• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Sanatate,nutritie si corpul uman

Status
Not open for further replies.
12,5% dintre femei fac cancer la sân din cauza modului nesănătos de viaţă.


12,5% dintre femei vor face cancer la sân spune un studiu alarmant ale cărui concluzii au fost publicate recent. Medicii specialişti care s-au ocupat de cercetarea în sine spun că de vină ar fi obezitatea, consumul de alcool şi vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile fac copii. În fiecare an, doar în Marea Britanie, sunt diagnostigate cu acestă boală 47.700 de femei, adică aproximativ 130 în fiecare zi. Mai grav este că acest număr este în continuă creştere.

Experţii sunt de părere că raportul întocmit ar trebui să fie suficient de alarmant pentru femeile din toată lumea care ar trebui să adopte un stil de viaţă mai sănătos. Să consume o cantitate mai mică de alcool, să mânânce mai sănătos, să facă mai mult sport şi, eventual să devină mame la vârste nu foarte înaintate. 124 de femei din 100.000 suferă de această boală adică un număr dublu faţă de oricare altă formă de cancer.

Cercetătorii implicaţi în studiu sunt de părere că între unele forme ale cancerului de sân şi estrogen există o legătură puternică pentru că acest hormon este strâns legat atât de consumul de alcool şi obezitate, cât şi de perioada de sarcină.

Una dintre cauzele principale ale apariţiei cancerului de sân este nivelul scăzut al estrogenului. La această cauză se adaugă şi tratamentele medicale la care apelează femeile care vor să treacă mai uşor peste simptomele menopauzei.

Pentru a le face pe femei să înţeleagă mai uşor cât de rapid creşte numărul celor care suferă de această maladie, specialiştii au publicat un grafic cu evoluţia numărului de îmbolnăviri. În Marea Britanie în 1978 au fost diagnosticate 24.120 de cazuri, în 1999 - 42.400, iar în 2008 - 47.700. Femeile sunt mai expuse la îmbolnăvire odată ce ajung la menopauză, 22.900 din cazurile înregistrate în 2008 au apărut la persoane cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Obezitatea la această vârstă, de exemplu, creşte cu 30% riscul de a dezvolta o formă de cancer la sân.

Un studiu de amploare făcut în 2009 arată că îmbolnăvirea de cancer la sân poate fi evitată extrem de simplu: 30 de minute de exerciţii în fiecare zi, iar cantitatea de alcool consumată zilnic să nu depăşească mai mult de un pahar mic de vin.


http://www.tabu.ro
 
Ouăle au mai puţin colesterol decât s-a crezut .

Ouăle conţin o cantitate mai mică de colesterol decât s-a crezut până acum, potrivit unui raport al Departamentului American de Cercetare în Agricultură.
Vitamina D din ouă e extrem de benefică sănătăţii, mai ales în lunile de iarnăSursa: Hepta

Potrivit cercetătorilor, un ou de mărime medie conţine 185 mg de colesterol, mai puţin cu 14 procente decât stabiliseră cercetările anterioare. În plus, analiza a relevat că un ou conţine 41 unități de vitamina D, cu 64% mai mult decât se ştia până acum.

„Am analizat compoziţia mai multor ouă, din 12 regiuni ale ţării. Cercetarea este cea mai amplă de până acum. Principalele nouătăţi au fost legate de valoare colesterolului rău, mult mai mică decât se credea, dar şi de conţinutul de vitamina D, cu 64% mai mare”, a precizat medicu Jacob Exler, unul dintre nutriţioniştii participanţi la studiu.


http://www.evz.ro
 
Limonada
Poate preveni pietrele la rinichi.
Intr-un studiu efectuat pe termen lung, medicii de la Universitatea Duke au descoperit ca cei care au baut zilnic apa cu lamaie prezentau un nivel ridicat de citrat urinar ( nivelul scazut al acestuia este un semnal de alarma pentru existenta pietrelor la rinichi ). Evitati sucurile dulci, pline de calorii si beti limonada facuta cu zeama de lamaie.
 
5 Afectiuni misterioase cu manifestari surprinzatoare

Genetica si avansarea studiilor neurologice au putut scoate la iveala o serie de manifestari ciudate, sindromae misterioase cu simptome aproape incredibile. Confruntarea medicilor si a societatii cu aceste patologii a fost marcanta, ceea ce a determinat studierea acestor ciudate afectiuni, iar in cazul multora dintre ele studiile inca sunt in desfasurare.

Panica penisului care se retrage


Candva un zvon a inceput sa circule prin lume, producand o adevarata panica in randul barbatilor, iar cei suferinzi de anxietate ajungeau la adevarate tulburari nervoase si de comportament. In Asia si Africa, in anumite regiuni, acest sindrom a cuprins aproape toti barbatii, producand un sindrom de isterie in masa, ca o boala contagioasa. Zvonul spunea ca sub anumite blesteme sau atacuri necurate organele genitale masculine se retrag definitiv in corp. Desigur, ideea a fost sustinuta de retractiile testiculare, care mai apar la unii barbati din diverse cauze ce trebuie investigate medical. In tot cazul... penisul nu se retrage in corp.

Sindromul trecator al capului care explodeaza

Unele persoane ajung sa auda zgomote foarte mari care par sa se intample in cap, explozii, halucinatii auditive deosebit de puternice astfel incat ajung sa resimpta totul ca pe o posibila senzatie de explozie a capului. Aceste simptome apar cu cateva ore inainte ca pacientul sa adoarma si nu s-au descoperit care sunt cauzele acestei boli. Cert este ca e mai mult o tulburare, fiindca trece de la sine fara tratament, dar timpul de remitere variaza de la o persoana la alta. Sindromul nu include dureri, dar provoaca o puternica anxietate. Se crede ca stresul si gradul ridicat de oboseala ar putea sta la baza acestui sindrom.


Insomnia fatala a varstei a treia

Acest tip de insomnie este de fapt o afectiune genetica ce se manifesta dupa varsta de 50 de ani. Se considera ca riscul bolilor psihice creste cu cat numarul orelor de somn scade. Din pacate persoanele afectate de aceasta boala nu mai reusesc sa doarma deloc si mor dupa aproximativ trei ani de la debutul bolii. Nu s-a reusit pana in prezens sa se descopere un tratament al acestei afectiuni.

Pofte... necomestibile

Exsita un sindrom in care pacientii au pofte inexplicabile, ei avand o dorinta de nestapanit de a manca alimente necomestibile ca: pietre, cauciuc, gainat de pasare, lemn, metale, obiecte ascutite sau chiar sticla. Medicii nu au reusit sa explice stiintific acest sindrom si nici sa gaseasca un tratament, dar au ajus la concluzia ca este determinat de carente alimentare, de lipsa unor nutrieni, care se gasesc cu precadere in “alimentele” la care ei poftesc. De asemenea acest sindrom a fost observat la copiii din familii sarace si la gravide, iata o alta sugestie ca este determinat de carente minerale.

Oamenii care nu simt durere

Exista o afectiune genetica in care oamenii respectivi nu simt durerea. Tocmai de aceea ei trebuie sa aiba o grija excesiva privind corpul lor si sa se studieze periodic in oglinda, iar fiecare lovitura sa o analizeze atent tocmai pentru ca ei nu simt durere, desi pot suferi de anumite boli care fot fi chiar fatale. De aceea acestia trebuie sa faca periodic investigatii si sa mearga la medic dupa fiecare traumatism mai important.

http://healthy.kudika.ro/articol/he...e-cu-manifestari-surprinzatoare/pagina-2.html
 
Daca parul vi se ingrasa repede dupa spalare si se lipeste de cap e semn ca glandele sebacee ale scalpului produc prea mult sebum. Parul va trebui spalat mai des, chiar zilnic, cu un sampon cu pH neutru, neagresiv, care regleaza secretia de sebum. Daca parul este si subtire, il puteti intari cu o lotiune tonica preparata in casa, din ingrediente naturale.
LOTIUNE TONICA PENTRU PAR GRAS SI SUBTIRE
Ingrediente:
- 1 lingurita rozmarin sau cimbru
- 1 lingurita musetel sau coada-calului
- 1 lingurita urzici
- 100 ml apa
- 1 llingura otet de fructe
Preparare: Plantele se oparesc cu apa clocotita, se infuzeaza 10 minute si apoi se strecoara lichidul. Dupa spalare, parul ud se maseaza cu acest lichid. Nu se clateste.
 
