• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sanatate,nutritie si corpul uman

Status
Not open for further replies.
Colesterolul, benefic si pentru creier

O concentratie mai mare in organism de colesterol bun (lipoproteine cu densitate mare/ HDL) este benefica nu doar pentru sistemul cardiovascular, ci si pentru creier, pe care il protejeaza contra maladiei Alzheimer, informeaza cercetatorii americani.



Savantii din Statele Unite au ajuns la concluzia ca persoanele de peste 65 de ani care prezinta in organism concentratii mari de HDL beneficiaza de o scadere cu 60% a riscului de a se imbolnavi de Alzheimer, comparativ cu persoanele de aceeasi varsta care au concentratii scazute de HDL in organism, scrie MEDIAFAX.

Potrivit acestui studiu, se pare ca nu conteaza daca voluntarii au ajuns sa aiba in organism o concentratie ridicata de HDL pe cale naturala sau prin administrarea unor medicamente - statine - concepute cu scopul de a creste nivelul colesterolului bun din sange.

Autorii studiului afirma ca descoperirea lor ar putea fi utilizata in viitor ca un mijloc de prevenire a declansarii maladiei Alzheimer, o boala degenerativa a creierului, in prezent incurabila, care afecteaza peste 26 de milioane de persoane pe plan mondial.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.130 de persoane in varsta de peste 65 de ani, de origine caucaziana, hispanica si africana. La inceperea studiului, voluntarii nu sufereau de pierderi de memorie, iar pe durata studiului, cercetatorii americani au efectuat o serie de teste neuropsihologice pentru a diagnostica maladia Alzheimer.

In functie de concentratia de HDL din sange, voluntarii au fost impartiti in doua grupuri: grupul voluntarilor cu concentratie ridicata de HDL (peste 55 de unitati) si grupul voluntarilor cu concentratie scazuta de HDL (sub 38 de unitati).

Cercetatorii au cautat sa identifice pacientii expusi celor mai mari riscuri de a se imbolnavi de Alzheimer, nu pe aceia care sufereau de dementa vasculara.

Savantii americani au efectuat masuratori ale nivelului total de colesterol, nivelului de HDL si nivelului de grasimi din sange (trigliceride).

Voluntarii care prezentau in organism o concentratie de HDL de peste 60 de unitati sunt expusi celor mai mici riscuri de a se imbolnavi de Alzheimer, afirma reprezentantii American Heart Association.

Potrivit medicilor americani, o concentratie de 55 de unitati de HDL in sange poate fi obtinuta relativ usor, printr-o schimbare de dieta si prin practicarea sistematica a exercitiilor fizice. Anumite medicamente, precum niacina - o vitamina din complexul B3-, sunt capabile sa creasca concentratia de HDL din organism cu pana la 25%.

Studiul a fost coordonat de Christiane Reitz de la Taub Institute din New York, afiliat celebrei Universitati Columbia, si a fost publicat in revista medicala Archives of Neurology.

9am.ro
 
Calitatile terapeutice ale alcoolului

Nu este de conceput o sarbatoare, o intalnire prieteneasca sau de afaceri, ori o ceremonie de familie fara o bautura, un pahar de vin care binedispune si alunga stresul, dezleaga limbile si relaxeaza.

Distanta de la uz la abuz este extrem de mica, dar. baut cu masura, acoolul nu face rau. Chiar si medicul le recomanda persoanelor sanatoase un consum rezonabil de alcool.

Cum de pe masa de sarbatori, bauturile alcoolice si cele racoritoare nu vor lipsi, regula care trebuie respectata e ca acestea sa fie consumate in cantitati mici si sa nu fie amestecate.

Vinul

Despre vin exista informatii inca de dinainte de anul 3000 i.H.. Papirusurile si monumentele vechilor egipteni spun despre vin ca este o bautura de petrecere, pentru cinstirea oaspetilor si indeplinirea anumitor ritualuri religioase.

Vinul rosu are proprietatea de a apara organismul de afectiuni cronice. Antioxidantii pe care ii contine vinul rosu ajuta organismul sa distruga radicalii liberi care nu sunt altceva decat substante toxice care ataca sanatatea celulelor. Ajunsi in sange, antioxidantii apara celulele, prevenind, in acest fel, afectiunile cronice, cardiace si cancerul.

Vinul alb, spre deosebire de cel rosu, este mai sarac in antioxidanti si are doar jumatate din potasiul si sodiul continut de aceeasi cantitate de vin rosu. Despre vinul alb se spune ca are capacitatea de a diminua durerile si antioxidantii pe care-i contine ajuta la reducerea inflamatiilor si artrozelor reumatismale.

Berea

In Evul Mediu, berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul. Si abuzul de bere poate cauza probleme mari.

Un consum moderat de bere scade riscul de deces din cauze coronariene si afectiuni cardiace. Berea intareste oasele si le mentine sanatoase datorita cantitatii mari de bor pe care o contine.

Berea bruna, originala, inchisa la culoare datorita fermentatiei indelungate, contine fier, de aceea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, cat si celor care doneaza sange. Gustul amarui al berii taie pofta de mancare.

Rachiul

Cu mult timp inainte de era noastra, chinezii si japonezii fabricau rachiu din orez. In secolul al VIII-lea, alchimistii arabi au descoperit alcoolul pe care l-au obtinut printr-un proces de distilare. Din fericire, in zilele noastre, alcoolul este accesibil tuturor, indiferent de varsta.

Despre tuica se spune ca ar contine o enzima care are capacitatea de a degresa organismul, de a rade depunerile de colesterol de pe vasele de sange. Cantitatea ideala de alcool este de un paharel, nu mai mult de 30, 40 de ml deoarece in cantitate mare alcoolul face rau sanatatii.

Orice om rational va spune ca alcoolul este de doua feluri: alcool bun si alcool rau. Alcolul bun este cel consumat in cantitati rezonabile. Alcoolul rau este cel care rupe omul de realitate si-l transforma-n Hercules, dar numai dupa ce intrece masura.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist;

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta;

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare;

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare.

Sa avem sanatate!

ziare.com
 
5 dureri pe care nu trebuie sa le ignori.


Durerea este limbajul prin care corpul tau incearca sa comunice cu tine. Inseamna ca ceva nu ii convine si trebuie sa-l ajuti sa-si revina.

Unele dureri, ocazionale, nu sunt alarmante, dar altele pot fi periculoase pentru sanatatea ta. Si intotdeauna este mai bine sa previi decat sa vindeci.

Asadar, cand e cazul sa iei masuri din cauza unei dureri?

1. Durerea de spate

Nu ai ridicat greutati in ultima vreme si nici nu ai dormit intr-o pozitie incomoda, cu toate acestea simti o durere crancena de spate. Aceasta poate indica prezenta pietrelor la rinichi, a artritei sau, mai grav, a unui anevrism aortic.

2. Durerea in piept

Durerea persistenta in piept poate semnala probleme ale inimii, caz in care senzatia de presiune se extinde adesea spre umar, bratul stang sau maxilar. Simptomele atacului de cord nu sunt de neglijat, mai ales daca ai peste 40 de ani.

3. Durerea abdominala

Simti o durere agresiva, ascutita, care iti taie practic respiratia si te doboara de pe picioare. Poate fi vorba de ulcer, pietre la bila sau apendicita acuta. Toate sunt urgente medicale.

4. Durerea de cap

Durerea de cap severa, insotita de greata, ameteala sau de amorteli ale fetei, poate fi rezultatul unor afectiuni medicale cu risc crescut, printre care se numara atacul vascular cerebral sau meningita. Prezentarea de urgenta la medic este vitala!

5. Dureri de picioare

Senzatia de arsura in talpi este un semn al diabetului, indicand neuropatia periferica. Durerea localizata in coapsa sau gamba poate semnala un blocaj arterial.



http://www.femeia.ro/sanatate/medical/5-dureri-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ignori.html
 
Masa de Craciun – cum eviti consumul in exces.


Preparatele din carne de porc, mancarurile grase, bauturile alcoolice, nelipsite de pe masa romanului in zi de sarbatoare, pot deveni cei mai aprigi dusmani ai sistemului digestiv, consumate in cantitati excesive. Bombardarea brusca a organismului cu aceste alimente poate produce o paleta larga de afectiuni, de la simple balonari, pana la crize biliare sau pancreatice, sau le poate amplifica pe cele deja existente.

Postul este inteles, in general, ca o practica de abtinere de la anumite mancaruri si bauturi si reducerea substantiala a regimului alimentar. Postul ascetic, practicat de majoritatea crestinilor timp de 40 de zile inaintea sarbatorii Nasterii Domnului, impune un set de reguli restrictive, mai ales de ordin alimentar, fiind excluse produse din carne, lactate, oua, vin si alte bauturi alcoolice.

In timpul acestor 40 de zile, organismul pune in repaus o serie de celule, tesuturi si sisteme necesare metabolizarii alimentelor restrictionate, amplificand in schimb mecanisme de "epurare" a toxinelor acumulate pana in momentul inceperii postului.

Momentele cele mai delicate sunt inceputul postului, cand are loc un proces de adaptare la noul tip de alimentatie si sfarsitul postului cand, de cele mai multe ori, trecerea de la dieta saraca in nutrienti de origine animala la cea bogata in astfel de nutrienti se realizeaza brusc, aparand un disconfort si o serie de afectiuni pe care cu totii ne dorim sa le evitam.

