• Forumul vechi a fost pierdut. Nu mai putem recupera continutul vechi. Va invitam sa va inregistrati pentru a reface comunitatea noastra!

Retete...pe alese

Musai sa fie 'o scula"de firma? Ma musca sarpele sa-mi cumpar si eu.
 
Dupa zilele in care porcul si derivatele au fost favorite in meniurile noastre , n-ar fi rau sa treca, pe retete mai usoare .


SALATA DE ANDIVE

Ingrediente
o andiva mare sau doua andive mai mici,
sare si piper alb, dupa gust,
zeama de la o jumatate de lime sau lamaie,
un borcan mare de iaurt,
o legatura de patrunjel
1 - 2 lingurite de mustar dulce

Mod de preparare

Andivele se spala repede sub jet de apa rece, se scurg, se indeparteaza cotorul, se taie in patru pe lungime si se toaca julien.
Se toaca marunt patrunjelul care in prealabil a fost spalat si scurs. Se adauga peste andive patrunjelul, sare si piper dupa gu
Sosul pe care il preparam astfel: intr-un castronel punem iaurtul, zeama de la o jumatate de laime sau lamaie si o lingurita sau doua de mustar, dupa gust .
Se amesteca bine sosul si se toarna peste andive. Amestecam bine salata si servim. Este recomandat a se servi imediat dupa preparare.


:tongue:
 
anuk said:
Musai sa fie 'o scula"de firma? Ma musca sarpele sa-mi cumpar si eu.

Ce mai e in ziua de astazi o scula "de firma"?
Dar ai sa vezi ca cele "de firma" au optiuni utile in plus, la o diferenta mica de bani.
 
SALATA DECIUPERCI


Ingrediente

500 g ciuperci
3 galbenusuri
3 linguri cu smantana
o lingura cu mustar
150 ml ulei
o ceapa
5 catei usturoi
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper

Mod de preparare
_______________

Ciupercile se fierb si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit.

Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si ciupercile.

Se lasa circa 5 minute sa se caleasca ciupercile apoi se pun intr-o sita la scurs.

Intre timp se freaca galbenusurile cu uleiul, treptat ca la maioneza.

Dupa ce s-a terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si mustarul si se freaca bine. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.

Sosul creat se toarna peste ciuperci, dupa ce acestea au fost scurse si racite.

Atentie, nu puneti tot sosul pentru ca s-ar putea sa fie prea mult. Depinde de gust

La sfarsit se pune sare si piper dupa gust

:tongue:
 
Stia el Gogu ce stia,de s-a apucat de plantat nuci.

Nucile sunt benefice sanatatii

Medicii nutritionisti ne recomanda sa consumam nuci in perioada rece pentru a ne proteja pielea dar si ca sa oferim organismului necesarul de energie, ne informeaza Gandul.
Datorita faptului ca sunt bogate in grasimi benefice pentru piele, consumul nucilor este recomandat in timpul iernii. Acestea reusesc sa imbunatateasca elasticitatea ei dar si sa ajute la lupta impotriva eczemelor.
Daca dorim sa avem energie, o lingurita de nuci pisate luata dimineata, este suficienta, ne asigura specialistii. Acest lucru este posibil datorita continutului ridicat de carbohidrati si de uleiuri. Singura conditie este sa nu abuzam, deoarece au un nivel caloric ridicat.
Nucile sunt o sursa de acizi grasi esentiali, de aceea trebuie consumate de cei care sufera de astm, de artrita sau de afectiuni cardiovasculare, iar pentru continutul de acizi monosaturati, nucile trebuie sa intre in alimentatia persoanelor bolnave de diabet.
Poti citi pe tema asta si:Alimentele care lupta cu obosealaAlimente care tin cald si nu ingrasaVascul impotriva cancerului intestinalCatina, un prieten din naturaBeneficiile postului pentru sanatate

Posted on Thu, 07 Jan 2010 00:26:43 +0000 at http://www.stiridebine.ro/nucile-benefice-sanatatii
Comments: http://www.stiridebine.ro/nucile-benefic...i#comments