Flatulenta - cauze si remedii.


Flatulenta este denumirea generica ce desemneaza prezenta si eliminarea gazelor din tractul gastrointestinal. Acestea provin din surse exogene (aerofagie) sau din surse endogene (din sange sau produse de bacteriile din colon). Gazele sunt eliminate sub presiune prin anus si au miros caracteristic.

Trebuie sa stii ca flatulenta este un act fiziologic, ce are loc in conditii de viata normale. In intestinul gros patrund sau se formeaza in fiecare zi 7-10 litri de gaze, din care se elimina doar 0,6l. Diferenta este absorbita in sange si eliminata prin plamani.

In conditii de boala, flatulenta poate fi insotita de meteorism si disconfort abdominal, de diaree sau de constipatie. Absenta totala a gazelor intestinale poate fi, de asemenea, un semn de boala.

Care sunt cauzele flatulentei?

Gazele intestinale provin din 3 surse:

- aerul ingerat;
- gazele formate in intestinul gros in urma activitatii bacteriene;
- gazele ce difuzeaza din sange in tractul gastrointestinal.

Exista insa si alimente care produc o eliminare mai mare de gaze decat altele: fasole, varza, ceapa, conopida, porumb sau produse iritante cum ar fi otetul. Unele alimente precum carbohidratii fermentabili si nedigerabili (fasolea) cresc productia de gaze.

Fructele precum smochinele, curmalele, prunele si strugurii, bauturile racoritoare si sucurile naturale contin fructoza ce este incomplet absorbita in colon si produce flatulenta.

Productia de gaze poate avea si un caracter ereditar, nelegat de alimentatie. O treime din adulti produc cantitati apreciabile de metan in colon.

Flatulenta poate aparea si in anumite afectiuni ale tractului gastrointestinal precum: diverticuloze, diverticulite, sindrom de colon iritabil, sindrom de malabsorbtie, intoleranta la lactoza, insuficienta pancreatica, obstructii intestinale, constipatie, parazitoze (Giardia lamblia).

De asemenea si unele boli sistemice pot determina flatulenta: hipotiroidia, infectii ce necesita consum crescut de antibiotice.


Cum tratam flatulenta?

Pentru a evita eliminarea in exces a gazelor intestinale trebuie sa combati factorii ce duc la aparitia acestora. Este bine sa eviti inghitirea aerului prin renuntarea la fumat si la guma de mestecat. Poti inlocui aceste obiceiuri cu folosirea de dropsuri mentolate. De asemenea trebuie sa stii ca aerofagia are loc si prin consumul de bauturi carbogazoase . Nu vorbi in timpul mesei, mesteca bine alimentele si consuma lichidele incet.

Elimina din alimentatie produsele ce contin sulf: fasole, conopida, brocoli, oua, vin rosu. Sunt bine de evitat si grasimile, carbohidratii, cafeaua si ciocolata ce pot produce disconfort abdominal.

Combate constipatia in mod natural, printr-o dieta bogata in fibre si exercitii fizice. Spasmul intestinal poate fi redus prin consumul de ceai de menta sau de sunatoare. Poti consuma iaurt pentru ca acesta ajuta la reechilibrarea florei ce colonizeaza intestinul gros si intervine in procesul fermentatiei, reducand flatulenta.

Daca flatulenta este suparatoare si insotita de alte simptome digestive, trebuie sa consulti medicul de familie sau medicul gastroenterolog care te vor indruma sa faci analize ce vor exclude cancerul de colon sau parazitozele intestinale. Acestia iti pot recomanda si tratament medicamentos pentru reducerea flatulentei, precum: enzime digestive, carbune medicinal, bismut.

Asadar, am aflat, printre altele, ca flatulenta neinsotita de alte simptome este o problema minora, dar poate fi o sursa de anxietate daca nu se iau masuri pentru reducerea ei.


Sanatatea .ro
 
Top 5 al celor mai nesănătoase obiceiuri alimentare ale românilor

12976695117256.jpg
=p~ ce bine arata ! :D

Specialiştii atrag atenţia asu­pra faptului că tot mai mulţi români au tendinţa de a mânca alimente tot mai bogate în kilocalorii, de a lua masa la ore târzii în noapte sau de a nu se hidrata corespunzător.

Principala masă a zilei este cina. Potrivit nutriţioniştilor, micul dejun ar trebui să fie cea mai importantă masă a zilei, potrivit gandul.info. 25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână sau chiar mai rar. Masa de seară trebuie să fie una cât mai uşoară şi săracă din punct de vedere caloric, pentru că metabolismul încetineşte seara şi riscăm să luăm în greutate.

Zilnic, consumăm acelaşi sortiment de mâncare. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, afirmă că organismul are nevoie de peste cincizeci de nutrienţi esenţiali pentru a se dezvolta şi pentru a rămâne sănătos fizic şi mental.

Fructele şi legumele sunt mâncate ocazional. "Jumătate din masa zilnică trebuie să conţină fructe şi legume. Aceste alimente sunt surse excelente de vitamine, minerale şi antioxidanţi, esenţiale organismului", menţionează nutriţionistul Mencinicopschi.

Asezonăm tot felul de sosuri la aproape orice. Sosurile adăugate la friptură cu o porţie de cartofi prăjiţi cresc valoarea calorică a preparatului. Specialiştii recomandă să alegem sortimente sănătoase, precum muştarul. Acesta taie din kilocaloriile fripturii şi cartofilor.

Băuturile carbogazoase au înlocuit apa. Nutriţioniştii spun că organismul trebuie să fie în permanenţă hidratat. Sucurile cumpărate din comerţ deshidratează organismul. Un alt minus al acestor băuturi este că nu oferă corpului nicio substanţă nutritivă.

http://www.cotidianul.ro/137406-Top-5-al-celor-mai-nesanatoase-obiceiuri-alimentare-ale-romanilor
 
Cele mai importante inovaţii în 2011


Va fi oare 2011 anul în care sistemul imunitar uman îşi va lua revanşa asupra cancerului? Pare că da, cel puţin conform pronosticurilor făcute de experţii de la Cleveland Clinic, Statele Unite, care au inserat două medicamente pentru imunoterapia cancerului (mai precis, contra melanomului avansat şi a tumorilor la prostată) printre noutăţile care vor avea cel mai mare impact asupra medicinei în anul care tocmai a început.

Ca în fiecare an, şi la finele celui trecut, o echipă compusă din 60 de medici şi cercetători de la Cleveland Clinic a realizat un Top 10 al celor mai importante inovaţii din medicină. Şi, în timp ce locul întâi este dedicat Alzheimer-ului, mai exact unui compus radioactiv care permite obţinerea de imagini moleculare ale creierului, pentru diagnosticarea precoce a maladiei, cel de-al doilea şi cel de-al treilea loc sunt ambele "rezervate" luptei cu tipuri de cancer până acum fără speranţă.

Prima inovaţie care promite să nu treacă neobservată în 2011 este anticorpul monoclonal "ipilimumab", despre care anul trecut s-a spus că ar fi prima terapie din ultimii 30 de ani în măsură să îmbunătăţească rata de supravieţuire a bolnavilor cu cancer aflat în stadiu avansat; medicamentul funcţionează deblocând, la nivel molecular, anumite limfocite (celulele T) ale sistemului imunitar şi făcându-le capabile să agreseze tumora.

A doua noutate celebrată de experţii de la Cleveland Clinic este primul vaccin terapeutic aprobat de FDA împotriva cancerului de prostată. Denumit Provenge, vaccinul acţionează inducând un răspuns al sistemului imunitar contra cancerului şi s-a dovedit în măsură să reducă cu 24% riscul de moarte la pacienţii cu boala deja răspândită în organism.



În top mai figurează şi două noi medicamente pentru tratamentul hepatitei C şi o micro-capsulă care le va permite medicilor pediatri să realizeze endoscopii ale tractului digestiv mult mai puţin invazive pentru micii pacienţi.

Sunt semnalate şi un tratament pentru scleroza multiplă, un test pentru astm, o nouă tehnică de chirurgie pentru tratamentul obezităţii morbide şi o nouă tehnologie care permite monitorizarea la distanţă a pacienţilor cu risc crescut de infarct.