Cum fiecare gospodina doreste sa-si etaleze maestria in bucatarie si sa respecte traditiile culinare ramase din stramosi, bucatele de Craciun pot deveni un adevarat inamic al organismului. Pentru a evita ca o frumoasa zi de sarbatoare si o masa in familie plina de bucurie sa se transforme intr-un calvar, este necesar sa te aprovizionezi cu medicamentele necesare din timp.
Cum evitam neplacerile digestive:

consumul cu moderatie al alimentelor
asocierea unui fel de mancare gras cu o salata de cruditati
evitarea bauturilor alcoolice in exces
evitarea bauturilor racoritoare acidulate

Alcatuieste-ti un meniu usor si delicios:

Carnea de porc poate fi inlocuita cu usurinta cu alte tipuri de carne mai putin grase, cum ar fi carnea de pui, de peste sau de curcan.
Friptura la cuptor sau la gratar este de preferat carnatilor, jumarilor sau caltabosilor.
Maioneza si sosurile grase ar trebui folosite in cantitati reduse.
Prajelile pot fi inlocuite cu succes de mancaruri preparate la cuptor cu ulei mai putin.
Atentie deosebita trebuie acordata dulciurilor, mai ales in cazul persoanelor diabetice. Sunt de preferat prajiturile de casa cu un continut mai mic de zaharuri rafinate, decat bomboanele sau produsele zaharate industriale, cozonacii ramanand vedetele dulci ale sarbatorii.
* Si nu in ultimul rand, un pic de miscare in fiecare zi, chiar si pe timp de ninsoare, poate ajuta digestia si chiar evita depunerea acelor kilograme in plus de care ne este frica.

Problemele de sanatate ce pot aparea in ziua de Craciun si medicamentele pe care e bine sa le aveti la indemana:


Balonarea - se manifesta prin distensia abdomenului, din cauza meselor dese si bogate cantitativ, in urma producerii unei cantitati de gaze mai mare decat in mod normal. Pentru prevenirea balonarii, evita asocieri alimentare periculoase, cum sunt mancarurile grase cu bauturile alcoolice si impune-ti un ritm de a mesteca lent, fara sa te grabesti, pentru a facilita munca stomacului si intestinului in digerarea alimentelor. Medicamente indicate pentru balonare sunt Espumisan, Redigest, Dulcolax, Triferment, carbune medicinal, Colebil.

Indigestia - reprezinta digestia inadecvata a alimentelor sau digestia dificila a acestora produsa de asocieri incorecte de alimente sau exces de mancaruri grase, manifestata prin diaree sau prin constipatie. Medicamentele indicate in aceste situatii sunt: Digest-Duo, Loperamid, Imodium, Furazolidon, Smecta, Malox, Mezym, Gastroprotect sau ceai de menta.

Arsurile gastrice - produse de digestia inadecvata a alimentelor la nivelul stomacului si de refluxul acidului gastric din stomac in esofag, iritand esofagul, ambele manifestate prin senzatie pe plenitudine abdominala, mai ales la nivelul stomacului, prin dureri stomacale si arsuri la nivelul stomacului si esofagului. Pot fi insotite de flatulenta.

Pentru a evita arsurile la stomac, trebuie excluse din dieta, mai ales la persoanele cu gastrita sau ulcer, cateva alimente si bauturi cum ar fi: otetul, citricele, rosiile, ceapa calita, condimentele, grasimile, ciocolata, cafeaua, usturoiul si bauturile carbogazoase. Fumatul trebuie, de asemenea, oprit. Medicamente indicate sunt: Dicarbocalm, Omez, Malox, Obligeana, Ulgogastrin, laptele cald si sucul de aloe vera.

Greata si varsaturile - apar in urma ingestiei unei cantitati prea mari de alimente sau ingestiei unor alimente intr-o combinatie mai putin indicata, in urma unei alergii sau chiar a unei afectiuni preexistente exacerbata de alimentatia bogata in grasimi, condimente, etc. Medicamente pentru greata si varsaturi sunt: Metoclopramid, Emetiral, Scobutil, suc de lamaie, ceai de sunatoare si chiar si un pahar de apa rece (calmeaza musculatura tractului digestiv superior, relaxandu-l si evitand refluxul alimentelor).

In caz de alergie, cand greata si varsaturile sunt insotite si de alte semne sau simptome precum aparitia unor pete rosii si mancarimi pe piele sau dificultati in respiratie este bine sa va adresati cat mai repede unui serviciu de urgenta.

Crizele de colecist (bila) si cele de pancreatita - caracterizate prin durere la nivelul ficatului, greata, varsaturi, uneori febra si icter (coloratie galbena a pielii si ochilor), apar de regula dupa o dieta bogata in grasimi si alcool. In acest caz este de preferat sa va adresati unui spital de urgenta.

In fine, o alta problema care ne da batai de cap, la propriu, este mahmureala - caracterizata de o stare de ameteala si dureri de cap, ce apar dupa ingestia unei cantitati mari de bauturi alcoolice. Pentru a preveni starea de rau de a doua zi este bine ca inainte de culcare sa aveti la indemana o aspirina (mai putin indicata persoanelor care au avut in trecut si alte probleme gastrice) sau un algocalmin. Alte remedii: ceai de anghinare, Digestfort.



http://www.intrefete.ro/lifestyle/timp-liber/masa-de-craciun-cum-eviti-consumul-in-exces-7796374
 
Un sfat chinezesc care nu strica: sa mancam intelept

Un-sfat-chinezesc-care-nu-strica--sa-mancam-intelept.jpg


Suntem obisnuiti sa apreciem valoarea alimentelor din punctul de vedere al cantitatilor de substante nutritive continute de acestea: proteine, fier, vitamine, carbohidrati, lipide, calciu, altele. Orientalii au o alta filosofie privind alimentele.

Ei prefera sa observe comportamentul uman dupa ce alimentul respectiv a ajuns in corp. Unele alimente activeaza metabolismul, altele il incetinesc; unele alimente genereaza caldura in corp, altele incetinesc procesul termic; anumite alimente hidrateaza, altele usuca; unele hranesc rinichii, altele ficatul, pancreasul, splina sau inima.

Principiul de baza al alimentatiei orientale ne invata sa mancam in conformitate cu ceea ce suntem. Pentru chinezi nu exista diete generale, aplicabile tuturor, sau unei categorii de oameni - de exemplu cei atinsi de o anumita boala.

In conceptia traditiei chineze, fiecare persoana are o constitutie unica, deci nevoile sale nutritive sunt strict individualizate. O persoana cumuleaza un complex de principii, in general opuse unele altora: exces-deficienta, cald-rece, violent-lent, uscat-hidratat.

Proportia cu care cele doua principii se instaleaza in organism determina dezechilibre intr-un organ, un element sau un lant de organe. Arta de a armoniza aceste sabloane determina dieta potrivita unei anumite persoane, unei anumite stari de sanatate sau in caz de boala.

Ceea ce este cat se poate de potrivit pentru o persoana ar putea fi distructiv pentru alta, influenta exercitandu-se nu prin mijloacele clasice, chimice, ci cele functionale.

Ca urmare, in timp ce un produs european este etichetat cu indicarea continutului de calorii, proteine, grasimi, glucide, lipide, pe eticheta unui produs chinezesc vom putea citi referiri la faptul ca sardinele sunt neutre sub aspectul
temperaturii, ca au un gust sarat sau dulce, ca hranesc sangele, contribuie la eliminarea apei din corp si au efecte benefice asupra ficatului si inimii.

Cu titlu de exemplu, ne vom referi la temperatura. Conceptul oriental nu se refera la faptul ca alimentele trebuie sa fie de tipul rece sau fierbinte, ci la efectul pe care acestea il au asupra metabolismului dupa digestia initiala.

Mai exact, unele alimente incalzesc in timp ce altele racoresc. Castravetii, rosiile si iaurtul, de exemplu, racoresc, in timp ce piperul, usturoiul si carnea de miel produc incalzirea. Pestele se afla undeva la mijloc.

Asta inseamna ca o persoana cu constitutia "fierbinte" trebuie sa se echilibreze cu alimente "reci" (fructe si legume crude, peste) si invers, persoana cu constitutia "rece" va consuma de preferinta carne, legume fierte, ghimbir, usturoi.

Chinezii aleg dupa alte coordonate alimentele-leac in caz de raceala

In caz de raceala, "leacul" se afla in propria bucatarie: ceai de menta sau flori de soc, o supa de dovlecel, de telina sau de morcovi. Aceeasi raceala poate fi agravata insa prin consumarea alimentelor "fierbinti" sau a celor care au efect congestionant, cum ar fi carnea sau lactatele.

Daca raceala se manifesta prin tremuraturi si dureri, renuntati la sticla cu apa fierbinte. Consumati in schimb ceai de ghimbir sau o supa de ceapa. Alimentele "reci", ca fructele sau salatele, si cele "congestionante" vor incetini refacerea.

Dar, pentru a manca in stil oriental, exista reguli general valabile care, spre deosebire de conceptul european, se refera nu la dieta, ci la felul in care mancam. Iata cateva pincipii:

1. Sa mancam numai ceea ce ne face placere si chiar ne incanta. Gandurile "inestetice" nu cad bine la stomac.

2. Relaxati-va. La masa, este obligatorie o pozitie cat mai confortabila. Inspirand aroma mancarii putem ajuta la stimularea sucurilor gastrice.

