată pe blog, preşedintele PSD se instalează la şefia grupului de lucru privind măsurile economice şi sociale, plasând PNL-ului şi PC-ului reforma constituţională.
Ponta propune candidaţi comuni PSD-PNL-PC la şefia consiliilor judeţeneSursa: AGERPRES

La cinci zile după ce PNL şi PC şi-au lansat Alianţa de Centru Dreapta, liderul PSD Victor Ponta a venit cu o ofertă de colaborare pentru liberali şi conservatori în care îşi rezervă rolul premierului.

Astfel, în proiectul propus pe blog şi intitulat "Agenda 2019", Ponta se autopropune la şefia unui grup de lucru care să stabilească priorităţile economice, administrative şi sociale, iar ca bonus reforma electorală.

Liberalilor şi conservatorilor le-a rezervat printre obiective refacerea prestigiului parlamentului, reforma constituţională, depolitizarea justiţiei şi implicarea României la nivelul de decizie al UE.

http://www.evz.ro

Razi ai? Hai sa-ti dau una de rad si curcile :D

Antonescu: Alianţa trebuie făcută. Altminteri, Băsescu şi Manolea vor face "o combinaţie"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, la Realitatea TV, despre unificarea Opoziţiei, prin alianţa cu PC, dar şi prin cea cu PSD, pe care a numit-o "alianţa mare". Dacă alianţa Opoziţiei nu se va închega, susţine liberalul, PDL va face "o combinaţie", având în vedere "darurile cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe Băsescu şi pe domnul Manolea, pe lângă domnia sa".

Antonescu: Dacă se va naşte, alianţa cu PSD va fi una cum n-a mai avut România
Antonescu: Dacă se va naşte, alianţa cu PSD va fi una cum n-a mai avut

Dacă se va naşte, spune Crin Antonescu, alianţa cu PSD va fi una "cum n-a mai avut România".

"E foarte dificil de construit, pentru că reuneşte două grupuri politice mari, al căror trecut a fost unul de permanentă confruntare, care are foarte multe obstacole de depăşit, are dificultăţi reale, îi trebuie foarte multă forţă şi conţinut ca să poată construi un proiect în care să nu amestece, ca într-o negociere, ci să aducă oamenii cu adevărat competenţi şi capabili să gândească proiectul necesar României, într-o durată semnificativă şi ea, de 6-8 ani", spune liderul PNL.

Unul din motivele pentru care o asemenea alianţă este de dorit, continuă liberalul, este acela că, atâta vreme cât ea nu există şi nu există o dispută binară, "pentru PDL este foarte uşor să-şi menţină dominaţia asupra acestei ţări, nu numai asupra propriilor cadre, prin asigurarea că, în ciuda căderii din sondaje, ei vor face o combinaţie, având în vedere darurile cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe Băsescu şi pe domnul Manolea, pe lângă domnia sa, o să facă ceva şi o să facă o combinaţie de putere în care vor fi".

Mai mult, apreciază Antonescu, "constituirea unui bloc pune o presiune şi pune, începând cu UDMR, cu această uniune dragă mie în special, pune aceste formaţiuni şi aceşti oameni în faţa întrebării: Vrei s-o mai ţii maximum un an şi jumătate cu oamenii ăştia şi după aia, pentru multă vreme, să ieşi din joc? Sau vrei să încerci să participi acum la o altă soluţie?".

http://www.realitatea.net

Saracutul Crinut.... "Combinatia" dracului =))=))

aici...recunosc ca ai dreptate...le-ati terminat voi pe toate ! :P

=))=))=)) pfff, "voi"? nu toti politicienii, de 20 de ani? acum s-a intamplat tot raul in tarisoara asta. :D .

"voi" ati pus cireasa de pe tort,asta e crudul adevar ! :P

=))=))=)) Adicatelea s-a furat cam ce n-a mai ramas. Base, Base!!! :D Pentru mine nu mai e nicio miza. Daca nu mai e Base, nu mai am ce vota :P. O sa mai vorbim noi cand va guverna " marea" alianta cum va fi. :D Succesuri pe linie! =))=))

Crin Antonescu, succesorul lui Basescu la presedintie - sondaj CCSB

Crin-Antonescu--succesorul-lui-Basescu-la-presedintie---sondaj-CCSB.jpg

Crin Antonescu este favorit la presedintia Romaniei, fiind preferat de catre 34% dintre cei care isi exprima dorinta de a se prezenta la vot, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale. Liberalul ar fi secondat de Victor Ponta, cu 24% din sufragii.