Tot la finele anului trecut, experţii Societăţii Americane de Oncologie au compilat şi ei o lista a principalilor paşi înainte făcuţi în cercetarea anti-cancer sau, mai bine spus, a rezultatelor care au avut cel mai mare impact în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor. În cadrul raportului 2010 sunt citate 53 de studii semnificative, dintre care 12 sunt recunoscute că fiind de maximă importanţă; patru dintre ele privesc tratamentul tumorilor aşa-numite "dificile", precum cele la plămâni la persoanele în etate, cele la pancreas în stadiu avansat, tumorile la ovare şi melanoamele. Mai exact, radioterapia hipofracţionata permite reducerea riscului de recidivă la tumorele la sân, cu un ciclu de şedinţe de doar trei săptămâni faţă de cele şase standard. Au fost scoase în evidenţa noi terapii targetate pentru bolnavii de melanom şi cancer la plămâni, precum şi terapii recent aprobate pentru tumorile la prostată.

Pacientul 2.0

Pe net, site-urile unde utilizatorii au posibilitatea de a schimba între ei informaţii despre boli, de a cere şi a furniza sfaturi cu privire la tratamente sau chiar pe aceea de a da "note" spitalelor şi instituţiilor sanitare, s-au transformat, de câţiva ani încoace, într-un fenomen în toată puterea cuvântului. Unul cu nenumărate implicaţii, potrivit unui articol apărut anul trecut în revista italiană L'Espresso, întrucât Internetul a reuşit să cutremure din temelii vechea relaţie dintre bolnavi şi medici. Unii cred că în bine, alţii că în rău.

"Faza cea mai rea a tratamentului a trecut, dar voi avea oricum nevoie să vorbesc despre terapie. Şi-atunci, vă spun: bine aţi venit!". Aşa sună primul post de pe un blog unde subiectul principal îl reprezintă tumorele. Se numeşte "On the widepeak" şi este jurnalul online al lui Mj, care din 2007 se luptă cu un cancer la sân. Nu este nici pe departe unica autoare a unui blog pe această temă: în ultimii ani, netul s-a umplut de persoane care "se trateaza" cu ajutorul World Wide Web-ului şi al resurselor furnizate de acesta.



Nu este vorba despre pacienţi care cumpără medicamente online, ci de persoane care creează, în mod autonom, nişte social network-uri, pentru a putea intra în legătură şi a conversa cu cei care trec prin aceleaşi experienţe de viaţă. Şi, de multe ori, totul se transformă într-un soi de terapie de grup. Pagina de web apare, adeseori, ca o supapă, dar apoi devine o comunitate, pe măsură ce bloggerii se comentează şi se linkeaza unul pe celălalt, generând o reţea tot mai mare pe zi ce trece. Realitatea este că sunt persoane care, altminteri, n-ar avea cum să se întâlnească şi au, astfel, acces la informaţii, contacte şi sfaturi şi la speranţa că acestea le vor putea schimba viaţă în bine: nume şi contacte ale specialiştilor, ajutor în depăşirea efectelor colaterale ale terapiilor, sfaturi despre cum trebuie vorbit cu medicii, sprijin psihologic şi susţinere emoţională.

"Este fundamental pentru pacienţi să comunice între ei", explică Cristina Zucchermaglio, de la Departamentul de Psihologie al Universităţii La Sapienza din Roma, autoarea unui studiu despre importanţa dialogului între bolnavi, publicat în "Journal of Oncology Practice". "Realmente, a vorbi şi a crea o comunitate nu furnizează doar un sprijin psihologic sau emoţional, ci furnizează şi instrumentele cognitive şi practice în măsură să-i permită bolnavului să înfrunte mai bine boala. Lucru valabil şi pentru comunităţile online".

Şi nu doar cancerul îi stimulează pe oameni să le împărtăşească necunoscuţilor povestea propriei experienţe. În opinia Federicăi Casadei, preşedinta unei asociaţii italiene dedicate procreării asistate medical (Asociaţia CercounBimbo), al cărei forum numără 35.000 de persoane înscrise, comunităţile de pe web au succes pentru că reuşesc să umple un gol existent în relaţia medic-pacient, atât din punctul de vedere al informaţiei, cât şi din cel emoţional. "Exista o sumedenie de oameni care ne scriu pentru că nu au înţeles când să înceapă un tratament, pentru că nu reuşesc să interpreteze o fişă clinică sau pentru că. pur şi simplu. au nevoie de sfaturi şi opinii", spune Casadei.

Mai ales în ţări precum Canada şi Statele Unite, fenomenul "pacientilor în reţea" este unul consolidat şi foarte complex: trece dincolo de bloguri sau forumuri, ajungând la mari agregatoare de site-uri personale, cum este, de exemplu, Mother With Cancer, şi la social network-uri ale pacienţilor.

"Netul poate fi util medicilor şi pacienţilor în multe alte moduri. De exemplu, poate fi monitorizat un pacient cu o boală cronică, prin intermediul unor dispozitive conectate la Internet, capabile să înregistreze online parametri de interes, asfel încât medicul să aibă acces la date în timp real şi să schimbe tratamentul în funcţie de necesităţi, în timpul unei convorbiri telefonice şi fără a mai fi nevoie de vizite în mod continuu", explică Alberto Ugazio, director al Departamentului de Medicină Pediatrică din cadrul spitalului "Bambino Gesù" şi preşedinte al Societăţii Italiene de Pediatrie. De altfel, se pare că de-acum nici pacienţii nu mai seamănă cu cei din urmă cu zece ani; sunt mai instruiţi, mai informaţi şi mai conştienţi şi, de aceea, e mai simplu să interactionezei cu ei şi chiar, dintr-un anume punct de vedere, să-i tratezi, crede Germano Zampa, oncolog la Spitalul Nuovo Regina Margherita din Roma, foarte atent la noua realitate a "pacienţilor digitali" sau "e-patients".

E-patient este şi denumirea unui site creat de Tom Ferguson, decedat în 2006, după o bătălie de 15 ani cu un cancer; termenul indică "un individ bine informat, capabil, implicat în deciziile legate de propria stare de sănătate şi care priveşte acest aspect al vieţii sale ca pe un soi de parteneriat între pacient, medici şi sistemul sanitar".

Obiectivul de a furniza instrumente utile pacienţilor, dar şi medicilor, este şi cel al PatientOpinion (patientopinion.org.uk), un site din Marea Britanie, unde pacienţii nu doar vorbesc despre ei înşişi cu alţii, ci îşi împărtăşesc experienţele avute în diferite spitale şi direct medicilor, generându-se, în ultima instanţă, un feedback între bolnav şi structurile sanitare, foarte util ambilor.

Mothers with cancer
Este considerat cel mai faimos blog colectiv al pacienţilor din lume şi este actualizat zilnic de femei şi mame care luptă cu cancerul. "Fie că aţi venit aici pentru a citi, a scrie sau a discută despre diagnostice, terapii, radiaţii, supravieţuire, chirurgie, efecte secundare sau despre orice altceva din viaţa unei mame sau a unei femei care a supravieţuit cancerului, sunteţi binevenite".

Rare Disease Day 2010
În secţiunea "Tell Your Story" a acestui portal dedicat bolilor rare se pot publica fotografii şi materiale video. În acest mod, cei implicaţi îşi pot spune povestea celorlalţi, bolnavi sau simpli vizitatori, pot face apeluri umanitare sau pot furniza informaţii despre aceste patologii "uitate".

Sermo
Este cea mai mare comunitate a medicilor de pe web, alcătuită din 115.000 doctori proveniţi de pe întreg teritoriul Statelor Unite şi care acoperă 68 de specializări diferite.

Society for Participatory Medicine
Misiunea declarată a acestui site este să-i aducă împreună pe e-pacienti şi pe profesioniştii din sistemul sanitar.

Health 2.0
Site-ul unei conferinţe pe tema sănătăţii, Health 2.0 studiază utilizarea de către pacienţi şi medici a noilor generaţii de tehnologii online - de la comunităţi la instrumente de căutare - şi cum schimbă ele modul în care lucrează operatorii sanitari.



http://www.descopera.ro/stiinta/7977645-medicina-cele-mai-importante-inovatii-in-2011
 
Alcoolul ucide mai mult ca SIDA şi tuberculoza la un loc .

Consumul de alcool „răspunde” pentru 4% din decesele care au loc anual în întreaga lume, mult mai mult decât SIDA, tuberculoza sau violența la un loc, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Tinerii sunt din ce în ce mai afectați de consumul excesiv de alcool

Aproximativ 2,5 milioane de persoane mor anual din cauza consumului exagerat de alcool, se arată în raportul OMS.