3. Mestecati bine si mancati incet. Stomacul nu are dinti. Mancarea nemestecata obliga stomacul sa execute operatiuni pentru care nu este dotat tehnic.

4. Este indicat sa bem apa cu o jumatate de ora inaintea mesei. In timpul mesei, mancati, nu beti, decat daca este strict necesar. Stomacului nu-i prieste mancarea amestecata cu bauturi.

5. Nu mancati nici rece, nici fierbinte. Sistemul digestiv este bucuros sa primeasca alimentele la temperatura corpului sau la cea ambianta. Inghetata este daunatoare.

6. De la masa, nu trebie sa va ridicati flamand, dar nici satul. Introducand in sistemul digestiv atat cat poate el sa inghita, il fortam sa munceasca mai mult decat pentru cat a fost programat. Ca orice masina, oboseste si se uzeaza. Cu deosebirea ca, aici, nu avem piese de schimb.

7. Mancati alimente din zona in care locuiti. Alimentele aduse din alta zona nu intra in rezonanta cu cerintele organismului nostru. Armonia dintre om si mediul lui este obligatorie.

8. Dupa ce ati mancat, nimic nu este mai benefic decat satisfactia ca ati servit ce v-a facut mai multa placere. Bucurati-va pentru ce ati mancat si nu mancati ceea ce nu va imbie.

Traditia chineza pune mult pret pe aceste principii simple. Nu avem niciun motiv sa le subapreciem, numai pentru simplitatea lor. Dimpotriva, de multe ori ceea ce este elementar s-a dovedit mai valoros decat ceva sofisticat.

In cazul de fata, nu trebuie decat sa vrem. Iar, daca nu vrem, macar sa nu spunem ca n-am fost informati.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...esc-care-nu-strica-sa-mancam-intelept-1058752
 
13 SFATURI IMPOTRIVA MAHMURELII :D


In aceasta perioada caracterizata in special de armonie, dragoste, reintalnire cu cei dragi si mese imbelsugate multe promisiuni sunt incalcate. In special cele referitoare la consumul de alcool. Iata cum poti sa bei cu cap.

1. Nu consumati alcool pe stomacul gol si in prima parte a zilei.
2. Nu amestecati bauturile alcoolice intre ele sau cu bauturi energizante, droguri, medicamente.
3. Inainte de a consuma bauturi alcoolice mancati un aliment solid, greu digerabil (ex. paine cu unt) pentru a incetini absorbtia alcoolului si aparitia starii de ebrietate.
4. Masa luata in compania alcoolului sa fie hranitoare, bogata in vitamine, minerale, fitonutrienti.
5. Evitati asocierea consumului de alcool cu fumatul.(asta e aproape imposibil , ba parca fumezi si mai mult cand bei :">)
6. Luati pauze de aer curat si faceti putina miscare fizica intre reprizele de consum de bauturi alcoolice. ( :D cine naiba se mai urneste de la masa, odata bine instalat?)
7. Consumati numai bauturi alcoolice naturale, autentice si in cantitati moderate.
8. Alege doar bauturi alcoolice naturale, obtinute prin fermentatie: bere, vodca, vin, whisky, cidru, coniac, tuiza, lichioruri, bitter. Nu consumati bauturile pe baza de alcool etilic de sinteza din petrol.

Sfaturi anti-mahmureala:

1. Daca simtiti ca ati baut prea mult, mergeti imediat la culcare. Prin somn organismul se reface, procesle de detoxifiere fiind mai eficiente.
2. A doua zi mancati alimente cat mai light, nepreparate termic, salate, sucuri de legume. Puteti lua si suplimente alimentare de calitate complexul B, vitamina C, minerale, gingseng siberian.
3. O cafea neagra, neindulcita, fara lapte sau frisca este, de asemenea, de mare ajutor.
4. Sa nu uitam ca alcoolul deshidrateaza, deci trebuie sa beti multa apa (la temperatura camerei) si va imbatati la loc =)). La fiecare ora consumati cate un pahar cu apa, sorbind lent.
5. Un alt remediu antimahmureala il constituie zeama de varza murata. O ceasca este suficienta pentru a te simti mai bine.
 
6 secrete intr-o salata sanatoasa

Foarte multe persoane tind sa creada ca salata este una dintre cele mai sanatoase preparate si ca pot scapa de kilogramele in plus prin consumarea in exces a acesteia. Intr-adevar, frunzele de salata sau legumele sunt bogate in vitamine, antioxidanti si contin foarte putine calorii, insa sosurile pe care le folosim la salata sau alte ingrediente reprezinta o sursa de grasimi si calorii inutile.

Invata sa iti prepari o salata gustoasa si sanatoasa punand in aplicare urmatoarele sfaturi:

1. Inlocuieste sau suplimenteaza salata verde cu spanac

Desi salata verde este unul dintre cele mai folosite ingrediente in prepararea unei salate, spanacul este mult mai bun deoarece contine foarte mult fier, calciu si vitamina B. In plus este bogat in fibre, fiind astfel un bun aliat in dieta ta deoarece iti mentine senzatia de satietate pana la urmatoarea masa, iar tu nu vei mai fi nevoita sa mananci gustarile dintre mese.

Nota: vegetarienii sunt cu atat mai predispusi la carentele de fier deoarece prima sursa de fier pentru organism este carnea. Iata de ce, acestia ar trebui sa manance spanac ori de cate ori au ocazia.
Sfat: cand cumperi spanac, fii atenta la culoarea pe care o are. Cu cat este mai inchis la culoare, cu atat contine mai multi nutrienti.

2. Foloseste crutoane in locul maslinelor

Maslinele negre contin foarte mult sodiu iar o dieta bogata in sodiu creste retentia de apa si implicit tensiunea arteriala, provocand boli ale inimii. Doar 6 masline contin aproximativ 390 de mg de sare, aportul zilnic de sare fiind limitat la 2300 de mg.

Inlocuieste maslinele negre cu masline verzi sau crutoane.

3. Adauga porumb in salata

Porumbul este o sursa bogata de nutrienti si contine:

- vitamina B1 (ajuta la buna functionare a sistemului nervos si a inimii);
- vitamina B5 (incetineste imbatranirea si creste imunitatea organismului);
- vitamina E (reduce riscul aparitiei bolilor de inima si previne artrita);
- vitamina C (creste rezistenta la infectii);
- fibre;
- fosfor (ajuta la mentinerea pH-ului din organism);
- magneziu (mentine sanatatea muschilor si oaselor).

4. Foloseste peste in salata

Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente, fiind bogat in acizi grasi omega 3, care ajuta la buna functionare a sistemului imunitar si scad tensiunea arteriala, reducand astfel riscul de afectiuni cardiace.

Foloseste peste gatit la gratar sau la aburi si renunta la prajeala deoarece distruge aproape toate vitaminele acestui aliment.

5. Renunta la sosuri

De cele mai multe ori, sosul folosit pentru salata este plin in grasimi. Cel mai intalnit sos este maioneza. Renunta la a mai folosi astfel de sosuri (chiar si la maioneza saraca in grasimi) deoarece acestea nu doar distrug adevaratul gust al salatei, ci sunt si un “dusman” al organismului.

Inlocuieste maioneza cu iaurt degresat sau branza de vaca. Adauga cateva ingrediente pentru un plus de savoare: marar, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic.

6. Adauga cat mai multe ingrediente sanatoase

Pentru o salata sanatoasa, bogata in vitamine, foloseste cat mai multe ingrediente: spanac, salata verde, varza, ardei gras, ardei rosu, mazare, porumb, peste sau pui, rosii, castraveti, fasole, ceapa, ridichi, sfecla si morcov. Poti adauga optional alune, branza, seminte de dovleac, cartofi copti, menta, conopida, un ou fiert sau chilli.


http://www.kudika.ro/articol/alimen...secrete-intr-o-salata-sanatoasa/pagina-2.html
 
Beneficiile uimitoare ale uleiului esential de grapefruit roz

Beneficiile-uimitoare-ale-uleiului-esential-de-grapefruit-roz.jpg


Uleiul esential de grapefruit roz se obtine prin presarea la rece a coajei acestui fruct. Uleiul esential rezultat nu este numai un ulei purificator si cu proprietati de curatare, ci are totodata si capacitatea de a energiza luminos trupul si de a inalta spiritul.

Grapefruit-ul roz este renumit si pentru ca stopeaza pofta de dulciuri, fiind recomandat pentru tratarea tulburarilor de alimentatie si problemele de obezitate, arata Natural News.

Parfumul proaspat de grapefruit roz te ajuta sa treci peste acele dimineti cand, pur si simplu, nu ai chef sa te ridici din pat. Daca este tinut pe noptiera, mireasma lui are rolul de a te pune in miscare in cel mai scurt timp.

Este folosit si in aromoterapie, avand un rol revitalizant, mai ales atunci cand te simti coplesit. Uleiul de grapefruit ajuta foarte mult la refacerea acelei stari de bine, recapatandu-ti astfel optimismul. Poate fi, asadar, un excelent odorizant de camera.

Acest ulei esential are un mare rol in cresterea respectului fata de propria persoana. Dupa inhalare, veti avea sentimentul ca aveti forte noi, iar energia pe care o veti capata nu va mai fi ceva atat de neobisnuit, cum vi se parea inainte.