Este?
 
mancare chinezeasca
200 g carne de pui
200 g carne porc
1 conserva de ciuperci sau ideal,o mana de ciuperci"urechi de lemn"puse la inmuiat in apa calduta si apoi spalate bine
1 morcov
1 brocoli
taietei din orez
sos soia
sare
unt
se taie carnea fasii subtiri si se caleste 5 min
separat se opareste brocoli buchetele mici si morcovul feliute in putina apa sarata
in alta cratita se fierb taieteii
inca o cratita-wok?-in care se incinge un pic de unt si se adauga carnea,legumele,taieteii,se da la foc rapid apoi adaugam sos de soia
pofta mare

salata thai
4 lingurite otet alb
1 lgt.zahar de palmier(sau brun)
1 castravete feliute fine
2 cepe rosii rondele
3-4 ardei iuti,rondele
3 catei de usturoi zdrobiti(optional)
se amesteca ingredientele si se lasa sa stea peste noapte

pui thailandez cu legume si orez
500 g piept de pui cubulete
100 g miez nuca de cocos
2 cepe tocate
2 linguri ulei de arahide sau de porumb
1 lingurita sos de peste
2 catei usturoi tocati
2 ardei iuti tocati
1 lg ghimbit tocat f marunt

pui thailandez cu legume si orez
500 g piept de pui cubulete
100 g miez nuca de cocos
2 cepe tocate
2 linguri ulei de arahide sau de porumb
1 lingurita sos de peste
2 catei usturoi tocati
2 ardei iuti tocati
1 lg ghimbit tocat f marunt
 
Suna bestial.Mercic frumos.
Ce n-am? n-am taietei de orez . Ma tem ca nu o sa gasesc .
n-am sos soia . Am vazut ca este in oras.
Mine ,sunt harnicuta si o fac .
Sarut mana ! :3:
 
ghimbir*
1 lgt zeama de lamaie
2 ardei grasi feliute
200 g orez 1 lg curry
coriandru proaspat sau patrunjel
se fierbe orezul,
intr-un wok se caleste ceapa 2 min la foc iute
se adauga usturoiul
ardeii iuti
ghimbirul
se amesteca totul si se lasa la calit 3-4 min
se adauga puiul,zeama de lamaie si sosul de peste si se soteaza 5 min
punem ardeiul gras si se mai lasa 5 min
se adauga cocosul,curry si putina apa
se acopera si se da la foc mic 10 -15 min
se serv. astfel;
orezul se intinde pe platou,peste el puiul cu sos pe margini se decoreaza cu coriandru
un deliciu

anuk,asta e completarea retetei de sus
pup

de la pui thai cu legume si orez
 
Important ca am wok-ul. Restul ,ce conteaza . Acum, mai o problema ,ghimbirul.
Cocos animal,sau cocos fruct? Sos de peste (de-a gata? sau tre sa-l fac)

astept precizari.sar'mana1! :3:
 
miez de cocos ras-fruct,nu cocos animal ras,tuns si frezat
sos de peste se cumpara,nu stiu daca este in supermarket,eu toate ingredientele si condimentele le iau de la un mag chinezesc
ghimbir la metro,carrefour
daca nu gasesti trimitem de la buc
 
Mda .te cred ca-ti iese bun. vorba aia :bun bagi ,bun scoti. Daca ai condimente de la tata lor................:D:
Maine fac un tur sa vad dace si ce gasesc
Ma minunam io cu miroasele bune pt carnea de oaie. Pai? aniroase bune de la arabi..............mai da.sa tot gatesti .
:3:
 
paine greceasca
750 g faina amestecata-alba ,secara,integrala
150 ml iaurt simplu
150ml lapte
150 ml apa 1 plic drojdie
2 oua
1 lgt cu varf sare
75 ml ulei
1lgt zahar