Pe locul trei in preferintele electoratului, pentru functia de sef al statului, se afla Dan Diaconescu, presedintele Partidului Poporului, care ar obtine 6%.

Gigi Becali ar fi ales de catre 4% dintre romani, la egalitate cu Corneliu Vadim Tudor. si Dan Voiculescu, arata un sondaj CCSB, comandat de Antena 3, dat publicitatii marti.

Daca duminica viitoare ar avea loc turul 2 al alegerilor prezidentiale si ar ramane in cursa Victor Ponta si Crin Antonescu, preferatul ar fi liderul PNL, care ar obtine 58%, in timp ce liderul PSD ar lua doar 42%, mai arata sondajul.

PSD ar castiga alegerile parlamentare cu 35%

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlamentul Romaniei, PSD ar castiga cu 35%, secondat de PNL cu 27%, in timp ce PD-L ar obtine 18% din sufragii.

Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, ar obtine - 8%, UDMR - 3%, PC - 3% si UNPR 0%, arata ultimul sondaj CCSB.

In ceea ce priveste noua alianta infiintata, sondajul CCSB mai arata ca 62% dintre romani sunt de acord cu infiintarea unei aliante intre PC, PNL si PSD, in timp ce 21% sunt impotriva.

Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 8-9 ianuarie, prin metoda CATI, pe 857 persoane, marja de eroare +/- 3.4%.

PSD ar castiga alegerile parlamentare cu 38% - Sondaj CSCI

Preferinta electoratului pentru social democrati a fost evidentiata de un alt sondaj realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, dat publicitatii luni, care coteaza PSD cu 38%.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar castiga cele mai multe locuri, fiind votat de 38% dintre romani. Social democratii ar fi secondati de Alianta PNL-PC cu 24%, PD-L obtinand doar 18%, arata un sondaj CSCI, dat publicitatii luni.

Pe urmatoarele locuri se afla partidul lui Dan Diaconescu, Partidul Poporului, cu 9,9%, PRM - 5,7%, UDMR - 4% si PC - 1,3%.

Sondajul realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic mai arata ca, la capitolul incredere, Crin Antonescu, presedintele PNL, se afla pe primul loc, cu o cota de 13%, urmat de Victor Ponta, cu 12%.

Pe locul trei se afla Adrian Nastase, care a obtinut 5%, urmat de pedelistul Vasile Blaga cu 4%, Traian Basescu - 3%, Dan Voiculescu - 2% si Emil Boc - 2%.

http://www.ziare.com/alianta-pnl-pc...ui-basescu-la-presedintie-sondaj-ccsb-1068028

Alianţa ia o pauză de consultări. Cu baronii :D

Negocierile pentru marea coaliţie a opoziţiei au fost sistate pentru ca Victor Ponta să ia pulsul liderilor de filiale PSD cu privire la pretenţiile PNL.
Victor Ponta și Crin Antonescu nu au tranșat încă o problemă care îi desparte: cine e șeful opoziției =))

Crin Antonescu şi Victor Ponta au mutat negocierile pentru marea alianţă social-liberală în propriile lor partide. Pretenţiile emise de liberali vor fi analizate, în următoarea perioadă, în forurile de conducere ale PSD.

"La nivelul liderilor partidelor noastre, discuţiile s-au încheiat şi s-au încheiat bine. Din acest moment, pe baza celor discutate, încep discuţiile în partidele noastre", a anunţat Crin Antonescu la finalul discuţiilor de marţi seara de la sediul PSD.

Spre deosebire de Crin Antonescu care întâi decide şi abia apoi îi anunţă şi pe liberali, Victor Ponta trebuie să ia pulsul baronilor PSD şi să negocieze cu ei înainte de a angaja partidul într-o discuţie.

"În perioada următoare voi discuta cu fiecare preşedinte şi cu fiecare organizaţie judeţeană, să vedem dacă există un consens în partid", a anunţat şi Victor Ponta, care a ţinut să marcheze încă o deosebire între el şi Antonescu: "Nu vreau să afle niciun coleg din PSD de la televizor că facem alianţă". Un astfel de reproş îi făcuseră mai mulţi lideri PNL lui Antonescu în privinţa alianţei cu PC.

Au stabilit că nu au stabilit nimic concret

Cei doi lideri ai opoziţiei, asistaţi din umbră de patronul Dan Voiculescu, au anunţat marţi seară punctele asupra cărora au căzut de acord: principiile alianţei, după cum le-a numit Victor Ponta, sau "elementele fundamentale" în lectura lui Crin Antonescu.