Si pe langa faptul ca diminueaza apetitul, grapefruitul roz ajuta totodata si la imbunatatirea digestiei si a metabolsmului. Folosit in cosmetica, acesta are diferite proprietati.

Daca adaugati o picatura sau doua de ulei esential in sticla cu sampon, veti observa ca, in timp, parul va capata o stralucire sanatoasa. De asemenea, a fost demonstrat faptul ca grapefruitul roz este foarte bun pentru un scalp sau un ten gras.

Daca este aplicat local, acest ulei poate avea efecte astringente si de tonifiere. Ajuta mult si in stimularea sistemului limfatic. In acest fel ajuta corpul sa elimine toxinele.

Uleiul de grapefruit roz stimuleaza, de asemenea, si functiile ficatului si ale vezicii biliare. Constituie un tonic excelent pentru ca activeaza circulatia si reinnoieste celulele pielii.

Potrivit medicinei antice, gustul acru de ulei de grapefruit are rolulul de a reda echilibrul si de a repara probleme cum ar fi constipatie, flatulenta, anxietate, griji, neliniste, sindrom premenstrual si insomnie. Gustul acru imbunatateste si ritmul un sistem digestiv lent.

Cum sa folositi uleiul esential de grapefruit roz

Amintiti-va ca este important sa folositi un ulei presat la rece extras din coaja fructului si daca se poate si cu un certificat ca produsul este organic. Si asta pentru ca pesticidele se afla pe suprafata fructelor si a legumelor si nu pot fi pur si simplu indepartate complet prin spalare.

Picurati unul, doi sau chiar trei stropi de ulei de grapefruit pe palme, frecati-le, faceti-le cupa si inspirati incet aroma. Puteti "ajusta" cu usurinta intensitatea parfumului prin apropierea sau indepartarea mainilor de nas.

Este recomandat sa inspiri mireasma intre 5 si 20 minute, inainte de masa. De asemenea, este important sa beti apa pura, dupa inhalarea uleiului.

Daca se va crea un amestec de ulei esential de grapefruit roz cu cel de patchouli salbatic, efectul primului va fi accentuat, iar rezultatul va fi o suprimare naturala a poftei de mancare.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...e-uleiului-esential-de-grapefruit-roz-1064976
 
Limbajul trupului in sananate .

Ce este limbajul trupului?

Probabil auzi deseori vorbindu-se de limbajul trupui(sau limbajul non-verbal) si de importanta lui in viata de zi cu zi a FIECARUIA dintre noi.Limbajul trupului este un mod prin care care oamenii comunica intre ei insa fara a se folosi de cuvinte.masta razvan vindecator

Ce comunica oamenii prin limbajul trupului?

Sunt sigur ca recunosti exemplele urmatoare:

Un om care umbla cu spatele drept,privirea sus si zambetul pe buze transmite celor din jur ca este bine dispus,puternic, increzator in sine si ca are pofta de viata. Pe de alta parte, un om cu privirea in pamant, cu ochi incruntati si spatele cocosat comunica faptul ca este indispus, fara chef si vulnerabil dintr-o gramada de puncte de vedere. Aceseta sunt doar o foarte mica din lucrurile pe care oamenii le comunica celor,folosindu-se de limbajul trupului. Pe langa mimica fetei si pozitia corpului oamenii comunica non-verbal si prin lucruri materiale(haine,masina etc.) sau persoanele de care sunt incojurat si asa mai departe.

La fel si tu, Prin TOATE acestea comunici celor din jur o gramada de lucruri despre tine si le induci diferite stari – de suparare, incordare sau slabiciune ori de fericire si implinire si putere.

Dupa cum vezi: toti oamenii(fara exceptie) comunica TOT TIMPUL non-verbal, transmitand informatii despre ei celor din jur, doar ca uneori o fac constient insa in cea mai mare parte a timpului o fac inconstient(fara sa se gandeasca la asta).

Acum probabil te intrebi…
…ce legatura au toate acestea cu starea mea de sanatate ???

Una foarte stransa(chiar cruciala as spune) ! Asa cum spuneam anterior,prin limbajul trupului comunici celor din jur informatii dar le si le induci anumite STARI. Insa, ceea ce nu ti-am spus este faptul ca prin limbajul trupului iti induci TIE INSUTI o anumita stare in fiecare secunda.

Te rog sa zambesti cu gura pana la urechi cat de tare poti ACUM in fata monitorului si in acelasi timp sa iti indrepti spatele perfect. Stai cu acest zambet si cu coloana dreapta 1 minut intreg si vezi cum te simti. Apoi revino la fata serioasa/incruntata/plictisita/posomorata dinainte. Simti vreo diferenta? Aceasta este PRIMA veste buna pe care o am pentru tine: Poti sa ALEGI cum te simti in fiecare zi : prost dispus sau minunat folosidu-te doar de aceste doua indicatii simple.

Revenind la sanatate: Stiai ca starea ta emotionala are un impact IMENS asupra starii tale de sanatate? Partea buna este ca daca, acum in timp ce citeai, ai uitat sa zambesti si sa tii spatele drept NU vei pica jos bolnav , INSA daca timp de cativa ani sau zeci de ani afisezi in fiecare zi o fata de om suparat/plicitist/incordat si stai cu o coloana indoita in doua si privire in pamant – ai sanse 99% ca mai devreme sau mai tarziu sa te imbolnavesti.

Asadar…
Ce se intampla de fapt in organismul tau?

1. Primul lucru de care trebuie sa fii constiet este ca EMOTIILE sunt doar niste substante chimice. Cand te simti suparat sau fericit, de fapt creierul tau elibereaza o anume substanta(hormon) care iti da starea repectiva.

2. De exemplu: cand razi sau zambesti creierul tau elibereaza in restul organismului niste hormoni care se numesc ENDORFINE. Cand creierul tau eibereaza in corp aceaste substante, vei incepe inevitabil sa razi si sa te simti bine. Asadar si cand vezi o comedie, ochii tai transmit intai un semnalul primit din televizor la creier si doar dupa ce primeste acest stimul va elibera endorfinele iar tu vei incepe sa razi.

3. Cu toate emotiile/sentimentele se intampla la fel: pentru plans – un exces de estrogen(de aia is mai plagacioase femeile). Dopamina – se elibereaza cand simti sentimentul de recompensa, si asa mai departe cu toate starile emotionale…

4. VESTEA buna : E valabila si RECIPROCA teoriei.

Astfel ca, daca tu iti zambesti (chiar si fortat) vei tansmite creierului ca ai o stare de bine iar el va elibera hormonii care te vor face sa te simti exact asa. SAU daca stai cu spatele drept, vei spune creierului ca ai incredere in tine si va elibrea hormonii care te vor face sa te simti increzator si relaxat. Iar daca stai ca un om neincrezator si suparat: creierul tau,din nou, se va conforma – adica va produce hormonii care sa-ti dea exact acea stare.

5. TOT TIMPUL transmitem semnale creierului prin ‘limbajul trupului’ ! Uneori constient iar de cele mai multe ori inconstient . Asadar, vreau intelegi ca nu exista varianta de mijloc. NU POTI spune ca uneori nu trasmiti nimic creierului. Tot timpul ii transmiti prin pozitia corpului pe care o ai, prin mimica,prin atitudine,tonul vocii,prin privire si asa mai departe…
Emotiile si bolile

Probabil te intrebi:

Cum poate o emotie/sentiment/gand/traire sa-mi influenteze starea de sanatate?

Imagineaza-ti ca acum esti singur in mijlocul junglei iar spre tine vine un tigru feroce. Poti sa simti cu te strabat toate emotiile responsabile pentru frica si cum produc schimbari in corpul tau pentru a-l pregati de acest eveniment:

Ti se maresc pupilele – pentru a vedea mai bine si a fi mai vigilent in caz de lupta/fuga.

Respiri scurt si rapid – deoarece corpul tau este pregatit pentru efortul maxim pe care-l poti depune in fuga/lupta de/cu tigru.

Te doare burta(stomac/intestine) – deoarece corpul renunta la digestie, pentru a folosi sangele care ar fi fost necesar acolo in muschi – pentru ca forta fizica sa fie la maximum.

Creste cantitatea de zahar din sange – pentru a fi pompat in celule si astfel sa dea mai multa energie.

Dupa cum observi corpul este foarte inteligent in aceasta situatie si te pregateste din toate puctele de vedere pentru lupta sau fuga. Aceasta este manifestarea NORMALA a orcarui organism intr-un astfel de context, INSA ceea ce este ANORMAL ,e sa te simti asa in orice alta situatie.

Daca ai astfel de trairi, nu din cauza ca ti-e viata in pericol ci pentru ca ti-e frica de un eveniment,un om,o situatie, un examen,lipsa banilor sau frica ca te ingrasi etc. inseamna ca NU esti pe drumul cel bun. Practic iti pacalesti corpul facandu-l sa creada ca viata ta chiar este in pericol de moarte, chiar daca provocarea pe care trebuie s-o infrunti este fie un examen si fie cearta banala si nicidecum un tigru feroce si infometat.

Iti vine sa crezi sau nu exista oameni care traiesc ANI DE ZILE cu sentimentul acesta de frica( gen lupta sau fugi) fara sa-si dea seama, iar organismul lor e supus undei presiuni constante in fiecare zi deoarece este mereu pregatit de pericol. Din cauza ca au o casnicie nereusita, au un servici care le provoaca stres, au un anturaj nepotrivit sau orice alta sursa de stres continuu.