Din grupurile vulnerabile fac parte tinerii și bărbații cu vârste cuprinse între 15-59 de ani.

În toată lumea, 11 bărbați din 100 fac exces de alcool cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce trei femei din 100 au un episod de alcoolism săptămânal.

În Rusia, un bărbat din cinci moare din cauza alcoolului

Creșterea economică și schimbările stilului de viață asociate au dus la creșterea consumului de alcool și în țările slab dezvoltate din Asia și Africa, în timp ce în America și în țările dezvoltate, problema alcoolismului rămâne notorie.

În Rusia și în fostele țări sovietice, unul din cinci bărbați moare din cauza alcoolului, reprezentând cea mai mare rată de mortalitate din lume. Le urmează țări ca Brazilia, Mexic, Africa de Sud și Ucraina.


În timp ce consumul de alcool este „în floare”, programele guvernamentale țintite pe problemă sunt slabe și rămân fără răsunet. În tot aceste timp, alcoolul face ravagii pe șosele, în familii, în școli, în întreaga societate.

Alcoolul şi cancerul la sân

Peste 60 de boli au la bază consumul excesiv de alcool, printre care ciroză, cancer de pancreas, colorectal, cancer la sân, epilepsie, intoxicații etc.

„Acum șase-șapte ani nu puteam vorbi de o relație cauză-efect dintre alcool și cancer la sân. Acum putem”, atrage atenția Vladimir Poznyak, expert OMS.

Alcoolul preparat în casă sau cel de contrabandă reprezintă 30% din consumul total de alcool în întreaga lume. Aceste sortimente pot fi extrem de toxice.

Consumul moderat de alcool poate avea efecte pozitive asupra stării de sănătate și poate preveni infarctul și atacul cerebral, însă cei care nu beau alcool toată săptămâna, dar „recuperează” din plin în weekend nu beneficiază de efectul binefăcător al alcoolului .

Efectele alcoolului asupra creierului :
Alcoolul modifica fluiditatea membranelor intercelulare, intercaland in mod negativ functionarea receptorilor, canalelor sau proteinele membranare. Alcoolul influenteaza centrii placerii (mediati de dopamina), ceea ce explica in parte instalarea dependentei de alcool, actioneaza asupra receptorilor benzodiazepinici, efect care sta la baza tratamentului alcoolismului cu benzodiazepine. Deasemenea, el actioneaza asupra producerii de alcaloizi opioizi ceea ce explica efectul antialgic.

Efectele comportamentale ale alcoolului :
Alcoolul este un deprimant central iar ingestia de alcool este urmata de somnolenta care este dependenta de doza ; consumat in timp, alcoolul modifica arhitectura somnului, scazand perioadele REM de somn profund si crescand numarul de treziri care fragmenteaza somnul. Efectul anxiolitic al alcoolului este binecunoscut si explica utilizarea lui de catre o gama larga de indivizi in momentele tensioate, alcoolul oferindu-le scurte perioade de relaxare, confort psihic.

Alcoolul are un efect inhibitor asupra activitatii neuronale, deasemenea el produce sedare intr-o masura mai mare decat benzodiazepinele si barbituricele cu care are o oarecare toleranta si dependenta incrucisata. La o concentratie de 0,05% sunt diminuate gandirea si judecata, cenzura este redusa sau chiar pierduta. La 0.4-0,5 % se instaleaza coma cu afectarea centrilor respiratori si care controleaza ritmul cardiac, moartea fiind rezultatul direct al deprimarii respiratorii sau aspirarii varsaturilor. Concentratiile de alcool care produc astfel de efecte sunt mult mai mari decat in cazul persoanelor cu un trecut indelungat de consum de alcool.

Efectele fizice ale alcoolului :
Cele mai frecvente complicatii ale consumului de etanol sunt la nivelul ficatului. Un consum de lunga durata, de cateva saptamani, determina acumularea de grasimi si proteine care duce la "ficatul gras "evidentiat cu ocazia examenului obiectiv. Consumul indelungat de bauturi alcoolice concentrate determina frecvent esofagita, gastrita, aclorhidrie si ulcer gastric.Varicele esofagiene reprezinta o complicatie de temut prin faptul ca deseori ele se rup provocand hemoragii severe care se pot solda cu moartea prin exsanghinare.

Pancreatita si cancerul pancreatic sunt alte suferinte obisnuite ale alcoolicilor, alcoolul putand interveni in procesul normal de digestie si absorbtie al alimentelor care se asciaza nutritiei precare si contribuie la serioase carente, mai ales in ceea ce priveste vitaminele si aminoacizii.

Efecte asupra aparatului cardiovascular:
Sunt grave prin consecintele lor care pot periclita viata. Hipertensiunea arteriala, tulburarile ritmului cardiac, riscul crescut de infarct miocardic si de accident vascular cerebral sunt cele mai frecvente. Cardiomiopatia alcoolica se constituie dupa o perioada de peste 10 ani de consum de alcool, are o evolutie severa, dar care poate fi ameliorata de abstinenta.

Afectarea neurologica :
Polineuropatia toxica cu parestezii in ciorap sau in soseta, diminuarea reflexelor ; afectarea mersului pacientilor devenind caracteristic cu baza larga de sustinere, nesigur si provocand suferinta. Un alt efect pe termen lung al consumului este mielinoliza pontina centrala, boala Marchiava-Bignami.

Tulburari metabolice induse de consumul indelungat de etanol sunt in primul rand dereglarea lipoproteinelor si trigliceridelor care la randul lor constituie factor de risc pentrui infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale, tulbuarile metabolismului glucozei sunt periculoase in primul rand diabeticilor dependenti de etanol ;hipoglicemia indusa de alcool care este frecventa in cadrul intoxicatiei acute, poate determina moarte subita in cazul in care ea nu este recunoscuta. Se mai citeaza insuficienta renala care apare la marii consumatori de bere.

Tulburari neurocutanate secundare consumului de alcool- acropatia ulceromutilanta nefamiliala Bureau-Barriere- afecteaza persoanele de sex masculin cu varste de peste 50 ani care prezinta traumatisme sau degeraturi ale picioarelor, iar examenul neurologic evidentiaza disociatia termo-algezica in soseta sau in ciorap ca si in siringomielie cu sau fara tulb vasomotorii (transpiratii, cianoza), amputatii ale unor falange.

Tulburari endocrinologice :
Alcoolul are efect asupra sistemului limbic si axului hipofizo-hipotalamo-cortical astfel ca la barbati afectarile legate de alcool mergand pana la impotenta sunt frecvente generand si agravand conflicte intrafamiliale care exista oricum datorita efectelor comportamentale ale alcoolului. Uneori acestea vin in sprijinul delirelor de gelozie. Acestor tulburari le sta la baza un dublu mecanism : pe de o parte are un efect direct asupra erectiei, pe de alta parte intervine in metabolismul steroidic generata de suferinta hepatica, producandu-se atrofii testiculare. Valorile relativ crescute ale estrogenilor sunt responsabile de ginecomastie si caderea parului de pe corp la alcoolici. Femeile pot prezenta tulburari ale ciclului.

Tulburari neurovegetative :
Aparitia lor indica existenta dependentei fata de alcool (alaturi de alte simptome) ; este vorba despre tremorul specific al alcoolicilor, un tremor fin, afectand mai ales extremitatile distale ale membrelor superioare, prezent mai ales dimineata, imediat dupa trezire si se amelioareaza dupa ingestia unei cantitati mici de alcool.

Tulburari hematologice :
Alcoolul afecteaza functia imunitara favorizand aparitia cancerului cu diferite localizari, mai ales digestive.

Tulburarile psihice asociate cu alcoolismul se pot clasifica in trei grupe:
(1) Legate de efectele directe ale alcoolului asupra creierului (intoxicatia, sevrajul, deliriumul, halucinoza alcoolica),
(2) Tulburari legate de comportamentul care se asociaza cu alcoolul (abuzul si dependenta de alcool),
(3) Tulburari cu efecte persistente (tulburarea amnestica persistenta, dementa, encefalopatia Wernike si sd Korsakoff, induse de alcool)



http://www.evz.ro

http://www.emedonline.ro
 
Esti sigur ca stii sa-ti prepari corect ceaiul verde?

