• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

PARERI

Magdaleno, Magdaleno... ti-o furi de la adeptii "marelui" GTH =)) ?
Hai mai, te stiam fata desteapta. Poi daca te deranjeaza afirmatiile unora ce cred ca un paznic ajunge seismolog in cateva luni, imi schimb parerea despre tine :)
Ia hai, adeptii marelui paznic-seismolog, lasati fata in pace ca spune adevarul. Spre ciuda voastra nu are cont aici, asa ca o porcaiti degeaba p'acolo :D Sau va deranjeaza ca nu-l pupa in cur pe un tampit care a furat 3 articole de la altii si da doar citate din ele? Puneti mana si ganditi pentru voi, ca altfel veti lua niste tzepe mai faine decat aia cu FNI-ul.

Magdalena, acum serios, tin minte ca noi nu ne-am inteles deloc atunci cand mai fluieram si eu crezu pe forumul ala (bine, ala de a decedat :D ) dar sa stii ca ai aici mereu un loc. Ai credintele tale, chestie pe care o respect, dar gandesti! Lucru pe care nu-l pot spune despre multa lume de prin alte parti :P

Superstitii si traditii romanesti din Joia si Vinerea Mare
publicat pe 1 Aprilie 2010

Ca de fiecare data, sarbatoarea Pastelui nu vine doar cu bucurie, liniste si lumina, ci si cu traditii, obiceiuri si superstitii stravechi care sporesc frumusetea si autenticitatea acestei sarbatori. Iata cateva dintre cele mai cunoscute si inedite superstitii de pe meleagurile autohtone legate de Saptamana Patimilor, de altfel de o deosebita semnificatie in spiritualitatea romaneasca:
Mai sunt doar cateva zile pana la sarbatoarea Pastelui. O asteptam cu totii ca pe un moment de respiro in care ne oprim pentru o secunda din alergatura noastra, ca pe un moment mult ravnit in care ne permitem tihna si pacea, ca pe un moment sublim in care sarbatorim Invierea Domnului alaturi de familie si de toti cei dragi. Ca de fiecare data, sarbatoarea Pastelui nu vine doar cu bucurie, liniste si lumina, ci si cu traditii, obiceiuri si superstitii stravechi care sporesc frumusetea si autenticitatea acestei sarbatori. Trebuie sa le stim. Trebuie sa ni le amintim. Trebuie sa ni le reamintim daca le-am pierdut undeva intr-o uitare prafuita in goana noastra dupa obiceiuri si sarbatori mai cosmopolite. Iata cateva dintre cele mai cunoscute superstitii de pe meleagurile autohtone legate de Saptamana Patimilor, de o deosebita semnificatie in spiritualitatea romaneasca: ....................... restul gasiti la :
http://www.garbo.ro/articol/Lifestyl...erea-Mare.html
Paste fericit !
Cristina Teodora

Buna magdalena, sarbatori fericite tie si celor dragi. Imi pare bine sa te vad si pe aici! As fi incantat daca ai veni mai des, sunt sigur ca iti va placea deoarece aici suntem uniti, informati, nu ca dincolo unde majoritatea sunt nesimtiti ca sa fiu mai civilizat si nu stiu nici macar sa aprecieze o informatie utila. :)

Guest said:
mod1 si gogu,va multumesc si va doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Sarbatori fericite si tie magdalena. >D<

Guest said:
In Joia Mare, speciale sunt spalarea picioarelor ucenicilor si Cina cea de Taina la care Mantuitorul Iisus a instituit Taine Sfintei Euharistii (a Sfintei Impartasanii).
Paste fericit !
Cristina Teodora

Sarbatori fericite si tie, Cristina!

Vati batut joc fara rusine de dl Istrate si de GTH. Uite ca ei au aranjat sa mergem sa vizitam statia seismica Vrancioaia. Dl Marmureanu ii este recunoscator dl Istrate ca ii ofera informati si a fost de acord. GTH a obtinut aprobarile necesare si in ciuda voastra noi vom merge sa vedem statia si voi nu. Cine e mai tare la faza asta? Sai lasati in pace pe oameni aia.

Guest said:
Vati batut joc fara rusine de dl Istrate si de GTH. Uite ca ei au aranjat sa mergem sa vizitam statia seismica Vrancioaia. Dl Marmureanu ii este recunoscator dl Istrate ca ii ofera informati si a fost de acord. GTH a obtinut aprobarile necesare si in ciuda voastra noi vom merge sa vedem statia si voi nu. Cine e mai tare la faza asta? Sai lasati in pace pe oameni aia.
=))
Mare ti-e gradina, Doamne! Drum bun Guest si distractie placuta!
PS fara sa fiu rea, e distractie pt pensionari? Vin si adminel si Istratel?

desigur ca voi sunteti mai tari,bravo.de azi inainte voi fi cel m ai nefericit om ca nu am vazut vrancioaia.

Guest said:

=)) Varsta copilariei ? "A mea e mai mare"
-"Ba ,a mea" .

Mergeti sanatosi . :D:

:6: Pfffff ce ma oftic acum, ce-am pierdut.... Aveam si eu ocazia sa ma vad pe seismograma, transmisie live de la Muntele Rosu :D

Mergeti sanatosi si nu uita sa iti cumperi un abecedar la intoarcere ! :D

Era sa uit, fa-i cadou unul si adminelului vostru sau urmati impreuna un curs de gramatica ceva!

Si ce te lauzi ?daca vrei sa stii noi am fost invitati si am refuzat ca vine pastele si avem treaba nu ca altii ,o sa mergem cand o sa vrem noi ,ca avem ,,pile" insusi Marmureanu ne-a invitat daca vrei sa stii.

Guest said:

Nu uitati sa-l pupati pe GTH sub coada!

Guest ,daca este numai p[entru vrancea ,stai linistit ,ca o vad in fiecare zi ,dar inainte sa postezi aici ,ai intrebat daca te ia si pe tine?astea sunt copilarii

Guest said:

FELICITARI!

Guest said:

Drum bun si distractie placuta.
Aaa...era sa uit...mai viziteaza si o scoala.

Cine sunteti voi sal criticati pe GTH? E singurul care ne ajuta acolo fiinca stie, el a lucrat in domeniu. Si eu am ancredere an el. Va pare rau ca voi nu aveti posibilitatea sa vedeti statia seismica ofticatilor. Noi al sustinem pe GTH.

Back