LIPII CU PUI AROMAT
4 buc piept de pui se taie fasii de 2 cm latime si se pun la marinat intr-un castron cu zeama de lamaie-de la 1 buc-si coaja rasa
1lg zahar
1lgt oregano uscat
1/2 lgt scortisoara pudra
1/4 lgt piper cayenne
se amesteca bine si se da la rece

pt lipii;
250 g faina proaspat cernuta
1 varf cutit sare
1/4 lgt praf copt
50g margarina
4 lg apa calda
se framanta pana rezulta un aluat tare,elastic-se poate si la masina la progr rapid de framantare-
impartim aluatul in 12 parti egale din care intindem foi cu diametrul de 15 cm pe care le acoperim cu strech sa nu se usuce pana le coacem
se incinge o tigaie antiaderenta si se coace fiecare lipie 1 min pe fiecare parte
se pastreaza lipiile in prosop
in 2 lg ulei se calesc 2 cepe rondele,se adauga carnea apoi ardeigras verde,rosu,portocaliu taiate betisoare iar la sfarsit sare,piper

smantana cu usturoi
se papa cu lipiile crocante
sa aveti pofta
la orice preparat de genul asta,o lingurita cu pasta de susan adaugata la sfarsit in mancare ii da o finete si o savoare deosebita

MARINATA PT CREVETI
sucul de la 1 lime
1lgt otet de orez
2 lg miere
60 gr coriandru tocat
1 lgt ardei iute tocat marunt
1/4 cana ulei de aluna sau de nuca-60 ml
3 frune lamaie tocate marunt
se pun crevetii in marinata intr-o punga cu inchidere etansa la rece pt 30 min minim
se pun crevetii pe frigarui de bambus tinute 1 ora in apa-sa nu ia foc-si se pun pe gratar,2-3 min pe fiecare parte

TON (macrou) IN SOS DE IAURT PICANT
6 portii file de ton
250 ml iaurt gras
200 ml lapte de cocos-se gaseste la conserva
1/2 lamaie
10 gr curry
10 g ienibahar macinat
10 g frunze busuioc
5 catei usturoi
10 g sare
1 lg ulei
5 g sofran-plafar
1 leg marar
25 g coniac fin
fileul de peste se usuca bune in prosope de hartie
uleiul se pune intr-un bol apoi usturoiul bine pisat,mararul fin tocat si zeama de lamaie
se amesteca pana obt, o comp. omogena,apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca pana face spuma
se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa 5 ore la rece
se incinge gratarul f bine si se pune pestele fara a-l scutura de comp
dupa 2-3 min se intorc pe partea cealalta si se mai tin inca 2 min
se scot pe un platou si peste peste se toarna restul de comp din bol
 
Mama,mama,ce de bunatati.nu le stiu. Trebuie sa le incerc.
sa traiesti
sa mai gatesti.
:3:

ai grija ca te paste o vizita. :p
 
Rucsa, asta noapte erai chitita sa postezi ceva bunut .Nu-ti uita gandul cel bun.
:3:
 
Am cumparat taietei din faina de orez. De la Plus, costa cam 5 lei punga.
Va rog puneti niste retete pt ei.
 
SALATA DE CAPELIN MARINAT
cartofi copti
rosii cherry
oua prepelita fierte tari
masline negre
ceapa rosie
fasole verde oparita
salata verde
ulei,lamaie,sare,piper
capelin marinat

RULADA DE PIEPT DE PUI
piept de pui -batut,condimentat cu:mustar cu boabe,boia,cimbru,piper,sare
pe pieptul de pui de pune o felie de ,cascaval ,patrunjel
se ruleaza si se imbraca ruloul in bacon
se pune in folie de aluminiu intr-o tava de kek,cu vin alb-fragezeste-vegeta,piper
la cuptor 15-20 min apoi se scoate folia si se mai lasa 5 min sa se rumeneasca
SOSUL
vin +unt,amidon,busuioc,pasta de tomate

se serveste cu garnitura de orez taranesc,fiecate rulada taiata pe diagonala,in 3,cu un trandafir din rosie