Si ce crezi ca se intampla cu acesti oameni ???

Le slabeste vederea (deoarece au ochii mereu incordati)

Fac diabet si le scade imunitatea (din cauza zaharului din sange permanent ridicat)

Fac boli digestive (tubul digestiv functioneaza doar la jumatate sau mai putin)

Li se dezechilibreaza pH-ul sangelui (deoarece respira scurt)

Au dezechilibru hormonal

Nu li se oxigeneaza corpul (=> risc de cancer) si multe altele.

Toate aceste se intampla chiar si consumand cea mai BIO si naturala mancare din lume, deoarece ,in acest caz, boala ia nastere la un nivel mult mai profund.

Pe de alta parte daca esti incarcat cu emotii pozitive(te simti implinit,in siguranta si cu pofta de viata): nu numai ca te feresti de aceste probleme de sanatate, dar produci si FOARTE multe beneficii pentru sanatatea organismului tau:

Se intareste sitemul imunitar

Se digera complet mancarea si astfel ca organismul are toti nutrientii la dispozitie

Ai mai multa energie

Creste capacitatea de concentrare si munca intelectuala

Se oxigeneaza corpul mai bine(pentru ca respiri adanc si relaxat)

Previi majoritatea bolilor si, fara sa exagerez, au loc TOATE lucrurile bune pentru corpul tau!

Am incredere ca pana acum ai invatat ceva si NU ai uitat sa zambesti si sa tii spatele drept cu privirea sus in timp ce citesti mai departe :) .

Este absurd sa nu tii cont de aceste indicatii simple care ele te feresc de atatea boli si iti aduc beneficii atat de multe si de importante pentru sanatatea ta. De ce sa nu zambesti daca nu ai nimic de pierdut din asta? :-?

ACUM ca ai inteles cum functioneaza acest mecanism, totul depinde doar de tine, sa ai tot timpul limbajul trupului al unui om sanatos. Poarta-te astfel incat sa comunici celor din jur prin limbajul tau non-verbal ca tu esti cel mai sanatos om din lume la ora asta cel mai increzator om in propriile puteri. Asftel vei transmite si creierului tau toate aceste lucruri iar el se va conforma producand hormonii care sa se faca sa te simti exact asa. Poti incepe de ACUM !

Nu uita: cate o mica schimbare in fiecare zi produce o URIASA schimbare in viitor!

PS: In timp ce meditezi la ce-ai citit acum NU uita sa tii spatele drept si sa ai gura pana la urechi !!!


http://www.vindecator.com
 
Fiecare dintre noi prezinta un risc de 3% de a dezvolta cancer de colon
Obezitatea, fumatul si consumul de alcool, factori de risc in dezvoltarea cancerului de colon

Dieta bogata in grasimi, factor de risc in cancerul de colon / Foto: Captura Vimeo
Cancerul de colon este cea mai frecventa afectiune dintre cancerele digestive. Prin incidenta si mortalitate, se situeaza pe locul 3 din totalitatea cancerelor atat la femei cat si la barbati. Conform statisticilor, de-a lungul vietii, fiecare dintre noi prezinta un risc de 3% de a dezvolta cancer de colon. Riscul se dubleaza, chiar se tripleaza daca o ruda de gradul I a suferit de aceasta afectiune.

Incidenta maladiei creste odata cu varsta, mai mult de 90% dintre cazuri aparand la varste de peste 50 de ani. Important este ca, impreuna cu medicul, sa putem interpreta corect mesajele transmise de organismul nostru.

Simptomatologia depinde de localizarea afectiunii

“Daca afectiunea este localizata la nivelul colonului drept, se asociaza cu dureri abdominale, anemie secundara sangerarilor care apar, si evident cu simptomatologia legata de anemie. Daca boala este localizata la nivelul colonului stang, simptomele sunt legate de modificarile tranzitului intestinal, in ce priveste frecventa si consistenta lui: constipatie, ocluzie”, explica dr. Georgeta Vremes, medic specialist oncolog.

Cum putem preveni cancerul de colon

Pentru a preveni aceasta teribila maladie, trebuie mai intai sa cunoastem factorii de risc. Cauzele cancerului de colon nu au fost foarte clar identificate, dar exista o serie de factori incriminati de catre specialisti. “Dintre factorii nutritionali sau de mediu as mentiona dieta, obezitatea, fumatul si consumul de alcool in cantitate moderata. Toate acestea cresc riscul de cancer colorectal. Dieta, mai ales bogata in colesterol, grasimi, carne rosie, creste acest risc, insa, pe de alta parte, bogata in fibre si vegetale compenseaza acest risc diminuandu-l. Activitatea fizica, de asemenea, poate constitui un factor protector pentru aceasta afectiune”.

Exista insa factori asupra carora nu avem un control total, fiind de natura genetica. “Sunt persoane care au anumite sindroame genetice, aici as aminti polipoza adenomatoasa familiala, sindromul Lynch, unde riscul de cancer colorectal este destul de mare si ajunge uneori la 100%. de asemenea, sunt afectiuni gen polipi adenomatosi sau boala Crohn sau colita ulcerativa, care se insotesc cu un risc crescut pentru aceasta afectiune”.

Depistat in faza incipienta, cancerul de colon are o rata de supravietuire de peste 90%

Depistat in faza incipienta, cancerul de colon are o rata de supravietuire de peste 90%, dar aceasta scade dramatic daca pacientii ajung la medic in stadii avansate. Din pacate, la nivelul tarii noastre cazurile sunt descoperite tarziu, mortalitatea din cauza cancerului de colon fiind destul de ridicata.

“Pacientii care stiu ca au un asemenea risc pentru cancerul colorectal sunt sfatuiti sa consulte medicul specialist – oncolog, gastroenterolog – care sa aprecieze oportunitatea unor investigatii suplimentare pentru depistarea acestei afectiuni. De regula, se recomanda pacientilor cu varsta de peste 50 de ani sa se efectueze colonoscopie, tuseu rectal sau depistarea sangerarilor oculte in scaun la un interval de 3 – 5 ani“.

http://medlive.hotnews.ro
 
Detoxifierea colonului – 100% natural.



Astazi vei invata o METODA simpla si 100% naturala de DETOXIFIERE a colonului, sau mai exact care sunt alimentele care iti detoxifica colonul?

Probabil ca tu nu ai probleme de sanatate si te intrebi: De ce sa-mi detoxific colonul chiar daca ma simt complet sanatos?diagram colon rectum Detoxifierea colonului 100% natural

Daca cumva nu stiai, majoritatea alimentele pe care tu le consumi in fiecare zi, contin diferite substante toxice pentru organismul tau:

Conservantii(‘E-urile’) din aproape toate alimentele din comert

Mercurul cu care sunt intoxicati pestii si algele

Chimicalele cu care sunt stropite fructele si legumele

Carnea nesanatoasa a animalelor crescute cu hormoni si antibiotice…

Iar lista merge MUUULT mai departe…

Toate acestea iti ‘polueaza’ organismul in fiecare zi, iar partea si mai rea este ca unele dintre aceste substante SE ACUMULEAZA.

Ele nu se pot elimina in mod normal din organism, iar in timp, cu cat consumi mai multe, cu atat ele se acumuleaza mai mult si devin si mai nocive. Astfel ca vei avea o sursa de toxine care te ‘polueaza’ zilnic chiar din interiorul propriului tau organism.

Acelasi fenomen(de depunere depunere a toxinelor) se poate intampla chiar daca consumi alimente sanatoase ,pe care insa le combini gresit: daca consumi doua alimente pe care stomacul nu le poate digera in acelasi timp, ele merg mai departe nedigerate si intra in putrefactie in intestin.

Partea buna in povestea de astazi – este ca te poti descotorosi usor de aceste substante toxice folosind o METODA simpla de DETOXIFIERE a organismului.

In acest articol ne vom ocupa doar de detoxifierea colonului(iar de celelalte organe in articolele urmatoare)
Asadar… de ce incepem cu colonul?

Colonul este sistemmul de canalizare al organismului tau. Prin colon trec zilnic substantele nefolositoare si toxice pe care corpul tau trebuie neaparat sa le elimine pentru a nu se intoxica. Daca se intampla ca acest sistem de evacuare sa se deregleze, ai toate sansele sa ramai cu o gramada deseuri in organism. Partea mai rea: aceste desuri pot ramane lipite de peretii colonului chiar cativa ani, iar astfel sa te intoxice putin cate putin in fiecare zi formand o placa mucuida.
Consecinte?

Imbatranire prematura, mirgene, boli de piele, imbolnavirea altor organe(in epcial ficatul si rinichii) si lista poate continua.

Asa cum am spus la inceput, cu totii ne expunem inevitabil toxinelor zi de zi,deoarece asa sunt timpurile in care ne e dat sa traim.

Corpul tau face eforturi imense pentru a elimina o parte cat mai mare de toxine! De aceea te sfatuiesc sa-i dai si tu corpului o mana de ajutor, inloc sa-i bagi bete in roate (cum se intampla de cele mai multe ori).

Probabil acum te intrebi:
De unde stiu daca am nevoie de DETOXIFIERE ?