Esti-sigur-ca-stii-sa-ti-prepari-corect-ceaiul-verde-.jpg


Dintre toate tipurile de ceai, cel verde este cel mai bogat in antioxidanti, el prevenind chiar cateva tipuri de cancer si normalizand tensiunea. Acesta este motivul, si nu neaparat gustul, pentru care cei mai multi aleg sa il bea. Insa nu orice mod de preparare este cel corect, scotand din ceai tot ce e de pret.

Cel mai multi dintre noi suntem tentati sa nu aducem apa la temperatura de fierbere, pentru ca ceaiul sa nu fie fierbinte, sa il putem consuma imediat. Si chiar daca fierbem apa, cel mai probabil nu o lasam mai mult de un minut, dupa care luam ibricul de pe foc. Insa un astfel de mod de preparare, desi ofera o licoare gustoasa, nu este cel corect, pentru ca antioxidantii nu se elibereaza.

Corect ar fi, conform Suite101.com, sa lasam ceaiul sa fiarba intre 2 si 5 minute, astfel incat sa ne bucuram de toti polifenolii continuti. Pentru a scoate tot ce e bun din planta, temperatura apei trebuie sa fie cat mai mare, la fel si perioada de fierbere. In acest fel si efectele ceaiului sunt mai puternice, ceea ce inseamna ca suntem mai protejati de o sumedenie de boli.

Daca nu esti un amator de ceai, poti apela la ceaiul verde sub forma de supliment, care ofera aceleasi beneficii.

http://www.ziare.com/viata-sanatoas...tii-sa-ti-prepari-corect-ceaiul-verde-1075801
 
Studiu: Băuturile energizante pot fi periculoase pentru tineri

1297929860bauturi-energizante.jpg


Potrivit unui studiu american, băuturile energizante pot fi periculoase pentru copii şi adolescenţi, îndeosebi din cauza conţinutului mare de cafeină. Ele pot avea efecte secundare serioase, scrie site-ul maxisciences.com, citat de Agerpres.

În studiul publicat în revista "Pediatrics", medici americani de la Universitatea din Miami au tras semnalul de alarmă. Potrivit datelor pe care le-au strâns din diferite surse, tinerii care beau în exces astfel de băuturi pot avea palpitaţii cardiace, crize, halucinaţii, atacuri, să fie irascibili şi, în cazuri extreme, chiar să moară subit.

Printre cazurile studiate se află cel al unei studente americane de 18 ani care a stat în spital cinci zile după ce a consumat două băuturi energizante.

În cazul unui consum mare, capacitatea de stimulare a substanţei ar putea deveni cu adevărat periculoasă pentru organismele tinere, cu atât mai mult cu cât efectele ar putea fi accentuate de alte ingrediente din băutură.

http://www.cotidianul.ro/137731-Studiu-Bauturile-energizante-pot-fi-periculoase-pentru-tineri
 
O noua substanta poate ajuta celulele cerebrale sa se regenereze .


O noua substanta derivata din curcuma, un condiment renumit pentru efectele sale antioxidante, protejeaza celulele cerebrale si stimuleaza regenerarea acestora dupa producerea unui accident vascular, informeaza AFP.

Testele au fost efectuate pe animale - iepuri -, iar rezultatele studiului au fost prezentate miercuri, la Los Angeles, in cadrul Conferintei anuale organizate de American Stroke Association.

Noua molecula, denumita CNB-001, actioneaza asupra mecanismelor care protejeaza tesuturile cerebrale si contribuie la regenerarea lor dupa un atac cerebral.

Studiul a fost coordonat de medicul Paul Lapchak, directorul departamentului de cercetare din cadrul sectiei de neurologie de la Centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Molecula CNB-001 nu dizolva cheagurile care au obstructionat un vas sangvin din creier si care au provocat astfel un atac cerebral, ci contribuie la repararea distrugerilor provocate in tesuturi la nivel molecular din cauza privarii de oxigen si nutrimente din sange, informeaza Mediafax .

Curcuma, denumita si "sofran indian", este studiata de multi ani de cercetatorii care incearca sa o foloseasca pentru a trata maladiile si accidentele cerebrale.

Desi curcuma este o substanta cu proprietati promitatoare, ea prezinta totusi cateva inconveniente. Este slab absorbita de organism si nu reuseste sa ajunga la tinta intr-o concentratie mare, deoarece se dilueaza foarte repede. In plus, este blocata de un mecanism natural de protectie care impiedica substantele straine sa ajunga la nivelul creierului.

In schimb, molecula CNB-001 este "inzestrata cu acelasi numar mare de virtuti ca si curcuma, insa are capacitatea de a trece fara probleme de bariera naturala de protectie cerebrala si putand astfel sa fie distribuita in creier, pentru a stimula acele mecanisme ce joaca un rol cheie pentru supravietuirea neuronilor", a explicat Paul Lapchak.


http://www.mediafax.ro
 
O dantura noua fara perforari, frezari sau adezivi

glamo.JPG


Pacientii care se tem de o lucrare dentara extensiva sau, din diverse motive, nu pot sa apeleze la proceduri restaurative cu caracter permanent- coroane, fatete, implanturi etc pot apela la o aplicatie dentara detasabila Snap-On Smile, care se fixeaza pe dintii naturali, potrivit specialistilor din cadrul clinicii Glamour Dent.

Aplicatia nu necesita pregatire anterioara, injectii sau adezivi. Fara a apasa pe tesutul gingival si fara acoperire palatala, (intrucat fixarea se face in totalitate pe dinte), Snap-On-Smile este neinvaziv, iar pacientul poate renunta la el oricand.

Snap-On Smile a fost inventat de catre medicul specialist in medicina dentara restaurativa Dr. Marc Liechtung, dupa opt ani de cercetari. Fabricat dintr-o rasina specializata foarte subtire, dar extrem de rezistenta si care nu se pateaza cu usurinta, Snap-On Smile poate fi utilizat ani de zile sau temporar- pentru a oferi o imagine orientativa si pentru a acoperi lucrari dentare restaurative in curs.

Aplicatia personalizata este disponibila pentru arcada superioara si cea inferioara.
“Procesul este rapid si lipsit de durere. Medicul dentist face poze si ia amprente dintilor. Pacientul are posibilitatea de a alege intre modele si nuante diferite pentru aplicatia Snap-On Smile. In aproximativ trei saptamani, aplicatia este creata iar pacientul are o noua dantura, “ declara Dr. Anca Patru, General Manager Glamour Dent.

Snap-On Smile este disponibila pentru pacienti de toate varstele: cei cu dinti strambi, patati sau lipsa, sau cu spatii intre dinti, pacienti care nu sunt candidati pentru implanturi sau punti, persoane care urmeaza un tratament de reconstructie a intregii guri sau lucrari pentru implanturi, pacienti care vor sa evite perforari si frezari, sau cei care pur si simplu vor rapid o schimbare a imaginii danturii lor.

Despre Glamour Dent:
Cabinetul romano-israelian GLAMOUR DENT, situat in centrul Bucurestiului a fost fondat de Dr. Anca Patru si de binecunoscutul medic de origine israeliana Dr. Itzhak Eidelman. Glamour Dent isi propune sa combine experienta stomatologiei internationale si tehnologia de ultima generatie pentru oferirea de servicii dentare de inalta calitate. Printre tehnologiile de ultima generatie disponibile in cadrul Glamour Dent se numara fatetele dentare Lumineers, Aparatul NTI-tss - inovatie impotriva migrenelor, aparatul Roentgen aparatul Roentgen digital cu doza de radiatie redusa cu pana la 90%, aparatului ortodontic lingual Incognito, etc.

http://sanatate.ele.ro/Medicina-Gen...a-perforari-frezari-sau-adezivi_--a11330.html
 
Din trusa de prim ajutor in caz de depresie

Conform unor statistici recente, unul din sase romani sufera de depresie, aceasta fiind o afectiune cu un nivel ridicat de risc in aceasta perioada de recesiune.

Factorii legati de stilul de viata care contribuie la evolutia ei sunt numerosi, insa unul dintre ei adesea ignorat il reprezinta alimentatia. Conform unor specialisti citati de everydayhealth.com, atunci cand esti deprimat esti tentat sa mananci alimente bogate in zahar, sare si grasimi.

Insa, daca ai alege mai multe alimente care contin proteine slabe, mai multe cereale integrale, fructe, legume si peste, ai reduce din poftele pentru acele produse nesanatoase, ai avea mai multa energie si mai multa putere de concentrare.
Iata 8 alimente care te pot ajuta sa lupti cu depresia.