Acestea ar fi că PSD şi PNL, dacă fac o alianţă, aceasta trebuie:

1. să dureze cel puţin până în 2016;
2. să fie înregistrată la tribunal pentru a acoperi prevederile constituţionale care conferă partidului sau alianţei cu majoritate absolută dreptul de a numi candidatul la funcţia de primministru;
3. să aibă candidaţi comuni pentru funcţia de preşedinte şi premier, dar şi pentru cele de preşedinte al Senatului şi al Camerei Deputaţilor.

Practic, negocierile de marţi seară nu au adus nimic în plus faţă de ceea ce stabiliseră la întâlnirea din ziua precedentă.

Problemele dintre PSD şi PNL

Divergenţele dintre PSD şi PNL sunt încă mari, mai ales pe teme esenţiale cum ar fi împărţirea nominală a funcţiilor.

La întrebările jurnaliştilor dacă PSD şi PNL au ajuns la un acord şi un principiu şi în ceea ce priveşte candidaturile comune, dacă acestea vor funcţiona şi la locale, şi la parlamentare, respectiv şi la consilii judeţene, şi la primării, Ponta a răspuns vizibil iritat, semn că aceste subiecte sunt puncte delicate, încă nedepşite ale negocierilor cu PNL: "Nu, şi mă întreb cât o să reuşesc să vorbesc de pensii, de medicamente, de preţul benzinei ca să nu mă mai întrebaţi de împărţirea pe liste. O să vorbesc în continuare".

Cea mai importantă problemă este însă aceea a stabilirii raportului de forţă în alianţă. Liberalii, sub euforia alipirii PC, pretind egalitate cu PSD şi solicită paritate pe liste. Social-democraţii îşi arată scorul electoral şi resping solicitarea ca PNL să primească un număr egal de locuri pe listele viitoarei alianţe.

Spre deosebire de preşedintele PNL care ar fi dorit o alianţă fulger, peste noapte, negociată sub presiunea media şi mai ales în condiţiile sale, Ponta vrea discuţii aşezate, astfel încât deciziile să fie îndelung cumpănite. Preşedintele PSD caută astfel să-i facă pe liberali să-şi conştientizeze adevărata dimensiune de partid de 15%-20%.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/alianta-ia-o-pauza-de-consultari-cu-baronii-918054.html

Isarescu. Si cateva teme de gandire pentru Antonescu

Mugur Isarescu s-a trezit subit dintr-un fel de adormire si promite o prezenta mai vie in spatiul public. Prin tot ce a spus in interviul difuzat miercuri seara de TVR, guvernatorul BNR a girat, cu una sau doua exceptii, masurile luate de guvernul Boc. Printr-o expunere in cifre seci, prin moderatie, prin explicatii simple si credibile, a aruncat in ridicol armatele de urechisti galagiosi de la TV, putere sau opozitie. Cam asta a spus: ca sacrificiile au fost inevitabile, ca probleme economiei Romanesti au origini intr-o serie de politici publice gresite din ultimele doua decenii, ca drumul este corect si trebuie continuat fara ezitari. Pe ici, pe colo, cuvinte cheie ca modernizare sau teme majore ca dezechilibrul din fondul de pensii gasiti si la Traian Basescu.

Din punct de vedere politic, iesirea sa a insemnat un evident transfer de credibilitate catre presedintele Basescu si PDL, pe langa mesajele economice de incredere si optimism moderat. Guvernatorul BNR comite rar gesturi politice ostentative.

De ce le face acum? Ce-l determina, pe nepusa masa, in absenta vreunei urgente care sa justifice intensificarea comunicarii, sa anunte ca va iesi mai des si ca "important e dialogul public"? Iesirea sa din tiparul obisnuit si cateva semne firave indica o perspectiva: Isarescu ar putea juca, pe viitor, un important rol politic. A fost intrebat la TVR daca se vede premier. Nu parea interesat. Nu l-a intrebat insa nimeni daca se vede candidat sau implicat, intr-un fel sau altul, in politica.

Dragos Paul Aligica, unul dintre redutabilii strategi ai dreptei, un bun cunoscator al bucatariei interne din PDL, pare sa scape azi ceva intr-o foarte interesanta discutie online cu cititorii Contributors.ro:

"Ce se intampla in masurarea pentru alegerile prezidentiale este hilar. Stim ca Antonescu are acum vreo 27%, Ponta 24% si Basescu 16%. Da, Basescu! Basescu intra in masurari desi nu va candida. Pentru ca PDL nu are inca un candidat, el tine locul de candidat PDL. Deci: PDL nici nu are inca un candidat in cursa si oamenii masoara cu toata serioziatatea rezultatele scrutinului din 2014 si impart puterea pe baza lui! Nu mai vorbim ca d-l Isarescu nu a anuntat candidatura inca. Sau celalalt candidat-surpriza care se va pozitiona in siajul alegerilor din 2012. Cine poate sti cum vor arata dinamicile cand campul de candidati se aseaza?! Se pare insa ca avem intre noi oameni care nu numai ca au informatia dar si actioneaza pe baza ei. Ce teoria comportamenului electoral, ce Arrow, ce teoria optiunilor sociale?! Oamenii stiu. Cinste lor!"