Dr. Mencinicopischi spune in cartea lui ca un organism intoxicat prezinta astfel de simptome:

Depuneri albicioase pe limbamasta vindecatorul

Oboseala cronica si trezitul greu dimineata

Transpiratie si respiratie cu miros neplacut

Constipatie

Obezitate sau supaponderabilitate

Mirosul puternic a meteriilor fecale

Pofta puternica de dulciuri sau alimente prajite

Boli precum cronicizate: acnee,hemoroizi,cancer,reumatism,atrita,diabet etc

Iar pe plan psihologic: anxeitate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare si memorare.
Care este legatura dintre colon si aceste stari?

Trebuie sa intelegi ca omul NU este o adunatura de organe, ci este o fiinta INTREAGA.

Fiecare organ al tau depinde de sanatatea celorlalte organe. Adica orice dezechilibru intr-un organ provoaca dezechilibre in TOATE celelelalte organe . Cu atat mai mult colonul, care s-a demonstart ca influenteaza FOARTE puternic sanatatea generala a intregului organism.

De exemplu: S-a demonstrat ca un colon ‘murdar’ afecteaza atat sanatatea ficatului cat si rinichilor.

Pe langa asta, un colon murdar determina afectiuni ca: slabirea vederii(in special miopia), slablirea auzului, durerile de urechi, reumatismul,,acnee,psoriaris, astmul etc.

Probabil acum te intrebi: Ce poti sa fac ? Citeste mai departe…

Metoda NATURALA de detoxifiere a colonului:

…sau detoxifierea cu FIBRE VEGETALE

E metoda cea mai SIMPLA si la indemana oricui.

Ce sunt fibrele?

Fibrele vegetale sunt un tip glucide de aflate in toate alimentele VEGETALE. Fibrele NU se digera si nu se absorb, astfel ca NU iti hranesc organismul in niciun fel.

De ce sa le consumi, daca nu te hranesc ???

1. In primul rand: pentru ca rolul lor NU este sa te hraneasca! Ele au rol de TRANSPORT al alimentelor prin intestin pana acestea ajung afara din corpul tau. Metaforic vorbind, ele sunt „ schiurile sau patinele” pe care mancarea aluneca prin organismul tau.

Mai mult decat atat fibre solubile sunt PREBIOTICE. Adica hranesc BATERIILE BENEFICE din flora ta intestinala, astfel incat ea sa ramana echilibrata.

*Nota*Flora intestinala e esentiala pentru sanatatea ta. Mai exact: este pilonul de baza al IMUNITATII(nu se poate vorbi de sistem imunitar fara flora intestinala). Pe langa asta: faciliteaza absorbirea nutrientilor, e o bariera pentru bacteriile daunatoare din intestin, dar are si alte fuctii importante despre ca vom vorbi pe larg intr-un articol special dedicat florei intestinale.

Asadar de retinut despre fibre: ca ele nu se digera si nu hranesc orgaismul, ele doar transporta mancarea prin intestine(fibrele insolubile) si hranesc bacteriile intestinale benefice(fibrele solubile).
Cum sa folosesti fibrele pentru detoxifierea colonului?

Simplu! Le mananci.

Consumate cu suficienta apa isi dubleaza eficienta si devin ca un burete care se leaga de substantele toxice de pe intestin transportandu-le afara din organism.

Un adult are nevoie in medie de 30g fibre pe zi, in timp ce multi oameni abia consuma 10 grame si se mira de ce sufera de constipatie(*constipare neeliminarea fecalalor la mai mult 48 de ore). Constipatia nu face de cat sa AMPLIFICE efectele pe care un colon murdar le are asupra organismului. Ea este cel mai daunator lucru pe care-l poti pentru intestinul tau…sa nu mergi la WC zilnic.

Dar…

Consumand o cantitate mai mare de fibre vegetale pentru o perioda de cateva luni, vei da posibilitatea colonului tau sa elimine IN FIECARE ZI toxinele acumulate in ultimii ani. Astfel vei inbunatati sanatatea generala a organismului aducandu-l din nou la echilibru. Deoarece ACESTA ESTE ROLUL LOR – sa transporte materiile fecale . Mai mult ele activeaza acea miscare reflexa in colon (numita peristaltism) care impinge automat materiile facale pentru a fi eliminate.

Dar care alimente contin fibre vegetale?

Daca se numesc ‘fibre vegetale’, ghici ciuperca ce-i. De retinut: Doar vegetalele contin fibre! Carnea contine 0% FIBRE sau mai pe romaneste: deloc!

Deci pentru detoxifiere e nevoie de foarte MULTE VEGETALE care sa dea cantitatea necesara de fibre. Atentie! Asta nu inseamna abstinenta de la carne, ci doar o cantitate mai mare de vegetale in raport cu carnea pe care o mananci.

Asadar pentru o buna detoxifiere a colonului, aplica urmatorul regim pentru cateva luni :
Minimum 50% VEGETALE din mancarea dintr-o zi !

In asta consta cura de detoxifiere simpla 100% naturala.

Ti-ai face un bine si mai mare daca NU ai ‘omori’ viata din vegetagale prin gatire, ci le-ai manca CRUDE

Aceasta metoda de detoxifiere este 100% NATURALA si SIGURA ! Totusi trebuie mentionat ca e aboslut necesar consumul a MINIMUM 2 litri de apa(pura) pe zi deoarece fibrele trebuie sa se imbibeze in apa pentru a-si face efectul.


tabel-fibre-11.jpg

tabel fibre 11 Detoxifierea colonului 100% natural

*Nota: Semintele de in NU se pot digera nemacinate sau uscate. Ai 2 variante: le macini sau le lasi intr-o cana cu apa la inmuiat de seara pana dimineata (astfel activezi mai puternic enzimele din seminte).

In plus s-a demonstrat ca FIBRELE VEGETALE au si alte efecte benefice asupra sanatatii pe langa cel laxativ, prebiotic si detoxifiant printre care:

Intarirea sistemului imunitar

reducerea colesterolului

pierderea kilogramelor in plus

prevenirea cancerului de colon

inlaturarea polipilor si a parazitilor intestinali

reducerea alergiilor

reducerea numarului de bacterii daunatoare din intestine.

Toate aceste beneficii le poti avea tinand consumand cantitatea necesara de fibre vegetale in fiecare zi: cu o dieta care contine MINIMUM 50% alimente vegetale. Succes.


http://www.vindecator
 
Otrava din sapunul lichid si pasta de dinti

Otrava-din-sapunul-lichid-si-pasta-de-dinti.jpg


Sapunul lichid, pasta de dinti si apa de gura ne pot otravi. De vina este triclosanul, o substanta toxica foarte periculoasa.

Lumea a devenit tot mai ingrijorata in privinta microbilor, chiar si a bacteriilor care nu sunt daunatoare. Din aceasta cauza, este foarte folosit sapunul lichid de maini, dar el reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra.

Substantele pe care acest tip de sapun le contine sunt toxice, potrivit Helium. Ele sunt prezente in multe produse de curatare pe care le folosim in casa. Foarte bune exemple sunt si produsele lichide pentru spalarea vaselor. Chiar si anumite deodorante contin aceasta substanta periculoasa.

Triclosanul este un agent antimicrobian, dar si toxic. Este inregistrat ca un tip de pesticid, iar expunerea la el, in timp, ne poate omori. Acesta nici nu omoara bacteriile in totalitate, ci ajuta la crearea unor bacterii mult mai rezistente in fata antibioticelor si a substantelor antibacteriene.

Conform unui studiu efectuat de Food&Water Watch, substanta triclosan afecteaza reproducerea in cazul cobailor si produce substante chimice toxice precum dioxina si cloroformul. Cand intra in contact cu alte substante din apa, cum ar fi clorul, irita pielea oamenilor si poate cauza cancer.

Triclosanul se gaseste in aproximativ 76% din sapunurile lichide care se gasesc pe piata. Substanta toxica a fost adaugata chiar si in pasta de dinti si apa de gura.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...-din-sapunul-lichid-si-pasta-de-dinti-1065340
 
Infrunta iarna printr-o alimentatie sanatoasa!

6049_b.jpg


Intrucat abuzul de medicamente nu este deloc recomandat mai ales in timpurile pe care le traim este bine sa stimulam sistemul nostru imunitar in principal printr-o alimentatie echilibrata si introducerea de suplimente naturale si pline de nutrimente utile.

Sucul de citrice, de exemplu, este primul lucru la care ne gandim cand dorim sa prevenim afectiunile specifice iernii, deoarece contine vitamina C, dar la fel de mult ne poate ajuta si patrunjelul verde (usor de gasit chiar si iarna), bananele, merele sau avocado, de asemenea bogate in vitamina C.

Ceea ce conteaza mult in alimentatia de iarna nu este in primul rand aportul de vitamina C, destul de important si acesta in sine, ci aportul a numerosi alti antioxidanti care sa ajute organismul sa se protejeze corespunzator nu doar de vremea de afara, dar si de excesele alimentare si de consumul de alcool, care sunt la maximum in aceasta perioada.

Fibrele alimentare, intrucat tind sa lipseasca din alimentatia specifica acestui anotimp, trebuie sa fie procurate nu doar din painea integrala, dar si din morcovi, legume boabe, zarzavaturi si cereale integrale sau fulgii de ovaz. Fibrele alimentare si consumul de apa ajuta astfel la imbunatatirea activitatii sistemului imunitar la fel de mult ca si vitamina C sau alti antioxidanti.