1. Carnea de curcan

Cele mai multe surse de proteine slabe sunt bune pentru combaterea depresiei, dar curcanul este cea mai indicata deoarece contine o anumita substanta, numita triptofan, in cantitati foarte mari. Aceasta stimuleaza productia de serotonina, o alta substanta, ce da o stare de bine organismului.

2. Nucile

Consumate in cantitati moderate, nucile, alunele, migdalele sunt o sursa buna de grasimi mononesaturate, indicate pentru sanatatea inimii, si de proteine. Nucile insa sunt cele mai bune in ceea ce priveste ameliorarea simptomelor depresiei deoarece reprezinta una dintre cele mai bogate surse vegetale in acizi grasi omega-3. Cei din nuci sunt eficienti pentru sanatatea generala a creierului.

3. Pestele gras

Alimentele cu continutul cel mai mare de acizi grasi omega-3 sunt macroul, somonul si tonul, toti fiind pesti grasi. Acizii din acesti pesti nu numai ca au proprietatea de a lupta cu depresia, dar pot si imbunatati starea generala de sanatate. Ei sunt buni pentru circulatia sangelui, reduc inflamatiile si riscul de aparitie a bolilor de inima.

4. Lactatele cu continut redus de grasime

Laptele, iaurtul, branza si alte lactate cu continut redus de grasime sunt bogate in calciu, vitamina D si proteine, acesti nutrienti fiind extraordinari pentru organism din mai multe motive, inclusiv din acela ca lupta cu depresia, dand o stare de bine si relaxare.

5. Cerealele integrale

Carbohidratii complecsi, gasiti in cerealele integrale, iti pot imbunatati starea de spirit rapid, deoarece ajuta la eliberarea de serotonina. Cerealele integrale, orezul brun, fulgii de ovaz, cartofii dulci si pastele din faina integrala de grau, toate sunt alegeri bune in acest sens.

6. Ceaiul verde

Despre ceaiul verde se stie deja ca este o sursa foarte bogata in antioxidanti, dar efectele sale pozitive in cazul depresiei pot fi datorate unui aminoacid numit teanina, care ofera relaxare si combate stresul.

7. Sofranul

Acest condiment iti poate schimba rapid in bine starea de spirit, pe langa alte beneficii pe care le aduce, cum ar fi actiunea sa antiinflamatoare.

8. Ciocolata neagra

Aceasta a fost subiectul multor studii, care si-au propus sa descopere ce efecte are. Cele mai recente cercetari au scos insa la iveala faptul ca ciocolata neagra ajuta la eliberarea de serotonina si relaxeaza vasele de sange. Numai ca este important sa tii cont de faptul ca este destul de bogata in calorii, astfel ca e bine sa mananci doar cate o bucata mica.

http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/depresie/din-trusa-de-prim-ajutor-in-caz-de-depresie-1067783
 
Am mari rezerve ca mancand ce se spune aici,poti scapa de depresie.
 
cand voi avea asa o stare (daca) voi incerca si-ti spun.
 
5 riscuri de atac de cord despre care nu stiai .

Infarctul poate fi cauzat si de alte probleme din organismul tau sau din afara lui, indiferent ca nu fumezi, ca eviti grasimile saturate sau ca te straduiesti sa iti tii sub control colesterolul. Care sunt aceste riscuri pe care probabil nici nu le cunosteai pana acum, afli in continuare.

1. Ai o boala de piele

Boli de piele precum psoriazisul, care consta intr-o piele rosie, iritata, cu cruste dureroase poate duce la inflamarea tesuturilor in interiorul corpului tau, asa ca prezenta acestei boli in stare cronica poate mari semnificativ sansele de a avea o boala cardiovasculara, comparabila cu efectele pe care le lasa fumatul in organism.

2. Nu dormi suficient

Daca obisnuiesti sa dormi 5 ore sau mai putin pe noapte, iti dublezi riscul de a avea un infarct, chiar daca esti un om foarte sanatos.

Afla cum poti sa dormi mai usor si mai bine

3. Afectiuni dentare

Persoanele care prezinta infectii si afectiuni gingivale sunt de doua ori mai expusi la a avea un atac de cord, spre deosebire de cei care nu au astfel de probleme.

4. Complicatii la sarcina

Daca ai preeclampsie (presiune mare a sangelui si nivel proteic crescut in urina), esti de doua ori mai expusa la riscul de atac de cord odata cu inaintarea in varsta. Aparitia diabetului pe perioada sarcinii creste acest risc cu 70%.

5. Stresul de la job

Femeile cu un job stresant, cu multe responsabilitati si cu nivel redus de control sunt cu 40% mai expuse unui atac de cord spre deosebire de acele femei care au un job cu un nivel scazut de stres.




http://www.stilfeminin.ro
 
8 Obiceiuri care te vor ajuta sa traiesti mai mult

Stii deja ca alimentatia echilibrata si exercitiile fizice sunt esentiale pentru o viata sanatoasa. Dar stiai ca periajul dintilor iti poate prelungi viata cu 6 ani? Sau ca un grup de prieteni te poate ajuta sa traiesti mai mult? Si asta nu este tot! Iata 8 statistici de care trebuie sa tii cont daca vrei sa traiesti mai mult! 1. Spala-te pe dinti zilnic! Surprinzator, periajul dintilor este benefic si pentru inima! Medicii americani au descoperit ca periajul si curatarea dintilor cu ata dentara pot adauga 4-6 ani vietii tale. Cum? Atunci cand folosesti ata dentara elimini 80% dintre bacteriile aflate intre dinti, bacterii care cauzeaza inflamatia gingiilor. Inflamatia coboara de la gingii catre inima si poate provoca o multime de boli cardiovasculare, chiar si infarct. Un studiu al Universitatii de Medicina Emory din Atlanta a dezvaluit faptul ca persoanele care sufera de gingivita si paradontoza au o rata de mortalitate cu 40% mai ridicata decat persoanele care nu sufera vreo afectiune a gingiilor si dintilor. Asadar, periajul dintilor nu inseamna doar dinti mai albi si respiratie frumos mirositoare, ci si o viata mai lunga! Cu 4-6 ani mai lunga!

ceai_negru.jpg

2. Bea ceai! Conform unui studiu mondial al anilor 2000, ceaiul verde si ceaiul negru te pot ajuta sa traiesti ceva mai mult. Un studiu din 2009 realizat printre femeile din China a aratat faptul ca, o cana de ceai verde zilnic alaturi de o dieta bogata in ciuperci scade cu 90% riscul dezvoltarii oricarui tip de cancer, in timp ce femeile din Japonia, care beau 4-5 cani de ceai verde zilnic, au cele mai mici sanse de pe Glob sa moara de infarct sau boli cardiovasculare. Ceaiul verde este la fel de bogat in cafeina si antioxidanti ca si ceaiul negru. Un studiu de 15 ani al medicilor suedezi a aratat ca femeile care au baut 2-3 cani de ceai negru sau verde pe zi au dezvoltat cu 50% mai putine cazuri de cancer ovarian decat femeile care au baut 1 cana pe saptamana. Daca vrei ca tineretea sa iti curga prin vene, prepara-ti in casa 1-3 cani de ceai zilnic. Se pare ca ceaiul imbuteliat nu aduce aceleasi beneficii. 3. Ia-ti portia zilnica de vitamina D! Un studiu din 2007, realizat printre 60.000 de persoane adulte din Europa si S.U.A., a aratat faptul ca, cei care au o alimentatie bogata in vitamina D sau iau suplimente alimentare cu vitamina D traiesc cu 7% mai mult decat cei care nu se bucura de aceasta vitamina. Vitamina D consolideaza sistemul osos, imbunatateste activitatea creierului si intareste sistemul imunitar. De asemenea, vitamina D scade riscul dezvoltarii diabetului, cancerului, hipertensiunii arteriale si disfunctiilor renale. De unde poti lua vitamina D? Din razele de soare, din aerul curat, germeni de grau, lapte integral, portocale, unt, galbenus de ou, peste, etc. 4. Fa sex in mod regulat! Este o afacere, sanatoasa, in doi: sa faci sex nu iti ofera doar relaxare si placere, dar poate si sa adauge cativa ani vietii tale. Am putea spune chiar ca sexul este un amestec placut intre extaz si sanatate. Chiar nu este nevoie de un om de stiinta sa iti spuna ca sexul te scapa de stres, creste calitatea somnului si consolideaza relatia de cuplu. Afla ca, in plus, partidele de sex frecvente fac minuni pentru sanatate: intaresc sistemul imunitar, redau stralucirea chipului si imbunatatesc activitatea cardiaca. Este logic ca vei trai mai mult daca te bucuri de toate aceste beneficii! viata sanatoasa Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii care fac sex o data pe saptamana traiesc cu 10% mai mult decat barbatii care fac sex o data pe luna. In acelasi timp, femeile cu o viata sexuala nesatisfacatoare traiesc cu 6-8 ani mai putin decat cele multumite sexual. 5. Elimina energia negativa! Poate ca nu toti cunoastem fericirea. Insa toti stim ce inseamna relaxarea, prietenia, recunostinta, multumirea si caldura familiei. Daca elimini energia negativa si stresul macar atat timp cat esti langa cei dragi, poti adauga ani vietii tale! In anul 2006, un cercetator olandez a descoperit ca 80% dintre persoanele cu varsta peste 70 de ani au avut o gandire pozitiva de-a lungul vietii si au stiut sa se bucure de lucruri marunte, dar care conteaza. Tot el a descoperit ca persoanele care sunt fericite in intervalul de varsta 22-30 de ani tind sa fie multumite cu sine pentru mult timp de-a lungul vietii. In intreaga lume, iata ce ii face pe oameni fericiti: apartenenta la o comunitate, un job satisfacator, prietenii apropiati, siguranta financiara si familia sanatoasa si unita. Acelasi cercetator olandez a descoperit ca oamenii care au un scop in viata si care mai ales, il si ating, sunt cu 30% mai fericiti si mai sanatosi decat cei al caror viitor este incert.