Observatia lui Dragos Paul Aligica referitoare la stupizenia sondajelor care-l includ inca pe Traian Basescu in calculele prezidentiale este corecta dar afirmatia ca "Isarescu nu a anuntat candidatura inca" suna bizar. Cum adica, inca? Ce stie Aligica, ce sens are aluzia lui?

S-ar putea ca Traian Basescu si PDL sa blufeze. Sa sugereze ca au solutii pentru 2011, in eventualitatea suspendarii lui Traian Basescu in Parlament.

In tot cazul, este vizibila colaborarea intensa dintre Cotroceni si Guvernatorul BNR, dincolo de tema crizei economice. Presedintele Basescu il viziteaza tot mai des la BNR iar guvernul Isarescu ii cautioneaza politica economica. Ca relatia va fi supralicitata politic, inca nu e foarte clar. Ne amintim insa ca acelasi BNR i-a furnizat presedintelui Basescu, in octombrie 2009, dupa caderea Guvernului Boc, o solutie, in fond, politica: premierul de sacrificiu Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Isarescu.

In concluzie: Antonescu si Felix s-au repezit sa muste dintr-o iluzie optica. Cu ceva ghinion, s-ar putea sa nu-si infiga coltii niciodata in ciolanul pe care doar ei il vad azi la un metru in fata lor. Iluzia optica e data de cateva erori de apreciere a distantei reale pana la ciolan. 2011 este prea neclar, 2014 este prea departe.

Pe scurt: prima eroare majora a cuplului Antonescu - Voiculescu este tragerea tuturor cartuselor si deconspirarea strategiei de lupta mult inainte sa inceapa razboiul. Mai grav, inainte sa afle care este tinta. Cine este adversarul lor? Doar Traian Basescu, PDL si Boc? Sunt siguri?

A doua eroare este credinta oarecum naiva ca PSD chiar isi doreste alianta cu dreapta si chiar va imparti puterea. In locul lui Antonescu, m-as intreba daca nu cumva liberalii pierd din alianta cu un fost securist si din mariajul cu stanga atat de mult incat, in cateva luni, nu vor mai avea baza de negociere cu Ponta si Nastase.

In schimb, Ponta si Nastase nu pierd nimic, chiar daca vor inregistra zilnic la tribunal cate o alianta cu dreapta. Electoratul PSD n-are mari pretentii de ordin etic sau ideologic. Apoi, in locul lui Antonescu m-as intreba din nou, la fel ca in vara lui 2010, daca nu cumva Ponta are o intelegere cu Basescu. Daca l-as suspecta mai departe ca are, de ce m-as baga cu capul inainte intr-o alianta inainte sa stiu precis cu cine ma insotesc: cu aliatul subteran al adversarului meu sau cu dusmanul lui de fatada?

A treia eroare: toata schema Voiculescu-Antonescu se bazeaza pe prea multi daca si pe suspendarea lui Basescu in 2011. Ce sanse au in Parlament? De ce-ar trada parlamentarii lipsiti de orice garantii ca merita s-o faca? Cum se arata intr-o percutanta analiza publica recent de Blogary.ro, "planul se bazează pe prea multe premize iar probabilitatea realizarii lor integrale e destul de scăzută". De neratat excelenta analiza Cum ajuta Agenda Rosie pe Alba ca Zapada.

A patra eroare: totul s-a construit pe banuiala ca Antonescu n-are, de fapt, adeversar in 2014, pe certitudinea ca PDL s-a prabusit ireversibil si pe speranta ca alte pericole, cum ar fi o noua constructie, nu apar la orizont. Oare?

http://www.hotnews.ro/

chiar eram curioasa cine urmeaza...:D

Basescu vrea sa blocheze alocatiile pentru rromii care nu-si trimit copiii la scoala

Presedintele Traian Basescu sustine ca Romania va actiona mai "dur" in problema rromilor, dand ca exemplu retragerea alocatiei pentru parintii care nu-si trimit copiii la scoala.

Declaratia a fost facuta in cadrul primirii Inaltului Comisar pentru Minoritati Nationale al OSCE, Knut Vollebaek.