Supele calde si pline de vitamine, ceaiurile parfumate din plante, laptele degresat si bine fiert sau sucurile proaspat preparate si servite la temperatura camerei au un rol de asemenea pozitiv nu doar pentru sanatatea organismului, dar si pentru starea noastra generala de bine. Mierea de albine poate uneori ajuta la indulcirea acestor preparate de casa, oferindu-ne si o protectie suplimentara contra infectiilor virale de iarna.

Nu in ultimul rand condimentele si tot felul de mirodenii precum scortisoara, cuisoarele sau nucsoara nu pot lipsi in zilele de iarna, cu atat mai mult cu cat acum petrecem si sarbatorile Craciunului si alte zile festive care cer practic utilizarea unor asemenea ingrediente zi de zi. Condimentele stimuleaza pozitiv rata metabolismului, dar contin si antioxidanti si alte nutrimente numai bune pentru organismul nostru. Excesele in acest caz nu sunt insa indicate.

Consumul de alcool nu este rau in sine, daca se limiteaza la 3-4 portii pe zi si nu mai mult. Iarna alcoolul, in special tuica si vinul fiert sunt binevenite, dar cu masura totusi ca doar nu intra zilele in sac. Cafeaua consumata cu moderatie de asemenea ne poate face bine si la fel stau lucrurile cu ceaiul negru si cel verde. Feriti-va totusi de bauturile dulci carbogazoase si de apa minerala consumata prea des deoarece nu sunt deloc sanatoase si contin ingrediente seci deloc indicate pentru sanatatea organismului.

Nimeni nu spune ca iarna nu se poate face si multa miscare fizica, dar unii parca asa ar crede ca atunci cand vine primavara parca vezi un elefant iesind din casa si nu un om obisnuit. Plimbarile de dupa-masa sunt acum foarte binevenite mai ales ca alergarile nu prea pot fi practicate atat de usor, iar mersul la sala parca nu iti surade din cauza frigului si a transpiratiei care acompaniaza acest lucru.

Plimbarile lungi, saniusul, schiul, deplasarile scurte la munte si alte cai de petrecere a timpului in natura sunt la indemana oricui si nu trebuie scapat prilejul de a arde ceva calorii indiferent cat de frig ar fi afara. Iarna este un anotimp frumos, iar frigul exista doar pentru a face acest anotimp inca si mai placut, asta cel putin pentru o parte dintre noi care inca se bucura de putina caldura pe la calorifere anul asta, ca la anul, cine mai stie... .

http://www.coolinaria.ro/a/1173/Infrunta-iarna-printr-o-alimentatie-sanatoasa.html
 
Sa fii sanatos!
Medicii le recomandă persoanelor cu afecţiuni renale să renunţe la carne


1293867525carne.jpg


Medici în patologia renală de la centrul medical Roudebush Veterans' Affairs, Indianapolis (SUA) recomandă persoanelor cu afecţiuni renale să renunţe complet la carne şi să adopte un stil de viaţă vegetarian pentru a preveni acumularea de fosfor în organism, relatează AP citat de Agerpres.

Se ştie că persoanele cu insuficienţă renală nu pot asimila în mod corespunzător fosforul din proteină. De aceea, în cazul afecţiunilor la rinichi, aportul de fosfor în organism trebuie diminuat. În caz contrar, aceasta poate conduce la boli cardiovasculare şi la un deznodământ letal.

Întrucât conţinutul de fosfor nu este indicat pe etichetele produselor alimentare, iar supravegherea strictă a consumului de fosfor este prea complicată, este mult mai uşor să se renunţe definitiv la carne, susţin medicii.

Experţii în nefrologie (ramură a medicinei interne care se ocupă de patologia renală) de la centrul din Indianapolis au efectuat un studiu în acest sens, în cadrul căruia au examinat efectele stilului de viaţă vegetarian şi ale celui incluzând carne în privinţa nivelului de fosfor la pacienţii cu probleme renale.

În pofida unei cantităţi echivalente de proteină şi fosfor în ambele diete, ei au constatat în cazul vegetarienilor un nivel mai scăzut de fosfor în sânge şi urină.

http://www.cotidianul.ro/133576-Med...nelor-cu-afectiuni-renale-sa-renunte-la-carne
 
Consumul frecvent de peste prajit, risc pentru accidentul vascular cerebral

Consumul-frecvent-de-peste-prajit--risc-pentru-accidentul-vascular-cerebral.jpg


A mai cazut un mit: pestele nu este un aliment chiar atat de sanatos cum se credea. Dupa cum sustin medicii americani, consumul frecvent al acestui produs poate provoca accidente vasculare cerebrale. Ce-i drept, numai in cazul in care pestele este prajit si nu gatit la aburi sau fiert.

Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Alabama, care au incercat sa elucideze misterul numarului foarte mare de decese din cauza accidentelor vasculare in Alabama in comparatie cu alte regiuni din SUA, au ajuns la concluzia ca pestele prajit ar putea fi de vina, potrivit AP.

Conform statisticilor, incidenta accidentelor vasculare cerebrale este in acest stat de 125 la 100.000 de persoane, in timp ce in restul teritoriului SUA raportul este sub 98 de accidente la 100.000 de locuitori.

In cadrul unui studiu, ale carui rezultate au fost publicate in ultimul numar al revistei Neurology pe anul 2010, au participat mai mult de 22.000 de persoane in varsta de peste 45 de ani. Dupa cum s-a dovedit, pestele prajit a fost considerat principalul vinovat al celor mai multe accidente vasculare cerebrale.

Mai exact, locuitorii din Alabama mananca peste prajit de cel putin de doua ori pe saptamana, el facand parte din meniul traditional in acest stat american.

In afara locuitorilor din Alabama, sunt pasionati de peste si vecinii lor din Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord si Sud si Tennessee.Ei constituie asa-numita "centura a accidentelor vasculare cerebrale", intrucat pe teritoriul acestora incidenta problemelor cardiovasculare este cu 30% mai mare decat in celelalte state americane.

Prin urmare, Asociatia americana a cardiologilor recomanda renuntarea la pestele gatit in tigaie sau la gratar si consumul acestui aliment nu mai frecvent de 2-3 ori pe luna

http://www.ziare.com/magazin/studii...c-pentru-accidentul-vascular-cerebral-1065978
 
Alimente care tin de cald iarna


Odata cu racirea vremii, si poftele culinare ni se modifica. Zilele reci si intunecate ne starnesc dorinta pentru bauturi calde si alimente picante, nu la fel de atractive in lunile de vara.

Foarte posibil aceasta se intampla din cauza ca asociem anumite alimente cu sosirea iernii. Dar sunt si anumite motive biologice pentru care ne indreptam spre aceste alimente.

Pe masura ce temperatura scade, creste apetitul de mancare - foarte multe persoane observa ca sunt mai infometate in lunile de iarna decat in alta perioada a anului. Organismul nostru solicita mai multe calorii in incercarea de a adauga un strat suplimentar care sa ne tina de cald si, in acelasi timp, depoziteaza cateva calorii pentru cazul in care nu am avea suficienta mancare in zilele foarte reci.

Spre deosebire de stramosii nostri, noi traim in locuinte cu sisteme de incalzire, iar mancarea ne este la indemana, prin urmare e greu de crezut ca vom ingheta sau vom muri de foame. Dar o viata activa si sanatoasa pe timpul iernii, ceea ce include si activitati in exterior, necesita o alimentatie corecta care sa ne furnizeze energie si, mai ales, sa ne tina de cald.

De fiecare data cand mancam, temperatura corpului creste. Acest proces are loc indiferent de alimentele consumate, dar exista anumite alimente care stimuleaza cresterea temperaturii mai mult decat altele. Produsele bogate in proteine, spre exemplu, sunt mai "calduroase" decat cele bogate in amidon sau grasimi. Deci, tocanitele bogate in proteine dupa care tanjim in timpul iernii ne pot tine de cald.

"Alimentele picante ne pot incalzi din interior. Medicina traditionala chineza spune ca lichidele calde si ingredientele intepatoare, precum ghimbirul, ardeiul iute sau usturoiul, sunt alimente de baza pentru anotimpul rece. Aceasta credinta veche a fost ulterior sustinuta stiintific prin studii care arata ca bauturile si alimentele calde ajuta la crestere temperaturii organismului, iar alimentele picante ajuta la circulatia sangelui", spune Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Tindem sa consumam mai multe lichide cand e cald, dar este la fel de important sa bem lichide si in timpul iernii. Din cauza aerului rece si uscat din perioada rece avem nevoie sa ne hidratam, asa ca ar fi bine sa consumam cat mai multe lichide, ceaiuri si supe calde. Traditionala supa de pui nu numai ca pune la dispozitie fluidele necesare organismului, dar folosirea ei ca remediu in caz de raceala are si o baza stiintifica. Asa cum orice lichid cald ajuta la desfundarea nasului, s-a observat ca supa creste circulatia la nivelul mucoasei. Se pare ca aroma ingredientelor traditionale din supa, precum ceapa si ardeiul, ajunge in vapori si ajuta la defundarea cailor respiratorii.