prieteni.jpg

6. Bucura-te de prietenii tai! Faptul ca faci parte dintr-un grup de prieteni si ca iti petreci timpul liber cu ei, te ajuta nu doar sa te distrezi de minune ci si sa ramai tanar pentru mai mult timp. Afla ca lipsa interactiunii cu un grup de prieteni este egala cu fumarea a 15 tigari pe zi! Surprinzator, nu-i asa? In 2008 a fost realizat un studiu printre 300.000 de persoane din intrega lume, studiu care a descoperit faptul ca relatiile de prietenie au un efect extrem de pozitiv asupra sanatatii. S-a putut afirma chiar, ca prietenia este mai eficace decat un vaccin impotriva pneumoniei sau decat pastilele impotriva hipertensiunii. Oricat de mult ar avansa tehnologia si oricat de mult ar nega-o anumite persoane, oamenii au nevoie de oameni ca sa supravietuiasca! 7. Regaseste-ti multumirea spirituala! Fie ca este vorba despre Buddha, Alah sau Dumnezeu - faptul ca ai incredere intr-o putere spirituala superioara te poate ajuta sa fii mai multumita cu sine insati, marindu-ti calitatea vietii si implicit, durata ei. Un studiu cat se poate de recent, din 2010, realizat printre pacientii care se aflau in asteptarea unui organ nou, a aratat faptul ca, cei care au avut credinta in Dumnezeul lor au trait mai mult dupa transplant decat cei care au pus totul pe seama destinului sau norocului. Faptul ca ai incredere intr-o existenta spirituala superioara se pare ca te ajuta sa traiesti mai mult pentru ca iti poti regasi linistea intr-un mediu care nu te critica, nu iti pune intrebari, nu te barfeste. Oamenii care merg la Biserica spun ca sunt incantati de faptul ca se pot descarca de orice greutate sufleteasca fara sa le fie teama de raspunsuri si discutii ulterioare. Un studiu mondial din 2006 a descoperit faptul ca persoanele care merg in fiecare saptamana la Biserica traiesc cu 3-4 ani mai mult decat cele care merg deloc sau foarte rar.

maturitate.jpg

8. Bucura-te din plin de maturitate! Intr-o societate care se inclina in fata tineretii si frumusetii (mai ales modificate in Photoshop), maturitatea si imbatranirea pot parea la fel de infricosatoare pe cat sunt de inevitabile. Dar studiile arata ca o atitudine pozitiva fata de varsta de 30, 40 si 50 de ani te ajuta sa te bucuri dublu de aceasta perioada! Un studiu american al anilor '90 a confruntat 10.000 de persoane cu varsta peste 40 de ani. Rezultatele? 90% dintre cei care aveau o perceptie pozitiva despre maturitate si imbatranire traiesc si acum, in timp ce 60% dintre cei cu o perceptie negativa au murit. Cercetatorii sunt de parere ca atitudinea pozitiva fata de varstele de 30, 40 sau 50 de ani se afla in stransa legatura cu siguranta emotionala si financiara, dar si cu bolile de care sufera persoana respectiva, cu atat mai mult cu cat este lesne de inteles ca o atitudine negativa sau depresiva slabeste intregul organism si duce, intr-adevar, mai repede catre sfarsitul vietii. Asadar, cum facem sa ramanem cat mai mult timp tineri? Desi multi dintre noi se afla in floarea varstei, trebuie sa constientizam faptul ca timpul trece repede si trebuie sa apelam la diverse trucuri cu efect, ca si cele de mai sus! Tu la ce trucuri apelezi ca sa te mentii tanara si frumoasa?

http://www.divahair.ro/sanatate/afl..._viata_sanatoasa,_sport,_prieteni_si_nu_numai!
 
Foamea emotionala .


Mancam pentru ca ne e foame.
Mancam pentru ca avem pofta de un anumit aliment.
Mancam pentru a avea energie. Sau mancam pentru a depasi unele emotii?

Mancatul emotional este o problema cu care se confrunta multe persoane, desi nu toate accepta ori constientizeaza acest lucru.

Ce inseamna de fapt foamea emotionala?

Inseamna ca nu organismul iti dicteaza senzatia de foame, ci mai degraba ... sentimentele. Inseamna ca mananci atunci cand nu ai nevoie, cand corpul tau nu cere acest lucru. Inseamna ca acest tip de foame poate fi periculos pentru sanatate, atat de periculos incat ar putea fi incadrat in categoria tulburarilor de alimentatie.

Cum iti dai seama ca mananci emotional?

In primul rand realizezi ca mananci de fiecare data cand simti o emotie mai puternica - te desparti de iubit si iti cumperi o cutie mare cu bomboane de ciocolata. Ai un examen important si nu te poti opri din mancat, te-ai certat cu prietena ta cea mai buna si esti atat de suparata incat ti-ai cumparat cea mai mare cutie de inghetata pentru a te consola. Persoanele care mananca emotional o fac de cele mai multe ori fara sa realizeze problema lor. Se simt bine atunci cand se bucura de mancare, gandindu-se ca asa le va fi mai usor sa solutioneze problema. Totodata, alegerile culinare pe care le fac sunt, din pacate, dintre cele mai neinspirate - mancaruri bogate in grasimi, in zahar, mancaruri care sunt adevarate bombe calorice pentru organism. Se intampla adesea ca aceste persoane sa se ascunda de restul familiei ori prietenilor, preferand mancatul in singuratate. Odata ce masa a luat sfarsit senzatia de vinovatie apare aproape imediat, in majoritatea cazurilor.

Riscurile mancatului emotional .

In primul rand mancatul emotional poate fi considerat o tulburare alimentara si este necesar sa apelezi la ajutorul unui medic psihoterapeut, pentru a intelege exact cand si in ce context a aparut pentru prima oara acest comportament in cazul tau. Apoi, mancatul emotional presupune un efort foarte mare de control al greutatii. In cazul in care nu reusesti sa te abtii de la acest tip de foame, sansele de a avea probleme serioase cu kilogramele in plus sunt foarte mari. Nu in ultimul rand, este important sa constientizezi aceasta problema. Mancarea nu iti va rezolva niciodata celelalte probleme, chiar daca pe moment poti simti ca te ajuta. Pe termen lung insa, foamea emotionala iti va da alte batai de cap - kilograme in plus, instabilitate emotionala, neincredere in propria persoana ori chiar probleme digestive si alte afectiuni grave cum ar fi bulimia.

Cum poti inceta sa mai mananci emotional?

Voi spune si de aceasta data - consulta un psihoterapeut! Este important sa stii cum sa-ti controlezi emotiile, pentru ca data viitoare sa nu te repezi in punga cu chipsuri dupa o dezamagire ori sa mananci intreaga cutie cu bomboane daca tipul cu care ai vorbit in club te cheama la o intalnire. In rest, mananca regulat, incearca sa duci o viata sanatoasa si NU manca daca nu iti este foame!