Cu acest prilej, seful statului a declarat ca, in ceea ce priveste minoritatile din Romania, cea mai "sensibila" problema este cea a rromilor.

"Exista o lipsa de intelegere fata de cat de adanca este aceasta probema, chiar la nivel european, dar ne asumam responsabilitatea pentru cetatenii nostri. Nu incercam sa punem aceasta problema pe seama europenilor, dar in acelasi timp este nevoie de o cooperare la nivel european", a spus Basescu in cadrul intalnirii cu Vollebaek, subliniind problemele din zona libertatii de circulatie.

Presedintele a afirmat, totodata, ca Romania cauta solutii, dar este constienta ca acestea nu sunt "perfecte", de aceea considera ca orice contributie este binevenita.

"Vom incepe sa fim ceva mai duri, de exemplu sa nu mai platim alocatiile daca parintii nu isi trimit copiii la scoala. Pana acum am fost foarte flexibili, dar trebuie sa facem ceva", a mai spus seful statului.

http://www.ziare.com/basescu/presed...ii-care-nu-si-trimit-copiii-la-scoala-1069419

Din partea mea, pe astia ar trebui sa-i taie definitiv. Ah, Antonescule....daca mai traiai. :D

'Dictatorul Basescu?

Cand enormitatile unei horror propaganda fara limite sunt proferate de jurnalistii de partid si de trust, nu este de mirare. Mult mai alarmant este cand oameni cu specializari respectabile in istorie ori in stiinte politice il compara pe Traian Basescu cu Stalin sau Hitler. Cuvintele au consecinte, nu cred ca se mai indoieste cineva de acest lucru. Si atunci ce facem? Le utilizam cum ne convine doar din ratiuni de rivalitati si competitii?

Nimeni nu le poate contesta acestor comentatori dreptul la critica, ceea ce insa putem, avem dreptul sa contestam este deformarea deliberata a realitatii, propunerea unor naluciri oportuniste drept argumente rationale. Citesc, de pilda, cu stupefactie o afirmatie a doamnei profesoare Zoe Petre intr-un interviu din “Romania Libera” in care il acuza, cu indignare patriotica nedismulata, pe Traian Basescu ca este culpabil de deteriorarea, ori mai grav, ruinarea completa a unei relatii privilegiate cu Franta care dureaza de 160 de ani. In acelasti timp, Victor Ponta il acuza pe Nicolas Sarkozy, “amicul lui Basescu” de injustiile comise la adresa Romaniei. Inteleaga cine poate…

Cred ca ar merita intr-adevar sa se publice o antologie a variilor acuzatii la adresa lui Traian Basescu (editoriale, articole de opinii, discursuiri parlamentare ori de campanie). Campionii ar fi, cred, Adrian
Severin (expertul in neo-cezarism), Mircea Geoana, Victor Ponta, Dan Voiculescu, C. V. Tudor, Crin Antonescu, Adrian Nastase si cu voia Dvs, Ion Iliescu. Imi amintesc ca in perioada suspendarii din primavara anului 2007, Mircea Geoana il numea pe Traian Basescu “un deseu toxic care trebuie incinerat”. Quite funny, isn’t it? Or rather sickening.

Un cititor neavizat al acestei imaginare antologii ar putea crede ca in perioada 2005-2011 in Romania a existat o dictatura nemiloasa, lumea supravietuia terorizata de serviciile secrete omnipotente, opozitia a fost amutita, liderii ei au fost molestati, arestati, exilati. Un grup de intelectuali, avizi de sinecuri, masini la scara si alte privilegii pe care nu aveau cum sa le obtina altfel, si-au tradat constiinta, demnitatea, principiile si vocatia, si au devenit servitorii lasi si obedienti ai Printului. Au simulat ca ii intereseaza condamnarea comunismului si statul de drept, ei voiau de fapt sa participe la ospatul puterii. Cativa politicieni (unii fosti colaboratori ai serviciilor comuniste de securitate) au tinut vie flacara rezistentei antidictatoriale, au suferit cumplit neavand acces decat la mai toate sursele de informare publica. Doi fosti presedinti au protestat zi si noapte, riscandu-si libertatea, impotriva statului politienesc pe care l-ar fi instaurat cel de-al treilea. Un lider de pardid istoric cu pronuntate aspiratii prezidentiale a spus, cu temeritate, ca a sosit momentul debarasarii de “boschetarul de la Cotroceni”, riscandu-si, la randul sau, viata. Pe scurt, Romania ar fi fost un pseudonim pentru Belarus. "

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/dictatorul-basescu/

Back