CARTOFI IN COAJA CU SOMON AFUMAT
se spala cartofii cu un burete abraziv
se impung cu furculita ca sa nu explodeze in cuptor
de ung cu ulei si sare se pun in cuptorul incins


se desfac cartofii in jumatati,se scobesc si apoi se pune cate o bucatica de unt
se toaca mijlocul unei salate verzi si o leg. de patrunjel
2 linguri smantana
2 linguri ulei de masline
zeama de lamaie
se pune amestecul in cartofi iar peste fiecate jumatate de cartofi se pun fasii de somon afumat

SALATA SPECIALA DIN VARZA CRUDA
6 linguri otet(lg)
1 lg faina
1lingurita mustar(lgt)
1lgt zahar
1lgt sare
6 lg smantana
20 g unt
300 g varza alba
150g morcovi
2 tulpini de telina (apio)
2 lg seminte floarea soarelui
intr-o cratita se pun:6 lg apa,otetul,faina,zaharul,sarea,mustarul,la foc mic amestecand continuu pana cand dau in clocot
se adauga untul si smantana,se amesteca pana se topesc apoi se pune sosul intr-un castron si se incorporeaza legumele taiate fasii subtiri
se lasa cel putin 2 ore
la servire se adauga semintele prajite

SUC NATURAL SANATOS PT DETOXIFIERE
1 kg morcovi
4-5 mere
1 sfecla rosie
1 telina
zeama de la o lamaie
se pot pune la blender cu 1 l de apa plata-pt fibre
sau se fac suc

BOMBA DE ENERGIE-LAPTE FORTIFIANT
la blender:lapte,lapte praf,drojdie de bere,miere

NECTAR
2 mere
1 morcov
1 sfecla curatata de coaja
sucul de la o lamaie
apa plata
 
SALATA DE IARNA
1 ridiche alba
1 sfecla rosie
1 morcov
1 mar
hrean
zeama de lamaie
2 linguri ulei masline
sare,piper
totul dat pe razatoarea fina

MERE COAPTE
10 mere spalate,sterse,scos mijlocul si umplut cu dulceata amestecata cu miez de nuca prajit si tras in caramel,scortisoara
in
tava unsa cu unt ,se aseaza merele si se coc la foc moderat
calde sau reci,se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat
+scortisoara,eventual ornate cu frisca

CARAMELE
1 pahar frisca
1 pahar zahar
1 pahar cafea
400 g unt
100 g faina
totul se amestecabine si se pune la foc pana se ingroasa
se rastoarna repede pe o tava unsa cu unt
se taie cand s-a racit cu un cutit udat in apa
 
Amestecul pt salata de iarna suna f bine. N-am ce trebiue in casa ,dar maine fara discutii o fac.
mmmmmmmm ....mi-e pofta !
 
SARATELE
1oo g unt
100 g branza
100 g faina
se face o coca
se intinde si se unge cu ou batut
chimen presarat pt cine agreaza chimenul
se taie,se pun saratelele in tava tapetata
se coc

ANDIVELE
pt a indeparta complet gustul amarui al frunzelor,se tin 15-20 min intr-o sol.de sare in amestec cu 1-2 lg otet la 1 l apa
se taie rondele de 1 cm grosime peste care se adauga un sos picant sau o suspensie de ulei
+otet+mustar
se pot amesteca cu cuburi de sfecla rosie coapta sau fiarta,telina,morcovi,ridiche neagra sau castraveciori murati

ANDIVE GRATINATE
andivele intregi,oparite,se ruleaza in felii de sunca si gratinate la cup[tor

M I N C I U N E L E

2 OUA
2 LG SMANTANA
1/2 LGT OTET
FAINA CAT CUPRINDE
ULEI PT PRAJIT
ZAHAR PUDRA VANILAT-dr oetker
 
Multumesc si eu pt retete in special pt ,,MINCIUNELE",n-am mai mancat de ani de zile ,cu siguranta sambata am sa fac si eu.Bineinteles le voi incerca si pe celelalte.
 
Back
Top