• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

white elf

white elf

New member
Reaction score
0
Buna dimineata! Eu sunt... White Elf si ma intereseaza in special astrologia. Multumesc. :D

Salutare si bine ai venit! Elfule Alb.
Sper sa gasesti pe la noi ce cauti si sunt convins ca vei impartasi din experienta ta in domeniu ;)
Bineinteles, inainte de toate, trage-ti un scaun, simte-te bine si fii relaxat ;)

Hehe! multumesc :) O singura obiectie am: relaxatA. La cat mai interesante discutii!

Bun venit ! Ma bucur sa aud ca ai pasiune pt un domenui asa de frumos :P

Multumesc si bine v-am gasit! Studiez si eu cum pot :) Mi se pare o stiinta absolut minunata.

Mea culpa, Elfo :D

Daca tot studiezi si ti se pare o STIINTA minunata, poate ma convingi si pe mine ca este o stiinta :D Nu de altceva, dar eu personal, nu prea cred asta ;)

Voaaaai Gogu! Direct la probabil cea mai grea sarcina pe care o poate primi cineva care vorbeste despre oricare ramura a esoterismului. Doar ca in timp am inteles ca nu poti si nici nu ai voie sa convingi pe cineva de ceva. Nu poate sa inteleaga decat singur daca trebuie sa inteleaga. Si nici nu trebuie sa i se explice. Eu personal majoritatea ideilor sau ideologiilor in care am crezut (desi am doar 24 de ani am trecut prin multe pe planul asta) nu mi-au fost explicate, cu atat mai putin m-a convins cineva. Le-am dobandit singura si numai atunci cand am simtit eu, cand a fost timpul, si de multe ori in totala singuratate, fara nici o influenta. De aceea spun ca un om crede numai ceea ce trebuie sa creada in acel moment. Cand va fi timpul, se va razgandi.

Nu vreau sa te refuz total, dar inainte sa spun ceva, trebuie sa stiu care este relatia ta cu astrologia. Desi vad ca nu e foarte apropiata, totusi esti super moderator pe un forum printre altele de astrologie. In orice caz, cel mai puternic argument si cea mai clara dovada, inaintea celor logice sau deductive, este cea experimentala. Pai dupa cate a dovedit astrologia nici nu mai poate sa raspunda la intrebari pentru ca e obosita dupa cat a vorbit si a muncit. Ai vorbit vreodata cu un astrolog despre harta ta natala?

Trebuie sa mai mentionez ceva foarte important, in apararea a tot ce este contestat ca stiinta: daca astrologul este imperfect, nu inseamna ca stiinta este imperfecta. si cum nu exista decat astrologi impefecti, ceea ce vorbim nu poate fi decat... limitat.

Astept sa imi spui si tu ceva, ca mi-e greu sa te inteleg deocamdata.

:)

Magda, doar harta sau interpretarea?

@Anuk: bineinteles :) Mersi
Chiar buna treaba ai facut cu partea cu initierea in astrologie. Frumos! Mai voorbim si pe acolo.

Elfo,
M-ai prins! Sincer, pentru mine, pana acum, astrologia inseamna horoscop (care horoscop nu inteleg de ce este impartit exact in 12 perioade egale, si nu in 13 perioade diferite ca timp, daca ar fi sa ne luam dupa "constelatiile zodiacale").
Si care horoscop este identic pentru toate persoanele dintr-o zodie, desi viata ne arata clar ca nici macar toate persoanele nascute in aceeasi maternitate intr-o perioada scurta de timp (o ora, sa zicem) nu au vietile identice.

Ok! asa mai vorbim! asa te inteleg :) "Horoscop" face multa lume si peste tot, fie ca stie ce vorbeste fie ca nu. Sunt adevarate si miturile cu diversi jurnalisti cu imaginatie bogata care dimineata la cafea compuneau 12 povestioare mici cum ii taia capul si le imparteau pe zodii. Sunt atatia astrologi si fiecare are interpretarea lui (si asta are si foarte mult farmec totusi), dar pozitionarea corpurilor astrale este una singura pentru un moment. Ai putea zice ca este undeva intre stiinta si arta.

Acele "horoscoape" sunt foarte generale si de multe ori superficiale. Ai mare dreptate sa ti se para absurd (de aia nici pe mine nu m-a interesat multa vreme). Pentru ca nici nu are cum sa fie identic. Nu poti sa spui ca astazi toti cei nascuti intre 22mai si 22 iunie vor primi o veste din strainatate :)) Logic! hai sa descriu putin o parte din ce inseamna cerul unui om, sau astrograma natala:
Dar mai bine deschid un topic nou, la categoria astrologie, ca e mai potrivit.

white elf,normal ca si harta si interpretarea! daca stiam eu,nu te mai rugam pe tine!;)

O interpretare completa se intinde pe la cca 10 pagini de word (la cat stiu eu, altii pot sa faca si de 30 de pagini) si este o stoarcere de creieri de vreo doua zile macar in continuu, fara mama fara masa. Si la asa o treaba se plateste mult de tot. Si nu vreau sa ajungem la asta :) Asa ca hai sa facem altfel: spune-mi cam ce te intereseaza, ce vrei sa stii si iti spun in limita timpului si a energiei cat pot. Ok? :)

Am si eu o intrebare tehnica: ce este acel "warning level"? care apare sub reputatia mea?

Bun venit white!asteptam cu interes sa ne impartasesti dn experienta ta in astrologie deoarece eu sunt interesata de toate informatiile referitoare la acest subiect.

Multumesc :) ma bucur foarte mult ca sunteti interesati. Te rog, daca te intereseaza ceva anume, spune. Si eu studiez si cand apare un subiect sau o problema despre care nu stiu foarte mult, ma documentez. De fapt de aia si intru pe forumuri. Am facut un thread "astrologia ca stiinta". Acolo poate mai descoperim cate ceva.

white elf said:
Am si eu o intrebare tehnica: ce este acel "warning level"? care apare sub reputatia mea?

este nivelul de averizare, in caz de greseli grave.

white elf said:
O interpretare completa se intinde pe la cca 10 pagini de word (la cat stiu eu, altii pot sa faca si de 30 de pagini) si este o stoarcere de creieri de vreo doua zile macar in continuu, fara mama fara masa. Si la asa o treaba se plateste mult de tot. Si nu vreau sa ajungem la asta :) Asa ca hai sa facem altfel: spune-mi cam ce te intereseaza, ce vrei sa stii si iti spun in limita timpului si a energiei cat pot. Ok? :)

white elf,de multi ani sunt nedumerita de ce anume "ies in fata" ca sa ma exprim asa,in detrimentul celorlalti. si asta nu se intampla numai cand vorbesc( de ex.pe chat) ci si in viata de zi cu zi.cine ma vede acum,de ex.,isi aduce aminte de mine peste nu stiu cati ani.cu alte cuvinte,nu trec nebagata in seama.
uneori este folositor acest fenomen,alteori nu !
sunt peste cu ascendent in leu,m-am nascut intr-o zi de joi,la ora 16.40
pentru alte detalii,daca sunt necesare,vb pe pm. multumesc!
ps. poate ti se pare puerila aceasta curiozitate...eu mi-o explic intr-un fel,dar as dori o confirmare.

Back