In conculuzie, mananca alimente bogate in proteine, dar fara grasimi - carne de peste sau de pasare. Adauga si putine condimente si nu uita sa bei cat mai multe lichide calde. Lasa in seama paltonului protectia in fata frigului si mentineti corpul cald din interior.


http://www.femeia.ro/sanatate/nutritie/alimente-care-tin-de-cald-iarna.html?av-page=2
 
Hartă a creierului, creată de cercetătorii din cadrul Proiectului Human Connectome

harta-a-creierului-creata-de-cercetatorii-din-cadrul-proiectului-human-connectome-85267.jpg


O echipă de cercetători care participă la Proiectul Human Connectome (HCP) au adunat laolaltă mai mulţi şoareci pentru a le studia creierul, cu scopul de a afla cum îşi stochează oamenii memoriile, trăsăturile de personalitate şi abilităţile. Însă feliile de creier pe care le studiază sunt foarte mici, măsurând doar 29,4 nanometri în grosime.

Scopul final este de a analiza aceste felii la microscop, a realiza imagini detaliate ale creierului, pe care să le unească apoi, creând o hartă completă a creierului, sau conectom, relatează Engadget.com. Echipa care participă la acest proiect este formată din cercetători de la universităţile Harvard, UCLA, Minnesota şi Washington. Deocamdată ei mai au mult până când vor trece la analiza creierului uman, în parte din cauza faptului că este nevoie de un spaţiu imens de stocare a informaţiilor. Astfel, o imagine de un milimetru cub al creierului unui şoarece are nevoie de un petabyte (echivalent cu 2 la puterea 50 (1,125,899,906,842,624) bytes).

Creierul uman ar necesita milioane de petabytes, şi un număr încă necunoscut de ani, ceea ce a dus la critici conform cărora răsplata oferită de această hartă nu ar merita efortul depus de oamenii de ştiinţă.

http://www.antena3.ro/high-tech/har...drul-proiectului-human-connectome-116085.html
 
7 sfaturi pentru a fi mai bun si mai sanatos in 2011

La inceputul unui an, cei mai multi dintre noi isi propun sa fie mai buni, sa aiba mai multa grija de ei si de cei din jur, sa atinga mai multe obiective fata de anul precedent.

Daca te numeri printre acestia, Glamour iti ofera cateva sugestii pentru ca 2011 sa fie un an mai bun, macar in ceea ce priveste aspectele care tin strict de tine, adica de ce poti face tu pentru tine si sanatatea ta, in special.

1. Fii mai amabil

Incearca sa fii mai bland si mai amabil cu cei din jur, atat cu apropiatii cat si cu colegii, mai ales daca vrei o promovare. Un studiu realizat in cadrul unei universitati din California a aratat ca participantii mai binevoitori aveau mai multe sanse de a fi mai respectati si de a primi mai multa sustinere, marindu-si astfel sansele de a fi promovati.

2. Renunta la fumatul de dragul anturajului

In cazul in care esti fumator si nu reusesti sa renunti definitiv la acest viciu, incearca macar sa scutesti organismul de acele tigari fumate doar de dragul anturajului. Spre exemplu, daca colegii tai ies la o tigara nu trebuie sa te duci si tu cu ei si sa fumezi doar pentru ca te gandesti ca o tigara nu mai conteaza.

Stella Daskalopoulou, cercetatoare in cadrul unui centru medical din Canada, a descoperit ca o singura tigara sporeste rigidizarea arterelor cu 25% la persoanele care au intre 18 si 30 de ani. Iar acest lucru face ca inima sa depuna mai mult efort pentru a-si indeplini functiile, ducand astfel la cresterea riscului aparitiei unor afectiuni cardiovasculare sau a unui accident vascular cerebral.

Fumatul de dragul anturajului este si mai daunator pentru fumatorii ocazionali deoarece acestia nu sunt obisnuiti cu efectele care sunt stresante pentru organism.

3. Renunta la bronzatul la solar

Oricat de mult ti-ar placea sa ai pielea ciocolatie ar trebui sa renunti la bronzatul la solar pentru totdeauna. Din ce in ce mai multe studii au aratat ca acesta poate fi mortal, expertii in cancer plasand aceste aparate precum si radiatiile solare in topul factorilor de risc pentru cancer.

Una dintre cele mai recente cercetari arata ca riscul de a face cancer de piele creste cu 75% la persoanele care merg la solar inainte de 30 de ani.

4. Nu mai manca seara tarziu

Atunci cand mananci prea tarziu corpul stocheaza cele mai multe dintre caloriile ingerate deoarece nu are nevoie de atat de multa energie in timpul somnului. De aceea, acest obicei poate fi unul mai prost decat poate ti-ai imaginat pana acum, chiar si caloriile din legume fiind depozitate.

Cel mai indicat este sa iei ultima masa din zi cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare.

5. Nu te culca suparat

Ideea conform careia nu este bine sa mergi la culcare suparat s-a transmis din generatie in generatie, iar studii recente au aratat faptul ca exista o legatura intre calitatea somnului partenerilor de viata si relatia lor.

Un somn mai prost, mai agitat, asa cum este de obicei atunci cand te culci fara sa scapi de unele apasari, poate duce la divergente in timpul zilei urmatoare si, implicit, la un somn si mai prost in noaptea de dupa. Cercetatorii recomanda ca, atunci cand unul dintre parteneri a dormit foarte prost, sa fie evitate discutiile in contradictoriu.

6. Foloseste ata dentara mai des

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din New York, bazat pe examinarea a 51 de perechi de gemeni, cei care nu foloseau ata dentara aveau mai multe bacterii in cavitatea orala, acestea crescandu-le riscul de afectiuni gingivale.

7. Mananca mai putine grasimi

Un studiu efectuat pe soareci in cadrul Universitatii Oxford a aratat ca dupa o perioada in care au avut o dieta bogata in grasimi au avut un declin in ceea ce priveste abilitatile cognitive. In plus, li s-a redus capacitatea de a face efort cu aproximativ 50%.

Incearca sa te axezi mai mult pe grasimile sanatoase, cum ar fi acizii grasi omega-3, si sa le eviti pe cele saturate.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...u-a-fi-mai-bun-si-mai-sanatos-in-2011-1064151
 
Cum iti revii mai repede dintr-o raceala?


Raceala si gripa nu pot fi prevenite si nu pot fi tratate cu medicamente, dar simptomele pot fi ameliorate astfel incat sa nu se ajunga la complicatii precum bronsita sau pneumonia. Iata ce trebuie sa faci dupa primul stranut!

Odihna si hidratare

Ascult-o pe mama ta: odihneste-te si bea multe fluide. Apa subtiaza mucusul din plamani. Si sucul de portocale este bun, dar nu te astepta la un plus de beneficii datorita vitaminei C continute. Studiile au aratat ca vitamina C nu previne si nu trateaza infectiile respiratorii.

Soarbe ceai fierbinte

Toate ceaiurile contin teofilina, un bronhodilatator natural. Asadar, alege ce gust iti place si adauga apoi un pic de miere daca doresti. Mierea captuseste gatul, reducand astfel iritatia, si este bogata in antioxidanti care combat infectia.

Ia un medicament

Mergi la farmacie si ia-ti un medicament pentru dureri. Aspirina, acetaminofen sau ibuprofen: toate combat febra si durerile corpului. Contra tusei, alege un produs care sa contina dextrometorfan, foarte eficient. Pseudoefedrina este un decongestionant foarte eficient, ajutand la destuparea nasului prin contractia vaselor sangvine.

Ia si un supliment

Daca simti ca racesti, incepe imediat o cutie cu suplimente pe baza de zinc sau ginseng. Corpul foloseste zincul (max 15 mg/zi) pentru producerea celulor albe, care lupta cu microbii, iar ginsengul intareste sistemul imunitar.

Supa de pui

Cisteina, un aminoacid eliberat din pui in timpul fierberii lui, se aseamana din punct de vedere chimic cu un medicament folosit pentru tratarea bronsiteisupa subtiaza mucusul si calmeaza simptomele nasului infundat si tusei.

Abureste-te

Inhalarea aerului cald si umed subtiaza mucusul si ajuta la eliminarea sa. Fierbe un ceai si apoi stai cu fata deasupra lui, acoperindu-ti capul cu un prosop. Ai grija sa nu te oparesti! Sau bucura-te de o baie fierbinte, in care ai adaugat si o sare de baie cu menta, pin, eucalipt.

Acopera-ti gura

Tuseste si stranuta intr-o batista, nu in maini! Apoi arunca batista sau servetelul folosit. Daca nu ai la indemana un servetel, acopera-ti capul cu maneca. 19 500 virusi gripali sunt eliberati intr-o singura tuse!



http://www.genium.ro/siteuri-si-reviste-pentru-femei/index.html
 
Unele tipuri de cancer mamar dispar în mod spontan

Unele dintre formele invazive de cancer mamar cedează în mod spontan cu trecerea anilor, potrivit ultimelor studii efectuate pe această temă de cercetătorii de la Universitatea California, Los Angeles.

Pentru a ajunge la această concluzie a fost nevoie de analiza minuţioasă a mamografiilor unui număr de 119.472 de femei, cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani efectuate între anii 1996 şi 2001. La vremea respectivă, această acţiune a făcut parte dintr-un program de screening al cancerului de sân, demarat de statul norvegian. Cercetătorii americani au observat astfel că unele forme de cancer evidenţiate prin mamografii în repetate rânduri la începutul programului de screening, nu au mai putut fi detectate la finele celor şase ani.

http://www.nutritie-sanatoasa.ro/
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top