Stiai ca:

- Exista mai multe tipuri de efecte ale foamei emotionale - senzatia de vinovatie ii afecteaza pe aproximativ 40% dintre cei care mananca necontrolat, iar 1,5% dintre cei cu astfel de probleme se simt atat de vinovati incat ajung sa manance numai noaptea? - Aproximativ una din 100 de femei sufera de "foame emotionala"? - Unele simptome ale "foamei emotionale" se regasesc si la pacientii cu bulimie-nervoasa? - 3,5% din femeile care sufera de "foame emotionala" ajung sa fie atat de deprimate incat uneori refuza socializarea? - Un jurnal in care persoana in cauza sa-si noteze alimentele consumate si emotia care a determinat consumarea acelor alimente, poate ajuta?



http://www.divahair.ro
 
Ai liber la mancare interzisa

4d4bd495ac162.jpg

Deseori, persoanele obsedate de dieta, fac marea greseala de a renunta la alimentele bogate in calorii pentru ca nu au o cantitate de grasimi redusa. Dar asta nu este o alegere buna pentru sanatatea ta si nu este o metoda de a pierde in greutate.

Alimentele bogate in calorii nu numai ca au beneficii nutritive importante, dar sunt si mai hranitoare. Astfel nu mai simti nevoia de a manca pentru o perioada lunga de timp.

Afla care sunt alimentele considerate nesanatoase care iti pot imbunatati sanatatea.


Carnea de porc

Doar pentru ca provine de la porc, nu inseamna neaparat ca este carne grasa. Potrivit lui Milton Stokes, detinatorul organizatiei “One Source Nutrition “ diferite sortimente de carne pot avea o cantitate de nutrienti variata.
Spre exemplu, in timp ce sunca este plina de grasimi, muschiul de porc este o carne usoara care contine doar 120 de calorii. Este bogata in proteine benefice sistemului osos, a musculaturii, a pielii si a sangelui. Si cotletul de porc si friptura sunt considerate a fi mancaruri sanatoase.
Marea greseala a oamenilor este modul in care gatesc. Oamenii aleg sa gateasca prajeli si sosuri grase. Stokes ne recomanda in schimb carne de porc fripta si asezonata cu condimente si legume.

Branza

Stim cu totii ca branza este un aliment bogat in calorii, indiferent de tipul pe care il preferi, fie branza Cheddar, svaiterul, branza Feta sau Brie.
Insa, in acelasi timp, acest aliment este bogat in calciu, care intareste oasele, dantura si regleaza circulatia sangelui.
In plus, studiile recente arata ca branza contine proprietati care lupta impotriva cancerului. Este vorba despre menaquinona, un tip de vitamina K, care da nastere unor gene ce distrug celulele bolnave. Mai mult, datorita continutului gras si a savoarei placute, branza este alimentul cel mai potrivit pentru a stopa foamea. Nourit Houminer, consultant nutritionist, ne sugereaza sa mancam branza o data pe zi, fie in combinatie cu salata, sau intr-un sendvis, fie chiar si branza simpla.

Pastele

Taiteii au fost considerati un aliment daunator sanatatii pentru ca sunt procesati si rafinati. Insa, nutrientul cel mai de temut, gasit in paste, este in acelasi timp o sursa de carbohidrati.
Potrivit Elisei Zied, consultant nutritionist si autorul unei reviste de profil, carbohidratii ofera o buna functionare a creierului si a corpului.
Pastele merg mancate in combinatie cu oricare alt aliment. Poti obtine foarte usor o mancare bogata in nutrienti pregatind paste cu legume.

Sarea

Ne place sarea pentru savoarea pe care o da mancarii. Ne place atat de mult incat majoritatea dintre noi consuma o cantitate dubla fata de cat ar trebui de fapt (doar 2.300 mg. pentru un adult)
Un consum ridicat de sare duce la aparitia unor probleme de sanatate, precum riscul de atac de cord, infarct, insuficienta renala, balonarea.
Potrivit nutritionistului Joy Bauer, in acelasi timp, sarea ajuta la echilibrarea fluidelor, ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, ajuta inima si musculatura sa se contracte.
Important este sa nu fie consumata in exces. Pentru a-ti mentine un consum echilibrat, alege sa consumi alimente proaspete, neconservate, pe care sa le asezonezi chiar tu.

Cartofii

In ciuda proastei reputatii, cartofii sunt de fapt un aliment sanatos. Potrivit purtatorului de cuvant al Asociatiei Americane a Dietei, cartofii contin mai mult potasiu decat o banana si reprezita 20% din doza zilnica de vitamina C.
Mai mult, cartofii sunt o sursa importanta de carbohidrati si fibra, care ne ajuta sa ne simtim satui o perioada lunga de timp.Insa este important sa nu fie prajiti si cu unt si branza din abundenta.
Cartofii sunt o buna alegere pentru o deta sanatoasa atat timp cat sunt copti sau fierti, in combinatie cu garnituri sarace in grasimi.

Painea

Painea a capatat o proasta reputatie prin anii 90, odata cu mania dietelor sarace in carbohidrati. Este adevarat ca painea contine multi carbohidrati, insa nu acesta este motivul pentru care oamenii se ingrasa. Painea densa, precum covrigii si lipiile au de la doua pana la patru ori mai multe calorii decat o felie obisnuita.
In loc sa iei un covrig, alege paine din cereale integrale, care este o buna sursa de carbohidrati. Acestia ajuta la imbunatatirea fuctionarii creierului si confera un surplus de energie.
Cand nu poti, sau nu vrei sa optezi pentru painea din cereale, cel mai potrivit este sa iti cantaresti optiunile. Ad-Literam!
Daca esti la restaurant sau nu ai cum sa citesti eticheta cu nutrienti, alege painea care ti se pare cea mai usora. Felia care cantareste mai usor, are si cele mai putine calorii.

Carnea rosie

Carnea rosie are un continut ridicat de grasimi saturate, care duc la blocarea arterelor si la aparitia problemelor de inima. Dar ca si in cazul celorlalte alimente incluse in aceasta lista, un consum echilibrat poate elimina posibilele probleme.
Mai mult, hamburgerii si fripturile din carne slaba, au doua componente esentiale pentru stimularea sanatatii si a dietei. Carnea rosie este un aliment satios si contine fier, fara de care ne simtim obositi si letargici. Asta din cauza catitatii reduse de oxigen din sange.

Oualele

Intr-adevar oulele sunt bogate in colesterol, insa nu indeajuns sa provoace afectiuni celor care nu au probleme cu inima. Bonnie Taub-Dix, specialist in slabit, considera ca oulele sunt o proteina de buna calitate, un ou are 6,3 grame de proteine si doar 78 de calorii. Si nu uita de galbenusul de ou, care contine cea mai mare parte din proprietatile stimulante pentru sanatate, precum colina. Aceasta are are un rol important in functionarea creierului, si luteina, un puternic antioxidant, care confera sanatate ochilor prin reducerea riscurilor de cataracta.
Iar partea cea mai buna, oulele sunt ieftine si pot fi gatite in combinatie cu alte alimente.

Orezul

Daca te numeri printre persoanele dornice de a slabi, cu siguranta primul lucru pe care dieteticianul te-a sfatuit sa-l faci, a fost sa elimini orezul. Dar asta nu pentru ca nu iti face bine, ci pentru ca este dificil de a controla portiile.
Consumat moderat, orezul este un aliment hranitor , bogat in proteine si fibre, cum este orezul brun, si este sarac in calorii( ½ cana de orez uscat contine doar 124 de calorii).
In plus, precum pastele, orezul poate fi mancat in asociere cu alte alimente sanatoase, precum legumele si proteinele.

Nucile

Migdalele, fructele de acaju,nucile si alte varietati adauga savoare oricarei mese. Insa in momentul in care sunt consumate in exces, atunci reprezinta un pericol de ingrasare. In ciuda acestui lucru, nutritionistii considera ca alunele sunt un super-aliment, deoarece contine vitamina B, vitamina E, fier, zinc si seleniu. S-a demonstrat faptul ca migdalele reduc nivelul de colesterol si studiile recente arata ca migdalele previn riscul de diabet. Cand vine vorba de alegerea untului de arahide, sau a oricarei paste, opteaza pentru un produs natural care sa contina ingrediente sanatoase, fara adaos de zahar.

http://www.feminis.ro/sanatate/ai-liber-la-mancare-interzisa-16409
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top